הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ טכניקה סקוואט ודדליפט - זוויות נורמליות יותר

• פותח/ת השרשור rampo
  • פורסם בתאריך

rampo

משתמש מתחיל
197
0
נק' מוניטין:
0
197
0
סקוואט:

דדליפט (פעם שניה שאני מנסה לעבוד על התרגיל הזה)

פה אני חושב שירדתי יותר נורמלי

מה לשפר? מה לשנות?
אחרי הדדליפט הרגשתי קצת כאב/מוזר בגב. זה די עבר אבל עדיין מרגיש משהו - קשה לי להגיד אם זה כאב או שריר.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
שאלה בקשר להרגשה של הגב אחרי הדדליפט.
אחרי הדדליפט אני מרגיש את הגב תחתון וקשה לי לדעת אם זה שריר או משהו אחר , היום אני מרגיש ממש בקטנה את הגב תחתון (לא משהו שמפריע בכלל)
אני לא מרגיש כאב דוקר או משהו או כאב שמונע ממני לבצע פעולות כמו להתכופף וכו'..
איך אני יכול לדעת אם זה בסדר או לא? ההרגשה יורדת קצת אחרי כל אימון אבל עדיין מרגיש משהו.
ועוד שאלה , אם אני נגיד הרחקה לצדדים (לכתפיים) או אפילו כפיפות בטן אני מרגיש ממש את הגב תחתון , בכפיפות בטן הגב צמוד למזרן ואני לא מבין ממה הכאבים. יכול להיות שהגב תחתון שלי חלש מאוד ובגלל זה יש כאבים בכפיפות בטן ודדליפט?
מחר אני אפרסם עוד סירטונים

נערך לאחרונה:
שאלה בקשר להרגשה של הגב אחרי הדדליפט.
אחרי הדדליפט אני מרגיש את הגב תחתון וקשה לי לדעת אם זה שריר או משהו אחר , היום אני מרגיש ממש בקטנה את הגב תחתון (לא משהו שמפריע בכלל)
אני לא מרגיש כאב דוקר או משהו או כאב שמונע ממני לבצע פעולות כמו להתכופף וכו'..
איך אני יכול לדעת אם זה בסדר או לא? ההרגשה יורדת קצת אחרי כל אימון אבל עדיין מרגיש משהו.
ועוד שאלה , אם אני נגיד הרחקה לצדדים (לכתפיים) או אפילו כפיפות בטן אני מרגיש ממש את הגב תחתון , בכפיפות בטן הגב צמוד למזרן ואני לא מבין ממה הכאבים. יכול להיות שהגב תחתון שלי חלש מאוד ובגלל זה יש כאבים בכפיפות בטן ודדליפט?
מחר אני אפרסם עוד סירטונים
בכפיפות בטן אתה מוציא את הגב ממנח ניטרלי, זה לא מוזר, אל תעשה אותן מעבר ל30 מעלות - משם זו כבר לא עבודה של השרירים שאתה מנסה לעבוד עליהם.
תראה את הסרטון ששמתי בעמוד הקודם על איך לשלוט בגב התחתון, תחשוב על זה בזמן הדדליפט ותעלה סרטון מהאימון הבא.
אם זה ממשיך שאל בפורום פציעות. לא סביר שזו באמת פציעה, אבל לא יזיק לך לתאר שם את המצב ולשאול.
מאוד לא סביר שזו פציעה.

• פותח/ת השרשור
בכפיפות בטן אתה מוציא את הגב ממנח ניטרלי, זה לא מוזר, אל תעשה אותן מעבר ל30 מעלות - משם זו כבר לא עבודה של השרירים שאתה מנסה לעבוד עליהם.
תראה את הסרטון ששמתי בעמוד הקודם על איך לשלוט בגב התחתון, תחשוב על זה בזמן הדדליפט ותעלה סרטון מהאימון הבא.
אם זה ממשיך שאל בפורום פציעות. לא סביר שזו באמת פציעה, אבל לא יזיק לך לתאר שם את המצב ולשאול.
מאוד לא סביר שזו פציעה.

אני אנסה באימון הבא קודם להוציא את האגן כדי להפעיל את הגב תחתון ואחרי זה להוציא את החזה
כי כשאני מנסה ההפך אחרי שהחזה בחוץ אני לא מצליח לעשות כלום עם האגן אני רק מצליח להוריד אבל לעלות לא מצליח

אותי דווקא הטריד שהפלטות של המשקל מתנדנדות לך על המוט בסקוואט, למרות שאתה סוגר אותן אבל כנראה שהסוגר לא הדוק... שום דבר על המוט לא אמור לזוז לך בזמן התרגיל

• פותח/ת השרשור
טוב הנה סירטונים מהיום
בסקוואט במשקלים נמוכים אני חושב שהטכניקה יותר טובה - אני לא חושב שהאגן יורד למטה כשאני בבור , אני מוצא ברכיים וההרגשה סבבה.
במשקלים גבוהים יותר זה נהיה יותר קשה .. קשה להוציא את הברכיים והתיישב אחורה כמו שצריך.
בדדליפט הרגשתי היום יותר את הגב תחתון כשריר מאשר סתם הרגשה , מאמן אמר לי גם שהטכניקה ממש טובה רק כשאני עולה אני צריך להישען יותר אחורה כי אני נוטה קדימה קצת.
הוצאתי קודם את האגן למעלה , לקחתי הרבה אוויר ואז הוצאתי חזה - נראה לי זה עזר קצת לטכניקה.

סקוואט:

אני מעלה סירטון גם של משקל יותר נמוך מהחימום כדי לראות אם הטכניקה כאן טובה

דדליפט:

העלתי עוד קצת משקל

אני יודע שעדיין הראש שלי לא בסדר בדדליפט נזכרתי בזה רק באמצע הסטים ותיקנתי.
ועוד שאלה, אני עושה עם תוכנית FBW מהפורטל לחיטוב ועכשיו כשהוספתי דדליפט וכשאני עובד עם הרבה סטים של חימום בסקוואט , באנץ' ודדליפט האימון לוקח לי ממש הרבה זמן בסביבות שעה ורבע וזה בלי בטן בכלל.
להמשיך ככה?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
בסקוואט אל תעצור בתחתית, תגיע למתיחה ותעלה מיד למעלה. בחלק מהחזרות חסר טיפה עומק. בירידה תחשוב על תחת יותר אחורה ומנח גב פחות אנכי, בעלייה תחשוב על להעלות את האגן למעלה בכל הכוח, הכי מהר שאתה יכול. תסתכל למטה לכל אורך הסט.
הדדליפט בסדר, סדר את הראש. לא להסתכל הצידה או למעלה.
וכמו שכבר אמרתי, לא להשאר שבוע וחצי עם המוט בידיים כשאתה עומד. סיים את החזרה בהוצאת חזה, ותוריד את המוט. זה לא משהו שלוקח זמן. וזה מה שתעשה בכל מקרה כשהמשקל יהיה לך כבד.

• פותח/ת השרשור
הנה מהיום
עדיין לא בסדר .. גם אני שם לב שיש חזרות בדדליפט שאני מאבד את הכיווץ בגב והוא מתעגל.
סקוואט אני מרגיש שיש קצת יותר עומק והגב התחתון נראה קצת יותר בסדר.

מה לעשות לגבי הזמן שהאימון לוקח?
דדליפט + סקוואט + באנץ' גומר לי לבד 50 דקות מהאימון
נשאר לי עוד כתפיים , יד קדמית , אחורית ובטן ואני תמיד מסיים אימון בסביבות שעה ורבע ועוד אחרי זה עושה אירובי.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
לא יודע מה נהיה לי בסקוואט בזמן האחרון אבל נהיה לי קשה ואני לא מצליח לסיים את הסט השלישי
לא צילמתי אפילו כי אני מרגיש שהטכניקה נהייתה מעפנה
מרגיש יותר סבבה בדדליפט והעלתי קצת משקל

פה סתם עשיתי משקל נמוך בסוף

נהייתה לי בעיה כשאני מעלה את המוט וכשאני מנסה להצמיד אותו לרגל ממש כואב לי , הרגליים שלי נהיו שחורות עם הרבה שטפי דם מהדדליפט.
אם אני לא מצמיד את המוט לגוף אבל מעביר אותו ממש קרוב זה עדיין בסדר?
בסירטונים לא הצמדתי לגוף בגלל הכאבים.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית