עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אני לא יודע אם אני בפורום הנכון, אז אם טעיתי אשמח אם תעבירו ולא תנעלו.
יש שאלה שמטרידה אותי ולא הצלחתי למצוא תשובה חד משמעית באינטרנט - האם באופן תיאורתי, בן אדם יכול להיות בעודף משקל אך עם זאת בכושר אירובי גבוה?
תודה לעונים.
בהחלט, יש רצי מרתון חובבים ברמה גבוהה מסיימים ב-20% העליונים (פחות מ-3:15 למרתון / 40 דקות ל-10 ק"מ) שסוחבים משקל עודף. זה לא אומר שהם לא היו משיגים תוצאות טובות יותר במשקל נמוך יותר.יש שאלה שמטרידה אותי ולא הצלחתי למצוא תשובה חד משמעית באינטרנט - האם באופן תיאורתי, בן אדם יכול להיות בעודף משקל אך עם זאת בכושר אירובי גבוה?
תגדיר כושר אירובי גבוה.
בעיקרון, זה כמו לשאול אם אפשר לשקול מעט ולהיות חזק.
התשובה היא כן, אבל עד גבול מסויים שבו אתה תיאלץ לעלות במשקל הגוף על מנת להתחזק - או לחילופין, לרדת האחוז השומן על מנת לשפר את הסיבולת שלך (אם מדברים למשל על אופניים וריצה, אז המשקל האבסולוטי שלך גם משחק תפקיד חשוב...)
אה, ואם זה מעניין אותך, אז אלוף אירופה בשחייה במים פתוחים למרחק 10 ק"מ בשנת 2011 או 2012 או 2010 (אני כבר זקן, מסתבר) - ניצח את התחרות על ~18% שומן. לא ש18% זה אחוז היסטרי - בכלל לא, אבל זה אחוז שאני דיי בטוח שהרבה חושבים שמגביל את הביצועים בצורה דרסטית לעומת, נניח, 10%.
והדוגמה שהנחש הביא קיימת בשיעור גבוה מאוד, גם בספינינג, וגם בהרבה קבוצות ריצה \ טריאתלון.
מעבר למה שאחרים ענו לך, לא רק שזה אפשרי אלא שזה יותר בריא מאשר להיות רזה ובכושר גרוע.האם באופן תיאורתי, בן אדם יכול להיות בעודף משקל אך עם זאת בכושר אירובי גבוה?
זה תלוי ברמה, מטרה, גנטיקה, חומרים...פעם התעסקתי בשחייה וסתם שתדע לידע כללי שאחוז גדול מהשחיינים על אחוז שומן גבוה יחסית (14-15 אחוז)
אחלה תודה 😃זה תלוי ברמה, מטרה, גנטיקה, חומרים...
שומן עוזר לציפה.
היה על זה דיון ממש לא מזמן, אם אתקל בו אשלח לך.