הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עודף משקל וכושר אירובי

vagabond

משתמש קבוע
1,235
19
נק' מוניטין:
287
1,235
19
אני לא יודע אם אני בפורום הנכון, אז אם טעיתי אשמח אם תעבירו ולא תנעלו.
יש שאלה שמטרידה אותי ולא הצלחתי למצוא תשובה חד משמעית באינטרנט - האם באופן תיאורתי, בן אדם יכול להיות בעודף משקל אך עם זאת בכושר אירובי גבוה?

תודה לעונים.

כן בוודאי, למעשה יש הרבה אנשים שמתאמנים הרבה(לדוג' ספינינג) נמצאים בכושר אירובי טוב(דופק מנוחה נמוך, יכולת לעשות פעילות הרבה זמן על דופק די גבוה) וסובלים מעודף משקל בגלל הרגלי תזונה לא טובים.

אני לא יודע אם אני בפורום הנכון, אז אם טעיתי אשמח אם תעבירו ולא תנעלו.
יש שאלה שמטרידה אותי ולא הצלחתי למצוא תשובה חד משמעית באינטרנט - האם באופן תיאורתי, בן אדם יכול להיות בעודף משקל אך עם זאת בכושר אירובי גבוה?

תודה לעונים.

כן זה יכול להיות אבל ברור שזה יחסית נדיר כי מי שבכושר אירובי טוב בדרך כלל חשוב לו המראה החיצוני שלו בלי קשר לזה שבמהלך האימונים שלו הוא מוציא הרבה אנרגיה

תגדיר כושר אירובי גבוה.
בעיקרון, זה כמו לשאול אם אפשר לשקול מעט ולהיות חזק.
התשובה היא כן, אבל עד גבול מסויים שבו אתה תיאלץ לעלות במשקל הגוף על מנת להתחזק - או לחילופין, לרדת האחוז השומן על מנת לשפר את הסיבולת שלך (אם מדברים למשל על אופניים וריצה, אז המשקל האבסולוטי שלך גם משחק תפקיד חשוב...)
אה, ואם זה מעניין אותך, אז אלוף אירופה בשחייה במים פתוחים למרחק 10 ק"מ בשנת 2011 או 2012 או 2010 (אני כבר זקן, מסתבר) - ניצח את התחרות על ~18% שומן. לא ש18% זה אחוז היסטרי - בכלל לא, אבל זה אחוז שאני דיי בטוח שהרבה חושבים שמגביל את הביצועים בצורה דרסטית לעומת, נניח, 10%.
והדוגמה שהנחש הביא קיימת בשיעור גבוה מאוד, גם בספינינג, וגם בהרבה קבוצות ריצה \ טריאתלון.

בהחלט, יש רצי מרתון חובבים ברמה גבוהה מסיימים ב-20% העליונים (פחות מ-3:15 למרתון / 40 דקות ל-10 ק"מ) שסוחבים משקל עודף. זה לא אומר שהם לא היו משיגים תוצאות טובות יותר במשקל נמוך יותר.

תגדיר כושר אירובי גבוה.
בעיקרון, זה כמו לשאול אם אפשר לשקול מעט ולהיות חזק.
התשובה היא כן, אבל עד גבול מסויים שבו אתה תיאלץ לעלות במשקל הגוף על מנת להתחזק - או לחילופין, לרדת האחוז השומן על מנת לשפר את הסיבולת שלך (אם מדברים למשל על אופניים וריצה, אז המשקל האבסולוטי שלך גם משחק תפקיד חשוב...)
אה, ואם זה מעניין אותך, אז אלוף אירופה בשחייה במים פתוחים למרחק 10 ק"מ בשנת 2011 או 2012 או 2010 (אני כבר זקן, מסתבר) - ניצח את התחרות על ~18% שומן. לא ש18% זה אחוז היסטרי - בכלל לא, אבל זה אחוז שאני דיי בטוח שהרבה חושבים שמגביל את הביצועים בצורה דרסטית לעומת, נניח, 10%.
והדוגמה שהנחש הביא קיימת בשיעור גבוה מאוד, גם בספינינג, וגם בהרבה קבוצות ריצה \ טריאתלון.

פעם התעסקתי בשחייה וסתם שתדע לידע כללי שאחוז גדול מהשחיינים על אחוז שומן גבוה יחסית (14-15 אחוז)

האם באופן תיאורתי, בן אדם יכול להיות בעודף משקל אך עם זאת בכושר אירובי גבוה?
מעבר למה שאחרים ענו לך, לא רק שזה אפשרי אלא שזה יותר בריא מאשר להיות רזה ובכושר גרוע.

פעם התעסקתי בשחייה וסתם שתדע לידע כללי שאחוז גדול מהשחיינים על אחוז שומן גבוה יחסית (14-15 אחוז)
זה תלוי ברמה, מטרה, גנטיקה, חומרים...
שומן עוזר לציפה.
היה על זה דיון ממש לא מזמן, אם אתקל בו אשלח לך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית