הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תקוע במתח הרבה זמן

Harl3mShake

משתמש פעיל
610
8
נק' מוניטין:
24
610
8
בשאר התרגילים אני מתקדם אבל במתח עם משקל אני תקוע הרבה מאוד זמן (אני עושה 8X3 עם 10 קג , אחיזה ברוחב כתפיים בפרונציה)
הציעו לי לעשות MAX X4 וגם הציעו לי פה לרדת ל 5X3 עם משקל ויש לי כמה שאלות לגבי זה :

מה כדאי ? ואם נגיד עכשיו אני עושה 20 מתח נקי ועוד חודש אני יעשה 25 מתח נקי זה ישפר לי את המתח עם משקל ל 8X3 ?

ב 5X3 מתח עם משקל יש הרבה היפרטרופיה ביד קדמית ובגב ? (זאת המטרה , אחרי זה אני עושה חתירה ל 8-10 X4)

אני בתכנית AB אם זה משנה ואני אוכל מספיק ובשאר התרגילים מתקדם , ולא, המשקל גוף לא עולה בקצב מזהיר שאמור למנוע התקדמות

נערך לאחרונה:
לא נשמע הזוי אבל אני רואה ברחבי הפורום אנשים חזקים , שיש כאלה שמרימים פחות מהם ונראים הרבה יותר טוב , אז כן זה מוביל אותי למסקנה שמ 5X3 אין היפרטרופיה גדולה כמו מ 8-10X3 הלוואי ותוכיח לי אחרת

הוא לא צריך להוכיח לך כלום, אתה מתעקש לעבוד עם נפח גבוה כשמשקלי העבודה שלך כנראה לא מי יודע מה בשמיים - זו הדרך הבטוחה לבינוניות.
חצי שנה בקריירה של מפתח גוף זה זניח, ועדיף בחצי השנה הזו להשקיע במשקלי העבודה מאשר בפמפומים.

• פותח/ת השרשור
הוא לא צריך להוכיח לך כלום, אתה מתעקש לעבוד עם נפח גבוה כשמשקלי העבודה שלך כנראה לא מי יודע מה בשמיים - זו הדרך הבטוחה לבינוניות.
חצי שנה בקריירה של מפתח גוף זה זניח, ועדיף בחצי השנה הזו להשקיע במשקלי העבודה מאשר בפמפומים.
שמע המשקלים תקועים זה נכון , אבל הגוף גדל תתפלא בגלל זה אני מפחד לרדת ל 5X3

שמע המשקלים תקועים זה נכון , אבל הגוף גדל תתפלא בגלל זה אני מפחד לרדת ל 5X3

לא אמרתי בשום מקום שהגוף לא יגדל משמונה חזרות, אבל אתה סולל את הדרך שלך לבינוניות - כמו כל החבר'ה הקטנים בחד"כ.
אין מה לעשות, מתאמן טבעי צריך להיות חזק בשביל להיות גדול.

אני מפחד ולהתחזק ולא לעלות במסת שריר ... יש לך אולי הוכחות שהשיטה הזאת עובדת ? זאת גישה של פאוורליפטרים ואם אתה כזה אז אין על מה לדבר לצערי
איך אפשר לא לעלות במאסת שריר אם אתה במאזן קלורי חיובי, ועוד מתאמן?
אתה אמיתי? 😣
מה הן שתי סוגי ההיפרטרופיה? אני מכיר שהיפרטרופיה קוראת ברמת הסרקומרים (יותר סרקומרים=מיופיבריל יותר עבה=סיב שריר "גדול יותר"), איך היפרטרופיה יכולה לקרות בצורה אחרת?
לא נשמע הזוי אבל אני רואה ברחבי הפורום אנשים חזקים , שיש כאלה שמרימים פחות מהם ונראים הרבה יותר טוב , אז כן זה מוביל אותי למסקנה שמ 5X3 אין היפרטרופיה גדולה כמו מ 8-10X3 הלוואי ותוכיח לי אחרת
זה לא אומר שהאנשים בפורום לא מתאמנים נכון, זה אומר שהאנשים שמרימים פחות לא מתאמנים נכון.
שים שני אנשים שיתאמנו שנה, אחד כמו שצריך ואחד בליצנות ותראה שזה שירים יותר גם יגדל יותר, אבל קח ליצן ותן לו להתאמן שנתיים ולא בהכרח שירים הרבה, אבל כנראה שיהיה גדול אם הוא יודע לאכול.
בקיצור, די להיות ילד ולחפש שמישהו יגיד לך "כן אחי תרים לאט ותעשה 2.7 חזרות עם 7.4 קילו ותגדל אחי מהר אחי"

מה הן שתי סוגי ההיפרטרופיה? אני מכיר שהיפרטרופיה קוראת ברמת הסרקומרים (יותר סרקומרים=מיופיבריל יותר עבה=סיב שריר "גדול יותר"), איך היפרטרופיה יכולה לקרות בצורה אחרת?

זה לא אומר שהאנשים בפורום לא מתאמנים נכון, זה אומר שהאנשים שמרימים פחות לא מתאמנים נכון.
שים שני אנשים שיתאמנו שנה, אחד כמו שצריך ואחד בליצנות ותראה שזה שירים יותר גם יגדל יותר, אבל קח ליצן ותן לו להתאמן שנתיים ולא בהכרח שירים הרבה, אבל כנראה שיהיה גדול אם הוא יודע לאכול.
בקיצור, די להיות ילד ולחפש שמישהו יגיד לך "כן אחי תרים לאט ותעשה 2.7 חזרות עם 7.4 קילו ותגדל אחי מהר אחי"
דובר על זה דיי הרבה בפורום, אני לא אשקר לך - לא ירדתי לפרטים הקטנים, ולכן אני לא רוצה לסבך את עצמי בתוכם ו\או לענות בצורה חלקית. אבל גגל היפרטרופיה סרקופלזמית והיפרטרופיה מיופיברילית, ותקבל תשובות מלאות עד הפרט האחרון.
אבל בגלל שאני חנון, הנה ציטוט שאני מעתיק מהספר (הפיזי) שבידיי ישר לכאן, מילה אחר מילה. תעריך את זה 😍

There are two types of hypertrophy. In myofibrillar hypertrophy, more actin, myosin, and other associated proteins are added to those alreadt existing in the cell. More contractile elements within the cell mean more actin/myosin interactions and more force production. This type of hypertrophy is typical of low-repetition, high-intensity training. It adds less mass but produces greater increase in the force generated per unit area of muscle than the second type of hypertrophy, sarcoplasmic hypertrophy. In sarcoplasmic hypertrophy there are more cytoplasmic and metabolic substrate accumulations than in myofibrillar hypertrophy. Lower-intensity, high-volume training produces a significant addition of myofibrillar elements but less than that added by high-intensity, lower-volume work.
Practical Programming for Strength training 2nd edition, p. 61

פאק, עכשיו קלטתי שמי שלא הולך לקרוא את העמוד-שניים הבאים הולך לפספס פרטים כל כך חשובים, ולהסיק את המסקנות הכל כך לא נכונות facepalm
אם רק היה לי כוח להעתיק עמוד שלם בנוסף לציטוט הזה...

אני ממש רואה את התקפי ה"אפילו ריפטו בעד 12 חזרות" מגיעים בגלי ענק...
אוי ואבוי, מה עוללתי :(

אתה טועה בוודאות

תיקח שני אנשים שהם אותו הדבר (תן להם את אותה תזונה )
אחד תאמן לבודי בילדניג ואחד פאור ליפטר
בוודאות אחד היה יותר חזק והשני היה בעל מסת שריר יותר גדולה

אתה טועה בוודאות

תיקח שני אנשים שהם אותו הדבר (תן להם את אותה תזונה )
אחד תאמן לבודי בילדניג ואחד פאור ליפטר
בוודאות אחד היה יותר חזק והשני היה בעל מסת שריר יותר גדולה
לא בחצי שנה-שנה הראשונה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית