הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פער מוגזם בין ההצהרה על הפחית לבין התכולה בטונה סטארקיסט?

• פותח/ת השרשור Ori.S
  • פורסם בתאריך

Ori.S

משתמש משקיע
2,609
2,646
נק' מוניטין:
11,371
2,609
2,646
שלום.. היום לראשונה מדדתי משקל יבש של טונה במים של חברת סטאר קיסט למרות ההצהרה על הפחית. סחטתי את הטונה כמה שאפשר והמשקל לאחר מכן עמד על 80 גרם בלבד, לעומת 112 גרם בהצהרה על הפחית. מעניין אותי האם הטונה איבדה נוזלים בתהליך האחסון או שמא יש טעות בהצהרת החברה, והאם מישהו נתקל בתופעה בעבר?

תודה ;)

נ.ב. צילמתי תמונה אבל אין אפשרות להעלות מהאייפון כך שזה לא רלוונטי

"סחטתי כמה שאפשר"=80גר'
"לאחר סינון"=112גר'
מה הבעיה?

"סחטתי כמה שאפשר"=80גר'
"לאחר סינון"=112גר'
מה הבעיה?

לפי מה שאני זוכר ומאמין שלפי מה שהוא התכוון יש שני משקלים בטונה, משקל עם המים שזה נגיד 150 גרם ומשקל יבש שזה 120.
המשקל היבש הוא ה112 גרם שהוא רשם וה80 גרם זה מה שיצא לו בבדיקה.. הפרש של 32 גרם

לפי מה שאני זוכר ומאמין שלפי מה שהוא התכוון יש שני משקלים בטונה, משקל עם המים שזה נגיד 150 גרם ומשקל יבש שזה 120.
המשקל היבש הוא ה112 גרם שהוא רשם וה80 גרם זה מה שיצא לו בבדיקה.. הפרש של 32 גרם

אין לי פה סטארקיסט, יש לי טונה אחרת.
פה רשום "לאחר סינון" 112גר'. "לאחר סינון" ו"סחטתי כמה שאפשר" זה לא אותו דבר.
אם כתוב על הסטארקיסט 112גר' "מוצר יבש", זה סיפור אחר. אבל אני לא חושב שזה מה שכתוב.

• פותח/ת השרשור
בדיוק בגלל זה רציתי להעלות תמונה. המשקל של הטונה ״לאחר סינון״, שלמיטב ידיעתי מצביע על משקל הטונה נטו ללא תוספת המים הוא 112 גרם. משמע המשקל הכולל הוא 160 גרם שמכילים 112 גרם של טונה ועוד 48 גרם של מים ומלח. כשאמרתי שסחטץי כמה שאפשר התכוונתי שניסיתי להוציא את כל תכולת המים שבפחית בכדי להגי למשקל המסונן, ובעצם קיבלתי 30 גרם פחות מהמוצהר (אולי קצת פחות בהנחה שאיבדתי גם 1-2 גרם טונה בסחיטה). מכאן שיש 2 אפשרויות, או שהחברה משקרת בהצהרה או שיש סיבה הגיונית אחרת למה המשקל כ״כ נמוך.

ולמען הכבוד העצמי אני לא מתקמצן על 30 גרם טונה, זה פשוט מקשה עלי את החישוב של הערכים התזונתיים. תודה ;)

אתה לא מצליח להבין שסחיטה וסינון הן פעולות שןנות?
הערכים הם למוצר מסונן, מה מסובך כאן?

ניסיתי להוציא את כל תכולת המים שבפחית
- מה שראסמלו אמר. הטונה עצמה, בלי הנוזלים שמוסיפים לקופסה, מכילה מים (כמוך וכמוני - בערך 60 אחוז מהמשקל שלנו הוא מים) וכפי הנראה בתהליך ה"סחיטה" שלך הצלחת לנקז חלק מהם. סטארקיס לא היו מזייפים באחוזים כאלה גבוהים.

כשהטונה בתוך הקופסה היא סופגת מים/ שמן..
המשקל לאחר הסינון הוא בלי השמן/המים שהטונה צפה בהם, אבל הוא כולל בתוכו את הנוזל שהטונה ספחה.
כשסחטת את הטונה לגמרי פשוט הוצאת את מה שהיא ספחה וגם מעט מהמים שנמצאים בה באופן טבעי כנראה..
בכל מקרה אני מאמין שיש סטייה קטנה בחישוב המשקל ושיש שם בערך 100 גרם ולא 112 כמו שהם טוענים.

האמת היא שתמיד זה היה מוזר לי הקטע הזה, לדעתי יש מצב שהם מזייפים ממש קצת, אבל לא ברמה של 32 גרם הפרש.. זה מלא

Back
למעלה תחתית