הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ גב מתעגל בדדליפט, מה עושים?

• פותח/ת השרשור GuyDBG
  • פורסם בתאריך

GuyDBG

טרול תת-רמה טיפוסי
0
5
נק' מוניטין:
5
0
5
היום ניסיתי 145 ל5, בשלישית כבר הגב התחתון התעגל דיי הרבה אז חתכתי
אני בלי חגורה
מה עדיף לי, ריסט במשקלים (ל-130) או לחזור על המשקל הזה עד שאני סוגר 5 עם גב ישר?

יש לציין שאני עושה דדליפט פעם בשבוע במתכונת לינארית (5 סטים פירמידה 5 חזרות כל סט עם קפיצות של 10-15%),
חוץ מזה פרונט סקוואט קל ביום של הדדליפט ופרונט סקוואט כבד בשאר שני האימונים (מתאמן כן לא כן לא כן לא לא)

והאם להשיג חגורה? למרות שאני מאוד רוצה להמשיך בלי ואין לי שום פציעה

לא ניראה לי שיש בעיה לעבוד בלי חגורה אם אני לא טועה אז החגורה לא שומרת לך על הגב היא עוזרת לך להרים יותר משקל
תנסה לקחת נשימה לפני שאתה מתחיל את ההרמה משום מה לי זה עוזר לשמור על הגב ישר

• פותח/ת השרשור
אולי הגיע הזמן לחגורה.
למה רק פרונט סקוואט בלינארית?

במכון שלי יש סוג של מתקן לכתפיים שנראה בערך ככה (רק בזוית):

wsshoulderpress.jpg

להוציא משם LB סקוואט זה נורא, זה גוד מורנינג + סט סווקאט. להוציא אותו לפרונט מרגיש יותר טוב

You have given out too much Reputation in the last 24 hours, try again later.

עם כל הכבוד אני לא מבין מה הקטע של הסמיילי הזה והודעות שמתעסקות בעצמך בדיון של משהו אחר.זה מזלזל . וזה לא פעם ראשונה שאני רואה את זה מימך.
אם יש לך מילה בנושא . תגיד אותה . שתף . תרום בפורום הזה - הוא חימני ברובו ובזכות האנשים בקהילה פה הוא שווה משהו . התגובה שלך וגם זאת שאחרי חסרות ערך . וזהבמיוחד כשיש לך המון ידע מנסיון אישי בנושא ואתה בוחר להגיב ככה

תיהיה בטוח שאנשים באים לפה לא במטרה לקרוא הודעות שחצניות וריקניות .

נערך לאחרונה:
עם כל הכבוד אני לא מבין מה הקטע של הסמיילי הזה והודעות שמתעסקות בעצמך בדיון של משהו אחר.זה מזלזל . וזה לא פעם ראשונה שאני רואה את זה מימך.
אם יש לך מילה בנושא . תגיד אותה . שתף . תרום בפורום הזה - הוא חימני ברובו ובזכות האנשים בקהילה פה הוא שווה משהו . התגובה שלך וגם זאת שאחרי חסרות ערך . וזהבמיוחד כשיש לך המון ידע מנסיון אישי בנושא ואתה בוחר להגיב ככה

מה שהוא כתב שווה ערך ל"אני לא מסכים איתך, ההמלצה טיפשית" + "אני ממש מסכים איתך".
אבל הוא עשה את זה בצורה פחות מרובעת. לא הצלחת להבין את הסאבטקסט הפשוט הזה? \:

היום ניסיתי 145 ל5, בשלישית כבר הגב התחתון התעגל דיי הרבה אז חתכתי
אני בלי חגורה
מה עדיף לי, ריסט במשקלים (ל-130) או לחזור על המשקל הזה עד שאני סוגר 5 עם גב ישר?

יש לציין שאני עושה דדליפט פעם בשבוע במתכונת לינארית (5 סטים פירמידה 5 חזרות כל סט עם קפיצות של 10-15%),
חוץ מזה פרונט סקוואט קל ביום של הדדליפט ופרונט סקוואט כבד בשאר שני האימונים (מתאמן כן לא כן לא כן לא לא)

והאם להשיג חגורה? למרות שאני מאוד רוצה להמשיך בלי ואין לי שום פציעה

חגורה לא תעזור לך יותר מדי בדדליפט, היא יכולה אפילו להפריע אם היא הדוקה מדי.
משתמש במגנזיום ואחיזה משולבת? ב-130 אתה מצליח להחזיק את הגב? אם כן, תעלה סרטונים רק בשביל לוודא שהכל בסדר.

אין כאן שום דבר שחצני ומתנשא.

• פותח/ת השרשור
חגורה לא תעזור לך יותר מדי בדדליפט, היא יכולה אפילו להפריע אם היא הדוקה מדי.
משתמש במגנזיום ואחיזה משולבת? ב-130 אתה מצליח להחזיק את הגב? אם כן, תעלה סרטונים רק בשביל לוודא שהכל בסדר.
תודה
ומשתמש באחיזה משולבת ולפעמים מגנזיום

שני ציטוטים מהספר דדליפט למאמן המתחיל

הדד ליפט שונה מתרגלים אחרים בכל מה שקשור לכישלון,אל המתאמן להבין שהוא חייב לשמוראל המשקל נעול לכל טווח התנועה. ברגע שהגב משתחרר המתאמן צריך לשחרר את המשקל. כל
זה מקבל פוקוס מיוחד משתי סיבות: א- בדדליפט השרירים מובלי התנועה הם בדרך כלל לא
אלה שעוצרים אותנו, אלה השרירים המייצבים [במקרה הזה זוקפי הגב] עוצרים אותנו.
המשמעות של זה היא שהמוט יכול להמשיך לנוע כאשר הגב לא מיוצב .או במילים פשוטות-הגב
מתעגל, כיוון שזוקפי הגב נכשלו בעובדתם , אבל המשקל ממשיך להתרומם כיוון שפושטי הברך
והירך ממשיכים למשוך. מצב יחודי ומסוכן זה לא חוזר אל עצמו בהרבה תרגלים, אם בכפיפת
מרפקים הגענו לכישלון-המשקל יעצור.

בנושא זה, התעגלות הגב בזמן הסט הגישה משתנה בהתאם לרמת הנסיון והכח של המתאמן.גישתי היא-אצל מתחילים אני מאוד קפדן בנושא וכל פעם שאני מזהה יציאה מאקסטנשיין
מושלם אני עוצר את הסט ומוריד את המשקל.
כאשר התאמן מנוסה ומגיע לפחות לדדליפט של פעמיים וחצי ממשקל גופו , אני פחות קפדן מתוך ידיעה ש RM1 אמיתי ברמות האלה לא הולך להיראות יפה.
אצל מנוסים הסיכון לפציעה יורד משמעותית במצבים אלה אולם עדיין-יש מאמנים
שיחלקו עליי בעניין גישה זו ויאסרו כל דבר פרט לגב נעול לחלוטין.

נערך לאחרונה:
שני ציטוטים מהספר דדליפט למאמן המתחיל

הדד ליפט שונה מתרגלים אחרים בכל מה שקשור לכישלון,אל המתאמן להבין שהוא חייב לשמוראל המשקל נעול לכל טווח התנועה. ברגע שהגב משתחרר המתאמן צריך לשחרר את המשקל. כל
זה מקבל פוקוס מיוחד משתי סיבות: א- בדדליפט השרירים מובלי התנועה הם בדרך כלל לא
אלה שעוצרים אותנו, אלה השרירים המייצבים [במקרה הזה זוקפי הגב] עוצרים אותנו.
המשמעות של זה היא שהמוט יכול להמשיך לנוע כאשר הגב לא מיוצב .או במילים פשוטות-הגב
מתעגל, כיוון שזוקפי הגב נכשלו בעובדתם , אבל המשקל ממשיך להתרומם כיוון שפושטי הברך
והירך ממשיכים למשוך. מצב יחודי ומסוכן זה לא חוזר אל עצמו בהרבה תרגלים, אם בכפיפת
מרפקים הגענו לכישלון-המשקל יעצור.

בנושא זה, התעגלות הגב בזמן הסט הגישה משתנה בהתאם לרמת הנסיון והכח של המתאמן.גישתי היא-אצל מתחילים אני מאוד קפדן בנושא וכל פעם שאני מזהה יציאה מאקסטנשיין
מושלם אני עוצר את הסט ומוריד את המשקל.
כאשר התאמן מנוסה ומגיע לפחות לדדליפט של פעמיים וחצי ממשקל גופו , אני פחות קפדן מתוך ידיעה ש RM1 אמיתי ברמות האלה לא הולך להיראות יפה.
אצל מנוסים הסיכון לפציעה יורד משמעותית במצבים אלה אולם עדיין-יש מאמנים
שיחלקו עליי בעניין גישה זו ויאסרו כל דבר פרט לגב נעול לחלוטין.

תותח, קבל מוניטין...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית