הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

חוות דעת על תכנית חדשה

yonbosk

משתמש מתחיל
19
2
נק' מוניטין:
2
19
2
לפני כמה ימים העלאתי תכנית ואמרו לי שהתכנית לא משהו
מאמן כושר מהחדר כושר, שנחשב מאמן טוב עם ידע, נתן לי תכנית חדשה למטרת עיבוי סיבי השריר.
ביקשתי ממנו שלא יתן לי יותר מדי תרגילים שיכולים לסכן את הגב ובהמשך שאצבור יותר ניסיון אני אעבוד על תרגילים יותר רציניים
המאמן שינה לי כמה תרגילים ושינה את הסדר.
אני רק צריך לציין שמתח אני עושה בקושי 2 ושכיבות סמיכה עד 10 ככה ששני התרגילים לא גוזלים יותר מדי זמן..
מה אתם אומרים על התכנית?

ומה אתם אומרים על דדליפט וסקוואט בתכנית אימון? אפשרי?
ראיתי תכניות שכתוב שבדדליפט צריך לעשות סט אחד של 5 חזרות. המאמן נתן לי בינתיים להתחיל עם 10 חזרות 3 סטים, ובהמשך יתן לי תכנית למתקדמים יותר.
הדגיש שבדד ליפט הדבר הכי חשוב זה טכניקה, וזה יבוא עם הזמן, העיקר לא לעשות יותר מדי חזרות כי בחזרות האחרונות המתאמן לא מבצע את הטכניקה כמו שצריך וזה גם מיותר בשביל המטרה שלי.

אני בן 28, מתאמן חודש וחצי, לפני 10 שנים התאמנתי שנתיים, מאז לא עשיתי שום פעילות ספורטיבית.
פעם שעברה שאלו אותי על התזונה - התזונה בסדר גמור, אוכל מספיק חלבונים למשקל שלי

- - - עידכון הודעה - - -

ועוד משהו, המאמן אמר לי שהתרגיל הראשון בכל קבוצת שריר צריך להיות תרגיל מורכב שאבצע לאורך כל הדרך ואעקוב אחר ההתקדמות ושאר התרגילים באותו שריר יכולים להיות תרגילים משלימים, כשהתרגילים המשלימים לעיתים ישונו כשאשנה את תכנית האימון
אני בדילמה אם להוריד תרגיל אחד מיד קדמית ותרגיל אחד מיד אחורית, האם 2 תרגילים ליד אחורית ו-2 תרגילים ליד קדמית זה יותר מדי ועדיף תרגיל אחד ליד קדמית ותרגיל אחד יד אחורית או להשאיר איך שזה ככה?

קבצים מצורפים

• ת. אימון.png
    ת. אימון.png
    KB 11.3 · צפיות: 605
אני לא מבין מה המטרה שלך? לעלות במסה?

התוכנית ניראת כבר יותר טוב והמאמן שלך צדק צריך להתחיל עם המורכבים הסדר שיהיה לך היה מבולגן,
תוריד תרגיל אחד בכתפיים תן 3 סטים כבדים 8 חזרות לחיצה עם משקולות,
בגב אחרי המתח תעשה פולי משיכה צרה לחזה 3 סטים גם כבד
תשאיר את התרגיל מסור יד יד, ותוציא את הפול אובר

לחזה תעשה 30 מעלות עם משקולות
ופלייס בזווית פרפר עם משקולות- 30 מעלות - או פרפר רחב במכונה + סופר סט שכיבות שמיכה

יד קדמית תשאיר שני תרגילים

באחורית תתן תרגיל אחד לחיצה צרפתית משקל מקסימלי

• פותח/ת השרשור
משקולות חופשיות 45 מעלות בשכיבה שכתבתי זה פלייס בזווית (לא ידעתי את השם)
גב - המאמן שקל להוריד את הפולאובר ולשים פולי עליון, אבל לא כל כך רציתי מכונות, אני מעדיף משקולות חופשיות
כתפיים אוריד תרגיל ואשנה לחיצה ל-8 חזרות
יד אחורית - אוריד את התרגיל השני, גם ככה אני מרגיש טוב מאוד את היד האחורית מתרגילים אחרים

תודה רבה לירון, טיפים טובים.

משקולות חופשיות 45 מעלות בשכיבה שכתבתי זה פלייס בזווית (לא ידעתי את השם)
גב - המאמן שקל להוריד את הפולאובר ולשים פולי עליון, אבל לא כל כך רציתי מכונות, אני מעדיף משקולות חופשיות
כתפיים אוריד תרגיל ואשנה לחיצה ל-8 חזרות
יד אחורית - אוריד את התרגיל השני, גם ככה אני מרגיש טוב מאוד את היד האחורית מתרגילים אחרים

תודה רבה לירון, טיפים טובים.

פולי עליון זה תרגיל נהדר לגב

אתה רוצה לעשות דדליפט וסקוואט ל 10 חזרות
ולנוח 90 שניות בין סטים 😵

• פותח/ת השרשור
אתה רוצה לעשות דדליפט וסקוואט ל 10 חזרות
ולנוח 90 שניות בין סטים 😵

דניאל, אין לי שום ידע בחדר כושר ולא ביצעתי עדיין את התכנית במלואה, אלא תכנית אחרת, את הדדליפט הוסיפו לי ממש לפני יומיים.
במקום להסתלבט על אדם שאין לו ידע אתה יכול גם להסביר: רע/טוב, סיבה ותחליף למה שלא טוב, זה יעזור יותר...

לירון, בנוגע לפולי עליון יתכן שאעשה את התרגיל, פשוט זו מכונה שתפוסה די הרבה זמן, בגלל זה חיפשתי תחליף עם משקולות חופשיות

דניאל, אין לי שום ידע בחדר כושר ולא ביצעתי עדיין את התכנית במלואה, אלא תכנית אחרת, את הדדליפט הוסיפו לי ממש לפני יומיים.
במקום להסתלבט על אדם שאין לו ידע אתה יכול גם להסביר: רע/טוב, סיבה ותחליף למה שלא טוב, זה יעזור יותר...

לירון, בנוגע לפולי עליון יתכן שאעשה את התרגיל, פשוט זו מכונה שתפוסה די הרבה זמן, בגלל זה חיפשתי תחליף עם משקולות חופשיות

התוכנית לא טובה, למה שלא תיקח תוכנית מוכנה מהפורטל? אם אתה לא נגד מורכבים, מה דעתך על SS?

• פותח/ת השרשור
התוכנית לא טובה, למה שלא תיקח תוכנית מוכנה מהפורטל? אם אתה לא נגד מורכבים, מה דעתך על SS?

תכנית SS מהאתר:

אימון A:
סקוואט 3*5 (שלושה סטים, 5 חזרות בכל סט)
בנץ' 3*5
דדליפט 1*5
אימון B:
סקוואט 3*5
לחיצת כתפיים בעמידה (פרס) 3*5
פאוורקלין 5*3
תראה, אני יודע שאני חסר ידע, ואולי מכאן נובעת הסיבה שאני לא לוקח את התכנית.
הסיבה שאני לא לוקח את התכנית היא שזה הזוי בעיניי שאימון כושר יכיל 3 תרגילים, 7-9 סטים בלבד, בלי לעבוד לעבוד על לפחות 6 סטים שריר אחד, מבין? זה לא הגיוני בעיניי (ובאותה נשימה, ברור לי שזה נובע מכך שאני חסר ידע בתחום)

תכנית SS מהאתר:

אימון A:
בנץ' 3*5
דדליפט 1*5
אימון B:
סקוואט 3*5
פאוורקלין 5*3
הסיבה שאני לא לוקח את התכנית היא שזה הזוי בעיניי שאימון כושר יכיל 3 תרגילים, 7-9 סטים בלבד, בלי לעבוד לעבוד על לפחות 6 סטים שריר אחד, מבין? זה לא הגיוני בעיניי (ובאותה נשימה, ברור לי שזה נובע מכך שאני חסר ידע בתחום)
סמוך על הינשוף, ברגע שתתקדם טיפה בתוכנית תבכה למה אין סט אחד שלוש חזרות וסיימנו.
זה נראה לך הזוי אבל אתה כבר תראה שזה מתאים בול.
ככול שאתה יותר מתחיל ככה אתה צריך פחות נפח (שזה אומר סטיםXחזרות) בתוכנית.

• פותח/ת השרשור
סמוך על הינשוף, ברגע שתתקדם טיפה בתוכנית תבכה למה אין סט אחד שלוש חזרות וסיימנו.
זה נראה לך הזוי אבל אתה כבר תראה שזה מתאים בול.
ככול שאתה יותר מתחיל ככה אתה צריך פחות נפח (שזה אומר סטיםXחזרות) בתוכנית.

התרגילים האילו גם נראים לי מאוד מורכבים וטכניקה מעט לא נכונה והלך הגב.
יש אצלנו בחדר כושר 6 מאמנים, רק 2 שאני בקושי רואה (אחד עובד בשבת והמאמן השני עובד בבקרים) מבינים בתרגילים האילו.
יש מצב שכל מאמן כושר סטנדרטי מבין בתרגילים האילו?

בכל מקרה, גם לא ברור לי, למה תכנית כושר AB סטנדרטית כמו שהעלאתי היא לא מספיק טובה?
עם כל כמויות המידע העצומות האילו בסוף אני אמצא את עצמי משלם למומחה שיסביר לי וירכיב תכנית אימון למתחילים:-)

התרגילים האילו גם נראים לי מאוד מורכבים וטכניקה מעט לא נכונה והלך הגב.
יש אצלנו בחדר כושר 6 מאמנים, רק 2 שאני בקושי רואה (אחד עובד בשבת והמאמן השני עובד בבקרים) מבינים בתרגילים האילו.
יש מצב שכל מאמן כושר סטנדרטי מבין בתרגילים האילו?

בכל מקרה, גם לא ברור לי, למה תכנית כושר AB סטנדרטית כמו שהעלאתי היא לא מספיק טובה?
עם כל כמויות המידע העצומות האילו בסוף אני אמצא את עצמי משלם למומחה שיסביר לי וירכיב תכנית אימון למתחילים:-)
אל תסמוך על כל מדריך בחדר כושר שילמד אותך תרגילים מורכבים.
תוכנית AB כמו שהצגת בעלת נפח גדול מדי ולא מתאימה למתאמן מתחיל.

תכנית SS מהאתר:

אימון A:
בנץ' 3*5
דדליפט 1*5
אימון B:
סקוואט 3*5
פאוורקלין 5*3

אני יודע שזה נשמע בהתחלה לא הגיוני, אבל אתה יכול לקרוא את הספר בשביל להבין את ההגיון. בתור מתאמן מתחיל נפח יתקע אותך במקום, אין צורך בארבעה תרגילים לחזה בשלב זה, גם אם אתה מעדיף מסה על פני כוח.
את הפאוורקלין אתה יכול להחליף אם תרצה (מתח/חתירה, אני מעדיף מתח). אין שום בעיה להיעזר במאמן אישי בשביל הרכבת תוכנית ולימוד טכניקה - הבעיה היא שבמצבך הנוכחי אתה לא יכול לדעת מי מאמן טוב ומי סתם חאפר עם כריזמה. באופן כללי אם הבנאדם לא יודע מה ההבדל בין דדליפט רומני לסטיף לג ומעדיף עבודה במכונות כי "זה אותו דבר" לא הייתי לוקח אותו.

לא ניסיתי לצחוק להעליב או משהו כזה
פשוט לעשות דדליפט וסקוואט ל 10 חזרות וניראה לי היו לך איזה 4 סטים לכול אחד נשמע לי כמו התאבדות למתאמן מתחיל אתה תלך כמו פינגווין שבועים

סקוואט ששובר מקביל (עמוק מספיק) ל-10 חזרות זה פשוט שיגעון טוטאלי. אני מבטיח לך אתה תשנא את התרגיל ככה. גם שלוש חזרות יותר מדי בשבילי, אז בטח ש-10 זו הגזמה אם שוברים מקביל.
דדליפט אותו דבר.
מדרכים במכון, 90% מהם, לא מבינים מהחיים שלהם ולא יודעים כלום.
אתה מוזמן ללמוד סקוואט לפי זה:
https://www.dropbox.com/s/292yap2cpm5pgz6/Starting.Strength.Squat.2009.DVDRip.XviD.Heb.Subs-LBS.avi
דדליפט לפי זה:

פרס לפי זה:
http://startingstrength.com/index.php/site/video/platform_learning_to_press_2.0
בנץ' פרס לפי אחת מהסרטונים הבאים (תתנסה בשניהם ותבדוק מה יותר מתאים לך ואיפה אתה לוחץ יותר):

אם אתה הולך לפי דייב טייט תראה את החלקים של so you think you can bench, זה יעזור לך להבין.
במקום פאוורקלין אפשר לעשות מתח 3X5 ולהוסיף משקל עם חגורה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
סקוואט ששובר מקביל (עמוק מספיק) ל-10 חזרות זה פשוט שיגעון טוטאלי. אני מבטיח לך אתה תשנא את התרגיל ככה. גם שלוש חזרות יותר מדי בשבילי, אז בטח ש-10 זו הגזמה אם שוברים מקביל.
דדליפט אותו דבר.
מדרכים במכון, 90% מהם, לא מבינים מהחיים שלהם ולא יודעים כלום.
אתה מוזמן ללמוד סקוואט לפי זה:
https://www.dropbox.com/s/292yap2cpm5pgz6/Starting.Strength.Squat.2009.DVDRip.XviD.Heb.Subs-LBS.avi
דדליפט לפי זה:

פרס לפי זה:
http://startingstrength.com/index.php/site/video/platform_learning_to_press_2.0
בנץ' פרס לפי אחת מהסרטונים הבאים (תתנסה בשניהם ותבדוק מה יותר מתאים לך ואיפה אתה לוחץ יותר):

אם אתה הולך לפי דייב טייט תראה את החלקים של so you think you can bench, זה יעזור לך להבין.
במקום פאוורקלין אפשר לעשות מתח 3X5 ולהוסיף משקל עם חגורה.

למה אין את הסרטונים האלה בנעוץ? 😲

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
נראה לי שאני מתחיל להבין קצת יותר.
כמו שכתבתי התאמנתי לפני 10-12 שנה ודברים היום מעט שונים, אנשים נוטים היו יותר לכיוון קרוספיט וביצוע תרגילים מורכבים ופחות מבודדים.
אז לכמה חזרות לשנות את הסקוואט, דדליפט ולאנג'ים? 6 חזרות? 5? 5-8?

- - - עידכון הודעה - - -

אה, ותודה למי שהעלה את הסרטונים

- - - עידכון הודעה - - -

ועוד שאלה, אם סקוואט ודדליפט עובדים גם על הגב, בתכנית AB שלי זה לא קצת בעייתי לעבוד על הרגליים באימון A (סקואאט ודדליפט) ולעבוד על הגב באימון B? זה אומר שאני עובד על הגב ברציפות ללא מנוחה או שמדובר בשרירים שונים בגב?

נראה לי שאני מתחיל להבין קצת יותר.
כמו שכתבתי התאמנתי לפני 10-12 שנה ודברים היום מעט שונים, אנשים נוטים היו יותר לכיוון קרוספיט וביצוע תרגילים מורכבים ופחות מבודדים.
אז לכמה חזרות לשנות את הסקוואט, דדליפט ולאנג'ים? 6 חזרות? 5? 5-8?

- - - עידכון הודעה - - -

אה, ותודה למי שהעלה את הסרטונים

- - - עידכון הודעה - - -

ועוד שאלה, אם סקוואט ודדליפט עובדים גם על הגב, בתכנית AB שלי זה לא קצת בעייתי לעבוד על הרגליים באימון A (סקואאט ודדליפט) ולעבוד על הגב באימון B? זה אומר שאני עובד על הגב ברציפות ללא מנוחה או שמדובר בשרירים שונים בגב?

תרגילים מורכבים עד 5 חזרות

• פותח/ת השרשור
שכחתי לשאול, 3 סטים מספיק לסקוואט ודדליפט?
ואשמח אם יענו לי לי אם זה לא הגיוני לבצע אימון A רגליים (סקוואט ודדליפט) ואימון B גב

Back
למעלה תחתית