הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ טכניקה בסקוואט+דדליפט

• פותח/ת השרשור gome12
  • פורסם בתאריך

gome12

משתמש פעיל
372
13
נק' מוניטין:
52
372
13
1.בסקוואט שאני מוציא את המוט מהראק אני מצליח להרים מרפקים אבל אחרי שאני יורד המרפקים יורדים ואני מרגיש ממש שבירה בכף היד ואז יוצא מצב שהמוט ממש מחליק לי מהגב והמשקל נמצא על הידיים בצורה כזאת (צד ימין) אמרו לי שזה בגלל שהמוט נמוך מידי, אז מה לעשות?
xzngznlrmmuu.png
2.מה לגבי הטכניקה (אני יודע שאני צריך לשבור מקביל ואני מטייל קצת עם המוט אבל זה משקל קל בינתיים)?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
בלי קשר נראה שבסקוואט הברכיים שלך הולכות קדימה מדי, תנסה לרדת לאט יותר ולשים לב לטכניקה כי אתה ממש "נופל" למטה,
בקשר לאחיזה תנסה לעלות טיפה את המוט ו"לדחוף" הכוח את המרפקים שלך למעלה, לאזן את המוט.

המוט נמוך מדי.(גם לי זה קרה) תראה את הסרטון של ריפטו בקשר לאחיזה ולמיקום המוט. אתה לא שובר מקביל. יש חזרות שאתה "נופל", נסה לרדת בצורה מבוקרת יותר.

• פותח/ת השרשור
המוט נמוך מדי.(גם לי זה קרה) תראה את הסרטון של ריפטו בקשר לאחיזה ולמיקום המוט. אתה לא שובר מקביל. יש חזרות שאתה "נופל", נסה לרדת בצורה מבוקרת יותר.
אני ירד בצורה מבוקרת וישים את המוט על הטרפזים (איך שריפטו מסביר)
אבל מה לגבי הדדליפט?

אני ירד בצורה מבוקרת וישים את המוט על הטרפזים (איך שריפטו מסביר)
אבל מה לגבי הדדליפט?

האגן נמוך מדי וההמסטרינג לא מתוח, הכתפיים צריכות להיות קדימה יותר כך שהשכמות יהיו מעל המוט, כרגע זה נראה יותר מדי כמו סקוואט.

• פותח/ת השרשור
האגן נמוך מדי וההמסטרינג לא מתוח, הכתפיים צריכות להיות קדימה יותר כך שהשכמות יהיו מעל המוט, כרגע זה נראה יותר מדי כמו סקוואט.
אז לגבי הסקוואט:
לשים את המוט על הטרפזים
לשבור מקביל
לדחוף מהאגן
לרדת יותר לאט ובצורה מבוקרת
ולגבי הדדליפט פשוט לראות את כל הסטאפ מחדש ?

בבנץ' אין לך בכלל קשת בגב ואתה סתם שוכב על הספסל, יציבות היא הכל בבנץ' - אתה צריך להרגיש את הרגליים עובדות, אם אתה לא משתמש ברגליים בשביל לדחוף את הרצפה - אתה לא יציב, לא משנה מה תעשה.
שים לב גם שהמוט לא נח על כרית כף היד אלא יש לך זווית שם, היד שלך חייבת להיות ישרה בבנץ' - יהיו לך כאבים במשקלים גבוהים אם תמשיך להחזיק ככה.
הערה אחרונה - אתה בכוונה לא נוגע בחזה בכל חזרה או שאני מדמיין?

הסקוואט יותר טוב, אבל עדיין נראה לי כאילו אתה דוחף מהברכיים ולא מהאגן, לצערי אני עדיין לא רואה באונס בתחתית.
דחוף ברכיים בכוח לצדדים, שב אחורה ותרגיש את ההמסטרינג נמתח. אז גם לא תהיה לך בעיה של עומק - "שבירת מקביל" זה נחמד, אבל מה שחשוב זה להגיע למתיחה מלאה של ההמסטרינג (שבמקרה יוצאת מתחת למקביל, אבל זה ממש לא העניין פה). ברגע שתרגיש את הבאונס כבר לא יהיו בעיות עם עומק וכל חזרה תהיה בדיוק באותו גובה.

• פותח/ת השרשור
בבנץ' אין לך בכלל קשת בגב ואתה סתם שוכב על הספסל, יציבות היא הכל בבנץ' - אתה צריך להרגיש את הרגליים עובדות, אם אתה לא משתמש ברגליים בשביל לדחוף את הרצפה - אתה לא יציב, לא משנה מה תעשה.
שים לב גם שהמוט לא נח על כרית כף היד אלא יש לך זווית שם, היד שלך חייבת להיות ישרה בבנץ' - יהיו לך כאבים במשקלים גבוהים אם תמשיך להחזיק ככה.
הערה אחרונה - אתה בכוונה לא נוגע בחזה בכל חזרה או שאני מדמיין?

הסקוואט יותר טוב, אבל עדיין נראה לי כאילו אתה דוחף מהברכיים ולא מהאגן, לצערי אני עדיין לא רואה באונס בתחתית.
דחוף ברכיים בכוח לצדדים, שב אחורה ותרגיש את ההמסטרינג נמתח. אז גם לא תהיה לך בעיה של עומק - "שבירת מקביל" זה נחמד, אבל מה שחשוב זה להגיע למתיחה מלאה של ההמסטרינג (שבמקרה יוצאת מתחת למקביל, אבל זה ממש לא העניין פה). ברגע שתרגיש את הבאונס כבר לא יהיו בעיות עם עומק וכל חזרה תהיה בדיוק באותו גובה.
תודה רבה,לגבי הסקוואט נשאר לי רק לדחוף ברכיים לצדדים ולדחוף מהאגן ולרדת יותר למטה?
וגבי הבנץ אני צריך לדחוף את הרגליים בכוח לרצפה,לעלות בקו ישר ולעבוד על האחיזה? הבנתי נכון?

תודה רבה,לגבי הסקוואט נשאר לי רק לדחוף ברכיים לצדדים ולדחוף מהאגן ולרדת יותר למטה?
וגבי הבנץ אני צריך לדחוף את הרגליים בכוח לרצפה,לעלות בקו ישר ולעבוד על האחיזה? הבנתי נכון?

בסקוואט אתה לא צריך לחשוב על לרדת יותר למטה, אתה צריך לחשוב על לרדת עד הסוף - כשהסוף נקבע ע"י מתיחה מלאה של ההמסטרינג שנותנת לך כוח לעלות למעלה ולדחוף מהאגן ולא מהברכיים.
לגבי הבנץ' - כן, ובנוסף חשוב שתהיה קשת מסוימת בגב (בלי לנתק את התחת מהספסל). תשתמש ברגליים בשביל לדחוף את השכמות לספסל ותחזיק את המוט באחיזת מוות (=כאילו חייך תלויים בזה), המשקל ירגיש הרבה יותר קל בצורה כזאת.

כמו שרשמתי באחת מההודעות הקודמות, יש לי עוד הרבה דגשים, אבל פרה פרה.

• פותח/ת השרשור
בסקוואט אתה לא צריך לחשוב על לרדת יותר למטה, אתה צריך לחשוב על לרדת עד הסוף - כשהסוף נקבע ע"י מתיחה מלאה של ההמסטרינג שנותנת לך כוח לעלות למעלה ולדחוף מהאגן ולא מהברכיים.
לגבי הבנץ' - כן, ובנוסף חשוב שתהיה קשת מסוימת בגב (בלי לנתק את התחת מהספסל). תשתמש ברגליים בשביל לדחוף את השכמות לספסל ותחזיק את המוט באחיזת מוות (=כאילו חייך תלויים בזה), המשקל ירגיש הרבה יותר קל בצורה כזאת.

כמו שרשמתי באחת מההודעות הקודמות, יש לי עוד הרבה דגשים, אבל פרה פרה.
תודה רבה אבל דבר אחת שלא הבנתי,מה זה אחיזת מוות?

תודה רבה אבל דבר אחת שלא הבנתי,מה זה אחיזת מוות?
אם הבנתי את אינצ׳ין נכון, וזו גם הטכניקה הנכונה ללחיצה
זה לתפוס את המוט קח שכל בסיס כף היד תהיה במגע עם המוט
ולאחוז בו הכי חזק שאפשר, להשאיר עליו טביעות אצבע.

אם הבנתי את אינצ׳ין נכון, וזו גם הטכניקה הנכונה ללחיצה
זה לתפוס את המוט קח שכל בסיס כף היד תהיה במגע עם המוט
ולאחוז בו הכי חזק שאפשר, להשאיר עליו טביעות אצבע.

כן, הבנת נכון (אגב - אינסין, לא שזה משנה משהו, זה הניק שהשתמשתי בו במשחקי מודם של אמצע שנות ה-90 😃)

gome12:
בהודעה הראשונה שכתבתי התייחסתי למיקום המוט על בסיס כף היד, בהודעה השניה הוספתי שהאחיזה צריכה להיות אחיזת מוות.
מה זאת אחיזת מוות? תאר לעצמך שאתה תלוי על מוט כשיש מתחתיך 100 מטר של תהום, איך היית מחזיק את המוט? אז בדיוק לזה אני מתכוון. יש אנשים שמנסים לשבור/לכופף את המוט כשהם אוחזים בו, ויש אנשים שמנסים להפריד אותו לשני חלקים (יד שמאל מושכת שמאלה ולהיפך, ככה גם המרפקים נשארים צמודים לגוף).

זו אותה האחיזה שצריכה להיות לך בדדליפט או בפרס, המשקל תמיד מרגיש קל יותר כשאתה אוחז בצורה הזו.

כן, הבנת נכון (אגב - אינסין, לא שזה משנה משהו, זה הניק שהשתמשתי בו במשחקי מודם של אמצע שנות ה-90 😃)
בערך בזמן שאני שיחקתי בחצר של גן שושנה..
ואם כבר הערת על שגיאות כתיב אז היית אותי
כשכתבתי ״קח״ במקום ״כך״. facepalm

בערך בזמן שאני שיחקתי בחצר של גן שושנה..
ואם כבר הערת על שגיאות כתיב אז היית אותי
כשכתבתי ״קח״ במקום ״כך״. facepalm

אני לא מתקן שגיאות כתיב של אנשים באינטרנט, אחרת כל הודעה שניה שלי היתה בנושא. אני גם לא מתקן שגיאות דיבור של אנשים.

• פותח/ת השרשור
בסקוואט הרגשתי מתיחה חזקה בשריר שקרוב לאשכים כי דחפתי ברכיים החוצה
סקוואט דדליפט ופרס מהיום:

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית