הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ איזה אוכל מהיר הוא הכי בריא (או הכי פחות לא בריא)?

power rack

משתמש קבוע
1,911
431
נק' מוניטין:
932
1,911
431
בית
מבין כל חנויות המזון המהיר, איזה הכי מומלצת (הכי בריאה)? (אני מתכוון לשווארמה, פיצה, המבורגר וכו')

נערך לאחרונה:
אוכל בריא : מזון בעל ערך גלוקמי נמוך , עשיר בסיבים תזונתיים ובויטמינים , עשיר בחלבונים דל בשומן (ועם כבר מכיל שומן אז חומצות חיוניות כגון אומגה 3 ולא מלא בשומן טראנס\רווי) .

זה בעקרון ההגדרה היום , לא שאני מסכים עם הכל אבל זאת ההגדרה כביכול.

נ.ב אם שואלים אותי מה המאכל הכי בריא שאני מכיר זה סלמון

נערך לאחרונה:
הוא אינו כבד, הוא אחי

http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=41276

אנשים בקבוצה הנ"ל של המחקר נמצאים בטווח של 20% שומן ואפילו קצת יותר...
אני מאחל לך בריאות טובה ואריכות ימים. על המחקר שהבאת אמר Walter Willett כך: "Stated politely, the paper is a pile of rubbish" . הרבה מקורות מראים שהגרף של הסיכון למות מקבל מינימום בסביבות BMI=20-25 , משהו כמו:
BMI.png

אבל איך אפשר לתרגם מ BMI לאחוזי שומן?

אני מאחל לך בריאות טובה ואריכות ימים. על המחקר שהבאת אמר Walter Willett כך: "Stated politely, the paper is a pile of rubbish" . הרבה מקורות מראים שהגרף של הסיכון למות מקבל מינימום בסביבות BMI=20-25 , משהו כמו:
צפה בקובץ המצורף 11700

BMI זה חרטא די רצינית זה לא תופס למתאמנים עם אחוזי שומן נמוכים יחסית

צפה בקובץ המצורף 11700

סבתא שלי אמרה שכל מה שכתוב פה זה a pile of rubbish.

צפה בקובץ המצורף 11700

רוב הדעות הרווחות הן בולשיט.
בחדרי כושר מדריכים יאמרו שבBMI 28 יש לך סכנה להתקף לב עד סוף החודש ויתגאה בזה שהוא על 18 עם קוביות בבטן.

קח מחשבון BMI, אדם 1.80 ממוצע במשקל 80 כבר בסוף הסקאלה של ה25, משמע "המשקל האידיאלי" לאדם 1.80 יהיה בערך 70-72 קילו- שחיף מצוי נטול מאסת שריר.
במשקל 93 קילו אותו בנאדם יהיה בערך באמצע הסקאלה של 25-30, כמה אנשים טבעיים אתה מכיר ששוקלים 15 קילו מעל הגובה שלהם בחדרי כושר? מתאמנים שדואגים לא לעבור את ה14% שומן ובלה בלה בלה לא שוקלים אפילו 85.
רוב האוכלוסיה שאתה תקח ותחשב לה BMI בערכים הנ"ל תהיה באחוז שומן גבוה יותר, הייתי אומר 18-21 בערך לאוכלוסיה מתאמנת.

אפשר לשחק את משחק המחקרים כל היום ולהביא את אלכס פייגרסטארס שיאמר שהמחקר X בולשיט...

בוא נחכה לחכמולוג הבא עם בעיות בהבנת הנקרא שירשום שאני ממליץ לילדים בני 15 להיות על 22 א"ש עכשיו...;maeq

נערך לאחרונה:
BMI הוא חרטה כי הוא לא מבדיל בין מבנה עצמות ושלד, או בין מאסת גוף רזה לשומן וכו' וכו'.

זה כמו לקחת שני סלעים במשקל טון ולהעריך את השווי שלהם: אחד יכול להיות מלא בחצץ ובשני יכול להיות יהלום 100 קראט, אבל הם יהיו שווים אותו דבר בדיוק.

• פותח/ת השרשור
20% שומן זה לא רזה, אבל בין "לא רזה" לבין "לא בריא" יש הבדל גדול.

לא מסכים, פחות רזה זה גם פחות בריא, לחץ דם גבוה, סוכרת, כולסטרול ועוד הרבה מחלות יותר נפוצות מבחינה סטטיסטית אצל אנשים שמנים.

- - - עידכון הודעה - - -

BMI הוא חרטה כי הוא לא מבדיל בין מבנה עצמות ושלד, או בין מאסת גוף רזה לשומן וכו' וכו'.

זה כמו לקחת שני סלעים במשקל טון ולהעריך את השווי שלהם: אחד יכול להיות מלא בחצץ ובשני יכול להיות יהלום 100 קראט, אבל הם יהיו שווים אותו דבר בדיוק.

BMI הוא נוסחה מתמטית (מטופשת דרך אגב) שמתאימה לממוצע האוכלוסייה. כלומר מבנה גוף ממוצע ומסת שריר ממוצעת, לרוב האנשים זה יכול להתאים יופי אבל לא לאנשים עם הרבה מסת שריר. לכן זה לא צריך לעניין אנשים שמתאמנים בכלל.
http://regevelya.net/bmi/

נערך לאחרונה:
רוב האוכלוסיה שאתה תקח ותחשב לה BMI בערכים הנ"ל תהיה באחוז שומן גבוה יותר
בינתיים מצאתי איזו נוסחה שאמורה לבצע את הקישור BMI- %שומן אבל - כפי שהעירו אחרים בצדק - מן הסתם כל ההתיחסות ל BMI היא עבור אוכלוסיה של לא-מתאמנים.
מאחר ויש כאן לא מעט אנשים שיש להם מושג טוב על אחוז השומן שלהם, מסקרן לדעת באיזו מידה הנוסחה מדויקת עבור מתאמנים. הנה היא:

Adult Body Fat % = (1.20 x BMI) + (0.23 x Age) - 16.2 (לגברים) - קדימה, בידקו וספרו.

בוא נחכה לחכמולוג הבא עם בעיות בהבנת הנקרא שירשום שאני ממליץ לילדים בני 15 להיות על 22 א"ש עכשיו...
אני מקוה שאתה לא מתכוון אלי. לידיעתך: בפורום הזה אני לא חכמולוג, אני גאון של אימא!

נערך לאחרונה:
לא מסכים, פחות רזה זה גם פחות בריא, לחץ דם גבוה, סוכרת, כולסטרול ועוד הרבה מחלות יותר נפוצות מבחינה סטטיסטית אצל אנשים שמנים.

זה תקין לחלוטין לאדם פעיל, גם בקרב קורסי וינגייט, גם בקרב NSCA וכו', אחרת תוחלת החיים שלנו הייתה 25 שנה פחות ממה שהיא.
20% זה ממש לא רזה ולא מה שמתאמן צריך לשאוף אליו, אבל מפה ללומר שזה מעלה רמות סיכון למחלות פשוט לא נכון(פופוליזם בשקל)

BMI הוא נוסחה מתמטית (מטופשת דרך אגב) שמתאימה לממוצע האוכלוסייה. כלומר מבנה גוף ממוצע ומסת שריר ממוצעת, לרוב האנשים זה יכול להתאים יופי אבל לא לאנשים עם הרבה מסת שריר. לכן זה לא צריך לעניין אנשים שמתאמנים בכלל.
אבסורד שיאמרו לפועל בניין פעיל עם BMI של 26 שהוא בסכנת בריאות לעומת עובד הייטק דו מימדי שלא עשה פעילות פיזית מימיו עם BMI של 20
BMI לא מתאים לשימוש והיה צריך להזנח לפני 40 שנה, זה שרופא משתמש בטבלה שהומצאה לפני 160 שנה כדי לקבוע את גורמי הסיכון לבנאדם אבסורד מבחינתי כמו שלסוע מאילת לחיפה עם סוס ועגלה אבסורד.
יש דברים הרבה יותר קריטיים לבריאות מBMI(פעילות גופנית, תזונה...)
אני מקוה שאתה לא מתכוון אלי. לידיעתך: בפורום הזה אני לא חכמולוג, אני גאון של אימא!

ממש לא התכוונתי אליך, התכוונתי לאנשים שכל הזמן רושמים שאני ממליץ לילדים להשמין ואני ממליץ למפתחי גוף לעשות תכניות כוח וכו'

• פותח/ת השרשור
בינתיים מצאתי איזו נוסחה שאמורה לבצע את הקישור BMI- %שומן אבל - כפי שהעירו אחרים בצדק - מן הסתם כל ההתיחסות ל BMI היא עבור אוכלוסיה של לא-מתאמנים.
מאחר ויש כאן לא מעט אנשים שיש להם מושג טוב על אחוז השומן שלהם, מסקרן לדעת באיזו מידה הנוסחה מדויקת עבור מתאמנים. הנה היא:

Adult Body Fat % = (1.20 x BMI) + (0.23 x Age) - 16.2 (לגברים) - קדימה, בידקו וספרו.

בדקתי, יצא קרוב מאוד!

- - - עידכון הודעה - - -

זה תקין לחלוטין לאדם פעיל, גם בקרב קורסי וינגייט, גם בקרב NSCA וכו', אחרת תוחלת החיים שלנו הייתה 25 שנה פחות ממה שהיא.
20% זה ממש לא רזה ולא מה שמתאמן צריך לשאוף אליו, אבל מפה ללומר שזה מעלה רמות סיכון למחלות פשוט לא נכון(פופוליזם בשקל)

אבסורד שיאמרו לפועל בניין פעיל עם BMI של 26 שהוא בסכנת בריאות לעומת עובד הייטק דו מימדי שלא עשה פעילות פיזית מימיו עם BMI של 20
BMI לא מתאים לשימוש והיה צריך להזנח לפני 40 שנה, זה שרופא משתמש בטבלה שהומצאה לפני 160 שנה כדי לקבוע את גורמי הסיכון לבנאדם אבסורד מבחינתי כמו שלסוע מאילת לחיפה עם סוס ועגלה אבסורד.
יש דברים הרבה יותר קריטיים לבריאות מBMI(פעילות גופנית, תזונה...)

ממש לא התכוונתי אליך, התכוונתי לאנשים שכל הזמן רושמים שאני ממליץ לילדים להשמין ואני ממליץ למפתחי גוף לעשות תכניות כוח וכו'

תשמע אחי או שאתה רוצה להגיע לטופ 5 במספר ההודעות בפורום או שאתה פשוט אוהב להתווכח.
השמנה מעלה סיכוי למחלות נקודה. אל תתווכח, אתה לא רופא ואתה לא צודק.
בקשר לחרטוט על הBMI, אמרת בדיוק מה שאני אמרתי במילים אחרות.

ברכישת ביטוח חיים או ביטוח משכנתא מי שעם bmi חריג משלם תוספת מחיר ויש אפשרות שאפילו לא יסכימו לבטח אותו.

ברכישת ביטוח חיים או ביטוח משכנתא מי שעם bmi חריג משלם תוספת מחיר ויש אפשרות שאפילו לא יסכימו לבטח אותו.

זה לא נכון עבור ספורטאים, ברגע שאתה נפגש איתם והם רואים שתוספת המשקל שלך היא שריר אין תוספת מחיר.

תשמע אחי או שאתה רוצה להגיע לטופ 5 במספר ההודעות בפורום או שאתה פשוט אוהב להתווכח.
השמנה מעלה סיכוי למחלות נקודה. אל תתווכח, אתה לא רופא ואתה לא צודק.
בקשר לחרטוט על הBMI, אמרת בדיוק מה שאני אמרתי במילים אחרות.

השמנה ומחלות: הדעה שלי מגובה בלינק ע"י מחקר מבוסס על 3 מיליון איש שמראה שאין בעיה עם BMI עד 30(לא מדבר על השמנה חולנית או 40% שומן- אני לא אידיוט), הדעה שלך מבוססת על פופוליזם כמו הרבה דברים בחיים.
יש הרבה רופאים שאומרים שסקוואט מלא יגרום לך לעשות ניתוחי החלפת ברכיים בגיל 50...

"החרטוט" שלי: אתה רשמת שBMI מתאים לרוב האוכלוסיה(חוץ מאנשים שריריים), אני רשמתי שזה לא מתאים לאף אחד והיה צריך לצאת משימוש לפני 40 שנה(איך לעזאזל זה בדיוק מה שאמרת? בגלל שנתתי דוגמה לאדם פעיל פיזית? הדעה שלנו ממש לא זהה facepalm)

זה לא נכון עבור ספורטאים, ברגע שאתה נפגש איתם והם רואים שתוספת המשקל שלך היא שריר אין תוספת מחיר.
נפגש עם מי בדיוק? ההתקשרות עם חברות הביטוח היא באמצעות טפסים ו/או בדיקות רפואיות.
מהיכרותי עם חתמי ביטוח, הם לא מתפשרים בקלות אלא אם מדובר בספורטאי מקצועי וגם אז אני בספק
אבל לא משנה, זה לא נושא הדיון ואני בהחלט מסכים ש BMI לא משקף מצב בריאותי

נפגש עם מי בדיוק? ההתקשרות עם חברות הביטוח היא באמצעות טפסים ו/או בדיקות רפואיות.
מהיכרותי עם חתמי ביטוח, הם לא מתפשרים בקלות אלא אם מדובר בספורטאי מקצועי וגם אז אני בספק
אבל לא משנה, זה לא נושא הדיון ואני בהחלט מסכים ש BMI לא משקף מצב בריאותי

היה לי חבר בעבודה עם BMI גבוה (קצת מעל 30, התאמן כמעט 20 שנה) בגלל שרירים, הם באמת רצו לקחת ממנו תוספת תשלום אבל ויתרו לו אחרי שהוא הבהיר להם שהוא ספורטאי. אני הבנתי ממנו שהוא נפגש עם סוכן הביטוח שלהם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית