הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון אימוני משקולות על הבוקר - בעד\נגד?

avivchoen

משתמש משקיע
2,166
570
נק' מוניטין:
2,491
2,166
570
אני עושה חיטוב FBW 3 פעמים בשבוע,
היום החלטתי ללכת לשם שינוי על הבוקר בגלל שהיו לי כמה דברים לעשות,
ישנתי כמו שצריך, שתיתי קפה באתי רענן לחדר כושר אבל מה,
כל אבל כל המשקלים 20% פחות מהאימונים בדרך כלל.

*מכירים את התופעה על עצמכם?

*יש לכם הבדל בין אימון ממש בבוקר לערב?
*איזה סיבות יכולות לגרום לנפילה כזאת של 20%? (ישנתי, אכלתי לפני ואני אחרי יומיים מנוחה)

🙄

תכלס,לדעתי הכל עניין של הרגל.
אני 90% מהאימונים מבצע בבוקר ובעיניי זו ההרגשה הכי טובה שיש..
תן לזה עוד כמה נסיונות,זה יסתדר (אלא אם כן אתה בד"כ לא מתאמן בבוקר,ואז זה לא משנה...)

תכלס,לדעתי הכל עניין של הרגל.
אני 90% מהאימונים מבצע בבוקר ובעיניי זו ההרגשה הכי טובה שיש..
תן לזה עוד כמה נסיונות,זה יסתדר (אלא אם כן אתה בד"כ לא מתאמן בבוקר,ואז זה לא משנה...)

מחזק. בהתחלה קשה- לאחר מכן הגוף מתרגל כבר...

בגלל זה אגב הרבה ספורטאים שמתאמנים לספורט מסויים או לתחרות מסויימת, כמה זמן לפני התחרות ינסו להתאמן בשעות של התחרות עצמה כדי להרגיל את הגוף למקסם את העבודה בדיוק בשעות אלו.

*איזה סיבות יכולות לגרום לנפילה כזאת של 20%? (ישנתי, אכלתי לפני ואני אחרי יומיים מנוחה)🙄
חוץ ממה שאמרו לך על עניין ההרגל, יש אנשים שהגוף שלהם פועל אופטימלית בבוקר ויש כאלה שבערב/לילה. הרגל יכול לשנות את זה במקצת, אבל אם אתה טיפוס של לילה יותר טוב לך לא להתאמן בבוקר.

אני תמיד מתאמן בבוקר ואני הרבה יותר חזק בבוקר אבל אתה חייב לאכול משהו לפני האימון ואני מדבר על ארוחה רצינית עם ערך גליקמי בינוני כדי שהאינסולין בדם יהיה גבוה באימון.

אני בדיוק כמוך חלש יותר בבוקר ומעדיף להתאמן בערב.
לא על הבוקר ואפילו לא 3-4 שעות אחרי שקמתי.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
דעות חלוקות אני רואה,
ודגש על העניין עם הקפה זה שצרכתי קפאין.
כן אכלתי ארוחה עם ערך גליקמי סביר לפני האימון בבוקר.

*מכיר את התופעה על עצמי לטוב ולרע(היו פעמים שהיו אימונים טובים בבוקר, והיו פעמים שלא).
*שוב, יש הבדלים לטוב ולרע, בדרך כלל אני מתאמן בערב, אבל גם כשאני מתאמן בבוקר לרוב יש לי אחלה אימונים.
*יכול להיות בגלל שאתה רק מתעורר אז אתה עדיין לא ערני, עם חוסר אנרגיה יחסית לתחילת הערב, יכול להיות גם שהגוף לא מורגל(אין לי ממש תשובה למה זה קורה).

• פותח/ת השרשור
למישהו יש טיפה מה להגיד בעניין ה"הרגל גוף" לשעת האימון?
משהו מבוסס או איזה מאמר

למישהו יש טיפה מה להגיד בעניין ה"הרגל גוף" לשעת האימון?
אתה יכול להתחיל מכאן וללכת בעקבות הסימוכין, אני בטוח שתמצא משהו. מנסיוני האישי אני יכול להעיד שמעולם לא הצלחתי לשנות באופן ממשי את הנטיה הטבעית שלי (אני לא איש של בוקר, באופן מובהק מאד).

אני אישית עייף יותר בבוקר וערני בערב זאת הסיבה היחידה שאני לא אוהב אימוני בוקר
לעומת זאת יש אנשים שאצלם ההפך

תשמע, אימון בבוקר מייעל את היום שלך למשל אם אתה רוצה ללכת לבריכה שזה מעייף רצח אז עדיף להיפתר מהאימון בבוקר מבין?
גם אני הייתי מתאמן בערב המון זמן והייתי חייב לישון צהריים לפני ואחרי זה לא הייתי נרדם בלילה וזה סיבך אותי.
אל תפסול אימוני בבוקר בגלל אימון אחד, תנסה להתרגל, אני אישית מאוד נהנה מהאימונים עכשיו.

עניין של הרגל, בזמן הסמסטר הראשון הייתי רגיל להתאמן ב20:00-21:00, היום אני מתאמן בסביבות 12:00 בצהריים

יש מחקרים בעד ונגד וכאלה שמציינים "חלון" שעות אידיאלי, אבל יש אלופי עולם שהתאמנו בבוקר ויש שהתאמנו בלילה, למתאמן ממוצע זה לא כזה מהותי(אחרי הסתגלות אפשר הכל)

קודם כל אין לך מה להלחץ מאימון אחד לא מוצלח, לא משנה מתי הוא התרחש
וזה פשוט הרגל מנטלי... אני את כל הSS עשיתי בבקרים, בתקופות אחרות התאמנתי בערבים וכיום אני מתאמן אחה"צ בדרך כלל. הגיוני שיקח לך קצת זמן להסתגל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית