הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שכיבות סמיכה

brianloco

משתמש מתחיל
49
0
נק' מוניטין:
0
49
0
שלוםםםם

יש לי רק שאלה אחת קטנה...

זה יותר טוב לעשות מתח בשיפוע שלילי (למשל שהרגליים מעל הספה והידיים ברצפה) מאשר לעשות כל הגוף על הרצפה???

תודה:victory:

ככל שהזוית יותר גדולה התרגיל נעשה יותר קשה. אם שכיבות סמיכה קלות לך אז זאת אופציה לא רעה. בסוף אולי תעשה גם HSPU.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
כל קשר בין שכיבות שמיכה לבין התרגיל המבוצע בסרטון נראה מקרי בהחלט.

אני אוסיף על דברי עמיתי ואומר שככל שטווח התנועה גדול יותר, קשה יותר לבצע את התרגיל (וזאת בנתאי שאתה מבצע את התרגיל כיאה וכיאות).

שכיבות שמיכה הן תרגיל מורכב, והזווית בה ממוקמות הזרועות ביחס לחזה קובעת איפה יורגש עומס העבודה.
תחשוב על שכיבות שמיכה כעל לחיצות חזה. ובעניין זה, כשכפות הרגליים נמצאות בנקודה גבוהה מכפות הידיים, זוהי זווית חיובית (ביחס לחזה, כמובן). כשהכפות הרגליים ממוקמות בנקודה נמוכה ביחס לכפות הידיים, זוהי זווית שלילית.

כל קשר בין שכיבות שמיכה לבין התרגיל המבוצע בסרטון נראה מקרי בהחלט.

תחשוב על שכיבות שמיכה כעל לחיצות חזה. ובעניין זה, כשכפות הרגליים נמצאות בנקודה גבוהה מכפות הידיים, זוהי זווית חיובית (ביחס לחזה, כמובן). כשהכפות הרגליים ממוקמות בנקודה נמוכה ביחס לכפות הידיים, זוהי זווית שלילית.

זה כמו להגיד שכל קשר בין בנצ' לפרס הוא מקרי בהחלט. זה בדיוק היחס בין שכיבת סמיכה ו- HSPU.
אתה צריך את זה בצורה של שאלה פסיכומטרית? 😛

זה כמו להגיד שכל קשר בין בנצ' לפרס הוא מקרי בהחלט. זה בדיוק היחס בין שכיבת סמיכה ו- HSPU.
אתה צריך את זה בצורה של שאלה פסיכומטרית? 😛

אני אשמח אם תסביר את ההשוואה בין עניין הבנץ' והפרס לבין עניין האשכול. אני גם אשמח אם תסביר לי (ולכל מי שמתעניין בנושא) איך תרגיל שמדמה את פעולת קבוצת תרגילי "shoulder press" דומה לתרגיל שמדמה את פעולת קבוצת תרגילי "bench press". מלבד עניין הלחיצה, כמובן 😃.

אני חושב שאם יש קשר בין בנצ' לאשכול הזה (ויש), אתה זה שהעלת אותו.

בנצ' -> בנצ' חיובי -> בנצ' יותר חיובי -> עכשיו פשוט תרים את התחת מהרצפה -> פרס

שכיבת סמיכה -> רגליים על הספה -> ספה יותר גבוה -> עכשיו פשוט תרים את הרגליים מהספה -> HSPU

אם אתה באמת לא רואה את הקשר בין שני הדברים אז אני אצייר לך את זה. תחשוב על הזוית בין הידיים והחזה כמו שכתבת בשני התרגילים.

אני חושב שאם יש קשר בין בנצ' לאשכול הזה (ויש), אתה זה שהעלת אותו.

בנצ' -> בנצ' חיובי -> בנצ' יותר חיובי -> עכשיו פשוט תרים את התחת מהרצפה -> פרס

שכיבת סמיכה -> רגליים על הספה -> ספה יותר גבוה -> עכשיו פשוט תרים את הרגליים מהספה -> HSPU

אם אתה באמת לא רואה את הקשר בין שני הדברים אז אני אצייר לך את זה. תחשוב על הזוית בין הידיים והחזה כמו שכתבת בשני התרגילים.

אני חושב שכולנו נרצה לראות את כשרון הציור שלך. אני מניח שהוא רוצה לפרוץ אל אוויר העולם כבר הרבה זמן. 😉

ולענייננו, אני חושב על הקשר בין הזווית שיוצרים הזרועות והחזה, ולכן הסרטון בקישור לא נראה לי שייך. אמנם שרירי החזה, הגב, הידיים והכתפיים משתפים פעולה, אך זה לא אומר שכל פעולה ששרירים אלה מבצעים היא חלק מאותו תרגיל. הסרטון מציג גרסה של shoulder press, ואני לא חושב ש - shoulder press ו- bench press (גם אם מבצעים אותו בזווית חיובית) הם אותו התרגיל.

ניצחת, אתה צודק.

אין קשר בין תרגיל שקוראים לו pushup ובין תרגיל שקוראים לו handstand pushup.

אני מוותר. כישרון הציור שלי יחכה לדיון יותר משמעותי.

BLACK צודק אבל...
התנועה במרפק שונה לגמרי, אם המטרה היא לעבוד על שרירי החזה, למה שנתן דגש על הכתפיים?
למה שנעביד את החזה העליון כסינרגיסט ולא כשריר יעד?
למה שנבצע כפיפה\הרחקה בכתף אם אנחנו רוצים לעשות קירוב אופקי?

זה נהיה יותר קשה גם ובעיקר בגלל שהחזה פחות מעורב בתנועה, ואילו הכתפיים צריכות לעמוד בנטל הגוף, וככל שנגדיל את השיפוע, כך מעורבתו של החזה תקטן לעומת הכתפיים עד שהוא כבר לא יהיה מעורב אלא רק כסינרגיסט.

BLACK צודק אבל...
התנועה במרפק שונה לגמרי, אם המטרה היא לעבוד על שרירי החזה, למה שנתן דגש על הכתפיים?
למה שנעביד את החזה העליון כסינרגיסט ולא כשריר יעד?
למה שנבצע כפיפה\הרחקה בכתף אם אנחנו רוצים לעשות קירוב אופקי?

זה נהיה יותר קשה גם ובעיקר בגלל שהחזה לא מעורב בתנועה, ואילו הכתפיים כן (שצריכות לעמוד בנטל הגוף), וככל שנגדיל את השיפוע, כך מעורבתו של החזה תקטן לעומת הכתפיים.

לא שאני מתנגד לכך שמסכימים אותי 😉, אך אני חושש שלא הבנתי מה בדברי הוביל להסתייגותך.

• פותח/ת השרשור
טוב.. סליחה... טעות שלי... זווית חיובית... אבל אני חושב שכולם הבינו למה אני מתכוון...

אז מה יותר טוב??

לא שאני מתנגד לכך שמסכימים אותי 😉, אך אני חושש שלא הבנתי מה בדברי הוביל להסתייגותך.

ניתחתי קצת קינזיולוגית את השוני בין לחיצת כתפיים ללחיצת חזה...
מה ההבדל מבחינתך? אתה אמור לדעת את זה אם אתה גורס שיש הבדל.

ניתחתי קצת קינזיולוגית את השוני בין לחיצת כתפיים ללחיצת חזה...
מה ההבדל מבחינתך? אתה אמור לדעת את זה אם אתה גורס שיש הבדל.

התהייה שלי באשר לדברייך נובעת מכך שהסכמתך לדברי מלווה בהסתייגות, וזאת למרות שאתה מסביר (כפי שאני רואה זאת) את עמדתי (בצירוף מינוח מדעי מפוצץ 😉 ).

ככל השהזווית חיובית יותר, או במלים אחרות: ככל שאתה מתקרב למצב של ישיבה, הכתפיים נושאות בנטל רב יותר (מאשר החזה) בזמן הלחיצה.

חחחחח
שאמרתי "BLACK צודק אבל..."
זה היה במענה לbentzrum.

זה לא היה BLACK צודק. אבל...

כלומר אמרתי שאתה צודק, לא הבעתי הסתייגות לדבריך רק הסברתי אותם יותר לעומק.

זה וריאציה של פרס כמו שבנט אובר זה וריאציה של חתירה בעמידה.

אם זאת ההקבלה אז כן, אנחנו מסכימים.

אני אשמח אם תסביר את ההשוואה בין עניין הבנץ' והפרס לבין עניין האשכול. אני גם אשמח אם תסביר לי (ולכל מי שמתעניין בנושא) איך תרגיל שמדמה את פעולת קבוצת תרגילי "shoulder press" דומה לתרגיל שמדמה את פעולת קבוצת תרגילי "bench press". מלבד עניין הלחיצה, כמובן 😃.
מה הבעיה זה בדיוק אותו דבר... בעיקרון בנצ' פרס ושכיבות סמיכה זה אותו דבר (מקווה שהבנת אותי נכון אתה לא אידיוט אין צורך להסביר) ככל שהזווית של "ההרמה" יותר מקבילה לרצפה הכתפיים עובדות חזק יותר... ככה עד שמגיעים לפרס בעמידה/שכיבות סמיכה בעמידת ראש

זה וריאציה של פרס כמו שבנט אובר זה וריאציה של חתירה בעמידה.

אם זאת ההקבלה אז כן, אנחנו מסכימים.
ההקבלות האלה נקבעות לפי הגיון מכני וסוגי עבודה כנגד כוח המשיכה, ולא לפי מה אתה מרגיש מפומפם אחרי הסט. רוצה לנחש למה?

ברור שיש מעורבות שונה של השרירים בין התרגילים. בגלל זה הם קיימים. אבל זה לא משנה את העבודה שבנץ' פרס זה פרס אנכי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית