ייעוץ גיל התחלה להרמת משקולות

• פותח/ת השרשור elii23
  • פורסם בתאריך

elii23

משתמש מתחיל
37
0
נק' מוניטין:
1
37
0
מאיזה גיל אפשר להתחיל להתעסק בפאוורליפטינג ו-וויטליפטינג ???? שמעתי (מאורתופד פרופסור) שמשקל כבד והרמות מעל הראש בעמידה יכולות לפגוע בגדילה וכו' ...
תודה מראש

חרטא.. תאכל טוב ולא יהיו שום סיבוכים.. אני יודע שברוסיה ילדים שההורים שלהם מייעדים אותם לספורט הזה מתחילים להתאמן בגיל 6. את הילד שלי אני יודע שאשלח בגיל 12-14 כבר.

מאיזה גיל אפשר להתחיל להתעסק בפאוורליפטינג ו-וויטליפטינג ???? שמעתי (מאורתופד פרופסור) שמשקל כבד והרמות מעל הראש בעמידה יכולות לפגוע בגדילה וכו' ...
תודה מראש

בלי קשר לפוגע לא פוגע, בן כמה אתה?

ככל שמוקדם יותר, טוב יותר.
חרטה שזה פוגע בגדילה, והוכיחה שזה ההפך תורם לגדילה.
הוא דיבר על פווארליפטינג וואיטליפטינג לא על סתם עבודה בחדר כושר... אתה לא תיתן לילד בן 4 להתחיל להתקדם במשקלים בדדליפט כי העצמות שלו לא יעמדו בזה
אני יודע שההמלצה העולמית היום היא כבר מגיל 6 להתחיל לשלב אימוני התנגדות... אבל בפירוש בשנים הראשונים המטרה היא לא לעלות במשקלים אלא לקבל הרגלי עבודה נכונים, לחזק את העצמות (ולא צריך להרים סקוואט של 100 קילו בגיל 8 בשביל לחזק את העצמות)..

הוא דיבר על פווארליפטינג וואיטליפטינג לא על סתם עבודה בחדר כושר... אתה לא תיתן לילד בן 4 להתחיל להתקדם במשקלים בדדליפט כי העצמות שלו לא יעמדו בזה
אני יודע שההמלצה העולמית היום היא כבר מגיל 6 להתחיל לשלב אימוני התנגדות... אבל בפירוש בשנים הראשונים המטרה היא לא לעלות במשקלים אלא לקבל הרגלי עבודה נכונים, לחזק את העצמות (ולא צריך להרים סקוואט של 100 קילו בגיל 8 בשביל לחזק את העצמות)..
וגם אני דיברתי על זה.
איגור לוקאנין WL שהוא ברמה עולמית(C&J 245, SNATCH205) התחיל מגיל 6 להתעסק בזה.

וגם אני דיברתי על זה.
איגור לוקאנין WL שהוא ברמה עולמית(C&J 245, SNATCH205) התחיל מגיל 6 להתעסק בזה.

אז קודם כל, יש הבדל גדול בין גיל 6 ל-"כמה שיותר מוקדם". דבר שני, לדוגמה שהבאת אפשר למצוא מיליון דוגמאות אחרות לאנשים שזה לא כל כך עזר להם לעשות C&J בגיל 6.. וגם אני לא בטוח שאיגור לוקאנין התחיל את האימוני כוח בגיל 6, סיכוי סביר מאוד שהוא התחיל בדברים הרבה יותר פשוטים ובסיסיים. על זה בדיוק מדברים היום שהתמחות מוקדמת זה לא דבר שמביא תוצאות לטווח רחוק.

אז קודם כל, יש הבדל גדול בין גיל 6 ל-"כמה שיותר מוקדם". דבר שני, לדוגמה שהבאת אפשר למצוא מיליון דוגמאות אחרות לאנשים שזה לא כל כך עזר להם לעשות C&J בגיל 6.. וגם אני לא בטוח שאיגור לוקאנין התחיל את האימוני כוח בגיל 6, סיכוי סביר מאוד שהוא התחיל בדברים הרבה יותר פשוטים ובסיסיים. על זה בדיוק מדברים היום שהתמחות מוקדמת זה לא דבר שמביא תוצאות לטווח רחוק.

גם דימטירי קלוקוב התחיל בגיל ממש צעיר (לא כתוב אבל מסרטון הייתי זורק 9 ככה)

אשמח לשמוע על דוגמאות של אנשים/ילדים שהמשקולות פגעו בהם ובגדילה שלהם.

אין, רק לפני שבוע אמרו לי שאם לא הייתי עושה את כל התרגילים האלו אז לא הייתי "נמוך" כמו שאני והייתי לפחות 2 מטר ....

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית