ייעוץ גיל התחלה להרמת משקולות

• פותח/ת השרשור elii23
  • פורסם בתאריך

elii23

משתמש מתחיל
37
0
נק' מוניטין:
1
37
0
מאיזה גיל אפשר להתחיל להתעסק בפאוורליפטינג ו-וויטליפטינג ???? שמעתי (מאורתופד פרופסור) שמשקל כבד והרמות מעל הראש בעמידה יכולות לפגוע בגדילה וכו' ...
תודה מראש

נגיד שהמספרים שהצגת איכשהו קרובים למציאות,
אתה טועה.

ואסביר לך את זה בשאלה: כמו שציינת, בגילאים הנמוכים הטסטוסטרון בגוף שונה מבגיל ההתבגרות. בגיל ההתבגרות הוא עולה. אחלה. עכשיו, האם לדעתך מתאמן מתקדם (או אפילו בינוני - בינוני מתקדם) ישיג משהו מסייקל טסט' (טסטוסטרון), ביחס למה שהוא היה יכול להשיג באותו זמן בלי הסייקל? אם כן, למה? מה טסטוסטרון עושה שיגרום לו באותו זמן להתקדם יותר ממה שהוא היה מתקדם בלי הסייקל?

תשובה: טסטוסטרון משמש תפקיד חשוב מאוד בסינטוז חלבון, וזה חלק חשוב בתהליך ההתאוששות. מתאמן בינוני לא מתקדם פעם בשבוע כי ככה נוח לו, אלא הוא מתקדם "רק" פעם בשבוע - כי הוא לא יכול להתאושש תוך פחות זמן מזה על מנת להציג ביצועים מקסימליים שוב. ברגע שאתה מגדיל את היכולת שלך להתאושש, אתה מאיץ את היכולת שלך להתקדם.
זאת אומרת שכן, ניחשת נכון - ליפטרים משתמשים בסטרואידים, כי אפשר להתקדם במהלך סייקל של 12 שבועות (הרבה) יותר ממה שאפשר להתקדם בלי הסייקל באותם 12 שבועות. יש הרבה סטרואידים, הפעולות של סטרואידים שונים שונות בהרבה אחד מהשני, יש סטרואידים שונים למטרות שונות - אבל זה בגדול העניין, במיוחד כשאנחנו מדברים על הורמון שנמצא אצלך בגוף באופן טבעי, שהוא למעשה חומר בסיס (טסט').

ההסבר הזה הוא בצורה הפשוטה והלא פרטנית, ואם מישהו ממש ירצה הוא יוכל לתפוס אותי על אי דיוקים, אבל זה נאמר בשביל שתבין באופן כללי למה הטיעון שלך שגוי. זה לא נכתב בשביל להסביר את מנגנון ההורמונים בגוף, למקרה שמישהו תכנן לתפוס אותי על המילה.
תודה רבה על המידע 😃

• פותח/ת השרשור
תודה רבה לכולם על התשובות .....
אני בן 15 .
אבא שלי התחיל להתעסק בוויטליפטינג בגיל 14 ומההרמות נהייה לו מן עיקום למעלה כזה בגב העליון .... אמנם זה כמעט לא מורגש ומן הסתם גם לא הזיק יתר על המידה , אבל.........
עכשיו אם אני גם רוצה לגדול קצת (אני מתכוון גדילה שרירית , לא גדילה טבעית של הגוף בגיל הזה) , מה יותר מתאים לי? ויט או פאוור? תודה

אני בן 15 .
אבא שלי התחיל להתעסק בוויטליפטינג בגיל 14 ומההרמות נהייה לו מן עיקום למעלה כזה בגב העליון .... אמנם זה כמעט לא מורגש ומן הסתם גם לא הזיק יתר על המידה , אבל.........
עכשיו אם אני גם רוצה לגדול קצת (אני מתכוון גדילה שרירית , לא גדילה טבעית של הגוף בגיל הזה) , מה יותר מתאים לי? ויט או פאוור? תודה
קודם כל טיפ קטן- תשים לב לפיסוק.
לא נהוג בפורום הזה לרשום "......" "???????" וגם לא "XD", תשים לב לדברים כאלה.
אם נהייתה לו גיבנת (אני מבין שאתה מדבר על גיבנת, לא?) סימן שהוא לא עשה משהו נכון.
טכניקה, משקל, פציעה ממכה וכו', אבל אם תעשה הכל נכון זה לא יקרה.
בנוגע להרמת משקולות (וואיט) או הרמת כוח (פאוור) זו בחירה אישית שלך מה אתה מעדיף.
אם אתה מדבר כמו שאני מבין על נפח וגודל שריר, כנראה שזה בכלל לא מתאים לך.
אתה תצטרך לבצע במצב כזה תוכנית פאוורליפטינג אחת (SS) והלאה תתמקד בתוכניות שמתאימות לפיתוח גוף.

אני בן 15 .

אבא שלי לא התאמן בכלל ויש לו גב עקום מה זה אומר? חבר שלי בגילי (26) לא התאמן מהתיכון ויש לו גב כפוף מה זה אומר?
כמה זמן אבא שלך לא מתאמן, אני מבטיח לך שזה בגלל זה. קל להגיד שכמה שנים בתיכון התאמנתי וזה למה בגיל 60 הגב דפוק, לא להתאמן 40 שנה זה בסדר?

XD מילא אסור אבל נקודות? חחחח איזה טום טום יפוצץ נקודות
מי אמר שאסור נקודות? אסור לרשום ................. !!!!!!!!!! ??????????? !@#!@$%!@#!@#
אין בעיה לרשום נקודה בסוף משפט, או שלוש נקודות, אבל לא 700 נקודות ואתה יכול לראות את זה יותר למעלה באשכול.

אני בן 15 .
נו באמת, זה שלאבא שלך נהיה קצת גבנת זה לא אומר שזה מהרמת משקולות ולכולם זה יקרה.
יכול להיות שסתם הייתה לו יציבה לא טובה והוא ישב לא טוב ובמשך השנים זה קרה.

אין לי לינק, וגם לא חיפשתי, אבל אימוני כוח מפרישים הורמון גדילה

לשניכם, מצאתי מחקר שמראה שסקוואט גורר הפרשה של יותר GH.
לא בדיוק סקוואט אלה תרגילי פלג גוף תחתון-
http://www.akademiai.com/content/m7k372103800q273/
מה הבעיה עם איקסדי?
פעם אבק כוכבים רשם לי לא להשתמש בזה כי הוא לא רוצה לחלק סתם באן והנהלים של הפורום הם בלי XD.
זה היה ממש מזמן, כשעוד נרשמתי לא מזמן לפורום והוא עוד היה מנהל רגיל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית