הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תנאי אימונים בצבא- לכל בוגרי צה"ל

power rack

משתמש קבוע
1,911
431
נק' מוניטין:
932
1,911
431
בית
אשמח אם כל אחד יפרט איפה הוא היה בצבא ואיך התנאים שם לאימונים (אוכל, ציוד וכו')
קראתי שבבסיס של מגלן יש את האוכל מהטובים בצה"ל וחדר כושר משוכלל (מהאתר היחידה) יש פה בוגר מגלן?

הייתי בכל הבסיסים באזור של גבול מצריים, בחלקם יש מכוני כושר ממש ממש טובים, האוכל ממוצע אבל אפשרי להתקיים איתו

התאמנתי בבסל"ח 17-
אוכל סביר. האוכל מגיע מפוצץ בשמן אבל הוא די טעים.
מבחינת ציוד, המכון כושר חדש אממ די קטן. אין בו ראק או כלוב אבל יש בו סמית' מאשין...כל השאר די טיפוסי באמת. אין מקום לבנץ' נורמלי אם אני זוכר נכון
בה"ד 1-
אוכל זוועה. חד"כ לא רע. אין בו כלוב אבל יש די הרבה מוטות ומקום להתאמן עם מוט חופשי, אם אני זוכר נכון יש ראק.
מכולות כושר ניידות של גדודי חי"ר-
על הפרצוף. כאילו.. אם להתחשב בנסיבות המצערות זה נהדר- יש שם את הסופר מכונה הזאת שעושים בה מלא תרגילים(שכחתי איך זה נקרא..מולטי טריינר?), בד"כ יש איזה מוט עם כמה משקולות. בחלק יש סמית' מאשין.
שיזפון-
האוכל גועל נפש. חד"כ פתוח רק לסגל. כל הציוד מיושן, ממש. המוטות חלודים ועקומים. אבל!אם אני זוכר נכון יש ראק ויש גם ספסל מאוד לא בטיחותי לבנץ'. די בזיוני מה שהולך שם אבל עדיף מכלום.
בא"ח נח"ל-
אוכל זוועה. הבנתי שהוא השתפר מאז שהייתי טירון, וגם בהכנה לקורס מ"כים האוכל היה לא רע..אבל באמת שלא יודע מה המצב שם עכשיו. אל תפתחו ציפיות גבוהות מי שמגיע לשם. חד"כ פתוח רק לסגלים, אבל מאחר ואין לסגל באמת זמן להתאמן..לרוב..זה חד"כ של המפקדה. בושה. מקלענים שצריכים כוח לא מתאמנים והאפסים האלה כן..
בכל מקרה, חדר כושר חדיש. אין בו ראק כמה שאני זוכר, אין בו גם כלוב. אבל יש בו מכונות חדשות והכל..אולי יש שם בנץ' חופשי לא בטוח.

ונניח שבמגלן יש את התנאים המושלמים (חדר כושר משוכלל בשפה הקונבנציונלית כמעט תמיד אומר מלא מכונות, מה שלא עוזר באמת), אתה באמת תנסה לעבור גיבוש צנחנים + גיבוש יח"טיות למגלן + מסלול של בערך שנה וחצי, בשביל שבשנה וחצי הנותרת יהיה לך חדר כושר כזה?
ועוד לא דיברתי על העובדה שאתה עדיין לא תוכל באמת להתאמן בצורה הכי אידיאלית, כי גם אחרי המסלול יש לך דברים לעשות.

ונניח שבמגלן יש את התנאים המושלמים (חדר כושר משוכלל בשפה הקונבנציונלית כמעט תמיד אומר מלא מכונות, מה שלא עוזר באמת), אתה באמת תנסה לעבור גיבוש צנחנים + גיבוש יח"טיות למגלן + מסלול של בערך שנה וחצי, בשביל שבשנה וחצי הנותרת יהיה לך חדר כושר כזה?
ועוד לא דיברתי על העובדה שאתה עדיין לא תוכל באמת להתאמן בצורה הכי אידיאלית, כי גם אחרי המסלול יש לך דברים לעשות.
בהמשך למה שכתבת-
אני לא מכיר את החד"כ במגלן, אבל רק שתדע שהפעילות המבצעית שלהם היא מאוד מאוד מגעילה ושוחקת. סתם, לידע כללי.

בהמשך למה שכתבת-
אני לא מכיר את החד"כ במגלן, אבל רק שתדע שהפעילות המבצעית שלהם היא מאוד מאוד מגעילה ושוחקת. סתם, לידע כללי.
אם יש יחידה שאני יודע עליה הרבה יותר ממה שאני באמת צריך לדעת, זו היא. בכל מקרה אני מאמין שהוא הבין את הנקודה שלי...[=

ב8200 יש אחלה התנאים בשביל להתאמן.
אחלה אוכל, חד"כ לרוב חדש יחסית. בד"כ יהיה הרבה מכשירים ומסילות. כמעט תמיד יש סמיט' משין וספסל בנץ'.
זה כולל גם את המפקדה, וגם את הבסיסים הפרוסים.
שלא לדבר שהיום עבודה מתאים לאימונים כי יש מספיק זמן לישון, וגם הצבא לא שוחק אותך בתרגילים, מדסים מסעות ושטויות

איזה כיף להיות בוגר צה"ל ולא בצה"ל (כבר שבוע וחצי מסיום העבדות).

אני מכיר את רוב בסיסי ח"א, כמה בט"רים וחטמ"רים באיו"ש, ובכולם עד כמה שאני זוכר יש חד"כ, בכולם יש כמה אוכל שתרצה, ברובם הוא מגעיל אבל יכול לספק את מה שאתה צריך.
ברוב בסיסי ח"א יש מוט, אין כלוב אבל יש בנצ'ים שאני לפחות השתמשתי בהם גם לסקוואטים, לא בטיחותי, אבל זה מה יש.

• פותח/ת השרשור
ב8200 יש אחלה התנאים בשביל להתאמן.
אחלה אוכל, חד"כ לרוב חדש יחסית. בד"כ יהיה הרבה מכשירים ומסילות. כמעט תמיד יש סמיט' משין וספסל בנץ'.
זה כולל גם את המפקדה, וגם את הבסיסים הפרוסים.
שלא לדבר שהיום עבודה מתאים לאימונים כי יש מספיק זמן לישון, וגם הצבא לא שוחק אותך בתרגילים, מדסים מסעות ושטויות

אחינו סקרנת, מה גם שיש לי דפ"ר 90 וקבא 56 אז לא יהיה לי קשה להגיע לשם.
איך מגיעים לשם? איך אתה הגעת לשם? היית לכל אורך השרות בבסיס בגלילות? יש כלוב?

אין טעם לפרט כי אין לדעת איפה תשרת, מה שכן אני יכול לומר שבחיים שלי לא עליתי במסה שריר נקי כ''כ מהר כמו בתקופות הטירונות, ואני בטוח שאני לא היחיד פה שאנשים לא זיהו אותו. אבל מצד שני בחיים שלי לא איבדתי מסה כ''כ מהר כמו בשאר השירות (יש לציין שבתקופה הזו לא היה לי מושג ירוק בתזונה, כמו רוב הצבא).

מכל הסיבות בעולם, זאת הפעם הראשונה שאני שומע על מישהו שרוצה להגיע ל 8200 בגלל חדר הכושר. אני כבר רואה בעיני רוחי את נציגי היחידות בבקו"ם עם שלטים כמו "בצנחנים אפשר לעשות סקוואט" או "הצטרף לקומנדו הימי ונלמד אותך Power Clean שיגרום לריפטו להסמיק מבושה". כלא 6 בטח ישויץ "אצלנו הכלובים הכי טובים".

• פותח/ת השרשור
מכל הסיבות בעולם, זאת הפעם הראשונה שאני שומע על מישהו שרוצה להגיע ל 8200 בגלל חדר הכושר. אני כבר רואה בעיני רוחי את נציגי היחידות בבקו"ם עם שלטים כמו "בצנחנים אפשר לעשות סקוואט" או "הצטרף לקומנדו הימי ונלמד אותך Power Clean שיגרום לריפטו להסמיק מבושה". כלא 6 בטח ישויץ "אצלנו הכלובים הכי טובים".

חחח זה לא רק החדר כושר אחי, זה האוכל הטוב, אפשרות לשעות שנה ואין מסעות וטרטורים. יש שם תנאים טובים.
מסיבות מסויימות שלא אפרט כאן, חשוב לי להתאמן כמו שצריך בזמן הצבא יותר מכל דבר אחר. לא מצפה שתבין.
אבל אהבתי את התגובה. מוניטין.

8200 זה מודיעין?
אני חושב שאחותי הייתה שם,היא אמרה שיש להם מטבח משלהם/סנוקר/חדר כושר וכול זה.

עריכה:

היא הייתה במודיעין סיירת מטכל,אז לא להתיחס לתגובה שלי.

נערך לאחרונה:
פותח האשכול,

אתה נשמע לי כמו הרבה בני נוער וגם חיילים שרק החלו את שירותם הצבאי ששואלים אותי איך אפשר להגיע ליחידה שניתן להתאמן בה והתנאים הכי טובים וכו' (כי אני בקבע והם חושבים שאני קשור במשהו לדבר הזה שנקרא שיבוץ).

אז מה שאני אומר להם, לכולם:
האם זה כלל האצבע שלך בבחירת תפקיד בשירות הצבאי?
אתה עלול לפספס הרבה כיוונים שעשויים להתאים לך מבחינת אישיות וידע מקצועי, שאליהם אחר כך לא תוכל להגיע.

ישנן כל כך הרבה יחידות בצבא, כל אחת והמאפיינים שלה (סגורה/פתוחה, קדמית/עורפית, תורנויות שונות, מהות פעילות שונה) שזה כמו למצוא מחט בערימת שחת כאשר מבקשים יחידה שיהיה ניתן להתאמן בה כמו שצריך (או קרוב לזה).

אתה צריך לבוא בגישה של מה אתה רוצה לעשות בצבא, מה אתה מחפש מבחינת יכולות אישיות, וככה יהיה לך יותר קל להשתלב ולהתמיין למקומות שאתה עשוי להתאים אליהם.

סתם לדוגמא, אם באיזשהו שלב לפני הגיוס באילו מבין ראיונות כאלו או אחרים תבקש יחידה שיש בה מכון כושר טוב ותנאים מסביב, הסיכוי הטוב שלא באמת יתייחסו לכך, כי אין מה לעשות, לצבא לא באמת הכי מעניין אם החיילים שלו יתאמנו בחד"כ או לא.

אני אמרתי בצו ראשון (גיל 16-17 בערך) בין היתר, שאני אוהב ספורט, אימונים בחד"כ. הכי קרוב שקיבלתי לזה במנילה (שאלון העדפות אישות) היה תפקיד מדריך ספורט (מד"ס). היה לי ברור שאני לא הולך לבחור בזה כי זה לא מעניין אותי כלל (אבל זה היה הכי קרוב למה שנקרא "אימונים", וגם דרך התפקיד הזה אפשר לצאת לקורס מפעילי חד"כ).

להרגיעך,

רוב היחידות היום (ותתפלא, בעיקר ביחידות לוחמות ומהן הטובות ביותר שיש לצה"ל), קיימים התנאים הטובים יותר ללוחמים.
זה שקשה לנצל את כל התנאים הללו עקב אופי התפקיד, זה משהו אחר. גם להיות "תומך לחימה" - חייל עלת הכשרה מקצועית כזו או אחרת ביחידות לוחמות, לא אומר שיהיה הרבה זמן כי יש הרבה עבודה מסביב לשעון, אבל המצב טוב יותר בהשוואה ללוחמים.

גם ביחידות אחרות עורפיות, המצב הרבה יותר טוב מבעבר (תודות להרבה תרומות של אל"ח לצבא במשך השנים, ושינוי סדרי העדיפות בהשקעת כספי התרומות הללו ברווחת החיילים - מכוני כושר, מועדוני חברה והוויה וכד').

בשורה התחתונה, לכן או לכאן, הסבירות שתהיה בתפקיד, שכמו שאמרתי, שאתה תתאים לו מחינה אישית ומקצועית, יהיה ביחידה בעלת מכון כושר ויתר התנאים, די גבוה בימינו.

בהצלחה

אחינו סקרנת, מה גם שיש לי דפ"ר 90 וקבא 56 אז לא יהיה לי קשה להגיע לשם. איך מגיעים לשם? איך אתה הגעת לשם? היית לכל אורך השרות בבסיס בגלילות? יש כלוב?

הגעה היא באיתור קדם צבאי.
עושים מיונים לא ספציפית ל8200 אלא לכל מיניי קורסים. לרוב הקורס הוא מאכוון יחידה- אבל יש גם מקרים שלא.
השירות ב8200 לא יהיה בהכרח בגלילות, למרות שהגיוני שבשלב כזה או אחר תשרת שם תקופה. בכל מיקרה הבסיס של השירות הסדיר ובסיס ההדרכה שונים. מבחינת חד"כ ההבדל לא כזה משמעותי. באף אחד מהם אין כלוב, וגם בשאר הבסיסים לרוב לא יהיה כלוב.
בכל מיקרה- זה ממש לא צריך להיות גורם מרכזי כל כך. לרוב לא יהיה לך הרבה זמן להתאמן כי באמת עובדים ועושים הרבה. בגלילות הלו"ז לרוב טיפה פחות עמוס אז יכול להיות שכן יהיה זמן. וגם זה תלוי תפקיד. לא חסר משמרות ערב, כוננות וכל מיניי שטויות כאלה.

נ.ב- תהיה בטוח שקב"א 56 ודפ"ר 90 לא מהווים כרטיס כניסה וודאי לחייל. צריך לעבור מבחנים, וגם צריך מזל.

קיבלת כבר זימונים למודיעין?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית