הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תנאי אימונים בצבא- לכל בוגרי צה"ל

power rack

משתמש קבוע
1,911
431
נק' מוניטין:
932
1,911
431
בית
אשמח אם כל אחד יפרט איפה הוא היה בצבא ואיך התנאים שם לאימונים (אוכל, ציוד וכו')
קראתי שבבסיס של מגלן יש את האוכל מהטובים בצה"ל וחדר כושר משוכלל (מהאתר היחידה) יש פה בוגר מגלן?

כן שחקים וחבצלות 16 לחודש מה איתך?

שחקים וחבצלות ועוד משהו אלקטרוני.
אמרו לי שבועיים תשובה(בקשר לאלקטרוני) ועברו חודשיים ועדיין אין תשובה,ככה שאם אתה לא מקבל תשובה בזמן שאמרו זה נורמלי.
שיהיה בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
שחקים וחבצלות ועוד משהו אלקטרוני.
אמרו לי שבועיים תשובה(בקשר לאלקטרוני) ועברו חודשיים ועדיין תשובה,ככה שאם אתה לא מקבל תשובה בזמן שאמרו זה נורמלי.
שיהיה בהצלחה.

גאמא סייבר, מקבלים את זה כל מי שבמגמה טכנולוגית אבל רק גאוני מחשבים מגיעים לשם.
עשית כבר את המיונים כאילו? שחקים וחבצלות לא עברת, בוודאות?

פותח האשכול,

אתה נשמע לי כמו הרבה בני נוער וגם חיילים שרק החלו את שירותם הצבאי ששואלים אותי איך אפשר להגיע ליחידה שניתן להתאמן בה והתנאים הכי טובים וכו' (כי אני בקבע והם חושבים שאני קשור במשהו לדבר הזה שנקרא שיבוץ).

אז מה שאני אומר להם, לכולם:
האם זה כלל האצבע שלך בבחירת תפקיד בשירות הצבאי?
אתה עלול לפספס הרבה כיוונים שעשויים להתאים לך מבחינת אישיות וידע מקצועי, שאליהם אחר כך לא תוכל להגיע.

ישנן כל כך הרבה יחידות בצבא, כל אחת והמאפיינים שלה (סגורה/פתוחה, קדמית/עורפית, תורנויות שונות, מהות פעילות שונה) שזה כמו למצוא מחט בערימת שחת כאשר מבקשים יחידה שיהיה ניתן להתאמן בה כמו שצריך (או קרוב לזה).

אתה צריך לבוא בגישה של מה אתה רוצה לעשות בצבא, מה אתה מחפש מבחינת יכולות אישיות, וככה יהיה לך יותר קל להשתלב ולהתמיין למקומות שאתה עשוי להתאים אליהם.

סתם לדוגמא, אם באיזשהו שלב לפני הגיוס באילו מבין ראיונות כאלו או אחרים תבקש יחידה שיש בה מכון כושר טוב ותנאים מסביב, הסיכוי הטוב שלא באמת יתייחסו לכך, כי אין מה לעשות, לצבא לא באמת הכי מעניין אם החיילים שלו יתאמנו בחד"כ או לא.

אני אמרתי בצו ראשון (גיל 16-17 בערך) בין היתר, שאני אוהב ספורט, אימונים בחד"כ. הכי קרוב שקיבלתי לזה במנילה (שאלון העדפות אישות) היה תפקיד מדריך ספורט (מד"ס). היה לי ברור שאני לא הולך לבחור בזה כי זה לא מעניין אותי כלל (אבל זה היה הכי קרוב למה שנקרא "אימונים", וגם דרך התפקיד הזה אפשר לצאת לקורס מפעילי חד"כ).

להרגיעך,

רוב היחידות היום (ותתפלא, בעיקר ביחידות לוחמות ומהן הטובות ביותר שיש לצה"ל), קיימים התנאים הטובים יותר ללוחמים.
זה שקשה לנצל את כל התנאים הללו עקב אופי התפקיד, זה משהו אחר. גם להיות "תומך לחימה" - חייל עלת הכשרה מקצועית כזו או אחרת ביחידות לוחמות, לא אומר שיהיה הרבה זמן כי יש הרבה עבודה מסביב לשעון, אבל המצב טוב יותר בהשוואה ללוחמים.

גם ביחידות אחרות עורפיות, המצב הרבה יותר טוב מבעבר (תודות להרבה תרומות של אל"ח לצבא במשך השנים, ושינוי סדרי העדיפות בהשקעת כספי התרומות הללו ברווחת החיילים - מכוני כושר, מועדוני חברה והוויה וכד').

בשורה התחתונה, לכן או לכאן, הסבירות שתהיה בתפקיד, שכמו שאמרתי, שאתה תתאים לו מחינה אישית ומקצועית, יהיה ביחידה בעלת מכון כושר ויתר התנאים, די גבוה בימינו.

בהצלחה
בהמשך למה שכתב לך דניאל,

חייב להגיד שאני די המום מהשיקולים לבחירת אופי שירות. אני רק ממליץ לך שלא לשאול את המראיינים שלך האם יש חדכ טוב שם כי תיפסל מיידית בעיניהם.

בסוף תמיד אפשר להתאמן בלילות, באילתורים כאלה ואחרים ובסופי שבוע...
צא מנקודת הנחה שאתה לא יכול להיות לוחם סיירת וגם להיות מר ישראל..
תצטרך לוותר על מעט מסה , כיף, חופש פעולה ואגו...

ממליץ לך שוב לחשוב איך אתה רוצה להסתכל על עצמך בסוף ה3 שנים האלו ומה יותר חשוב לך...

אני כיום עושה מעל ומעבר ומשקיע כל זמן פנוי שיש לי כולל בבית כדי להתאמן כמה חזק שאני יכול.
אני לא מחפש צלש אבל אני חושב שהייתי מת להיות אזרח כבר ולהתאמן כמו חזיר אבל בסופן של 5 שנים בצבא אני מסתכל לאחור ומבסוט על מה שעשיתי...
ממליץ בחום ואשמח לייעץ בפרטי

• פותח/ת השרשור
בהמשך למה שכתב לך דניאל,

חייב להגיד שאני די המום מהשיקולים לבחירת אופי שירות. אני רק ממליץ לך שלא לשאול את המראיינים שלך האם יש חדכ טוב שם כי תיפסל מיידית בעיניהם.

בסוף תמיד אפשר להתאמן בלילות, באילתורים כאלה ואחרים ובסופי שבוע...
צא מנקודת הנחה שאתה לא יכול להיות לוחם סיירת וגם להיות מר ישראל..
תצטרך לוותר על מעט מסה , כיף, חופש פעולה ואגו...

ממליץ לך שוב לחשוב איך אתה רוצה להסתכל על עצמך בסוף ה3 שנים האלו ומה יותר חשוב לך...

אני כיום עושה מעל ומעבר ומשקיע כל זמן פנוי שיש לי כולל בבית כדי להתאמן כמה חזק שאני יכול.
אני לא מחפש צלש אבל אני חושב שהייתי מת להיות אזרח כבר ולהתאמן כמו חזיר אבל בסופן של 5 שנים בצבא אני מסתכל לאחור ומבסוט על מה שעשיתי...
ממליץ בחום ואשמח לייעץ בפרטי

אתה צודק ולא במאה אחוז באלף אחוז אבל ויש אבל גדול מאוד כאן אתה לא מכיר את השיקולים שלי, ואתה שופט אותי כאילו אתה כן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית