הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ערך גליקמי

• פותח/ת השרשור ELSR
  • פורסם בתאריך

ELSR

משתמש קבוע
1,808
274
נק' מוניטין:
1,213
1,808
274
קאנטרי חולון
חיפשתי קצת באינטרנט וגם כאן בפורום, ולא מצאתי משהו שעונה לי על זה.
קראתי מזמן תגובה כאן בפורום או באתר אחר שאומרת שאם אני מוסיף סוכר או כל דבר בעל ערך גליקמי גבוה
למשהו עם ערך נמוך אז הערך של כלל המנה הוא הנמוך מביניהם.

כלומר לדוגמא אני מוסיף קצת סוכר לשיבולת שועל אז הערך הגליקמי של המנה הוא זה של הש"ש.
זה נכון?

ועוד דבר שרציתי לשאול, אני אוכל אורז מלא (חום), ושיבולת שועל, בדקתי את הערך שלהם והוא יחסית גבוה,
יותר מהציפייה בכל אופן. האם זו בעיה? יש צורך לקחת דברים בעלי ערך גליקמי יותר נמוך? (55 אורז חום, 50 ש"ש)

...אם אני מוסיף סוכר או כל דבר בעל ערך גליקמי גבוה למשהו עם ערך נמוך אז הערך של כלל המנה הוא הנמוך מביניהם.
הערך הגליקמי של כמה מיני מזון ביחד לא קל לחישוב, אבל בד"כ הוא אי שם בין הנמוך לגבוה של מה שאכלת. היה יכול להיות נחמד מאד לנטרל הערך הגבוה של הסוכר ע"י הוספת סיבים, ביחוד לסוכרתיים.

• פותח/ת השרשור
הערך הגליקמי של כמה מיני מזון ביחד לא קל לחישוב, אבל בד"כ הוא אי שם בין הנמוך לגבוה של מה שאכלת. היה יכול להיות נחמד מאד לנטרל הערך הגבוה של הסוכר ע"י הוספת סיבים, ביחוד לסוכרתיים.
הבנתי אותך. תודה.
ובקשר לשיבולת שועל ואורז חום, האם יש צורך להחליף אותם בדברים עם ערך גליקמי פחות גבוה?
אכילה של מוצרים בעלי ערך גליקמי גבוה מפרישה יותר אינסולין מה שאומר יותר אגירת שומן, אני צודק?

ובקשר לשיבולת שועל ואורז חום, האם יש צורך להחליף אותם בדברים עם ערך גליקמי פחות גבוה?
אני לא חושב ש"יש צורך" כזה. הערכים הגליקמיים האלה הם בסדר גמור, במיוחד אם אתה בחור צעיר בלי בעיות של רמת סוכר בדם. האינסולין הוא לא האויב, ושומן ייאגר, בסופו של דבר, כתוצאה ממאזן קלורי חיובי.

• פותח/ת השרשור
אני לא חושב ש"יש צורך" כזה. הערכים הגליקמיים האלה הם בסדר גמור, במיוחד אם אתה בחור צעיר בלי בעיות של רמת סוכר בדם. האינסולין הוא לא האויב, ושומן ייאגר, בסופו של דבר, כתוצאה ממאזן קלורי חיובי.
תודה, יש לי שאלה נוספת, באחד המאמרים בפורטל (אם אני לא טועה זה "המדריך השלם להעלאה במסת שריר")
רשום שמומלץ גרם אחד של שומן לכל ק"ג משקל גוף, על סמך מה ההמלצה הזו?

ואם לדוגמא יצא שיש לי 20 גרם שומן יותר מההמלצה הזו, כדאי להוריד אותם ולהעלות את הקלוריות החסרות דרך פחמימה?

תודה, יש לי שאלה נוספת, באחד המאמרים בפורטל (אם אני לא טועה זה "המדריך השלם להעלאה במסת שריר")
רשום שמומלץ גרם אחד של שומן לכל ק"ג משקל גוף, על סמך מה ההמלצה הזו?

ואם לדוגמא יצא שיש לי 20 גרם שומן יותר מההמלצה הזו, כדאי להוריד אותם ולהעלות את הקלוריות החסרות דרך פחמימה?

זה בסדר שיש לך קצת יותר שומן בתפריט. לי יש קצת יותר משני גרם לק"ג משקל גוף:food-and-drink005:

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית