הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

Press VS incline Bench Press

Anabolizm

משתמש קבוע
1,289
42
נק' מוניטין:
442
1,289
42
מחפש איזה שהיא תשובה סופית ומפורטת על ההבדלים שבין תרגיל הפרס הרגיל בעמידה, לבין תרגיל החזה עליון. הרי כולם יודעים שניתן לבחור בין שניהם בתוכניות כח (5X5 ודומיו)..אבל אין לי שמץ של מושג מה ההבדלים ביניהם בכל מה שקשור ביצירת כח ומסה.
כמו כן אשמח להשוואה בין שניהם ( יתרונות וחסרונות בביצוע התרגיל הזה או הזה)
בפורטל לא רשום כלום על ההשוואה ביניהם ואני חושב שזה יכול לפתור להרבה אנשים בעיות כאלה ואחרות (לשיקול המנהלים)
תודה מראש לעוזרים 😃

כל הדלקות כמעט שקשורות בכתף שלא קשורים בפריקת כתף הם בבורסה שנמצאת בין המפרק שמחזיק את הזרוע לבין החלק העליון, הרוטייטור קאף שהם השרירים הקטנים של המפרק מוקפים מין שק נוזל שנקרא בורסה, ברגע שהוא מתנפח מרגישים כל תנועה כאילו מישהו צובט מבפנים, האזור מתנפח מצטברים נוזלים ונוצרת דלקת(טנדוניטיס או בורסיטיס)
בפרס שמבוצע נכון העצם יוצאת מהמפרק בנעילה מלאה וככה האזור שהיה נמעך בין העצמות ברוב התרגילים משתחרר, בכל חזרה טווח תנועה מלא של המפרק והמשקל בנעילה מוחזק על ידי הטרפז התחתון, זה התרגיל היחיד שישמור לך על מפרק כתף בריא (קרדיט לנחש)

לא כל כך הבנתי את מה שבחורהכוסיתרוסיה הסביר, אשמח להבהרה מהכותב כי לא מובן לי איך הבורסה מתנפחת, ואם אתה מדבר על הצביטה בין האקרומיון לGHJ?

לגבי הנושא, INCLINE בפני עצמו נראה כמו תרגיל מטומטם (כשהוא לא תרגיל עזר) והרבה פחות פונקציונלי מפרס, לא רואה שום סיבה להעדיף אותו.
די כבר עם ההנפצה הזאת על חזה עליון.

• פותח/ת השרשור
אוקיי, הבנתי. תודה על התשובה העניינית.
אז אם כך, אשמח להסבר מפרט במה הפרס כלכך טוב בתור תרגיל בפני עצמו ? כי אני אישית לא כלכך מרגיש את הכתפיים אחרי ה4 סטים באימון ההתאוששות..ואשמח גם לדעת האם כדאי לעשות פרס בישיבה במקום פרס בעמידה, כי אני זוכר שקראתי במאמר על SS שפרס בישיבה נחשב לתרגיל שעובד טוב יותר הדלתא..

שוב, תודה לעוזרים !

אני מציע שתקרא את הפרק בספר על הפרס, תבין למה הוא כ"כ חשוב, ולמה עושים אותו בעמידה ולא בישיבה.
לגבי אינקליין, הוא תרגיל מצוין למי שלא יכול מכל מיני סיבות לעשות פרס, כי עדיין הכתפיים והטרייספס דומיננאנטיים בו, יש טיפה יותר דרייב בהתחלה של התנועה כתוצאה מרפלקס המתיחה והמעורבות של הראש העליון של החזה, ולכן אפשר להרים בו יותר משקל.

בפרס שמבוצע נכון העצם יוצאת מהמפרק בנעילה מלאה
The fuck?

לפותח הנושא,
בפרס אתה מערב יותר מסת שריר לאורך כל הגוף
בפרס השרשרת התנועתית גדולה יותר ומתחילה מהריצפה
בפרס טווח התנועה יותר גדול

ולכן, הפרס > אינקליין

את האינקליין לא צריך ברוב המוחץ של המקרים, כי אפשר לעשות גם פרס וגם בנץ' פרס.

ומעל הכל, בשנת 2013 כשבן אדם עובד 8 שעות בישיבה (שגם ככה לא בריאה לגב ואפילו אותה כנראה שהוא לא עושה נכון), וכשמסיים מגיע הבית ויושב עוד 4 שעות מול הטלוויזיה/מחשב, עדיף שלפחות יתאמן בעמידה, במיוחד מול עומסים גבוהים.

• פותח/ת השרשור
דבר ראשון- תודה לשניכם על התשובה העניינית.
אז אולי פוש פרס יהיה תחליף הולם לפרס הרגיל ? הבעיה שלי היא שאני פשוט נתקע שוב ושוב כל פעם מחדש בפרס וזה כבר מתסכל אותי כי אני מרגיש שגם במראה החיצוני הכתפיים תמיד בפיגור תמידי :/
מה אתם אומרים ?

דבר ראשון- תודה לשניכם על התשובה העניינית.
אז אולי פוש פרס יהיה תחליף הולם לפרס הרגיל ? הבעיה שלי היא שאני פשוט נתקע שוב ושוב כל פעם מחדש בפרס וזה כבר מתסכל אותי כי אני מרגיש שגם במראה החיצוני הכתפיים תמיד בפיגור תמידי :/
מה אתם אומרים ?

מה המשקלים ומה התוכנית?

• פותח/ת השרשור
אני דיי בטוח שהטכניקה מספיק טובה. גם כי ביקשתי כמה פעמים מחבר שמתאמן בתוכנית כח עם משקלים גבוהים משלי לבקר אותי בעת ביצוע התרגיל, וגם כי עברתי כבר דיי הרבה פעמים על הטכניקה במטרה לנסות ולהבין מה לא בסדר...
במסה המשקל שיא היה 60 קילו בפרס, בשאר התרגילים היה בבנץ' 100 קילו, דדליפט 155 קילו, סקוואטים 150 קילו, קלין 97.5 קילו.
לא מבין מה הבעיה :/
(אנחנו מדברים על 5x5, גרסה ליאנרית)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית