הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חזרה לשגרת אימונים לאחר פריצת דיסק

• פותח/ת השרשור etzach
  • פורסם בתאריך

etzach

משתמש מתחיל
38
1
נק' מוניטין:
138
38
1
אהלן,
לפני כחודשיים אובחנתי כסובל מפריצת דיסק בין החוליות L4 ל-L5.
במשך כל התקופה הזאת (ובחודש שקדם לאבחנה) לא התאמנתי כלל.

לשמחתי, שלב הכאב האקוטי חלף, וכעת אני מסוגל להתהלך ברחוב מבלי לחוש כאב שגורם לי לרצות להתאבד.
האורתופד שימח אותי מאוד ואמר שאני יכול לחזור לשגרת אימונים לא אינטנסיבית במיוחד, ובעיקר כזו שלא מערבת לחץ משמעותי על אזור המותן-גב תחתון (כלומר, דדליפט, סקוואט ופרסים הם Big NO NO).

אני אמור להתחיל טיפול פיזיותרפי בשבוע הבא, ויתכן שהמטפל ידע להמליץ לי על תכנית אימונים מתאימה, אבל במידה ולא, האם ניתן להרכיב תכנית אימונים סבירה שאינה כוללת את אותם תרגילי בסיס? איך, הלכה למעשה, אני אמור להתאמן בזמן הזה?

כמו כן,
אשמח לקבל המלצה לפיזיותרפיסט ספורט מוצלח באזור ירושלים (יעלה ככל שיעלה, העיקר שידע לעזור לי כראוי).

תודה רבה וחג שמח,
ערן.

אהלן,

לשמחתי, שלב הכאב האקוטי חלף, וכעת אני מסוגל להתהלך ברחוב מבלי לחוש כאב שגורם לי לרצות להתאבד.
האורתופד שימח אותי מאוד ואמר שאני יכול לחזור לשגרת אימונים לא אינטנסיבית במיוחד, ובעיקר כזו שלא מערבת לחץ משמעותי על אזור המותן-גב תחתון (כלומר, דדליפט, סקוואט ופרסים הם Big NO NO).

אני אמור להתחיל טיפול פיזיותרפי בשבוע הבא, ויתכן שהמטפל ידע להמליץ לי על תכנית אימונים מתאימה, אבל במידה ולא, האם ניתן להרכיב תכנית אימונים סבירה שאינה כוללת את אותם תרגילי בסיס? איך, הלכה למעשה, אני אמור להתאמן בזמן הזה?

כמו כן,
אשמח לקבל המלצה לפיזיותרפיסט ספורט מוצלח באזור ירושלים (יעלה ככל שיעלה, העיקר שידע לעזור לי כראוי).

תודה רבה וחג שמח,
ערן.

שלום ערן ,
ראשית , אני שמח לשמוע שהכאב החריף מאחוריך.
שנית , זה שעברת/אובחנה פריצת דיסק לא הופכת אותך לנכה או משהו כזה ,ובגדול , אין שום מניעה שתבצע את התרגילים שהזכרת. הכל שאלה של עומס. בוודאי שלא רצוי לעבוד במשקלים גבוהים בשלב הנוכחי , אבל אין שום מניעה מביצוע התנועות שהזכרת

הפיזיותרפיסט הוא הכתובת שלך להתייעצויות ושאלות בנוגע לתרגול בייתי. אם אתה מעוניין בתוכנית אימון לחדר כושר , בקש מהפיזיותרפיסט הנחיות , וגש אל מדריך הכושר שאתה סומך עליו שירכיב לך תוכנית אימון בהתאם להמלצות.

בהצלחה

• פותח/ת השרשור
היי יוני,
תודה על התשובה וסליחה על המענה האיטי שלי.

אולי אני מנסה להתעמק יתר על המידה, אבל כיצד יתכן שביצוע תנועות, ובפרט כאלו המפעילות לחץ, ב"כיוון" פריצת הדיסק, ולא זה הנוגד את אזור הפריצה, אינה פוגעת במצב?

מעבר לכך, אני מניח שקיים כרגע חשש פסיכולוגי מחזרה לתרגילים שכאלו, אבל אחרי שאפגוש בפיזיותרפיסט כנראה אהיה חכם יותר.

שוב, תודה רבה.

היי יוני,
תודה על התשובה וסליחה על המענה האיטי שלי.

אולי אני מנסה להתעמק יתר על המידה, אבל כיצד יתכן שביצוע תנועות, ובפרט כאלו המפעילות לחץ, ב"כיוון" פריצת הדיסק, ולא זה הנוגד את אזור הפריצה, אינה פוגעת במצב?

מעבר לכך, אני מניח שקיים כרגע חשש פסיכולוגי מחזרה לתרגילים שכאלו, אבל אחרי שאפגוש בפיזיותרפיסט כנראה אהיה חכם יותר.

שוב, תודה רבה.
אני לא יודע מה הסיבה שבגללה פרצת את הדיסק, אבל אני יודע כמעט בוודאות את הסיבה לכאבים שהיו לך וימשיכו להיות לך בעתיד.
זוקפי הגו שלך חלשים. (להבהרה, זאת הסיבה שבגללה אני חושב שגם פרצת את הדיסק, בכל מקרה אשמח אם תגיד ממה נבעה הפריצת דיסק)..
סקוואט, דדליפט, אלא הם תרגילי שמערבים את שרירי הליבה (שרירי הבטן, שרירי זוקפי הגו) בצורה הטבעית ביותר. אף אחד לא אמר לך להתחיל להתאמן אימוני פווארליפטינג עצומים.. תתחיל במשקלים נמוכים מאוד, לאט לאט תתקדם.
חיזוק של שרירי הליבה הם המתכון להעלים את הכאבים שהיו לך בגב וכנראה יחזרו בעתיד. שרירים חזקים ידעו לייצב את עמוד השדרה ויפחיתו עומס מהחוליות, מהרצועות ומהגידים.
אני כן ימליץ לך לחקור כל תרגיל שתידרש לעשות, ולבדוק אם הוא מתאים לך. למשל, ייתכן שרוב תרגילי הבטן שתקבל יפעילו לחץ רע ולא טבעי על עמוד השדרה, בניגוד לסקוואט ודדליפט.

מקווה שעזרתי

אבל אני יודע כמעט בוודאות את הסיבה לכאבים שהיו לך וימשיכו להיות לך בעתיד. זוקפי הגו שלך חלשים.
הלואי שהחיים היו פשוטים כל כך. אני מקוה שלאחד הפיזיותרפיסטים יהיה חשק להסביר למה הבטחון שלך מופרז.

הלואי שהחיים היו פשוטים כל כך. אני מקוה שלאחד הפיזיותרפיסטים יהיה חשק להסביר למה הבטחון שלך מופרז.
עד היום כל מי שהכרתי עם פריצת דיסק הוא חלש. אז כן יש גורמים גנטיים, יש עוד כל מיני גורמים. אבל ההכללה שלי (שוב, ממה שאני מכיר, ואני מכיר די הרבה) זה שכולם מאופיינים בכך שהם יחסית חלשים. ובמיוחד הזוקפי גו. תתווכח או לא, זאת עובדה.

תתווכח או לא, זאת עובדה
אני לא מתווכח עם "עד היום כל מי שהכרתי עם פריצת דיסק הוא חלש" אני רק חושב שאתה מסיק מסקנות גורפות מדי המנסיון האישי שלך. בתור נקודה למחשבה, גם בהנחה המפוקפקת שהמתאם שאתה מצביע עליו באמת קיים, אולי הם חלשים כי הם סבלו הרבה שנים מכאבי גב שמנעו מהם את החשק והיכולת להתאמן, ואפילו בחיי היום-יום גרמו להם לחפש את הכסא הכי קרוב בשעה שעמיתיהם הבריאים העדיפו לעמוד ולזוז? לפחות מהנסיון האישי שלי, זאת אפשרות די סבירה.

אין לי כרגע חשק לחפש מחקרים (מרתון נשים מתחיל עוד כמה דקות) אבל נדמה לי שהמוסכמה בדבר קשר הדוק בין חוזקם של זוקפי הגב לבין כאבי גב תחתון מוטלת יותר ויותר בספק לאחרונה - אם כי נראה לי הגיוני שמתאם מסויים אכן קיים.

אני לא מתווכח עם "עד היום כל מי שהכרתי עם פריצת דיסק הוא חלש" אני רק חושב שאתה מסיק מסקנות גורפות מדי המנסיון האישי שלך. בתור נקודה למחשבה, גם בהנחה המפוקפקת שהמתאם שאתה מצביע עליו באמת קיים, אולי הם חלשים כי הם סבלו הרבה שנים מכאבי גב שמנעו מהם את החשק והיכולת להתאמן, ואפילו בחיי היום-יום גרמו להם לחפש את הכסא הכי קרוב בשעה שעמיתיהם הבריאים העדיפו לעמוד ולזוז? לפחות מהנסיון האישי שלי, זאת אפשרות די סבירה.

אין לי כרגע חשק לחפש מחקרים (מרתון נשים מתחיל עוד כמה דקות) אבל נדמה לי שהמוסכמה בדבר קשר הדוק בין חוזקם של זוקפי הגב לבין כאבי גב תחתון מוטלת יותר ויותר בספק לאחרונה - אם כי נראה לי הגיוני שמתאם מסויים אכן קיים.
אני יתקן את עצמי. אני לא אומר שהסיבה לפריצת דיסק היא כמעט בוודאות זוקפי גו חלשים. יש הרבה סיבות אחרות שיכולות לגרום לכך. וגם אם הזוקפי גו חלשים, זה לא בהכרח אומר שתהיה פריצת דיסק. מה שאני אומר, שמי שיש לו פריצת דיסק, כמעט בוודאות (עוד פעם, ממה שאני מכיר), זה אנשים יחסית חלשים עם זוקפי גו חלשים.

את זה אתה מקבל?

בתור נקודה למחשבה, גם בהנחה המפוקפקת שהמתאם שאתה מצביע עליו באמת קיים, אולי הם חלשים כי הם סבלו הרבה שנים מכאבי גב שמנעו מהם את החשק והיכולת להתאמן, ואפילו בחיי היום-יום גרמו להם לחפש את הכסא הכי קרוב בשעה שעמיתיהם הבריאים העדיפו לעמוד ולזוז? לפחות מהנסיון האישי שלי, זאת אפשרות די סבירה.

זה נכון, קוראים לזה ויתור עצמי.

אני יתקן את עצמי. אני לא אומר שהסיבה לפריצת דיסק היא כמעט בוודאות זוקפי גו חלשים. יש הרבה סיבות אחרות שיכולות לגרום לכך. וגם אם הזוקפי גו חלשים, זה לא בהכרח אומר שתהיה פריצת דיסק. מה שאני אומר, שמי שיש לו פריצת דיסק, כמעט בוודאות (עוד פעם, ממה שאני מכיר), זה אנשים יחסית חלשים עם זוקפי גו חלשים.

את זה אתה מקבל?
אני לא יודע, אבל הרעיון שזוקפי גב חזקים יכולים לספק הגנה מסוימת מפני פריצת דיסק נשמע לי סביר.

אהלן,

כמו כן,

תודה רבה וחג שמח,
ערן.

מכירה את זה, אמנם אין לי פריצה - יש לי בלט שקרוב לפריצה שלוחץ על עצבים ברגליים ולפעמים מקרין לי כאב וגם שברתי זיז בחוליה L5.. בכל מקרה אימונים תמיד אפשר לעשות בשביל שיחזקו לך את השרירים בגב כדי שהכאבים והמגבלות למיניהן יעברו.
בהר הצופים בהדסה יש מכון שיקום בשם O2 שאני מכירה שם כמה אנשים שהם באמת תותחים ועוזרים לאט לאט לחזור לעצמך וגם כן לבנות תוכנית אימונים.
אם אתה מעוניין ללכת, שלח לי הודעה בפרטי ואתן לך קצת יותר פרטים על המכון שיקום ועל מאמן ספציפי 😃

שיהיה בהצלחה ותרגיש טוב!!

upload_2015-2-8_18-14-30.png

אם שרדתם את האזהרה (אף פעם לא הבנתי אותה, אבל לא משנה כרגע), הנה משהו שעבורי הוא חדש (אם כי מדובר במחקר בן עשר):
"results of exposure-discordant monozygotic and classic twin studies suggest that physical loading specific to occupation and sport has a relatively minor role in disc degeneration".

וממחקר אחר מ 2009:
"... disc degeneration appears to be determined in great part by genetic influences. Although environmental factors also play a role, it is not primarily through routine physical loading exposures (eg, heavy vs. light physical demands) as once suspected."

בהקשר של הדיון הזה, אני חושב שההצהרה של שחר לגבי הקשר החזק בין זוקפי הגב לפריצת דיסק פשוט אינה נכונה.

(חשוב לציין שהמחקרים עסקו מדובר באנשים בריאים, לא במה שעלול לקרות למי שכבר יש לו בעיית דיסקים ומחליט לשחק אותה דורון מילנר, כך שאל תבואו אלי בטענות).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית