הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ טכניקה סקוואט דדליפט ופרס

• פותח/ת השרשור gome12
  • פורסם בתאריך

gome12

משתמש פעיל
372
13
נק' מוניטין:
52
372
13

1.בדדליפט בירידה אני פשוט לא מצליח לשמור על גב ישר,לדעתי התחת נמוך מידי
2.למה בסקוואט ב2 חזרות האחרונות המוט מתחיל לזוז על הגב (הוא לא עולה בקו ישר עם מסתכלים טוב)

דדליפט לא טוב, יש לך עקמת?
אתה לא מוציא חזה מספיק (נסה להתכופף יותר), ויותר חשוב להחזיק חזק את החזה בחוץ לכל אורך התנועה.

סקוואט נראה סבבה, אולי חסר קצת עומק, אבל תחליף נעליים וזה כנראה יפתור את הבעיה.

פרס תנסה שהכפות ידיים ימשיכו את האמות, תעמוד יותר צר ותשים לב שאתה מוציא מרפקים בתחילת התנועה בכל חזרה.

בדדליפט תוציא הרבה יותר חזה וישבן...
בפרס קצת קשה לראות מהזווית הזאת, אבל נראה שאתה מרים את המוט רחוק מהפנים, המוט ממש צריך כמעט לשפשף את האף...

לגבי הסקוואט, העלית משקל מבלי לתרגל את הבסיס.. התנועה שלך מתחילה בירידה מטה דרך הברכיים וקדימה (ולא בקטע של HBS) ולא מהישבן מטה ואחורה...
אם אתה לא מבין, קח ספסל, שים מאחוריך ופשוט תעשה סקוואט עליו, תתיישב עליו.. ברגע שתראה את התנועה בסרטון תבין למה הכוונה שהתנועה תבוא מהישבן..
לגבי הגב שלך, תחזיק אותו ויישר אותו, כלומר, תוציא חזה ושהגב יהיה "ישר"..
סה"כ הסרטון האחרון כבר מתחיל להראות בסדר, אבל תוריד משקל ותתן עבודה נקייה כדי שתלמד את התנועה פיקס...
לגבי דדליפט, על הפנים.. נראה שיש לך קיפוזה מותנית.. אתה לא מצליח ליישר את הגב אפילו כשאתה מוציא חזה ויורד נמוך מאוד, ייתכן שזו בעיה של גמישות וייתכן שבאמת יש לך קיפוזה מותנית.. ככה או ככה, הייתי מוריד משקל ומנסה לשפר את זה, במידה ותצליח להתגמש ולהגיע למנח נכון עם הגב אז תרוץ עם התרגיל...

• פותח/ת השרשור
לגבי הסקוואט, העלית משקל מבלי לתרגל את הבסיס.. התנועה שלך מתחילה בירידה מטה דרך הברכיים וקדימה (ולא בקטע של HBS) ולא מהישבן מטה ואחורה...
אם אתה לא מבין, קח ספסל, שים מאחוריך ופשוט תעשה סקוואט עליו, תתיישב עליו.. ברגע שתראה את התנועה בסרטון תבין למה הכוונה שהתנועה תבוא מהישבן..
לגבי הגב שלך, תחזיק אותו ויישר אותו, כלומר, תוציא חזה ושהגב יהיה "ישר"..
סה"כ הסרטון האחרון כבר מתחיל להראות בסדר, אבל תוריד משקל ותתן עבודה נקייה כדי שתלמד את התנועה פיקס...
לגבי דדליפט, על הפנים.. נראה שיש לך קיפוזה מותנית.. אתה לא מצליח ליישר את הגב אפילו כשאתה מוציא חזה ויורד נמוך מאוד, ייתכן שזו בעיה של גמישות וייתכן שבאמת יש לך קיפוזה מותנית.. ככה או ככה, הייתי מוריד משקל ומנסה לשפר את זה, במידה ותצליח להתגמש ולהגיע למנח נכון עם הגב אז תרוץ עם התרגיל...
אני יוריד משקל בסקוואט בדדליפט,איך הפרס?
לגבי הסקוואט,לא ממש הבנתי עד הסוף,מה לא בסדר? (לקבע את הברכיים יותר רחוק טיפה?)
לגבי הדדליפט,מה לעשות לגבי זה? (אני ייתן עוד אימון באותו משקל לנסות עוד פעם ליישר לגמרי את הגב)

נערך לאחרונה:
לגבי הסקוואט,אני חושב שהבנתי פחות או יותר,כאילו לקבע את הבירכיים קדמיה בשליש התנועה ואז לרדת מלטה?
לגבי הדדליפט,מה לעשות לגבי זה? (אני ייתן עוד אימון באותו משקל לנסות עוד פעם ליישר לגמרי)
בפרס מרפקים יותר קדימה, חוץ מזה בסדר.

לגבי הסקוואט,לא ממש הבנתי עד הסוף,מה לא בסדר? (לקבע את הברכיים יותר רחוק טיפה?)
לגבי הדדליפט,מה לעשות לגבי זה? (אני ייתן עוד אימון באותו משקל לנסות עוד פעם ליישר לגמרי את הגב)

גם הפרס בעייתי, תוציא מרפקים לגמרי כמו בFS, המוט צריך לעלות בקו אחד והגוף צריך להיות יציב, זה נראה כאילו המוט כמו קלקר בשבילך ואתה מזיז אותו בחוסר יציבות באוויר.. תצפה בסרטונים מעט, פרס לא תרגיל כל כך קשה לביצוע..

לגבי הסקוואט, תעמוד כשהמוט עליך, תוציא את הישבן החוצה, תבליט חזה ותחזיק גו באותו הזמן, ותתחיל לרדת כשהתנועה מתחילה מהישבן (הישבן רוצה להתיישב ולא הברכיים יורדות למטה).
קשה להסביר לך מה הכוונה בכתיבה.. או שתצפה בסרטונים או שתבקש ממאמן נורמלי במכון שלך להסביר לך את התרגיל..
לגבי דדליפט, שוב, תוריד משקל למשקל מאוד נמוך, תנסה לבצע את התרגיל בטכניקה של 100 אחוז, גב ישר, חזה לבחוץ ותראה אם מצליח לך..
במידה והגב עדיין לא ישר אז יש לך בעיה או של גמישות או קיפוזה מותנית (לדעתי קיפוזה)..
מה לעשות עם זה ? קטונתי מלהגיד אם לעשות דדליפט עם קיפוזה או לא...

• פותח/ת השרשור
גם הפרס בעייתי, תוציא מרפקים לגמרי כמו בFS, המוט צריך לעלות בקו אחד והגוף צריך להיות יציב, זה נראה כאילו המוט כמו קלקר בשבילך ואתה מזיז אותו בחוסר יציבות באוויר.. תצפה בסרטונים מעט, פרס לא תרגיל כל כך קשה לביצוע..

לגבי הסקוואט, תעמוד כשהמוט עליך, תוציא את הישבן החוצה, תבליט חזה ותחזיק גו באותו הזמן, ותתחיל לרדת כשהתנועה מתחילה מהישבן (הישבן רוצה להתיישב ולא הברכיים יורדות למטה).
קשה להסביר לך מה הכוונה בכתיבה.. או שתצפה בסרטונים או שתבקש ממאמן נורמלי במכון שלך להסביר לך את התרגיל..
לגבי דדליפט, שוב, תוריד משקל למשקל מאוד נמוך, תנסה לבצע את התרגיל בטכניקה של 100 אחוז, גב ישר, חזה לבחוץ ותראה אם מצליח לך..
במידה והגב עדיין לא ישר אז יש לך בעיה או של גמישות או קיפוזה מותנית (לדעתי קיפוזה)..
מה לעשות עם זה ? קטונתי מלהגיד אם לעשות דדליפט עם קיפוזה או לא...
סבבה תודה

דדליפט- מה שכתב זה שמעלי זה שטויות במיץ עגבניות. יש לך כמה בעיות:
א. המוט לא מעל אמצע הרגל (קו השרוכים) בתחילת התנועה, אתה מושך מקדימה מדי. תשמור על חמשת השלבים של ריפטו.
ב. רגל ימין שלך פונה מאוד החוצה, זה לא טוב, שתי כפות הרגליים כמעט ישרות (מאונכות למוט) עד 10-15 מעלות, לא יותר.
ג. תוציא יותר חזה, ממש עד שאתה לא יכול יותר, אני רוצה לראות אותך נלחם לקחת את החזה אחורה (מבלי להוריד את התחת).
ד. תלמד לכווץ גב תחתון טוב יותר. http://startingstrength.com/index.php/site/video/platform_lower_back_position_control
תעשה את התרגיל שהוא מסביר כאן לפני הסטים של הדדליפט (כן, בזמן האימון, ממש לפני הסט).

תתקן את אלה ותצלם מהצד (חשוב), אני מאמין שזה יפתור את בעיית הגב העגול.

פרס- גם כאן כמה בעיות:
א. מרפקים קדימה, תשמור שהאמה תהיה ישרה (מאונכת לרצפה) גם אם נתסכל מהצד שלך וגם אם נסתכל מקדימה.
ב. פרק כף היד יותר ישר- לא חייב ממש יישר כמו בבנץ' אבל גם לא מקופל כל כך אחורה, תמצא נקודה נוחה.
ג. לפני הדחיקה תיקח את הגב טיפה אחורה ותכוון לאף.
ד. אל תחנה למעלה, נעילה ולהוריד לעוד חזרה, מתפרץ.
ה. תשתמש בבאונס מהחזה.
ו. תכווץ את כל שריר הליבה, תעשה שריר כמו שאתה עושה בשירותים.
ז. אתה כנראה גם לא מחזיק את המוט נכון, לא קראת את הספר (אני צודק?) תסתכל כאן ותיראה בהתחלה על מה הוא מקפיד שהוא תופס את המוט.
http://startingstrength.com/index.php/site/video/platform_learning_to_press_2.0
בקשר למה שהוא מלמד כאן על האגן, אל תתייחס עדיין, תנסה קודם להציג פרס רגיל נורמלי ואז תתעסק עם פרס 2.0.

סקוואט-
א. שב הרבה יותר אחורה.
ב. תוציא פחות ברכיים.
ג. משקל על העקבים לכל אורך הסט.

סע ברכה וצום קל

• פותח/ת השרשור
יש יותר עומק,לשבת אחורה אני לא מצליח אני פשוט נופל אחורה ומזל שזה היה בסט של החימום,עם אני יושב יותר אחורה יוצא מצב שהמוט הרבה לפני אמצע הרגל..

לשבת אחורה אני לא מצליח אני פשוט נופל אחורה ומזל שזה היה בסט של החימום

כמעט בכל אימון, אני נופל אחורה באחד הסטים של החימום, בסט עבודה זה בחיים לא קורה. קשור לעובדה שככל שיש יותר משקל על המוט, מרכז הכובד שלך משתנה. והמוט תופס יותר משמעות מהמערכת.

עם אני יושב יותר אחורה יוצא מצב שהמוט הרבה לפני אמצע הרגל..

*אם

המשפט שלך לא הגיוני, אם אתה יושב יותר אחורה, המוט אחרי אמצע הרגל.

אגב, הסקוואט עדיין לא ניראה טוב, תצלם מהצד (בפעם האלף). אני חושב שהבעיה שלך היא שאתה לא מתחיל את החזרה עם משקל על העקבים. תקפיד לפני כל חזרה שהמשקל על העקבים ושב אחורה כשאתה מוציא חזה בכל הכוח ומחזיק גב תחתון. להוציא פחות ברכיים ואולי גם להחליף נעליים.

• פותח/ת השרשור
כמעט בכל אימון, אני נופל אחורה באחד הסטים של החימום, בסט עבודה זה בחיים לא קורה. קשור לעובדה שככל שיש יותר משקל על המוט, מרכז הכובד שלך משתנה. והמוט תופס יותר משמעות מהמערכת.

*אם

המשפט שלך לא הגיוני, אם אתה יושב יותר אחורה, המוט אחרי אמצע הרגל.

אגב, הסקוואט עדיין לא ניראה טוב, תצלם מהצד (בפעם האלף). אני חושב שהבעיה שלך היא שאתה לא מתחיל את החזרה עם משקל על העקבים. תקפיד לפני כל חזרה שהמשקל על העקבים ושב אחורה כשאתה מוציא חזה בכל הכוח ומחזיק גב תחתון. להוציא פחות ברכיים ואולי גם להחליף נעליים.
אתה בטוח שאני לא יושב מספיק אחורה?
הנעליים עם סוליה ישרה לחלוטין..
והתכוונתי שהמוט אחרי האמצע של קו הרגל..
אתה יכול גם לראות שהברכיים אחרי סוף כף הרגל ממש טיפה ולפי מה שאני יודע זה מה שאומר להיות,אני צודק?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית