הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ בדיקת דם ותוספי תזונה

power rack

משתמש קבוע
1,911
431
נק' מוניטין:
932
1,911
431
בית
אם אני עושה בדיקת דם ומתגלה בה שלא חסר לי כלום והכל בערכי הנורמה, למה לי לקחת תוספי תזונה (מולטי ויטמין, אומגה 3 וכו')? הרי גם עודף זה לא דבר טוב..

אז אל תקח,אף אחד לא מאיים עליך ומחזיק מעלייך אקדח.
לא יקרה כלום גם אם תיקח.

• פותח/ת השרשור
כי אתה לא בהכרח לוקח את זה בשביל דברים שיופיעו בבדיקות דם.
אבל אף אחד לא מכריח אותך
שיהיה בהצלחה ורק בריאות

אני לא מבין למה אתם עונים לו ככה?
הוא בסך הכול שואל מה הטעם בלקחת תוספים אם בבדיקת דם הכול נראה כמו שצריך.

מצטער שאני לא יכול לעזור אני גם מחפש תשובה.

אם אני עושה בדיקת דם ומתגלה בה שלא חסר לי כלום והכל בערכי הנורמה, למה לי לקחת תוספי תזונה (מולטי ויטמין, אומגה 3 וכו')? הרי גם עודף זה לא דבר טוב..
הסיבה לכך שאתה מקבל תשובות משונות היא שה"נורמה" לא מקובלת על כולם. לדוגמא יש כאן כאלה שחושבים שכמה שיותר ויטמין C ככה יותר טוב (פאולינג מחייך מתוך קברו), יש כאלה שנשבעים בכמויות גדולות של מינרלים כמו מגנזיום ואבץ, וכמובן יש את חסידי האומגה 3 בכמויות שמתאימות לכלב ים עם משקל עודף. החשוב באמת הוא לשים לב שיש ויטמינים שמינון יתר שלהם גורם נזק כך שלא כל המרבה הרי זה משובח.

מה לדעתך בטוח וכדי לקחת?
אתה שואל אותי? אני לא האדם הנכון. מה שאני יודע הוא שקריאטין הוא תוסף בטוח ועושה את מה שהוא אמור לעשות, אומגה 3 היה מקובל על כולם כתוסף מצויין מהרבה בחינות ורק לאחרונה הועלה איזה חשש (חפש בפורום, זה הוזכר לאחרונה) וכנ"ל ויטמין C. אני מתאר לעצמי שאחרים יוסיפו כאן את ההמלצות שלהם אבל כמספר המגיבים כך מספר ההמלצות שתקבל.

A E D K לא מסיסים במים אז אסור להגזים איתם, ברזל כתוסף לגברים גם לא טוב.
סידן בכמויות גבוהות יכול לגרום לאבנים בכיס המרה, מגנזיום לשלשולים וכו'.
כמובן שגם אם תשתה מספיק מים תמות אז לגבי מינון יתר של מינרלים אפשר להתווכח.

• פותח/ת השרשור
A E D K לא מסיסים במים אז אסור להגזים איתם, ברזל כתוסף לגברים גם לא טוב.
סידן בכמויות גבוהות יכול לגרום לאבנים בכיס המרה, מגנזיום לשלשולים וכו'.
כמובן שגם אם תשתה מספיק מים תמות אז לגבי מינון יתר של מינרלים אפשר להתווכח.

אז איזה תוספים אתה ממליץ? והאם יש צורך לעשות בדיקת דם?

אז איזה תוספים אתה ממליץ? והאם יש צורך לעשות בדיקת דם?

אומגה 3, מולטי ויטמין, קריאטין, מגנזיום (אין מספיק במולטי), אבץ (אין מספיק במולטי), ויטמין D (אם חסר בבדיקות דם, בדר"כ במולטי יש מעט), ואם יש כסף ולא אכפת לך לקחת עוד כדור עם כל המיליון שאתה כבר לוקח אז גם ויטמין C בהשהיה.

אתה יכול לעשות בדיקות דם לפני, אבל לרוב הדברים אין שום אינדיקציה.

• פותח/ת השרשור
אומגה 3, מולטי ויטמין, קריאטין, מגנזיום (אין מספיק במולטי), אבץ (אין מספיק במולטי), ויטמין D (אם חסר בבדיקות דם, בדר"כ במולטי יש מעט), ואם יש כסף ולא אכפת לך לקחת עוד כדור עם כל המיליון שאתה כבר לוקח אז גם ויטמין C בהשהיה.

אתה יכול לעשות בדיקות דם לפני, אבל לרוב הדברים אין שום אינדיקציה.

תודה, תותח

אתה שואל אותי? אני לא האדם הנכון. מה שאני יודע הוא שקריאטין הוא תוסף בטוח ועושה את מה שהוא אמור לעשות, אומגה 3 היה מקובל על כולם כתוסף מצויין מהרבה בחינות ורק לאחרונה הועלה איזה חשש (חפש בפורום, זה הוזכר לאחרונה) וכנ"ל ויטמין C. אני מתאר לעצמי שאחרים יוסיפו כאן את ההמלצות שלהם אבל כמספר המגיבים כך מספר ההמלצות שתקבל.
בהנחה ואנחנו מדברים על אותו דבר לא הייתי מעלה שום חשש.
אומגה 3 לא קיים בתזונה של הרבה אנשים (גם אצלי הוא פחות או יותר 0 ביום), והוא קריטי לאזן מול האומגה 6 גם אם אנחנו מבטלים את שאר היתרונות שלו.

לגבי הויטמין C, לא ראיתי, אפשר עדכון?

לגבי הויטמין C, לא ראיתי, אפשר עדכון?
אני לא מוצא את המקור. אני מניח שאתקל בו שוב מתישהו ואשתדל לזכור להביא אותו הנה. מsובר במחקר לפיו דוקא בגלל שויטמין C ו E הם נוגדי חמצון טובים, הם מפחיתים מהיעילות של האימונים בנוגע לתנגודת-אינסולין, שהטריגר לה הוא בדיוק אותם רדיקלים חופשיים שנוצרים בפעילות גופנית. אני לא חושב שזה רלבנטי לרוב הקוראים כאן.

• פותח/ת השרשור
כי אתה לא בהכרח לוקח את זה בשביל דברים שיופיעו בבדיקות דם.
אבל אף אחד לא מכריח אותך
שיהיה בהצלחה ורק בריאות

אני מקפיץ כי ראיתי שיש לך הבנה בתזונה ותוספים (אני מבין למה אתה מנהל פורום תזונה ותוספים) אז אני רוצה לשמוע המלצה גם ממך: איזה תוספים כדאי לי לצרוך? ואם אפשר איזשהו הסבר קטן למה כל אחד מהן.

אני מקפיץ כי ראיתי שיש לך הבנה בתזונה ותוספים (אני מבין למה אתה מנהל פורום תזונה ותוספים) אז אני רוצה לשמוע המלצה גם ממך: איזה תוספים כדאי לי לצרוך? ואם אפשר איזשהו הסבר קטן למה כל אחד מהן.
אני אישית צורך
מגנזיום+אבץ - התאוששות שרירים בגדול, שרירים פחות תפוסים .. רמת מגנזיום יורדת באימונים כבדים
שילוב של שניהם עוזר לשינה טובה יותר - התאוששות טובה יותר
ויטמין סי - התאוששות
ויטמין די - כי אין לי מספיק במולטי
קריאטין + בטא אלנין - http://www.kilogram.co.il/1514/תוספי-תזונה-חלק-ב/

אבקת חלבון - כי אני צריך חלבון

אומגה שלוש - http://www.kilogram.co.il/1460/תוספי-תזונה-חלק-א/

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית