הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תזונה לחיטוב אצל אדם עם אחוזי שומן גבוהים

• פותח/ת השרשור Dana
  • פורסם בתאריך

Dana

משתמש מתחיל
24
4
נק' מוניטין:
4
24
4
שלום לכולם!
אני בת 25, הגובה שלי 1.62, והמשקל 59 ק"ג.
לפני כחצי שנה גיליתי שיש לי 36% שומן בגוף, למרות שהמשקל סביר, ודי הזדעזעתי. בחודשים האחרונים אני משתדלת להתמיד באימונים ועושה ספינינג פעמיים בשבוע, מכשיר קרוס כזה בחדר כושר במשך 45 דקות 3 פעמים בשבוע, ועוד 3 אימוני Body pump של Les mills למי שמכיר (אלו אימוני כוח עם משקל נמוך וחזרות מרובות). בד"כ האירובי על המכשיר מגיע לפני ה-pump.
לפי שעון דופק כל אימון (אירובי) שלי נעשה בטווח של 145-160 פעימות, ושורף בין 450 ל-600 קלוריות.

הסתכלתי על המדריך לחיטוב כדי להתאים את הקלוריות שאני אוכלת ונתקלתי קצת בבעיה.
לפי החישובים (והטבלת אקסל), מאזן התחזוקה שלי הוא 1460 קלוריות, ואם אני מורידה מזה 500 אני נשארת עם פחות מ-1000.
וכמובן שאם אני הולכת על השיטה של 69 כפול מספר ק"ג שמוגדר כשומן (שזה בערך 20 אצלי), הגרעון הקלורי המקסימלי לא נשמע הגיוני, כי המשמעות היא שאני יכולה להיות בצום..

אז השאלות שלי הן בעצם -
- מה צריך להיות המאזן הקלורי שלי בסה"כ ביום **שאני לא מתאמנת בו**?
- האם ביום שאני כן מתאמנת ניתן לצרוך פחות מהמאזן שיוצא לפי לפי החישוב. נניח, אם עשיתי אימון אירובי של 600 קלוריות, האם זה בסדר לצרוך רק 1300-1400 סה"כ?

אשמח להבהרה במקרה שלי.

תודה רבה! 😃

שלום לכולם!
אני בת 25, הגובה שלי 1.62, והמשקל 59 ק"ג.
לפני כחצי שנה גיליתי שיש לי 36% שומן בגוף
איך "גילית" את זה? המכשירים הרגילים מזייפים בשעורים ניכרים.

• פותח/ת השרשור
משקל Tanita כזה בחדר כושר. מאלה שמחזיקים בידיים שני דברים והוא סוגר מעגל...
נראה די אמין, אבל אני בהחלט אעדיף להאמין שהוא משקר 😃

משקר זה כמעט בוודאות, השאלה היא כמה.
אחת הדרכים הטובות למדוד אחוז שומן זה ויזואלית בצירוף גובה ומשקל עדכניים.
לגבי התזונה - אין לך מה לחפש בגירעון שלילי של 500 קלוריות ביום. תאכלי מאוזן, הרבה חלבון (1.8 גרם לקילו משקל גוף) שומן בכמות מספקת (0.8 גרם למשקל גוף) ומספיק פחמימות להשלים מאזן קלורי של מינוס 200-300. ביום של אימון אירובי אפילו לצרוך יותר קלוריות.

אגב הפאמפ הזה לא באמת בונה כוח.
זה הרבה יותר אירובי...

• פותח/ת השרשור
תודה לשניכם!
אז כדאי להוסיף אימון כוח רגיל בחדר כושר? נניח שני שיעורי פאמפ ועוד שני אימוני כוח? או שלא כדאי להעמיס אם אני דווקא חותכת בכמות הקלוריות?

איך "גילית" את זה? המכשירים הרגילים מזייפים בשעורים ניכרים.

אם אני עכשיו אחרי אימון אחרי שהזעתי הרבה זאת אומרת שהמכשיר יראה שיש לי פחות אחוז שומן (ממה שבאמת יש לי) בגלל שהורדתי הרבה נוזלים?
ואם אני עכשיו ישתה ליטר מים אז המכשיר יראה שיש לי המון אחוזי שומן (יותר ממה שבאמת יש לי) זה הולך ככה או שזה לא נכון מה שאמרתי?

תודה לשניכם!
אז כדאי להוסיף אימון כוח רגיל בחדר כושר? נניח שני שיעורי פאמפ ועוד שני אימוני כוח? או שלא כדאי להעמיס אם אני דווקא חותכת בכמות הקלוריות?
המלצה שלי היא 3 אימוני כוח בשבוע, יום כוח - יום מנוחה. חשוב לעבוד בתרגילים
מורכבים (סקוואטים, לאנצ׳ים, דדליפט, סטיף לג דדליפט, פרס מעל הראש וכו)
אחרי אימון הכוח מומלץ לעשות אירובי חצי שעה עד שעה לפי היכולת האישית.
ופעם אחת בשבוע אפשר להחליף את האימון אירובי בפאמפ, אם את רוצה.

הכי חשוב זה מעקב והתקדמות.
כל שבוע להשקל בבוקר על בטן ריקה ולראות תוצאות. קחי שבועיים ותחזרי אלינו עם מסקנות.

אם אני עכשיו אחרי אימון אחרי שהזעתי הרבה זאת אומרת שהמכשיר יראה שיש לי פחות אחוז שומן (ממה שבאמת יש לי) בגלל שהורדתי הרבה נוזלים?
ואם אני עכשיו ישתה ליטר מים אז המכשיר יראה שיש לי המון אחוזי שומן (יותר ממה שבאמת יש לי) זה הולך ככה או שזה לא נכון מה שאמרתי?
נסה ותראה. אני מעולם לא ניסיתי ואני לא בטוח אם הזיעה על העור אחרי האימון לא מכניסה עוד שיבוש למדידה (אולי קצת זרם עובר בכלל על פני העור במקרה זה).

• פותח/ת השרשור
המלצה שלי היא 3 אימוני כוח בשבוע, יום כוח - יום מנוחה. חשוב לעבוד בתרגילים מורכבים (סקוואטים, לאנצ׳ים, דדליפט, סטיף לג דדליפט, פרס מעל הראש וכו) אחרי אימון הכוח מומלץ לעשות אירובי חצי שעה עד שעה לפי היכולת האישית. ופעם אחת בשבוע אפשר להחליף את האימון אירובי בפאמפ, אם את רוצה. הכי חשוב זה מעקב והתקדמות. כל שבוע להשקל בבוקר על בטן ריקה ולראות תוצאות. קחי שבועיים ותחזרי אלינו עם מסקנות.

תודה רבה! בהחלט אעדכן. 😃

Back
למעלה תחתית