ייעוץ אמא חופרת, סבתא חופרת,פרופ' רפי קרסו-אבקות חלבון

• פותח/ת השרשור lidors
  • פורסם בתאריך

lidors

משתמש פעיל
396
0
נק' מוניטין:
2,001
396
0
כפר המכביה
לאחרונה קניתי אבקת חלבון בפעם הראשונה כדי לתת איזשהו פוש ליכולת ההתאוששות שלי, אך ניתקלתי במחסום עיקש-
אימי וסבתי מרבות להאזין לתכנית של פרופסור רפי קרסו בה הוא מייעץ לאנשים רבים על בעיות רפואיות שונות.
בחלק לא קטן מהמקרים עולים הורים "מודאגים" מכך שילדיהם לוקחים אבקת חלבון, וכמובן שאותו פרופסור מייד מדאיג אותם יותר ומציין שלדעתו אבקות החלבון מסוכנות.

היום נתקלתי בטענה של רפי קרסו שעוד לא נתקלתי בה עד היום ואשמח לדעת איך להפריכה לאמא שלי
http://www.103.fm/programs/Media.aspx?ZrqvnVq=FLGDFG&c41t4nzVQ=FF

כמו כן יש עוד קטעים רבים שבהם הוא טוען כל מיני דברים שנשמעים לי בכלל כדעה לא מבוססת של איש שלא בדק את הנושא מקרוב, למעוניינים הנה לינק לכמה שיחות עם אותם הורים מודאגים
http://www.103.fm/archive/ArchiveMedia.aspx?c41t4nzVQ=FF

קראתי את המאמר בקילוגרם על אבקות החלבון, אך זה הוא מאמר שיותר עוסק בסתירת דעות של "אנשי מפתח" בתחום ופחות מאמר אינפורמטיבי כך שקשה לי להשתמש בו על מנת לשבור את המיתוס בעיני אימי וסבתי

אשמח לאיזשהי תגובה מפורטת, כמעט הורגים אותי פה

חכה לגיל 18:-)
לפרופסור קרסו יש כזה מוניטין בקרב הציבור ובטח בקרב האמהות /סבתות שהסיכוי שתצליח למצוא מחקר שישכנע בדעה הפוכה הוא אפסי.
הוא גם אמר באחת התוכניות שאי אפשר להתייחס למאמרים באינטרנט כי לא יודעים מי כתב אותם.

אבל פרקטית, אבקת חלבון היא לא חובה ואתה יכול לנסות לקבל 'תמיכה' מרופא המשפחה.

אין לעודד משתמשים אחרים (וצעירים במיוחד) לשקר, להטעות, לעבור על החוק, להיות קקות.
...

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
וואלה אחי אני כבר בן 22 ואם כמה שאני לא שואל אותן מה לעשות בחיים שלי, הן לא מרפות ממני פשוט במיוחד סבתא שלי. יש איזשהי הערצה עיוורת לדעתו של הבחור, אולי בצדק אולי לא הוא בכל זאת פרופסור מצליח מאוד.
אני חייב להשתיק אותן פעם אחת ולתמיד
הייתי מת שמישהו שבאמת מבין בנושא יעלה פעם אחת לדיון איתו ופשוט ייתן תגובה נגדית לכל טיעון שלו
......
הרבה הורים אפילו על מולטי ויטמין חושבים שזה סטרואידים או רעל...
אני באמת מחפש איזשהי תשובה חד משמעית כזאת, כדי להשתיק אותן אחת ולתמיד אך גם לעצמי שאדע באמת מה אני עושה

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
תשמיע לה את הטימטום של "אסור חלבון לבד, צריך גם פחמימות ושומנים" שקישרת אליו פה ותגיד לה שמעכשיו אתה אוכל סנדוויץ ליד האבקה וזהו.

במטרנה של תינוקות יש אם אני זוכר נכון באיזור ה 13 גרם חלבון, וזה חלבון מי גבינה, כמו באבקה.

בחטיף Kitkat יש לך שימוש במי גבינה, בכל מוצר היום כמעט יש שימוש במי גבינה, אם היא לא מרשה לך חלבון של מי גבינה, למה היא מרשה לך לאכול חטיפים כגון kitkat?

• פותח/ת השרשור
תשמיע לה את הטימטום של "אסור חלבון לבד, צריך גם פחמימות ושומנים" שקישרת אליו פה ותגיד לה שמעכשיו אתה אוכל סנדוויץ ליד האבקה וזהו.
כן כבר השתמשתי בטיעון הזה, רק שהייתי שמח גם לדעת האם לצריכה של חלבון לבד יש באמת השפעה של עומס על הכליות

• פותח/ת השרשור
בחטיף Kitkat יש לך שימוש במי גבינה, בכל מוצר היום כמעט יש שימוש במי גבינה, אם היא לא מרשה לך חלבון של מי גבינה, למה היא מרשה לך לאכול חטיפים כגון kitkat?
הבעיה שלהן היא יותר הכיוון שזה חלבון מתועש ו"לך תדע איזה חומרים יש לך שם" כמו כן הבעיה של העומס על הכליות שלפי מה שקרסו אומר זה נזק שייפגע בכליות עתידית ולא מיידית

אין לעודד משתמשים אחרים (וצעירים במיוחד) לשקר, להטעות, לעבור על החוק, ולהיות קקות.
הבעיה שלהן היא יותר הכיוון שזה חלבון מתועש ו"לך תדע איזה חומרים יש לך שם" כמו כן הבעיה של העומס על הכליות שלפי מה שקרסו אומר זה נזק שייפגע בכליות עתידית ולא מיידית
אני יודע, גם אני עם אותה בעיה, יש לך כמה אופציות, או להראות לך את המחקרים שנעשו על אבקות חלבון [יש כמה בקילוגרם], ואת המחקר שעד פי 4.5 חלבון ממשקל גוף לא פוגע בכליות.
למה האבקת מי גבינה בחטיפים כגון קיטקאט לא "מתועשים"?
חוץ מזה שהיה בדיסקברי בHow its made פרק על איך מכינים גבינה, והראו שם גם על המי גבינה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
טיעונים מגוכחים, לא מבין איך פרופ' מרשה לעצמו להגיד ש20 גרם במכה לבן אדם בריא זה הרבה, שהכליות לא יכולות לסבול יותר מ30 גרם, שזה מעמיס על הכליות, שיש הבדל פרקטי בין אבקה/כל אוכל אחר שמכיל ערכים דומים.
גם לפסול מאמרים בלי שקראת אותם רק כי אין לאדם תואר לפני השם זו חשיבה מקולקלת.

אין שום דבר רע באבקת חלבון, אבל אם אתה גר עם אמא וסבתא שלך, אני מניח שהן מכינות לך אוכל? הרבה בשר עסיסי?

הייתי בקלות מוותר על אבקת חלבון אם מישהו היה מכין לי בשר ועוף כל יום.

מה הבעיה לבשל פעם בשבוע קילו בשר או עוף? רוב האנשים אוכלים מעל ומעבר לכמות החלבון הדרושה. אבקת חלבון לדעתי מיותר לרוב האנשים.

גם לי הייתה את הבעיה הזאת ופשוט סיכמתי עם אמא שלי שאנחנו קונים לפחות 4 קילו חזה עוף בשבוע (בנוסף לסוגים אחרים כמובן), גם לא חופרים וגם יותר טעים

מה הבעיה לבשל פעם בשבוע קילו בשר או עוף? רוב האנשים אוכלים מעל ומעבר לכמות החלבון הדרושה. אבקת חלבון לדעתי מיותר לרוב האנשים.

נראה לי שלא הבנת אותי - אני בעד אוכל אמיתי, ובקלות הייתי מוותר לגמרי על אבקות חלבון אם תמיד היה לי בשר מוכן בבית כמו פותח השרשור.
ברוב הימים אני בכלל לא משתמש באבקה, אבל יש ימים שאני לא אוכל הרבה בשר בגלל שאין לי זמן לאכול ואני נאלץ להשלים ערכים בסוף היום.

אימי וסבתי מרבות להאזין לתכנית של פרופסור רפי קרסו בה הוא מייעץ לאנשים רבים על בעיות רפואיות שונות.
מצחיק, הוא מדבר על מאמרים שיש בהם פרסומת סמויה, וזאת בשעה שהתוכנית שלו הורדה מהמסך בגלל פרסומת סמויה! לעצם העניין הדרך היחידה שעומדת הפניך היא להלחם בסמכות ע"י סמכות אחרת, כלומר למצוא גורם שיהיה מקובל על כל הזקנים במשפחה (היי, לי מותר לקרוא להם כך!) ובה בעת יהיה קצת יותר מעודכן בתחום. חפש איזה דוד, ידיד או מכר מוערך של הוריך עם ראש פתוח והפנה אותו למקורות כמו זה שמשה הביא או כאלה שבטח תמצא אי שם באתר של וינגייט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית