הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לוג The Original One) Starting Strength) (וכותרות ארוכות מושכות צופים)

תעשה אימון על אותו משקל, חבל להרוס תהתקדמות, סחטיין על השיאים.

מה בדדליפט?
31/10/13
אימון ראשון עם קפאין+ הקריאטין והחלבון (ISO 100) הגיעו, מאוד מרוצה מהם.
סקוואט 105 5X3 PR
בנץ' בלי ספוטר 82.5 5X3 PR
דדליפט 127.5 5X1 רע רע רע גב עגול מאוד ריסט ל115 כנראה

@Beast and cheat הדדליפט רע מאוד אני יודע והבנץ' נוח לי כרגע, מה שמעניין אותי זה איך ניראה הסקוואט. להעלות משקל בשבת?

הטכניקה שלך בסקוואט מתחילה טוב ונגמרת "חרא", יש חזרות שאתה כנראה לא מתיישב מספיק אחורה ובתחתית המוט ממוקם על קצות האצבעות במקום על אמצע כף הרגל, וזה כנראה מה שעושה לך את רוב הצרות.
ראה לדוגמה את הקובץ המצורף.
טכניקה.PNG

**אני יודע, אני חרא בציור קווים.

נוסף על כך יש לך נטייה מוזרה בסקוואט, אתה נשען יותר על צד אחד ופחות על האחר, ובעצם חלוקת העומס לא שווה.
ראה תמונה:
נטייה.PNG

המוט ממוקם באמצע? אתה מתמקם נכון וסימטרי מבחינת כפות הרגליים?
ממה נובע ה"דגש" הזה לצד אחד?

אני אומר זאת רק על מנת שתבין שה"בעיה" של ההתקדמות שלך בסקוואט נובעת מבעיות טכניקה, שאם הזמן והמשקל יהיו יותר ויותר קריטיות להצלחת התרגיל, ולא בגלל התאוששות\תזונה.

הבנץ שלך טוב, לדעתי צריך לקבע קצת יותר את המרפקים, יותר מידי תזוזות ומשקלים לדעתי.
קח הרבה אוויר בין החזרות, זה יעזור לך מאוד, ממה שאני רואה הנשימות שלך קטנות וקצרות.

בדדליפט האגן עולה למעלה עוד לפני הניתוק, ואתה בעצם מאבד את הכיווץ בגב התחתון.
תוציא יותר אגן [סובב אותו כלפי חוץ], קח הרבה אוויר ותחשוב על להפעיל את הקוואדס ולנתק עם הרגליים.
ראה תמונה:
דדליפט.PNG

תעבוד על הטכניקה, טכניקה היא תמיד מעל הכל, עם טכניקה טובה, אפשר להרים משקלים יותר גבוהים.
בהצלחה.

הטכניקה שלך בסקוואט מתחילה טוב ונגמרת "חרא", יש חזרות שאתה כנראה לא מתיישב מספיק אחורה ובתחתית המוט ממוקם על קצות האצבעות במקום על אמצע כף הרגל, וזה כנראה מה שעושה לך את רוב הצרות.
ראה לדוגמה את הקובץ המצורף.
זה קורה בחזרות 4 ו5 (בלבד) כשב 11-15 אי אפשר לראות, אני אופטימי כי בסט השני זה לא קרה בכלל. איבדתי קצת ריכוז בסט הראשון. אבל אתה צודק זו אחת הטעויות הכי נפוצות שלי.
נוסף על כך יש לך נטייה מוזרה בסקוואט, אתה נשען יותר על צד אחד ופחות על האחר, ובעצם חלוקת העומס לא שווה.
ראה תמונה:
זו ה-בעיה ואני אמרתי לכם את זה כבר אחרי הסרטון הראשון שהעלתי לפה לפני שלושה חודשים. יכול להיות שיש אסימטריה גנטית אבל היום שמתי לב שאני עומד כשרגל שמאל פחות רחוקה ממני ובזווית יותר קטנה. אולי זה מקור הבעיה.
בדדליפט האגן עולה למעלה עוד לפני הניתוק, ואתה בעצם מאבד את הכיווץ בגב התחתון.
תוציא יותר אגן [סובב אותו כלפי חוץ], קח הרבה אוויר ותחשוב על להפעיל את הקוואדס ולנתק עם הרגליים.
ראה תמונה:
הדדליפט ביזיוני, סתם קפצתי מעל הפופיק עם המשקל.

אבל תודה רבה

נערך לאחרונה:
גם לי הייתה הבעיה של הסימטריה
תדאג שהמוט יהיה בדיוק באמצע והרגליים יהיו באותו קו באותה זווית, בהתחלה זה ירגיש גהנום וכל החלק שלא מורגל יכאב וישרוף אבל בהמשך תתרגל וזה יהיה אוטומתי

@Beast and cheat הדדליפט רע מאוד אני יודע והבנץ' נוח לי כרגע, מה שמעניין אותי זה איך ניראה הסקוואט. להעלות משקל בשבת?
הסקוואט בסדר. שאיפה למוט מעט מרכז כף הרגל היא שאיפה טובה, אבל בפועל זה לא תמיד יהיה ככה ולא צריך להתבאס על זה. כשהמשקל לא מאוד גבוה, זה אפילו לא תמיד אמור להיות ככה. מה שצריך להיות מעל מרכז כף הרגל זה מרכז המסה של המערכת ליפטר-מוט, ככל שהמשקל על המוט עולה (ביחס לליפטר), כמובן שמרכז המסה נוטה יותר לכיוון המוט. אבל כשאתה שוקל 92 והמוט 105, זה עוד לא עד כדי כך משמעותי שאם המוט נמצא כמה סנטימטרים ממרכז כף הרגל הכל "התחרבש". זה לא משהו שאתה יכול לחשב, אבל כשהסקוואט יהיה 200 הרעיון של למקם את המוט בדיוק מעל מרכז כף הרגל יהיה יותר רלוונטי, וגם יהיה יותר בר ביצוע. העניין הוא שאנשים חושבים שהסקוואט הוא זהה ללא תלות במשקל המוט (ביחס לליפטר). וזו טעות.

לגביי הדדליפט, אין לי הרבה מה להוסיף מעבר לחמשת שלבי המשיכה וליישר מרפקים לחלוטין... הכתפיים שלך מתחילות יותר מידי קדימה, נסה לקחת אותן יותר לכיוון המוט לפני שאתה מתחיל את המשיכה (זה מה שקורה בכל מקרה, אם אתה רוצה ואם לא)

שבתשקילה- 92.2 (אותו משקל) 2/11/13

סקוואט 107.5 5X3 PR
פרס 50 5X3

כאבים במרפק אחרי הסקוואט, בגלל זה הפרס קל, כנראה אמשיך מכאן כריסט.

יפה, תקפיד לקראת אמצע העלייה לעלות יותר מהאגן ופחות מהחזה
תמשיך להתקדם עם הסקוואט הקל באמצע השבוע, בינתיים זה עושה את העבודה. אל תתפתה לחשוב שאם ה107.5 בקושי עלה אז ה110 לא יעלה, אני יודע שזה מפתה, אבל ככה זה בתוכנית הזו - בשלבים המתקדמים שלה כל אימון בקושי עולה. ועדיין מתישהו אתה מוצא את עצמך אחרי הרבה עבודה קשה עם 3 פלטות.

יפה, תקפיד לקראת אמצע העלייה לעלות יותר מהאגן ופחות מהחזה
תמשיך להתקדם עם הסקוואט הקל באמצע השבוע, בינתיים זה עושה את העבודה. אל תתפתה לחשוב שאם ה107.5 בקושי עלה אז ה110 לא יעלה, אני יודע שזה מפתה, אבל ככה זה בתוכנית הזו - בשלבים המתקדמים שלה כל אימון בקושי עולה. ועדיין מתישהו אתה מוצא את עצמך אחרי הרבה עבודה קשה עם 3 פלטות.

תודה טל, דווקא לא היה קשה, הסט השלישי בעייתי כי ניסיתי לשפר את החוסר איזון במוט אבל הייתי מאוד בשליטה ולא הייתה מלחמה נוראית. אני בטוח שה110 יעלה מצוין. אגב, אני מוריד את הסקוואט קל כי אחרי האדפטציה שנתתי והקפאין חלבון וקראטין שהגיעו, אני מתאושש מאוד טוב. אני מתחיל חימום כרגיל, אם הסט חימום האחרון עולה טוב אני עובד כבד.

תודה טל, דווקא לא היה קשה, הסט השלישי בעייתי כי ניסיתי לשפר את החוסר איזון במוט אבל הייתי מאוד בשליטה ולא הייתה מלחמה נוראית. אני בטוח שה110 יעלה מצוין. אגב, אני מוריד את הסקוואט קל כי אחרי האדפטציה שנתתי והקפאין חלבון וקראטין שהגיעו, אני מתאושש מאוד טוב. אני מתחיל חימום כרגיל, אם הסט חימום האחרון עולה טוב אני עובד כבד.
לדעתי טעות,
אין לך מה לרוץ, הסקוואט כבר ברמה טובה וכבר לא בשלבים הראשונים של התוכנית. לרוץ על עלייה של 7.5 קילו בשבוע במקום 5 בשבוע זו סתם חמדנות. 5 קילו בשבוע ל3X5 זו עלייה מאוד מהירה, תעשה הכל כדי למשוך אותה הרבה. 7.5 צפוי לתקוע אותך מוקדם מידי.

לדעתי טעות,
אין לך מה לרוץ, הסקוואט כבר ברמה טובה וכבר לא בשלבים הראשונים של התוכנית. לרוץ על עלייה של 7.5 קילו בשבוע במקום 5 בשבוע זו סתם חמדנות. 5 קילו בשבוע ל3X5 זו עלייה מאוד מהירה, תעשה הכל כדי למשוך אותה הרבה. 7.5 צפוי לתקוע אותך מוקדם מידי.

השבוע לא עשיתי סקוואט קל והתקדמתי טוב (נכשלתי באימון הראשון ושברתי שיא בשני והשלישי). אהיה זהיר עם זה אבל אני מכיר את הגוף שלי כבר לא רע ואני מרגיש כבר בחימום אם המשקל יעלה. גם הטכניקה לא נשברה היום ואפילו השתפרה אחרי שלושה סקוואטים כבדים אז אני אופטימי. אני שוקל לתת אימון בשני מרוב שאני מאושש מעולה

השבוע לא עשיתי סקוואט קל והתקדמתי טוב (נכשלתי באימון הראשון ושברתי שיא בשני והשלישי). אהיה זהיר עם זה אבל אני מכיר את הגוף שלי כבר לא רע ואני מרגיש כבר בחימום אם המשקל יעלה. גם הטכניקה לא נשברה היום ואפילו השתפרה אחרי שלושה סקוואטים כבדים אז אני אופטימי. אני שוקל לתת אימון בשני מרוב שאני מאושש מעולה
כל שנותר לי הוא לאחל בהצלחה, ולקוות שלא אצטרך להגיד "אמרתי לך" עוד שבועיים.

תשאיר את הסקוואט קל באמצע שבוע
גם הדדליפט יגיד לך תודה על זה

תשאיר את הסקוואט קל באמצע שבוע
גם הדדליפט יגיד לך תודה על זה

הדדליפט יכול לקפוץ, הסקוואט הוא בעל הבית. אבל עכשיו ברצינות, אני לא אוהב את הקיבעון שבתכנון חסר התחשבות בנסיבות. ייצא (עתיד) ואני אשן טוב יאכל טוב והחימום יעלה בקלות אני לא אתנקנק ואתן כבד בשלושתם אבל ניראה. תודה על תשומת הלב. מעריך.

גם אם תוותר על הסקוואט הקל, בעוד שבועיים תצטרך אותו שוב, בתקווה שלא תיתקע עד אז.
עדיף כבר להשאיר, אתה בלחץ של תחרות?
אם לא, אז מה זה בשבילך עוד שבוע, פחות שבוע.

יש שיפור בסקוואט.
תן לי לנחש, הכאב הוא במפרק שמאל?
האם המוט ממוקם באמצע? למה הוא עקום?
אגב, לדעתי את לא מנצל את המירב מהבאונס, תעשה ניסוי באחד החימומים ותצר מעט את העמידה, תקפיד על ברכיים לצדדים ותראה איך הולך.
עובד על גמישות כתפיים?

גם אם תוותר על הסקוואט הקל, בעוד שבועיים תצטרך אותו שוב, בתקווה שלא תיתקע עד אז.
עדיף כבר להשאיר, אתה בלחץ של תחרות?
אם לא, אז מה זה בשבילך עוד שבוע, פחות שבוע.

יש שיפור בסקוואט.
תן לי לנחש, הכאב הוא במפרק שמאל?
האם המוט ממוקם באמצע? למה הוא עקום?
אגב, לדעתי את לא מנצל את המירב מהבאונס, תעשה ניסוי באחד החימומים ותצר מעט את העמידה, תקפיד על ברכיים לצדדים ותראה איך הולך.
עובד על גמישות כתפיים?

כן, מרפק שמאל, זה בגלל שחזרתי לדחוף אותו למעטה בכדי להוציא אגרסיות כשקשה לי בסקוואט (ראה חזרה 5). אפתר מההרגל הזה.
המוט באמצע, הרגליים מאוזנות, הכל מאוזן, אני פשוט אסובב אותו במודע באימון הבא.
לדעתי אתה צודק, חוסר ריכוז, לא יותר מזה.
לא עובד על גמישות בכלל, לא רואה סיבה.

למה דווקא ISO 100 ולא whey רגיל?

בגדול אני רגיש ללקטוז אבל בתכלס סתם רציתי לנסות משהו איכותי ואני מאוד מרוצה, הוא מתערבב מצוין והטעם שלו בסדר גמור עם מים (אני לא יכול לשתות חלב). נכוותי הרבה עם אבקות גרועות ואמרתי שהפעם אני לא מתפשר. וזה גם היה זול יותר מכל אבקה שקניתי עד היום, משהו באזור ה** דולר אם מותר לי להגיד.

נערך לאחרונה:
בגדול אני רגיש ללקטוז אבל בתכלס סתם רציתי לנסות משהו איכותי ואני מאוד מרוצה, הוא מתערבב מצוין והטעם שלו בסדר גמור עם מים (אני לא יכול לשתות חלב). נכוותי הרבה עם אבקות גרועות ואמרתי שהפעם אני לא מתפשר. וזה גם היה זול יותר מכל אבקה שקניתי עד היום, משהו באזור ה60 דולר אם מותר לי להגיד.
אם אתה רגיש ללקטוז אז זה בסדר כי אתה מילא לא יכול מי גבינה בגלל הרגישות לא?
זה מה** הזמנת?
תתחדש

נערך לאחרונה:
אם אתה רגיש ללקטוז אז זה בסדר כי אתה מילא לא יכול מי גבינה בגלל הרגישות לא?
זה מהV הזמנת?
תתחדש

אההה, זה יותר טוב לי לבטן אבל כנראה שיכולתי לקחת גם רגילה וזה לא היה סוף העולם. כן, משם, אבל תערוך את ההודעה.

אההה, זה יותר טוב לי לבטן אבל כנראה שיכולתי לקחת גם רגילה וזה לא היה סוף העולם. כן, משם, אבל תערוך את ההודעה.
חחח אני חושב שמי שלא מכיר את האתר לא יבין ומי שכן יבין..אבל עדיין ערכתי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית