הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

לוג The Original One) Starting Strength) (וכותרות ארוכות מושכות צופים)

לא שיש לי כוח להכנס לזה שוב,
אבל אני לא יודע מה איתך - כשאני מוריד 5 ס"מ מהמרחק שאני צריך להרים, נראה לי שהבנץ' שלי יהיה כבד יותר. אבל זה רק ניחוש מושכל.

ולא הבנתי, אז ריפטואיסטים נתקעים על 110 בסקוואט? מישהו לא קורא את המפה נכון

ולקצר את טווח התנועה ולהרים יותר משקל = יותר חזק? שכחת אגב את זה שרקמות השומן הרוטטות יכולות להעצים את רפלקס המתיחה. 🤡
אגב, על אותו עיקרון - בסקוואט ובדדליפט ההשמנה דווקא דופקת אותך. כי אתה צריך להרים גם את הכרס. אז התחזקת או נחלשת?

http://www.rookiejournal.com/is-it-true-that-fat-helps-you-lift-more-weight.html

לא שיש לי כוח להכנס לזה שוב,
אבל אני לא יודע מה איתך - כשאני מוריד 5 ס"מ מהמרחק שאני צריך להרים, נראה לי שהבנץ' שלי יהיה כבד יותר. אבל זה רק ניחוש מושכל.

ולא הבנתי, אז ריפטואיסטים נתקעים על 110 בסקוואט? מישהו לא קורא את המפה נכון

איזה תרגילים אני יכול לעשות לרגליים מבלי להפעיל עומס על רגל פצועה מלבד סקוואטים ועליות תאומים על הרגל השנייה?
אגב, הרגל החזקה היא הפצועה כך שזה רק יסגור את הפער.

איזה תרגילים אני יכול לעשות לרגליים מבלי להפעיל עומס על רגל פצועה מלבד סקוואטים ועליות תאומים על הרגל השנייה?
אגב, הרגל החזקה היא הפצועה כך שזה רק יסגור את הפער.
מה הפציעה?

ולקצר את טווח התנועה ולהרים יותר משקל = יותר חזק? שכחת אגב את זה שרקמות השומן הרוטטות יכולות להעצים את רפלקס המתיחה. 🤡
אגב, על אותו עיקרון - בסקוואט ובדדליפט ההשמנה דווקא דופקת אותך. כי אתה צריך להרים גם את הכרס. אז התחזקת או נחלשת?

http://www.rookiejournal.com/is-it-true-that-fat-helps-you-lift-more-weight.html
להרים יותר משקל = להיות יותר חזק ביחס לאחרים
מה שקובע אם תדחוף את היריב שלך בפוטבול או הוא אותך זה כמה אתה חזק ביחס אליו. הגיוני מאוד ששחקן ששוקל 90 בגובה 1.90 עם טווח תנועה ענק עם סקוואט 170 ידחף בקלות ע"י שחקן ששוקל 110 בגובה 1.70 עם סקוואט 165 בטווח תנועה קטן (ביחס לשחקן שבגובה 1.90)

ואגב לגביי זה ש"אין בדדליפט ריבאונד בתחתית" - זה לא מדוייק. כי עכשיו אתה צריך להסביר למה הדדליפטים הכי כבדים שבוצעו בוצעו בקלאסי ולא בסומו, למרות שבסומו אתה בתיאוריה אמור להרים יותר משקל (רמז: כשאתה שוקל 170 קילו הצפיפות בסטאפ עוזרת לך לעלות).
ואותו דבר בסקוואט. אגב גם בקישור שהבאת הוא אומר שבסקוואט זה יעזור להרים יותר. סתם לידע כללי.

אולי די לחפור, כל פעם אותו וויכוח.
אז אחד ריפטואיסט ואחד לחלוטין אנטי, תפנימו את זה שבחיים לא תסכימו על דבר ושלום על ישראל.

מה הפציעה?

מה שקובע אם תדחוף את היריב שלך בפוטבול או הוא אותך זה כמה אתה חזק ביחס אליו. הגיוני מאוד ששחקן ששוקל 90 בגובה 1.90 עם טווח תנועה ענק עם סקוואט 170 ידחף בקלות ע"י שחקן ששוקל 110 בגובה 1.70 עם סקוואט 165 בטווח תנועה קטן (ביחס לשחקן שבגובה 1.90)

ואגב לגביי זה ש"אין בדדליפט ריבאונד בתחתית" - זה לא מדוייק. כי עכשיו אתה צריך להסביר למה הדדליפטים הכי כבדים שבוצעו בוצעו בקלאסי ולא בסומו, למרות שבסומו אתה בתיאוריה אמור להרים יותר משקל (רמז: כשאתה שוקל 170 קילו הצפיפות בסטאפ עוזרת לך לעלות).
ואותו דבר בסקוואט. אגב גם בקישור שהבאת הוא אומר שבסקוואט זה יעזור להרים יותר. סתם לידע כללי.

קשה להסביר. אבל בגדול, לא יכול להפעיל עומס על כף הרגל. הפציעה בחלק הקידמי פנימי שמאלי של רגל ימין. כואב בעת גריפה לכיוון רגל שמאל בעיקר ובעת עומס גם כנגד הרצפה בפוזיציה רגילה.

מה הפציעה?

בוא נדייק - גם בסקוואט יש רכינה של הכרס קדימה, כך שיש קיזוז מסוים בין ה"העצמה" של הבאונס בעזרת רקמות השומן הרוטטות, לבין המשקל הנוסף שהזוקפים צריכים להתמודד איתו. לאיפה בדיוק זה ילך בסופו של דבר - פרמטר שמשתנה דרסטית בין אחד לשני. לא רלוונטי בכל מקרה, כי לקבל באונס ממה שהוא לא שרירים != יותר חזק. יש להרים יותר ויש להיות יותר חזק.
להרים יותר משקל = לזכות בתחרות. יש להרים יותר ויש להיות יותר חזק.
לגבי דדליפט, ההסבר הוא מאוד פשוט - המקרבים הם שריר הרבה פחות חזק מאשר התחת וההאמסטרינגס. כמובן שגם המקרבים עובדים בקלאסי, והתחת וההאמסטרינגס עובדים בסומו, אבל השאלה היא מי דומינאנטי.
ואגב, אהבתי את האמור שלך. אולי תסביר לי איך כרגע הסקוואט הכי כבד שהורם RAW ללא רצועות ברכיים הוא HB של ריי ויליאמס?
או איך ממש לאחרונה נקבע עוד שיא עולם ב-HB: http://startingstrength.com/resources/forum/showthread.php?t=44260

או את זה: The entire national powerlifting team in Norway squat high bar

הרי "אלוהים" אמר שב-LB אתה אמור להרים יותר משקל.

לגבי דדליפט, ההסבר הוא מאוד פשוט - המקרבים הם שריר הרבה פחות חזק מאשר התחת וההאמסטרינגס. כמובן שגם המקרבים עובדים בקלאסי, והתחת וההאמסטרינגס עובדים בסומו, אבל השאלה היא מי דומינאנטי.
אתה שוכח את העובדה שבסומו הטווח דיי הרבה יותר קצר. בתכלס מי שעושה את שניהם טוב, אמור להרים יותר בסומו, למעט אנשים גדולים כפי שציינתי.

לגביי הHB - קודם כל מה הקשר לדיון? דבר שני, כן, יש אנשים מאוד חזקים שעושים HB, לא הכחשתי את זה אף פעם. דבר שלישי אם אתה חושב שבHB מרימים יותר אתה מתעלם מעובדות תיאורתיות + עובדות בשטח (יש יוצאים מהכלל, אבל ככלל בLB מרימים יותר). דבר רביעי נבחרת הפאוורליפטינג הלאומית של נורבגיה (יש בכלל דבר כזה?) לא בהגדרה צריכה לעשות הכל נכון בגלל שהם נבחרת הפאוורליפטינג הלאומית של נורבגיה. זה כמו להגיד שאוסיין בולט מתאמן עם משקוליות יד ורודות של קילו אז ככה צריך להתאמן כי הוא הכי מהיר ובטוח שכל מה שהוא עושה זה 100% נכון...
וחוץ מזה שאני יכול על כל ליפטר נורבגי חזק לתת לך מיליון ליפטרים אחרים חזקים באותה מידה שעושים LB, למה דווקא נבחרת נורבגיה היא זו שקובעת מה נכון ומה לא? מה עם כל השאר? אין אנשים חזקים אחרים שעושים LB?

קשה להסביר. אבל בגדול, לא יכול להפעיל עומס על כף הרגל. הפציעה בחלק הקידמי פנימי שמאלי של רגל ימין. כואב בעת גריפה לכיוון רגל שמאל בעיקר ובעת עומס גם כנגד הרצפה בפוזיציה רגילה.
תן לזה להחלים ותחזור עם דילואד. אם אי אפשר לדחוף עם הרגל זו בעייה. אל תנסה לאזן א-סימטריה בעזרת תרגילים א-סימטרים, כי אם ההסתגלות שאתה רוצה להשיג היא סימטריה, אתה צריך לעשות דברים שמאתגרים את ההסתגלות הזו להתרחש, כלומר תרגילים סימטריים. בכל מקרה, לא כולם יעשו תמיד סקוואט סימטרי במאה אחוז (ואם הבעייה היא בכלל למשל הבדלי אורך ברגליים - זה משהו שאתה לא הולך לתקן anytime soon, הרגל תשאר טיפה יותר קצרה, ואתה תשאר בחיים).

אתה שוכח את העובדה שבסומו הטווח דיי הרבה יותר קצר. בתכלס מי שעושה את שניהם טוב, אמור להרים יותר בסומו, למעט אנשים גדולים כפי שציינתי.

לגביי הHB - קודם כל מה הקשר לדיון? דבר שני, כן, יש אנשים מאוד חזקים שעושים HB, לא הכחשתי את זה אף פעם. דבר שלישי אם אתה חושב שבHB מרימים יותר אתה מתעלם מעובדות תיאורתיות + עובדות בשטח (יש יוצאים מהכלל, אבל ככלל בLB מרימים יותר). דבר רביעי נבחרת הפאוורליפטינג הלאומית של נורבגיה (יש בכלל דבר כזה?) לא בהגדרה צריכה לעשות הכל נכון בגלל שהם נבחרת הפאוורליפטינג הלאומית של נורבגיה. זה כמו להגיד שאוסיין בולט מתאמן עם משקוליות יד ורודות של קילו אז ככה צריך להתאמן כי הוא הכי מהיר ובטוח שכל מה שהוא עושה זה 100% נכון...
וחוץ מזה שאני יכול על כל ליפטר נורבגי חזק לתת לך מיליון ליפטרים אחרים חזקים באותה מידה שעושים LB, למה דווקא נבחרת נורבגיה היא זו שקובעת מה נכון ומה לא? מה עם כל השאר? אין אנשים חזקים אחרים שעושים LB?

טווח תנועה זה רק חלק מהעניין. לא ראיתי אגב שום מקום שריפטו אמר שבסומו אתה אמור להרים יותר. אבל מצד שני, אני לא עוקב אחריו כמוך, אז אולי תאיר את עיניי.
לגבי HB - אני לא טוען שב-HB מרימים יותר, אבל אני כן טוען שהקביעה שב-LB מרימים יותר לא נכונה. היא אולי נכונה סטטיסטית, כי יש יותר אנשים שמרימים יותר ב-LB, אבל אימונים זה לא דמוקרטיה, וכל אחד צריך לעשות את מה שהוא מגיב לו הכי טוב. אני רק מראה לך שמה שריפטו אומר והעובדות בשטח הם לפעמים דברים קצת שונים. ריפטו והיותו של ריפטו סוס מטורף שאוהב LB הם רפרנס בדיוק באותה מידה כמו נבחרת הפאווורליפטינג של נורווגיה. או מאמנים סוסים אחרים שעושים HB. או אפילו מאמנים סוסים אחרים שמרימים יותר ב-LB, אבל הניסיון שלהם הראה להם שהם מתחזקים יותר ב-HB (ד"ר סקוואט, גלן, אד קואן, וכו').

מה ההיגיון שבלהתאמן עם HB כדי לחזק את הLB ?

עכשיו גרמתם לי לחשוב אז זה יהיה התפקיד של שתיכם לענות לי
אם אני רוצה להיות הכי חזק להתאמן בHB או בLB ?

עכשיו גרמתם לי לחשוב אז זה יהיה התפקיד של שתיכם לענות לי
אם אני רוצה להיות הכי חזק להתאמן בHB או בLB ?

אין ולא תהיה לזה תשובה חד משמעית. זה תלוי במטרות ספורטיביות ספציפיות (אם אתה רוצה להיות משקולן, אז להתחזק בצורה דומינאנטית בפוסטריור צ'יין עם LB זו טעות, כן.) מנגד - אם אתה שחקן מגרש (כדורגל, כדורסל, פוטבול, וכו'), אז כדאי כן להתחזק בפוסטריור צ'יין כדי למנוע פציעות והיתפסויות של ההאמסטרינגס.
זה תלוי גם בנקודות החלשות שלך - אם הדדליפט שלך נתקע כי אתה לא מצליח לעבור את הס"מ הראשון, אז הארבע ראשי שלך דורש עבודה. אם הוא נתקע למעלה, אז ה-PC דורשת עבודה.
זה תלוי גם בפציעות - מי שיש לו בעיות ברכיים, LB יהיה יותר טוב בשבילו, ומי שיש לו גב תחתון בעייתי, HB יהיה יותר טוב לו.
זה תלוי גם באנתרופומטריה - יש אנשים שגם אם אין להם בעיות רפואיות, לתת להם לעשות LB יגרום להם לעשות סקוואט מורנינג, בגלל יחסי האורך בין הרגליים והטורסו. סקוואט מורנינג זה לא בהכרח דבר רע (בליין סאמנר לדוגמה), אבל הוא יכול להיות רע מאוד לאחוז מאוד גדול מהאוכלוסייה.

אין ולא תהיה לזה תשובה חד משמעית. זה תלוי במטרות ספורטיביות ספציפיות (אם אתה רוצה להיות משקולן, אז להתחזק בצורה דומינאנטית בפוסטריור צ'יין עם LB זו טעות, כן.) מנגד - אם אתה שחקן מגרש (כדורגל, כדורסל, פוטבול, וכו'), אז כדאי כן להתחזק בפוסטריור צ'יין כדי למנוע פציעות והיתפסויות של ההאמסטרינגס.
זה תלוי גם בנקודות החלשות שלך - אם הדדליפט שלך נתקע כי אתה לא מצליח לעבור את הס"מ הראשון, אז הארבע ראשי שלך דורש עבודה. אם הוא נתקע למעלה, אז ה-PC דורשת עבודה.
זה תלוי גם בפציעות - מי שיש לו בעיות ברכיים, LB יהיה יותר טוב בשבילו, ומי שיש לו גב תחתון בעייתי, HB יהיה יותר טוב לו.
זה תלוי גם באנתרופומטריה - יש אנשים שגם אם אין להם בעיות רפואיות, לתת להם לעשות LB יגרום להם לעשות סקוואט מורנינג, בגלל יחסי האורך בין הרגליים והטורסו. סקוואט מורנינג זה לא בהכרח דבר רע (בליין סאמנר לדוגמה), אבל הוא יכול להיות רע מאוד לאחוז מאוד גדול מהאוכלוסייה.
אני לא משחק בשום דבר, הדדליפט שלי באמת נתקע בסנטימטר הראשון, אין לי שום בעיות בגוף אבל מה שכן בHB לא משנה כמה טובה הטכניקה שלי העקב שלי תמיד עולה למעלה כמה מילימטרים.

אני לא משחק בשום דבר, הדדליפט שלי באמת נתקע בסנטימטר הראשון, אין לי שום בעיות בגוף אבל מה שכן בHB לא משנה כמה טובה הטכניקה שלי העקב שלי תמיד עולה למעלה כמה מילימטרים.

זה רק אומר שהטכניקה שלך לא טובה. גם ב-HB אתה צריך להוציא ברכיים ולשמור משקל על העקבים.

זה רק אומר שהטכניקה שלך לא טובה. גם ב-HB אתה צריך להוציא ברכיים ולשמור משקל על העקבים.
העלתי לפורום סירטונים וכולם אמרו שהטכניקה שלי טובה וטובה מאוד אבל אם להיסתכל מקרוב או בלייב הברכיים גולשות, כשאני מתיישב יותר אחורה הסקוואט נהיה יותר LB במנח HB אבל אני לא גולש לפחות

ויש לו ממש מיקום מדויק כמו בלואו בר או שהמיקום קצת אינדיבידואלי?
כנראה, אני מניח שלאנשים עם טרפזים מפותחים יותר המיקום יהיה שונה, וגם אני חושב שלא לכולם הטרפזים נמצאים באותו מקום.
לקוקלייב לדוגמא, יש טרפזים כ''כ ענקיים שהוא עשה 300 ק''ג סקוואט בלי ידיים, כשהמוט נח על הטרפזים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית