הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לגבי בנצ' בשיפוע עליון

מצב
השרשור נעול

idunno11

משתמש פעיל
487
3
נק' מוניטין:
54
487
3
אני זוכר שפעם משה רשם שזה אותו דבר, וזה סתם עוד עומס על הכתפיים, ושזה לא מפעיל חזה עליון במיוחד או משהו, כי התרגיל הזה, שאני עושה אותו בטווח תנועה כמו שצריך, אחרי זה דופק לי את הכתפיים ואת כל האימון, אני ינסה אולי להחליף למשקולות יד ולעשות בשיפוע עליון אבל זה באמת נכון שפשוט אין טעם בזה?

זה לא עובד על החזה העליון כי אין דבר כזה חזה עליון.

עבודה בשיפוע עליון זה לא הכרחי בשום צורה. סתם מצב ביניים בין בנץ' רגיל לפרס.

• פותח/ת השרשור
יש שריר שנקרא pectoralis clavicular זה לא נקרא?
מה ואם כך אני פשוט יעשה תרגילים שנוחים לי?, כי זה ממש מתאים לי, יש תרגילים שהם פשוט סיוט.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
תגיד אם זה סבבה, זה תוכנית שמתאימה לי מאוד XD:
בחזה- בנצ' פרס, 3-5 סטים, קצת חימום קצת זה, 3 סטים פרפר נגד פולי עליון, אתה יודע מין קרוס-אובר כזה.
וזהו, זה בA
ובB גם יש לי 3 סטים של לחיצת כתפיים בישיבה בשיפוע קטן, לא כמו בבנצ' עליון, אבל עדיין שיפוע, ככה שהחזה עליון כביכול, עובד מספיק לא?

תעשה בA חזה וכתפיים
אני עושה (תוכנית של לייל)
בנצ' 4X6
פרס 3X10
אם נורא בא לך אתה יכול להוסיף עוד 2-3 סטים של פלייס.

נערך לאחרונה:
בDC מאד ממליצים לעבוד רק בשיפוע (מתון), בטענה שזה מפחית, בהרבה, פציעות.

• פותח/ת השרשור
לא יודע, אז שעבדתי עם מאמן אישי ודפקתי לעצמי קצת את הכתפיים, עכשיו ברוך השם זה עבר, חוץ מהכאבים אחרי הבנצ' עליון, עבדתי ב A-גב,חזה,יד קדמית B-רגליים, כתפיים, יד אחורית, בטן.
אני יודע שזאת חלוקה מוזרה תחת, אבל זה סבבה לי.
מזה DC?

• פותח/ת השרשור
סבבה, תגיד החלוקה שתיארתי ל AB היא דפוקה לגמרי, או שזה בסדר?

• פותח/ת השרשור
אני לא עושה יום מנוחה.
ממ זה איך כדאי לעשות את החלוקה שיהיה בלי התנגשויות?

לא יודע אם זה כן עובד או לא עובד על חזה עליון מה שכן זה אחד התרגילים הכי לא אהובים עליי זה וחתירה
התרגילים שלי הם: דדליפט, סקוואט, פרס ובנ'ץ

היה מחקר שבדקו עם פולסים חשמליים EMG בכל האפשרויות של הבנץ ולכולם הייתה תוצאה דומה, המחקר קבור צריך לחפש ממש עמוק אם יהיה לי כוח אני אמצא.

• פותח/ת השרשור
משה, בהנחה ובנט אובר ראוס כואב לי משהו תחת, מסור זה תחליף סביר?
זה סיוט, במכון שלי אין אפילו סטנד לסקוואט, מלא אנשים אז מיליטרי גם בעייתי, עסק בעייתי.

בקיצור כרגע התוכנית אימונים שלי, אחרי השינוי הקל זה:

A-חזה- בנצ'-3 סטים 5 חזרות, קרוס אובר 3 סטים-7-8 חזרות.
גב- פולי עליון-3 סטים 5-8 חזרות, מתח 3 סטים מספר חזרות מסוים, מסור-3 סטים 5-8 חזרות.
יד קדמית-כפיפות מרפקים, 2 סטים 7-10 חזרות, ואז אחרי הסט השני סט עם משקל נמוך ישר, כמו מין דרופסט קטן.

B-רגליים-סקואוט בסמית' 3 סטים 5 חזרות, פשיטת ברכיים במכונה 3 סטים 10 חזרות ככה, אני יודע שאני צריך להכניס דדליפט, אני צריך רק עוד טיפה עבודה על גמישות קודם.
כתפיים-לחיצת כתפיים בסמית', 3 סטים 7-10 חזרות.
הרמת כתפיים לצדדים 2 סטים, ועוד איזה תרגיל של סט אחד, אבל משהו ספציפי מיוחד קשה להסביר.
יד אחורית-פשיטת מרפקים כנגד פולי עליון 3 סטים 8-10 חזרות, ופשיטת מרפקים עם כבל כזה, אתם יודעים שנשענים קדימה 2 סטים 7-10 חזרות.

מה אתם אומרים, איזה תרגילים לשנות, מה לעשות לגבי הסדר של התוכנית וכדומה, תודה רבה.

לא יודע לגביי כל המחקרים .. אין BB שלא עושה לחיצה בשיפוע.. כנראה שזה עובד שונה איך שהוא על החזה.. הגל מקרה אם המטרה שלך זה רק להשתפר בלחיצה רגילה אין לזה טעם

כל בודיבילדר גם עושה מיליון סטים באימון וגם חצאי סקוואטים. כנראה שככה צריך לעשות.

בנצ' עליון זה סבבה הבעיה היא שיש עומס מטורף על הכתפיים ובהנחה שבאותו אימון כבר עבדת על בנצ' רגיל וגם אם עוד יש לך כתפיים אחרי זה אז המצב לא משו... אני פשוט עושה את העליון בסמית' כדי להוריד את העומס מהכתפיים

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית