ייעוץ לגבי בנצ' בשיפוע עליון

מצב
השרשור נעול

idunno11

משתמש פעיל
487
3
נק' מוניטין:
54
487
3
אני זוכר שפעם משה רשם שזה אותו דבר, וזה סתם עוד עומס על הכתפיים, ושזה לא מפעיל חזה עליון במיוחד או משהו, כי התרגיל הזה, שאני עושה אותו בטווח תנועה כמו שצריך, אחרי זה דופק לי את הכתפיים ואת כל האימון, אני ינסה אולי להחליף למשקולות יד ולעשות בשיפוע עליון אבל זה באמת נכון שפשוט אין טעם בזה?

• פותח/ת השרשור
ככה זה נראה, עזוב בדוגרי, הדבר הכי טוב זה פשוט לעשות תרגילים שנוחים לך (אני מדבר כאלה שלא גורמים כאבים שלא אמורים לקרות, לא כמו סקוואט שזה פשוט קשה), ולהמשיך עם זה, כי לעשות תרגילים שכביכול יעילים סתם דופק את הגוף מכל מיני כיוונים, לאחד זה יתאים ולאחר זה לא, במיוחד שלפי מה שמשה אמר עשו מחקר ובחזה עליון אין שום הבדל חוץ משיש יותר לחץ על הכתפיים.

לא יודע מה בדקו עם פולסים חשמליים ומה לא, אבל אני הייתי מתאמן בבית (ככה שלא התאמנתי חזה עליון) ומאז שנרשמתי לחדר כושר והתלחתי לעשות בנצ' בשיפוע האיזור למעלה של החזה קיבל פרופורציה וגדל בצורה מצויינת, בחירה שלך.

• פותח/ת השרשור
לא יודע מה בדקו עם פולסים חשמליים ומה לא, אבל אני הייתי מתאמן בבית (ככה שלא התאמנתי חזה עליון) ומאז שנרשמתי לחדר כושר והתלחתי לעשות בנצ' בשיפוע האיזור למעלה של החזה קיבל פרופורציה וגדל בצורה מצויינת, בחירה שלך.
אולי סתם בפוקס.., תראה, ככה או ככה, בסוף תדפק לי הכתף מהתרגיל, ואז אני לא יגדל בשום צורה, אז זה עניין של הגיון.

בשיפוע חיובי אכן יש סכנה לכתפיים... תזהר עם זה.

אז לפי האשכול הזה בנץ' עליון זה בזבוז זמן:s49:

בגדול כן. זה לא עושה משהו שבנץ' רגיל ופרס לא עושים. זה יכול להועיל בתכנון אם אתה צריך ווריאציה יותר קלה של בנץ', או בתור תרגיל עזר.

• פותח/ת השרשור
נראה לי יספק 6-7 סטים טובים ועצימים לחזה, לגב נעשה יותר לכיוון 9, כי זה גם מפעיל הרבה שרירים, והגב מתחלק ליותר חלקים, וגם שעובדים על גב גם חזה עובד קצת, אז סבבה.
ומה אתם אומרים לגבי התוכנית אימונים שהצעתי והחלוקה, יעזור לי אם תגיבו על זה.

נראה לי יספק 6-7 סטים טובים ועצימים לחזה, לגב נעשה יותר לכיוון 9, כי זה גם מפעיל הרבה שרירים, והגב מתחלק ליותר חלקים, וגם שעובדים על גב גם חזה עובד קצת, אז סבבה.
ומה אתם אומרים לגבי התוכנית אימונים שהצעתי והחלוקה, יעזור לי אם תגיבו על זה.
כן, אין ספק, לחזה עליון נעשה 11 וחצי ולגב תחתון 30% ממה שנעשה לגב עליון ואמצעי בגלל המבנה האנטומי המיוחד שלו שמאוד רלוונטי לנושא.

• פותח/ת השרשור
אמרתי שלחזה עליון אני לא יעשה סטים, על פי מה החלטת שאני לא יעבוד על גב תחתון, סקוואט עושה את זה אחלה ועוד מעט אני מוסיף דדליפט, וגב אמצעי עובד במסור, מה הבעיה?

• פותח/ת השרשור
אני מניח שהוא התכוון לאזור הטרפזים התחתונים שכביכול נמצאים בגב אמצעי.

מה זה גב אמצעי?
Rhomboids/Lower Trapezius

אין צורך לעבוד עליהם בנפרד זה יהיה גם דיי מטופש וכמעט בלתי אפשרי (אלא אם אתה עושה קירוב שכמות ושם גם כל הטרפז נכנס).

בכל מקרה בכל תנועה בכתף יש גריעה של מפרק השיכמה איתה לכן בכל תרגיל שמערב כתף יש התערבות של השיכמה (בהתאם לתנועת הכתף תיהיה תנועת השיכמה אבל זה לא אומר שזה יקרה ההפך)

• פותח/ת השרשור
משה, אז איזה חלוקת AB אתה מציע?
כלומר נגיד A-חזה, יד אחורית-כתפיים, לדוגמה.

אולי סתם בפוקס.., תראה, ככה או ככה, בסוף תדפק לי הכתף מהתרגיל, ואז אני לא יגדל בשום צורה, אז זה עניין של הגיון.
זה עבד באותה צורה לגבי חבר שלי..
תשמע, כל סוג של בנצ' פרס מציק לי רצח בכתף הקדמית לזמן מסוים אחרי שאני עושה אותו (באותו אימון, משהו כמו 20 דקות) אבל זה לא אומר שאני לא יעשה תתרגיל..
אם אתה כל כך שונא את זה אז אל תעשה, אני רק הצגתי עובדות כנגד מה שאנשים אמרו פה P:

• פותח/ת השרשור
אני שונא אותו, אני מעדיף לרקוד ברחוב ריקודים של שנות ה70, טוב מזה אני נהנה.., ממ העניין שזה מציק לי בכל הכתף ומפריע לי בטירוף.
נראה אנערף.

אז איזה חלוקה לעשות יא מציקים?, אני כרגע עושה:
A-חזה-גב-יד קדמית
B-רגליים-כתפיים-יד אחורית-בטן

מה לעשות!?!.1!?!?!?!?!

עריכה: לעשות חזה, ואז יד אחורית, ואז כתפיים? או חזה ואז כתפיים ואז יד אחורית?
ובB לעשות גב, יד קדמית ואחרי זה רגליים?, או אחרת?

אנחנו מציקים ואתה קיבלת השעיה ל24 שעות כדי שלא נציק לך, כשיהיה לך כבוד כלפי אלו שמנסים לעזור לך אז תחזור,
ננעל.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית