הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הגעתי לכשל בבנצ' פרס בתוכנית SS, מה עושים ?

ביסט - אם אתה מתאמן בבוקר אתה חייב לאכול משהו - אתה אחרי צום של לילה. אני הכי אוהב והכי ממליץ על ארוחת הבשר והאגוזים של פוליקווין האגדי: מנת בשר/עוף/דג/ביצים עם חופן של שקדים/אגוזים למינהם כשעה לפני האימון.
לגבי החימום - זה מאד מאד חשוב וחיוני - תמיד בתכניות כוח תתחיל עם 3-4 סטים חימום ממשקל אפסי (מוט) ומעלה בכל סט עד ל 60-70 אחוז ממשקל העבודה שלך. תתמיד בזה, תהפוך את זה להרגל.
דבר שני - לא ברור מה הרקע שלך באימונים ממה שכתבת וכמה נסיון יש לך בתחום אבל זכור שלתכנית קוראים STARTING strength.. ז"א זו תכנית להתחלה. אתה כבר איתה חודש אם אתה מתאמן מנוסה (ז"א יש לך פז"ם באימוני התנגדות רק שלאו דווקא באימוני כוח) - אז אולי אולי מיצית את התכנית. מצד שני אם אתה "טרי" בתחום אז קשה לי להאמין שהגעת לגבול היכולת שלך לדחוק משקל. אולי הענין הוא במנוחה? אולי סתם היה לך בוקר "מסריח"? תבין שזה קורה, בעיקר בבנץ' וכמעט תמיד זה קורה קודם כל בבנץ'. יש שיטות לשבור את המחסום הזה אבל לפני כן תוודא אם זה אכן מחסום ולא סתם מכשול זמני (שינה תזונה חוסר ריכוז). אם זה מחסום - אפשר לדבר על טכניקות לפרוץ אותו.

ביסט - אם אתה מתאמן בבוקר אתה חייב לאכול משהו - אתה אחרי צום של לילה. אני הכי אוהב והכי ממליץ על ארוחת הבשר והאגוזים של פוליקווין האגדי: מנת בשר/עוף/דג/ביצים עם חופן של שקדים/אגוזים למינהם כשעה לפני האימון.
לגבי החימום - זה מאד מאד חשוב וחיוני - תמיד בתכניות כוח תתחיל עם 3-4 סטים חימום ממשקל אפסי (מוט) ומעלה בכל סט עד ל 60-70 אחוז ממשקל העבודה שלך. תתמיד בזה, תהפוך את זה להרגל.
דבר שני - לא ברור מה הרקע שלך באימונים ממה שכתבת וכמה נסיון יש לך בתחום אבל זכור שלתכנית קוראים STARTING strength.. ז"א זו תכנית להתחלה. אתה כבר איתה חודש אם אתה מתאמן מנוסה (ז"א יש לך פז"ם באימוני התנגדות רק שלאו דווקא באימוני כוח) - אז אולי אולי מיצית את התכנית. מצד שני אם אתה "טרי" בתחום אז קשה לי להאמין שהגעת לגבול היכולת שלך לדחוק משקל. אולי הענין הוא במנוחה? אולי סתם היה לך בוקר "מסריח"? תבין שזה קורה, בעיקר בבנץ' וכמעט תמיד זה קורה קודם כל בבנץ'. יש שיטות לשבור את המחסום הזה אבל לפני כן תוודא אם זה אכן מחסום ולא סתם מכשול זמני (שינה תזונה חוסר ריכוז). אם זה מחסום - אפשר לדבר על טכניקות לפרוץ אותו.

ממצים את התוכנית אחרי שכבר אין שום דרך להוסיף משקל לסקוואט, כלומר אחרי שאתה אוכל כמו חזיר ואוכל טוב, ישן הרבה, מגיע לאימונים חזק ונותן הכל + אתה נתקעת כבר 3 פעמים בסקוואט אז ממשיכים לתוכניות אחרות.
הסטנדרט הוא סקוואט 3 פלטות (140) אבל יש אנשים חלשים יותר וחזקים יותר וזה משתנה....
אין קשר לזמן או פז"ם כפי שאתה אומר בין מתאמן מתחיל/מתקדם/בינוני...
ה"טכניקה" היחידה לשבור את המחסום הוא לעשות ריסט (להוריד 10% ולהעלות חזרה) לאכול יותר ולהתאמץ יותר.

• פותח/ת השרשור
היום עשיתי בנצ' פרס בפעם השלישית עם 65KG, עשיתי עם טכניקה מושלמת חח, כמו שביקשתם, שהמוט נוגע לי בחזה,
הצלחתי לעשות 2X5 בלי עזרה, ובסט האחרון, בחזרה הרביעית והחמישית משהו עזר לי טיפה להרים את המשקל, יש מצב שבחזרה
הרביעית לא הייתי צריך עזרה ואם הייתי ממש מתאמץ הייתי מצליח לבד, לגבי החזרה החמישית אני בטוח שהייתי צריך עזרה כי בלי
העזרה לא הייתי מצליח להרים את המשקל, השאלה שלי האם לעלות משקל או לעשות ריסט ?

קראת את המאמר בקילוגרם? הכל כתוב שם.
תתחילו לקרוא, פדלאותתתת.
אתה יכול להמשיך אם סגרת 13 חזרות.

Back
למעלה תחתית