הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בקע

the Raccoon

משתמש משקיע
5,743
4,982
נק' מוניטין:
26,604
5,743
4,982
ג'אמפ בנייני האומה ירושלים
יש לי בקע כפול - בשני צידי שיפולי הבטן . :(

יש סיבה שזה לא יחזור על עצמו בעתיד ?

אם אני לא טועה מרגע שאתה עובר את הניתוח הסיכויים שיחזור שואפים לאפס כי שמים כמו רשת כזאת שם

מהספר פציעות ספורט של ד"ר ראובן מטרני:
"במקרים של בקע מפשעתי הטיפול הוא ע"י ניתוח. לאחר ההחלמה יכול הספורטאי לחזור לפעילות מלאה בכל ענף ספורט שהוא"

ובלי קשר, מההבנה שלי מה זה "קילה", אסור להמשיך להפעיל לחצים תוך בטניים חזקים כי זה עלול להחמיר את הפציעה...המעיים ימשיכו לחדור החוצה...סורי, אבל אני לא חושב שיש דרך לטפל בזה חוץ מניתוח. אבל חכה לעוד תגובות

לי היה בקע מפשעתי וניתחו אותי (הרדמה מלאה) כשהייתי בן 6 או 7, לא חזר מאז ולא הגביל אותי בשום צורה שהיא.

יש לי בקע כפול - בשני צידי שיפולי הבטן . :(

יש סיבה שזה לא יחזור על עצמו בעתיד ?

בגדול , ההמלצה לחזרה לפעילות מלאה היא לפחות 4-6 שבועות לאחר הניתוח.
לגבי חזרה בעתיד - הרמה של משקלים כבדים היא גורם סיכון להופעה של בקע.
בקע ראשוני (ובמקרה שלך מדובר בדו צדדי) הוא גורם סיכון לבקע חוזר.
אם נחבר את שני המשפטים האחרונים , נגיע למסקנה שחזרה להרמה של משקלים כבדים לאחר בקע ראשוני שמה אותך בסיכון מוגבר לבקע נוסף. האם בהכרח זה אומר שזה יחזור? איש אינו יכול לומר לך בוודאות , אך אין ספק שאתה נמצא בקבוצת סיכון משמעותית יותר.

חשבתי שעם טכנולוגיית הרשתות הנהוגה היום הסיכון הזה כבר לא קיים.

השימוש ברשתות (Mesh) ללא ספק הוריד את שיעורי החזרה , אך עדיין מדובר בשיעורי חזרה גבוהים מאשר הופעה ראשונית.
שלא לדבר על הסיבוכים ותופעות הלוואי של הרשת (כאב כרוני הוא אחד מהם).
אין ספק שהניתוחים הולכים והופכים להיות טובים יותר ויותר , אך עדיין קיימים גורמי הסיכון והסיבוכים האפשריים.

• פותח/ת השרשור
הייתי היום אצל כירורג , והוא אמר שהבקעים ממש קטנים והוא לא ממליץ לעשות ניתוח .
אני אלך לקבל חוו"ד שניה .

כמו"כ הוא אמר שאני יכול להמשיך להתאמן , ורק אם הבקע יתרחב אעבור ניתוח .
נשמע לי קצת אבסורדי .

התחלתי את הבירור בגלל כאבים באיזור מפרק הירך , בביצוע סקוואט .

גם בקעים קטנים יכולים לגרום לכאב , או שהגיוני שזו בכלל דלקת ?

נשמע לי קצת אבסורדי .

הכאב הוא דו צדדי?

• פותח/ת השרשור
הכאב הוא דו צדדי?

כן .
עכשיו באימון עשיתי היי באר עם 60 ק"ג בשביל שיד אחת תהיה משוחררת , ובדקתי בסט איפה כואב וזה אכן במפשעות ולא במפרק .

נשמע לי קצת אבסורדי .

אכן , היום יש פחות המלצות על ניתוח הרניה אינגווינאלית במקרים של הרניה קטנה וללא כאב משמעותי , וזאת עקב הסיבוך השכיח יחסית של כאב כרוני לאחר הניתוח.
באופן אירוני , אין ממש המלצות קליניות לטיפול שמרני. ולכן , מה שאמר לך הכירורג נשמע קצת מוזר.
יש אמנם כל מיני עזרים שנועדו לתת חיזוק/תמיכה לאיזור ולמנוע בקע גדול יותר , אך גם להם יש תופעות לוואי משלהם , ואין מספיק מחקר בנושא לפי הידוע לי.

אם אפשר לשאול איך הגעת למצב הזה, היית שמן מאוד עד לפני כמה שנים(ולא בכושר)? שיחקת באיזה ענף ספורט/כדור על בסיס קבוע? כשל לא כמו שצריך באימון?

אני שואל כי לא שכיח מאוד שאנשים מקבלים הרניה(אפילו לא משקולנים) בטווחי תנועה מלאים, אם המשקלים היו כבדים מדי עד כדי מצב של הרניה, פשוט היית נכשל ישר

אם אפשר לשאול איך הגעת למצב הזה, היית שמן מאוד עד לפני כמה שנים(ולא בכושר)? שיחקת באיזה ענף ספורט/כדור על בסיס קבוע? כשל לא כמו שצריך באימון?

אני שואל כי לא שכיח מאוד שאנשים מקבלים הרניה(אפילו לא משקולנים) בטווחי תנועה מלאים, אם המשקלים היו כבדים מדי עד כדי מצב של הרניה, פשוט היית נכשל ישר

הרניה היא תופעה שכיחה מאוד ללא קשר לעיסוק בספורט ( סיכוי היארעות במשך החיים של כ 27% בקרב גברים וכ 3 % בקרב נשים). הרמת משאות כבדים מגדילה את הסיכון להרניה.

הרניה היא תופעה שכיחה מאוד ללא קשר לעיסוק בספורט ( סיכוי היארעות במשך החיים של כ 27% בקרב גברים וכ 3 % בקרב נשים). הרמת משאות כבדים מגדילה את הסיכון להרניה.
27%?!?! אתה בטוח בנתון הזה??זה המון!

תקן אותי אם אני טועה, אבל רוב מוחלט של הבקעים(מפשעתי/פמורלי/טבורי וכו) מופיעים בגברים או בתור פעוטות או בתור קשישים מסיבות טבעיות ברורות, אני מכיר שבקרב אנשים צעירים/בריאים הדבר מאוד לא שכיח...

יש נתונים הרבה יותר גבוהים בדברים גרועים בהרבה מבקע, זה חלק מהחיים להזדקן ועם זה כל מה שבא(הרניה זה חלק מהעניין כשהשרירים נרפים ונהיים חלשים יותר), יש המון בקעים במהלך החיים שלא יודעים על קיומם/עוברים לבד.
לא כל הרניה היא דבר חמור שמצריך ניתוח או התערבות כלשהי.

כן , כ 75% מכלל הבקעים הם בקעים אינגווינאליים , ומתוכן לגברים יש 25-27% סיכוי היארעות במהלך החיים לעומת 3-5% בנשים.
http://emedicine.medscape.com/article/775630-overview#a0199

תקן אותי אם אני טועה, אבל רוב מוחלט של הבקעים(מפשעתי/פמורלי/טבורי וכו) מופיעים בגברים או בתור פעוטות או בתור קשישים מסיבות טבעיות ברורות, אני מכיר שבקרב אנשים צעירים/בריאים הדבר מאוד לא שכיח...

זה נכון שלרוב הבקעים האיניגוויאנליים מופיעים בגילאי 50 פלוס , אך בסקירה הזאת של ניתוחי הרניה שבוצעו בארה"ב בשנות ה 90 , ניתן לראות חלוקה אחרת. הייתי אומר אפילו די שווה בין הגילאים. (אם יש בעיה לפתוח את זה , תגיד לי ואני אנסה להעלות את זה בגרסת PDF.)
החלוקה לפי גילאים מופיעה בעמוד 947:
http://www.mdconsult.com.rproxy.tau...10460624&sid=0/N/131341/1.html?issn=0039-6109

• פותח/ת השרשור

הכי שמן שהייתי זה דווקא בשנה האחרונה , כשכן התאמנתי .

אולי זה שהייתי נושם לבטן בסקוואט ובדלליפט , עזר לזה לקרות ( הבנתי שנשימה בטנית יכולה לגרום לקילה , תקן אותי אם אני טועה ) .

וכשלים לא ממש היו לי . בטח לא מסוכנים .

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית