הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חיטוב בזמן פציעה, איך?

Saharmal

משתמש מתחיל
5
0
נק' מוניטין:
0
5
0
אהלן,
לפני קצת יותר מ3 חודשים התחלתי להתאמן (הייתי מתאמן גם לפני כן אבל לא ברצינות והתמדה)
החלטתי קודם לעלות במסה, לקחתי תוכנית של 10 שבועות, אבקות חלבון ותזונה נכונה ובאמת הגעתי לתוצאות יפות מאוד!
הבעיה היא שכנראה העבודה שבה אני עובד (פיזית מאוד) והאימונים ביחד יצרו עומס על הברכיים...ונהיה לי שחיקה בסחוס של הברך, או לפי הרופא - Chondromalacia of Patella.

אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי בכמה שאלות כי באמת שאני אובד עצות-
-הרופא אמר שאני צריך להפסיק להתאמן...וששאלתי עד מתי הוא אמר לתמיד. נכון או לא נכון? האם יש דרך לחזק את הרגליים בלי לאמץ אותם יותר מדי וככה אולי העומס מהברכיים ירד ואני יוכל לחזור להתאמן?

-בדיוק עכשיו סיימתי את תוכנית המסה...ואני צריך להתחיל חיטוב אבל כמובן- אסור לי לרוץ ואין באזור שאני גר בו בריכה. איזה עוד דרך טובה יש לחטב בלי לפגוע בברכיים?

- לגבי המשך האימונים בעתיד וגם בזמן החיטוב- איך? פשוט להוריד מהתוכנית סקוואטים וכאלה ולעשות רק תרגילים בשכיבה/ישיבה ומתח?

תודה רבה מראש!

1. אין דבר כזה להפסיק להתאמן לתמיד. יש המון דברים שאפשר לעשות. מה לעשות ? זה בעיקר תלוי בהרגשה שלך .. מה כואב ומה לא..
2. חיטוב הוא דרך תזונה ולא דרך ריצה. ריצה זה רק אמצעי עזר.

בלי קשר, איך הוא אבחן שיש לך שחיקה בסחוס? היה צילום או משהו?

• פותח/ת השרשור
כן עשו צילום.
בן 21 וביום יום אני עובד בעבודה פיזית קשה...ובנוסף מתאמן וכנראה בגלל העומס משני הדברים קרה מה שקרה
והרופא אמר שאסור לי לחזור לעשות סקוואטים ודברים כאלה כי הסחוס לא גדל בחזרה או משהו כזה...אז זה פשוט יחמיר את המצב
אבל משום מה זה היה נשמע כאילו הוא סתם מגזים כדי שאני יפסיק להתאמן (הוא היה ממש אנטי משקולות וכל זה...)

סחוס באמת לא מרפא את עצמו... אין אספקת דם לסחוס לכן הוא לא יחזור לעצמו...
יחמיר את המצב? אם יש שחיקת סחוס, בכל תנועה שהסחוס אמור להיות מעורב יכאב לך מאוד כי העצמות יתחכחו אחת בשנייה, אז מן הסתם זה יגרום לשחיקה של העצמות אבל זה לא באמת כי אתה לא תוכל לעשות את התנועה הזאת יכאב לך מאוד... במידה ולא כואב, כנראה שאין בעיה...

בויקיפדיה הבעיה שלך מתוארת כדלקתיות בין הפיקה לפמור, שבד"כ נגרם מפעילות יתר.
אני לא אורתופד/פיזיו', אבל אני לא מבין איך מפה הגיעו לשחיקה של סחוס, ואיך בכלל איש מקצוע נותן הנחייה לא להתאמן בכלל לאדם עם בעיה מקומית, ועוד לכל החיים?!

ידוע שאימון משמר את הסחוס (בניגוד לאי פעילות ש"שוחקת" את הסחוס).

בכל אופן ממליץ לך לקבל חוו"ד נוספת, ואם וכשתחזור להתאמן להתאים את נפח ועצימות האימון לפעילות היום יומית שלך.

• פותח/ת השרשור
עשיתי גם עכשיו חיפוש...ובאמת שבהרבה מקרים ראיתי שזו דלקת או משהו בסגנון ויש טיפול
אני אלך לאורטופד נוסף..תודה שהערת את תשומת לבי!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית