הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר סתם רציתי להגיד,פורש בינתיים מSS

• פותח/ת השרשור gome12
  • פורסם בתאריך

gome12

משתמש פעיל
372
13
נק' מוניטין:
52
372
13
שיחה קצת עם כמה מאמנים.. אנשים שמבינים.. אח שלי שטוען שלהתחיל בגיל כזה תוכניות כאלה זה לא נכון..
תמיד הייתה לי את ההרגשה שזה לא הגיל המתאים,אני כנראה יחזור לכאן עוד כמה חודשים חזרה לSS..
בינתיים תודה רבה על כל העזרה באמת שזה אחד הפורומים,קיבלתי פה ייעוץ על כל דבר ואני מקווה לחזור כמה שיותר מהר אבל עדיין צריך לתת קצת זמן

הנחש צודק מאה אחוז אבל זה לא אומר שאתה צריך להיכנע תסתכל על הצד החיובי, תמצא לך מישהו שילווה אותך, אולי אפילו הייעוץ האישי באתר.
אבל בהחלט, ילד בן 14 לא אמור להיות מסוגל ליישם את התוכנית הזו לבד. ממש לא.

למה ילדים בני 13-15 לא יוכלו ללמוד מסרטונים? או יותר נכון, איך צורת הלמידה שלהם שונה מצורת הלמידה של אדם בוגר?

מאותה סיבה שאני לא חושב שילד בן 13 יכול לעשות תואר ראשון בפיזיקה, האם יש ילדים שיצליחו? בטח שיש ואלה שיצליחו יכולים להצטיין הרבה יותר מהמבוגרים כי לא קלקלו להם עדיין את יצר הסקרנות.
האם הרוב יצליחו, או אפילו חלק גדול? ממש לא(ילדים בני 13 חושבים על לצאת עם בנות, לשחק במחשב וכו' לא להתחייב ללמידה של סקוואט, או לתואר ראשון, או משהו שלא נראה להם חשוב)

אלופי עולם בהרמת משקולות ובכל תחום גופני מתחילים מגיל צעיר מאוד, אבל בליווי של מאמנים

מאותה סיבה שאני לא חושב שילד בן 13 יכול לעשות תואר ראשון בפיזיקה, האם יש ילדים שיצליחו? בטח שיש ואלה שיצליחו יכולים להצטיין הרבה יותר מהמבוגרים כי לא קלקלו להם עדיין את יצר הסקרנות.
האם הרוב יצליחו, או אפילו חלק גדול? ממש לא(ילדים בני 13 חושבים על לצאת עם בנות, לשחק במחשב וכו' לא להתחייב ללמידה של סקוואט, או לתואר ראשון, או משהו שלא נראה להם חשוב)

אלופי עולם בהרמת משקולות ובכל תחום גופני מתחילים מגיל צעיר מאוד, אבל בליווי של מאמנים
ילד בן שלוש עשרה לא יצליח לעשות תואר בפיזיקה כי הוא עוד לא רכש את הידע המתאים. אם לעשות סקוואטים זה מה שיעניין נער, הוא יתחייב לזה בדיוק כמו שהוא יכול להתחייב למשחקי מחשב

האם הרוב יצליחו, או אפילו חלק גדול? ממש לא(ילדים בני 13 חושבים על לצאת עם בנות, לשחק במחשב וכו' לא להתחייב לאימונים וללמידה של סקוואט)

ללמוד סקוואט ולהתחייב לאימונים במכון 3 פעמים בשבוע זה לא קשה בכלל, עם קצת רצון...
כמובן שילד מעדיף לעשות הרבה דברים אחרים לפני שהוא הולך ללמוד סקוואט, אבל ללמוד לעשות טכניקה נכונה בסקוואט זה לא דבר קשה אולי קצת יותר קשה מאשר לפמפם יד קדמית במכון אבל אם אתה באמת רוצה להשקיע בזה קצת מעבר ואם אתה אוהב את זה ואם אתה רוצה לקבל תוצאות טובות בפיתוח גוף אז אין סיבה שהוא לא יתחיל כבר בגיל 13.
(אני אומר לך את זה בתור ילד)

עדיף לא להתסכן אני לא צריך להוכיח לך שום דבר,אני פשוט לא מחפש את הפציעות האלה בעיקר לא בגיל הזה...
http://startingstrength.com/resources/forum/showthread.php?t=32299&page=2
סתם פוסט שנתקלתי בו,לדעתי מסביר שם הרבה דברים חשובים
אתה מרגיש שאתה לא מוכן נפשית ? זה כבר משהו אחר , מארק ריפטו לא טוען שהגוף לא בשל מבחינה פיזית (אלה רק מנטלית , יכול להיות שאתה יותר בוגר , או פחות)

• פותח/ת השרשור
אתה מרגיש שאתה לא מוכן נפשית ? זה כבר משהו אחר , מארק ריפטו לא טוען שהגוף לא בשל מבחינה פיזית (אלה רק מנטלית , יכול להיות שאתה יותר בוגר , או פחות)
מוכן ועוד איך,אני כבר רואה עלייה במשקלים גם חיצונית.
אני מאוד מפחד מכל העניין של הפציעות,כל כאב הכי קטן בגב מוציא אותי מדעתי,גם עם זה DOMS

ילד בן שלוש עשרה לא יצליח לעשות תואר בפיזיקה כי הוא עוד לא רכש את הידע המתאים. אם לעשות סקוואטים זה מה שיעניין נער, הוא יתחייב לזה בדיוק כמו שהוא יכול להתחייב למשחקי מחשב
לא צריך כזה הרבה ידע כדי לעשות תואר בפיזיקה, מה שלומדים בבי"ס ב6 שנים אפשר לסכם בשנה אם יש רצון, יש ילד בשם אוהד שגר לידי שסיים תואר ראשון בפיזיקה בגיל 15, כתבו עליו בעיתונים ומקומונים באשדוד. נערים יכולים להתמחות במה שבא להם אם זה מה שהם ירצו...

ללמוד סקוואט ולהתחייב לאימונים במכון 3 פעמים בשבוע זה לא קשה בכלל, עם קצת רצון...
כמובן שילד מעדיף לעשות הרבה דברים אחרים לפני שהוא הולך ללמוד סקוואט, אבל ללמוד לעשות טכניקה נכונה בסקוואט זה לא דבר קשה אולי קצת יותר קשה מאשר לפמפם יד קדמית במכון אבל אם אתה באמת רוצה להשקיע בזה קצת מעבר ואם אתה אוהב את זה ואם אתה רוצה לקבל תוצאות טובות בפיתוח גוף אז אין סיבה שהוא לא יתחיל כבר בגיל 13.
(אני אומר לך את זה בתור ילד)

מניסיון בעבודה עם ילדים במשך שנתיים+, רובם המוחלט לא מספיק נחוש כדי ללמוד מה שצריך ולהצליח בSS בצורה עצמאית, יש יחידים שיכולים ויצליחו, בכל מקרה אנחנו לא מדברים רק על סקוואט, אלא על התכנית עצמה, יש הבדל בין ללמוד תרגיל אחד לבין ללמוד את כל התרגילים ובנוסף לעשות את התכנית כמו שצריך(להתקדם)
קח דגימה של 20 ילדים בפורום פה או בכל מקום בארץ שמנסים לעשות SS לבד ותראה את התוצאות

לא צריך כזה הרבה ידע כדי לעשות תואר בפיזיקה, מה שלומדים בבי"ס ב6 שנים אפשר לסכם בשנה אם יש רצון, יש ילד בשם אוהד שגר לידי שסיים תואר ראשון בפיזיקה בגיל 15, כתבו עליו בעיתונים ומקומונים באשדוד. נערים יכולים להתמחות במה שבא להם אם זה מה שהם ירצו...

מניסיון בעבודה עם ילדים במשך שנתיים+, רובם המוחלט לא מספיק נחוש כדי ללמוד מה שצריך ולהצליח בSS בצורה עצמאית, יש יחידים שיכולים ויצליחו, בכל מקרה אנחנו לא מדברים רק על סקוואט, אלא על התכנית עצמה, יש הבדל בין ללמוד תרגיל אחד לבין ללמוד את כל התרגילים ובנוסף לעשות את התכנית כמו שצריך(להתקדם)
קח דגימה של 20 ילדים בפורום פה או בכל מקום בארץ שמנסים לעשות SS לבד ותראה את התוצאות

אם הם יכולים להתמחות במה שבא להם אם הם רק יירצו, מה מונע מהם לעשות SS ?
אני כמעט בן 15. ראיתי סרטוני הדרכה ביוטיוב. באתי ותרגלתי את התרגילים. אני עושה SS. אין לי ספק שאם מישהו אוהב את זה, הוא יעשה את זה

אם הם יכולים להתמחות במה שבא להם אם הם רק יירצו, מה מונע מהם לעשות SS ?
אני כמעט בן 15. ראיתי סרטוני הדרכה ביוטיוב. באתי ותרגלתי את התרגילים. אני עושה SS. אין לי ספק שאם מישהו אוהב את זה, הוא יעשה את זה

בפעם המאה, לא אמרתי שאף אחד לא יצליח, אמרתי שהרוב לא יצליחו וזה המצב, הרוב לא מצליחים בגיל צעיר בלי תמיכה של מאמן מנוסה/חברים

נ.ב האופציה הנוספת למישהו בגיל כזה אם לא מאמן צמוד, זה לקחת עוד 2-3 חברים שמחוייבים לאימונים באותה רמה ולעשות ביקורות טכניקה אחד לשני/לצלם כל סט ואם צריך להתייעץ אחר כך פה בפורומים
לא מסכים בכלל, אבל הרעיון השני מצויין
אם יש משהו שאני שונא זה שאנשים שהרגע שמעו על תרגיל כבר חושבים שהם יודעים לנתח אותו, ללמד אותו, לבצע אותו ולתקן אותו
תמיד, אבל תמיד כשמה שאתה מציע קורה - התיקונים שהם נותנים אחד לשני לא טובים ומטעים. כמעט ללא יוצא מהכלל.

מה שאתה אומר בכללי מאוד נכון, בגיל הזה (ובכלל, בכל גיל) חייבים מאמן - פשוט כי בשביל להיות מאמן שיודע לתקן טכניקה של אחרים (או של עצמו מסירטונים שלו) אתה בעצמך צריך ניסיון - מה שנקרא "פרדוקס" (עוד אין לך ניסיון, איך תהיה המאמן של עצמך...)
באופן אידיאלי המאמן יהיה איתך שם פיזית, אבל גם בגיל הזה בהנחה שהנער רציני (וזו הנחה מאוד לא בטוחה), הוא יכול להיעזר במאמנים באינטרנט (למשל כאן בפורום) ולהצליח

הוא צריך באמת לרצות. אבל האמת, שזה תקף לכולם...

לא מסכים בכלל, אבל הרעיון השני מצויין
אם יש משהו שאני שונא זה שאנשים שהרגע שמעו על תרגיל כבר חושבים שהם יודעים לנתח אותו, ללמד אותו, לבצע אותו ולתקן אותו
תמיד, אבל תמיד כשמה שאתה מציע קורה - התיקונים שהם נותנים אחד לשני לא טובים ומטעים. כמעט ללא יוצא מהכלל.

מה שאתה אומר בכללי מאוד נכון, בגיל הזה (ובכלל, בכל גיל) חייבים מאמן - פשוט כי בשביל להיות מאמן שיודע לתקן טכניקה של אחרים (או של עצמו מסירטונים שלו) אתה בעצמך צריך ניסיון - מה שנקרא "פרדוקס" (עוד אין לך ניסיון, איך תהיה המאמן של עצמך...)
באופן אידיאלי המאמן יהיה איתך שם פיזית, אבל גם בגיל הזה בהנחה שהנער רציני (וזו הנחה מאוד לא בטוחה), הוא יכול להיעזר במאמנים באינטרנט (למשל כאן בפורום) ולהצליח

הוא צריך באמת לרצות. אבל האמת, שזה תקף לכולם...
ראיתי את זה קורה בחדר כושר שלי, גם ילדים לא מיומנים יכולים ויודעים לזהות קריסת ברכיים, GM, עומק לא מספיק וכו', כשבכל סט שמבוצע יש 2+ שצופים ומבקרים רוב הטעויות הקריטיות מכוסות ישר.
כשיש טעויות שאי אפשר לתקן לבד אפשר לפנות לאנטרנט ואז יהיה לזה סיכוי, זה הרבה יותר פשוט מכל הילדים שמעלים סרטונים של סקוואט שאתה לא יודע מאיפה להתחיל כי פשוט הכל לא נכון

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית