הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עליה במסה מבלי לעלות באחוזי שומן?

האריה הבית״רי

משתמש מתחיל
142
4
נק' מוניטין:
16
142
4
שתי שאלות:
באחד המאמרים שבפורטל רשום שאפשר לעלות במסה מבלי להעלות באחוזי שומן ( הדוגמה על בן אדם ששוקל 100 קילו עם 10 אחוז שומן שהעלה לאחר 3 חודשים ל 110 ונשאר על אותו אחוז שומן)
איך טענה זאת נכונה איך אפשר להעלות במסה ולהשאר באותו אחוז שומן ??
אם אני ירבה בעלית מסה שלי בכמות השומנים שאני אוכל ביום זה יגביר את העליה באחוזי השומן או שאין קשר וזה מתייחס בסופו של דבר למספר הקלוריות שאני מגיע בסופו של יום ???

אחוז שומן זה לא מספר אבסולוטי, 10% מ-100 ק"ג זה 10 ק"ג, 10% מ-110 ק"ג זה 11 ק"ג.
האם אפשרי לעלות 10 ק"ג שמתוכם רק 1 ק"ג שומן? לא סביר, כנראה שעליה "נקיה" תהיה יותר לכיוון 2-2.5 ק"ג שומן ו-8-7.5 ק"ג שריר.

האם אפשרי לעלות 10 ק"ג שמתוכם רק 1 ק"ג שומן?
האם העצמות לא מוסיפות משקל בעקבות כל האימונים? לפחות לאוכלוסיה המבוגרת מדברים על זה שאימוני התנגדות מעלים את צפיפות העצם. זה לא נכון גם לאתלטים צעירים? ואם לא הצפיפות, האם שטח החתך של העצמות לא גדל?

האם העצמות לא מוסיפות משקל בעקבות כל האימונים? לפחות לאוכלוסיה המבוגרת מדברים על זה שאימוני התנגדות מעלים את צפיפות העצם. זה לא נכון גם לאתלטים צעירים? ואם לא הצפיפות, האם שטח החתך של העצמות לא גדל?

זה נכון, ויש מיתוס שאנשים כבדים נוטים לחזור עליו (יש לי "עצמות כבדות"), אבל עיקר העליה במשקל תהיה עדיין נוזלים, שומן ושריר.
מה ההבדל במשקל בין עצם ירך של אדם מאומן לעומת בטטת טלוויזיה? לא הרבה.

• פותח/ת השרשור
שוב מצטער על הבורות אבל איך האחוז שומן שלי לא יגדל אני שוקל 66 ניקח חודש קדימה ואני יעלה למשקל של 75 (סתם בהגזמה) איך אני ישמור על אותו אחוז שומן ???
האם האחוז שומן מתקשר למה שאני אוכל כלומר אם אני ירבה בשומנים אז האחוז שומן שלי יגדל ???
אני לא מצליח לקלוט כי ברגע שאני עולה במסה ומשמין כך צריך לגדול גם אחוז השומן ???

נערך לאחרונה:
אני אעשה את זה איתך:
נניח שאתה שוקל 66 ק"ג עם 10% שומן, כלומר סה"כ 6.6 ק"ג שומן
נניח שתוך שנה עלית ל-75 ק"ג אבל נשארת 10% שומן - כלומר עכשיו יש לך 7.5 ק"ג שומן סה"כ ועלית 900 גרם שומן ו8.1 ק"ג שריר (כמו שכתבתי קודם, זה לא באמת אפשרי בעולם האמיתי).

מה שבאמת יקרה זה שאם תשקול 66 ק"ג עם 10% ותעלה תוך שנה (נגיד) ל-75 ק"ג, במקרה הטוב תעלה 1.8 ק"ג שומן ו7.2 ק"ג שריר - אז אם היו לך בהתחלה 6.6 ק"ג שומן עכשיו יש לך 8.4 ק"ג שומן, שבאחוזים מ75 ק"ג מתורגמים ל11.2% שומן.

אני אעשה את זה איתך:
נניח שאתה שוקל 66 ק"ג עם 10% שומן, כלומר סה"כ 6.6 ק"ג שומן
נניח שתוך שנה עלית ל-75 ק"ג אבל נשארת 10% שומן - כלומר עכשיו יש לך 7.5 ק"ג שומן סה"כ ועלית 900 גרם שומן ו8.1 ק"ג שריר (כמו שכתבתי קודם, זה לא באמת אפשרי בעולם האמיתי
מה שבאמת יקרה זה שאם תשקול 66 ק"ג עם 10% ותעלה תוך שנה (נגיד) ל-75 ק"ג, במקרה הטוב תעלה 1.8 ק"ג שומן ו7.2 ק"ג שריר - אז אם היו לך בהתחלה 6.6 ק"ג שומן עכשיו יש לך 8.4 ק"ג שומן, שבאחוזים מ75 ק"ג מתורגמים ל11.2% שומן.
למה אתה מתייחס לעליה שהיא לא שומן כשריר? בדוגמא שנתת מתוך 9 קילו, 900 גרם הם שומן אבל ה 8100 נותרים חלקם שריר אבל חלק הוא נוזלים, למיטב הבנתי אי אפשר להעריך בוודאות איך תהיה החלוקה

למה אתה מתייחס לעליה שהיא לא שומן כשריר? בדוגמא שנתת מתוך 9 קילו, 900 גרם הם שומן אבל ה 8100 נותרים חלקם שריר אבל חלק הוא נוזלים, למיטב הבנתי אי אפשר להעריך בוודאות איך תהיה החלוקה
ברור שאי אפשר, אני די בטוח שהוא לא עירב את זה כדי לא לבלבל את מי שהוא הסביר לו

אחוז שומן זה לא מספר אבסולוטי, 10% מ-100 ק"ג זה 10 ק"ג, 10% מ-110 ק"ג זה 11 ק"ג.
האם אפשרי לעלות 10 ק"ג שמתוכם רק 1 ק"ג שומן? לא סביר, כנראה שעליה "נקיה" תהיה יותר לכיוון 2-2.5 ק"ג שומן ו-8-7.5 ק"ג שריר.
יחס של 1:3 זו עלייה מאוד נקייה. אני אפילו הייתי מקטלג יחס של 1:2 לטובת השריר כעלייה נקייה.

יחס של 1:3 זו עלייה מאוד נקייה. אני אפילו הייתי מקטלג יחס של 1:2 לטובת השריר כעלייה נקייה.
כלומר מעליה במשקל גוף של 10 קילו, אפשר להניח עליה של כשני קילו שומן, 4-6 קילו מאסת שריר והשאר נוזלים?
מה היחס בחיטוב בין ירידה בשומן לירידה בשריר?

ברור שאי אפשר, אני די בטוח שהוא לא עירב את זה כדי לא לבלבל את מי שהוא הסביר לו

בדיוק, גם לך תדע כמה מהעליה במסת שריר היא מיופיברילית וכמה סרקופלזמית, אין שום דרך להעריך בוודאות.

אתה צודק, אני פשוט הלכתי לפי המאמר שפותח השרשור הסתמך עליו ושם מוזכרת עליה אופטימלית של 1:4 לכיוון השריר.

כלומר מעליה במשקל גוף של 10 קילו, אפשר להניח עליה של כשני קילו שומן, 4-6 קילו מאסת שריר והשאר נוזלים?
מה היחס בחיטוב בין ירידה בשומן לירידה בשריר?

אי אפשר להניח את זה, זה תלוי בכל כך הרבה גורמים (פרק זמן, אחוז שומן התחלתי, מאזן קלורי, חלוקת חלבון/שומן/פחמימה, גנטיקה, תוכנית אימונים וכו') שאין דרך להעריך מה תהיה החלוקה אם תעלה 10 ק"ג.

Back
למעלה תחתית