עולם הפוך - SS בחיטוב

ofirdr78

משתמש מתחיל
125
100
נק' מוניטין:
1,130
125
100
Sporter פ"ת
בעבר כתבתי כאן על עצמי - התחלתי 180 ק"ג, עברתי ניתוח שרוול, ירדתי עד היום 70 ק"ג (!), ואני צורך כ-1300 קלוריות ביום, כ-110 גרם חלבון.

אני מתאמן ב-AB כבר 4 חודשים, ולמעשה לא רואה שינוי חיובי מבחינת השרירים. כמו שאמרו לי רבות, לא ניתן לפתח שרירים ולרזות/להתחטב באותו הזמן.

אני קורא המון, וחושב לעצמי.. מה יקרה אם אעזוב את ה-AB ואתחיל SS? בלי לשנות את התזונה שלי, כמובן, שהרי אני לא מסוגל להיות עם עודף קלורי, הן מבחינת הרזון לרזות והן מבחינת מגבלות ניתוח השרוול.

האם זה טוב? האם אעמוד בזה?

תודה.

כמו שרשמת,אתה לא יכול לפתח מסת שריר אם אתה במאזן קלורי שלילי.
ואם אתה לא מפתח שריר אתה לא תוכל להתקדם לינארית בתוכנית מסוג SS.
אז לא,אתה לא תעמוד בזה.
תסיים את החיטוב ותתחיל מסה מסודרת עם SS

• פותח/ת השרשור
אוקיי תודה רבה על התשובה.

אנשים שמנים מאוד ומתחילים יכולים במידה מסויימת לעלות במסת שריר במאזן קלורי שלילי, בכל מקרה כנראה ש-SS לא מומלצת בגלל שלא תצליח להתאושש מאימון לאימון.
מה ה-AB שלך? משלב מורכבים? מנסה לעלות במשקלי העבודה משבוע לשבוע?

• פותח/ת השרשור
את התוכנית בנה לי מאמן במכון, שנחשב אצלנו כמבין. אני לא יודע אם זה באמת כך.
A:
חזה: בנץ' עם מוט 3*12, בנץ' שיפוע ישר עם דאמבלים 12*3, בנץ' שיפוע 45 עם דאמבלים 12*3
יד קדמית: פטישים בישיבה 12*3, כפיפת מרפקים בעמידה עם מוט W 12*3.
רגליים: 12*3 של שלושת המכשירים שיש לנו במכון: פשיטת רגליים, כפיפת רגליים ולג פרס.

B: גב: פולי עליון 12*3, ROW בישיבה עם מכונה 12*3 ו..לא זוכר איך קוראים לתרגיל, שמושכים פולי עליון עם ידיים ישרות לכיוון הרגליים. 12*3.
כתפיים: 12*3 מיליטרי פרס עם דאמבלים בישיבה, ROW 12*3 עם אחיזה גבוהה ו12*3 פולי תחתון (הרמה לכיוון הסנטר).
יד אחורית: 12*3 פולי עליון, 12*3 המממ.. התרגיל שעובדים עם יד אחת ומורידים את הדאמבל מאחורי הגב ומיישרים את היד. לא זוכר את השם.

בטן אני עושה מעט מאוד בגלל הניתוח - לרוב שני סטים של 15 של כפיפות בטן וזהו.

בהתחלה הייתי מעלה משקל כל שבוע, כבר חודש וחצי שאני לא מעלה במשקל, כי אני מרגיש שזה קשה לי. ככל הנראה בגלל הקלוריות המועטות שאני אוכל,
או שסתם הגוף שלי לא מסתדר עם התרגילים האלה, לא יודע להסביר.

אודה לך אם תוכל לתת לי איזה טיפ.

כמה זמן אתה בAB? בהתחלה הייתי בfbw אחרי זה עברתי לab ועכשיו חזרתי לfbw רק בגלל זה, אני מתקדם בה הרבה יותר טוב מבחינת משקלים

• פותח/ת השרשור
4 חודשים.

פציעה נעימה.

• פותח/ת השרשור
מדוע אתה אומר את זה?
על SS? או על מה שאני עושה כרגע?

את התוכנית בנה לי מאמן במכון, שנחשב אצלנו כמבין. אני לא יודע אם זה באמת כך.
A:
חזה: בנץ' עם מוט 3*12, בנץ' שיפוע ישר עם דאמבלים 12*3, בנץ' שיפוע 45 עם דאמבלים 12*3
יד קדמית: פטישים בישיבה 12*3, כפיפת מרפקים בעמידה עם מוט W 12*3.
רגליים: 12*3 של שלושת המכשירים שיש לנו במכון: פשיטת רגליים, כפיפת רגליים ולג פרס.

B: גב: פולי עליון 12*3, ROW בישיבה עם מכונה 12*3 ו..לא זוכר איך קוראים לתרגיל, שמושכים פולי עליון עם ידיים ישרות לכיוון הרגליים. 12*3.
כתפיים: 12*3 מיליטרי פרס עם דאמבלים בישיבה, ROW 12*3 עם אחיזה גבוהה ו12*3 פולי תחתון (הרמה לכיוון הסנטר).
יד אחורית: 12*3 פולי עליון, 12*3 המממ.. התרגיל שעובדים עם יד אחת ומורידים את הדאמבל מאחורי הגב ומיישרים את היד. לא זוכר את השם.

בטן אני עושה מעט מאוד בגלל הניתוח - לרוב שני סטים של 15 של כפיפות בטן וזהו.

בהתחלה הייתי מעלה משקל כל שבוע, כבר חודש וחצי שאני לא מעלה במשקל, כי אני מרגיש שזה קשה לי. ככל הנראה בגלל הקלוריות המועטות שאני אוכל,
או שסתם הגוף שלי לא מסתדר עם התרגילים האלה, לא יודע להסביר.

אודה לך אם תוכל לתת לי איזה טיפ.

התוכנית לא טובה, יותר מדי נפח, מעט מדי מורכבים, יותר מדי דגש לידיים.

יש בפורטל שלנו תוכניות AB שאתה יכול לקחת. תוכנית טובה תמיד תתבסס על המורכבים בחזרות נמוכות (סקוואט, בנץ', דדליפט, פרס, מתח, מקבילים, חתירה), חבל לבזבז את האנרגיה המועטה שיש לך בחיטוב על שישה סטים ליד קדמית.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה! אקרא עכשיו כמה שאפשר לפני שאשאל שוב.
מודה לך מאוד. אחרי קריאה מרובה והדפסת תוכנית מהאתר, הגעתי אתמול למכון. המדריך התנפל עלי ואמר לי שהתוכנית של החיטוב מכאן לא מתאימה לי בגלל הניתוח ושכל "אידיוט" (כהגדרתו) יכול לכתוב באינטרנט תוכנית.
הוא בנה לי תוכנית קצת משודרגת, אבל עדיין 9 סטים לחזה (תרגילים מבודדים), 6 סטים יד קדמית ו-6 סטים ליד אחורית. הוא פשוט הוסיף SQUATS ו- LUNGE לרגליים, והוריד לי ל-10/8 חזרות במקום 12...

אני באמת לא מבין גדול, אבל מפחד שאולי בגלל הניתוח אולי הוא צודק.

איך הניתוח קשור לזה שאתה צריך לעשות 6 סטים ליד קדמית ואחורית ותרגילים מבודדים לחזה?

• פותח/ת השרשור
אני לא יודע... אם הייתי מבין, לא הייתי צריך לבוא לשאול, נכון?

תודה רבה! אקרא עכשיו כמה שאפשר לפני שאשאל שוב.
מודה לך מאוד. אחרי קריאה מרובה והדפסת תוכנית מהאתר, הגעתי אתמול למכון. המדריך התנפל עלי ואמר לי שהתוכנית של החיטוב מכאן לא מתאימה לי בגלל הניתוח ושכל "אידיוט" (כהגדרתו) יכול לכתוב באינטרנט תוכנית.
הוא בנה לי תוכנית קצת משודרגת, אבל עדיין 9 סטים לחזה (תרגילים מבודדים), 6 סטים יד קדמית ו-6 סטים ליד אחורית. הוא פשוט הוסיף SQUATS ו- LUNGE לרגליים, והוריד לי ל-10/8 חזרות במקום 12...

אני באמת לא מבין גדול, אבל מפחד שאולי בגלל הניתוח אולי הוא צודק.

אני מבין את נקודת המבט של המדריך, אבל לצערי הוא טועה.

כמו שרשמתי קודם, כל תוכנית טובה תהיה מבוססת על המורכבים (סקוואט, בנץ', דדליפט, פרס, מתח, מקבילים, חתירה), זה הלב של כל תוכנית - בין אם מדובר בתוכנית כוח, FBW, AB ואפילו ABC.
התמקדות במבודדים, במיוחד בחיטוב ובמיוחד בתחילת הדרך, מיותרת.
אני מזמין אותך לקרוא קצת בפורטל שלנו ולגבש דעה בעצמך, בהצלחה 😃

אגב, כמה פעמים בשבוע אתה מתאמן?

• פותח/ת השרשור
אני מתאמן 4 פעמים בשבוע, ועוד פעמיים ריצה. הצלחתי להגיע ל-2.5 ק"מ במהירות מאוד איטית (אני עוד לא רזה וקליל לצערי).
אני מבין את המאמרים, אני מבין את ההבדל בין תרגילים מורכבים למבודדים, אבל המדריך טוען שהוא מבין בשרוול, ושאני צריך להקשיב לו.
אני חלילה לא טוען שאתם לא מבינים או משהו כזה, אבל אני במצב שבו אני לא רוצה לעבוד לשווא אבל גם מפחד לפגוע בעצמי.

אמשיך לקרוא ולברר ואעשה כמיטב יכולתי.
תודה רבה לכולכם בכל מקרה.

רק כדי להבין, למה לבן אדם שאין לך מושג מי הוא ומה הוא אתה מאמין ולאתר באינטרנט לא?

• פותח/ת השרשור
א. לא אמרתי שאני לא מאמין - אמרתי מה הוא אמר. אם לא הייתי מאמין, לא הייתי מתייעץ איתכם.
ב. במקצועי אני עורך דין, ולכן אדקדק במילים: הוא מועסק כמדריך, מה שאומר שעל פניו, מתקיים מצג לפיו הוא איש מקצוע בעל ידע, ובאחריותו לספק לי, בתור לקוח, את המידע בצורה אחראית.
היות ואני לא בוטח ב-100% במדריך, וגם לא ב-50%, באתי לשאול אתכם. מעולם לא עסקתי בספורט, ולפני כמעט 20 שנה, כשהייתי בתיכון, נמנעתי משיעורי ספורט וריצת 2000 וכאלה.
מאז שלקחתי את עצמי בידיים נכנסתי לעולם של הספורט, ואני מעוניין ללמוד ולהתפתח כמה שיותר. אני לא מפקפק בידע של איש, מלבד הידע שלי עצמי - אני מודה שאני מבין מעט מאוד.
אנא אל תכעסו על שאלותיי.

תשמע, גם אני הייתי במצבך, והסיבה שהגעתי לתחום ולאן שאני נמצא היום זה בגלל שכשנרשמתי לחד"כ והמדריך שאל אותי מה המטרה שלי ואמרתי לו "להתחזק" הוא כתב לי תוכנית של 4 סטים על 12 חזרות של כל המכונות שיש בחד"כ ובסוף רבע שעה של בטן.
מהר מאוד אתה מבין שמשהו כאן לא בסדר.

אתה כבר מתאמן 4 חודשים ולא רואה תוצאות, כנראה שהגיע הזמן להפסיק לסמוך על המדריך.
גם לא הבנתי מה בדיוק הרקע שלו בשרוולים, אני לא רואה איך זה מגביל אותך כך שבמקום לעשות 2-3 סטים כבדים של המורכבים אתה צריך לעשות 12 סטים לידיים.

• פותח/ת השרשור
הוא, אגב, טוען שיש לנו במכון עוד כמה שעברו את הניתוח והוא למד מה צריך... לא ברור לי אם זה נכון.
על כל פנים, נראה לי שאנסה את התוכנית שמופיעה כאן, או תוכנית דומה לה, ובטוח אתחיל לעשות SQUATS. על אפו ועל חמתו של המדריך. נראה אחכ מה יהיה 😃
תודה לכולכם, אין כמוכם.

Back
למעלה תחתית