הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בדיקות דם

• פותח/ת השרשור ארז
  • פורסם בתאריך

ארז

משתמש קבוע
1,875
141
נק' מוניטין:
3,091
1,875
141
באתי היום היום לרופאת משפחה שלי בשיא תמימותי וביקשתי לבצע בדיקת דם תקופתיות והיא סירבה מכיוון שביצעתי בחצי שנה האחרונות ואני לא יכול לבצע מתי שאני רוצה.
אז איך כן אפשר לקבל בדיקת דם ? יש מכונים פרטיים בתשלום ? זה רק אצלי (מכבי) או גם בשאר החברות ?

אני בכללית , וביצעתי בדיקה נוספת 5 חודשים אחרי הבדיקה הראשונה.
הרופא קצת עשה פרצופים , אבל הוא לא יכול לסרב.

למה אתה רוצה כל כך הרבה בדיקות דם. אפשר לחשוב שזה כזה תענוג.

ואתה תמיד יכול להגיד שאתה מנסה תוסף תזונה חדש לשפר משהו מהבדיקה הקודמת

למה אתה רוצה כל כך הרבה בדיקות דם. אפשר לחשוב שזה כזה תענוג.

ואתה תמיד יכול להגיד שאתה מנסה תוסף תזונה חדש לשפר משהו מהבדיקה הקודמת
פעמיים בחצי שנה זה הרבה?
ותמיד מומלץ לדעת מראש מה המצב כדי להקדים תרופה למכה.

אפשר בדיקת דם אחת פעם בחצי שנה? וזה גם תקף לבדיקת גלוקוז?

הרופאה שלך מטומטמת, תבקש מרופאה אחרת הפנייה.

מכיר את הבעיה הזאת באופן אישי. יש הרבה הגיון מאחורי הסירוב של הרופאים . אני נאלצתי לשקר ולהסביר שאני הפכתי לטבעוני ובנוסף פעיל בספורט אתגרי...וזה שיכנע אותם לגמרי.
בתכל'ס 4 פעמים רצוף של תוצאות בדיקות הדם בהפרש של (3-4 חודשים) לימדו אותי הרבה על סוג וכמות התזונה והדיאטה המתאימה לי .

יש לי שאלה והיא פחות בנושא של בדיקות דם אבל זה אכן מתקשר לנושא.

יום שלישי עשיתי בדיקות שתן, היום(שישי) הגעתי לרופאה שראתה את התוצאות של הבדיקה והפנתה אותי לעשות בדיקה נוספת בגלל שהתגלו "טיפות דם בשתן", עכשיו השאלה שלי במצב הזה האם אני צריך לעשות צום של 12, 13 שעות לפני ?

אכן מתקשר לנושא.
יש לי שאלה והיא פחות בנושא של בדיקות דם אבל זה אכן מתקשר לנושא.

יום שלישי עשיתי בדיקות שתן, היום(שישי) הגעתי לרופאה שראתה את התוצאות של הבדיקה והפנתה אותי לעשות בדיקה נוספת בגלל שהתגלו "טיפות דם בשתן", עכשיו השאלה שלי במצב הזה האם אני צריך לעשות צום של 12, 13 שעות לפני ?

לא נראה לי שזה קשור לצום

לא ביצעתי בדיקת דם בשנתיים - שלוש האחרונות. על אף האימונים העצימים וסוגי הדיאטות השונות.

למה זה חשוב לבצע בדיקת דם?
מה צריך לברר בבדיקת דם? יש צורך לומר שאני מתאמן ורוצה פרטים על כולסטרול, לחץ דם וכו' או שכל התוצאות מגיעות גם בלי שאבקש ספציפי?

לא ביצעתי בדיקת דם בשנתיים - שלוש האחרונות. על אף האימונים העצימים וסוגי הדיאטות השונות.

למה זה חשוב לבצע בדיקת דם?
מה צריך לברר בבדיקת דם? יש צורך לומר שאני מתאמן ורוצה פרטים על כולסטרול, לחץ דם וכו' או שכל התוצאות מגיעות גם בלי שאבקש ספציפי?
יש כל מיני סוגים של בדיקות דם אתה מבקש מה שאתה רוצה לדעת, ועל כל דבר פשוט לוקחים לך עוד מבחנה.. עשיתי לפני חודשיים ולקחו לי 5 מבחנות אם אני זוכר נכון...

תגיד שלא עומד לך ויוצא לך דם בשתן כל יומיים. תקבל את כל הבדיקות דם האפשריות. מה שכן, יש מצב שלא יהיה נעים מהרופאה כשהיא תראה שהכל תקין. זה סוג של עונש לרופאה אבל, אז להחלטתך.
שים לב לבדיקות שמביאים לך, שלא תשלח אותך בטעות לאולטרסאונד ודברים הזויים כאלו ואחרים. אני מניח שיש שיטות יותר טובות להוציא בדיקות דם, אבל זה מספיק קיצוני כדי לקבל אותן, כולל בדיקות הורמונליות חודרניות כמו TEST FREE/TOTL/LH/PROLACTIN/אסטרוגן ועוד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית