הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם דדליפט הוא באמת תרגיל חובה בכל תכנית?

• פותח/ת השרשור aor26
  • פורסם בתאריך

aor26

משתמש מתחיל
116
74
נק' מוניטין:
278
116
74
שלום לכולם
אני עובד כבר כמה זמן לפי התכנית הזאת:

רגליים

סקוואט כנגד מוט

סטים - 3

חזרות - 8

חזה

בשכיבה לחיצת חזה כנגד מוט

סטים - 3

חזרות - 8

גב

מתח בתוספת משקל

סטים - 3

חזרות - 10

כתפיים

בעמידה לחיצת כתפיים כנגד מוט באחיזה רחבה (פרס)

סטים - 3

חזרות - 6

יד אחורית

בשכיבה פשיטת מרפקים כנגד מוט W

סטים - 1

חזרות - 10

יד קידמית

בעמידה כפיפת מרפקים כנגד מוט

סטים - 1

חזרות - 12

בטן

כפיפת גו במכונה ייעודית

סטים - 1

חזרות - 12

3 אימונים בשבוע

הלקוחה מהפורטל, עם שינוי קטן שהוא שימוש בפולי עליון במקום פשיטת מרפקים בשביל יד אחורית (עקב כאבים במרפק).

אני רואה פה בפורום הרבה דיבור על כך שדדליפט הוא תרגיל חובה בכל תכנית, ושהוא נחוץ להתקדמות משמעותית לפחות כמו סקוואט.
האם זה באמת כך, והתכנית לא טובה?

ובכללי, אשמח לחוות דעת על התכנית.
תודה רבה!

ד"א, אם יש צורך לפרט על תזונה, משקלי עבודה, משקל, גובה וכו' תבקשו ואעדכן.

חובה זה לא, אתה לא תמות אם לא תעשה, אבל כל תוכנית שמכבדת את עצמה צריך להיות בה דדליפט. (דדליפט, סקוואט ובנץ')

לא,בהחלט אפשר לפתח אחלה רגליים וגב ללא דדליפט.

לא חובה בכלל.
הדדליפט נותן בעיקר דגש על הglutes.
אם זה בעייתי בשבילך אתה בהחלט יכול לעשות סקוואטים ולעבוד על הhamstrings במכונה.

אני רק אחזק את מי שמעליי,
אני חושב שהסקוואט הרבה יותר חשוב ושבמקום דדליפט אפשר להסתפק בתרגיל עזר שעובד על אותם שרירים.(עדיף לא במכונה)

בעתיד שהתוכנית שלך תיהיה בעלת יותר נפח והיא תחולק לימי אימון שונים אני כן אמליץ לך לשלב דדליפט.

דדליפט יותר חשוב מסקוואט בעיני. הוא פונקציונלי.

גם בעיניי דדליפט יותר חשוב מסקוואט.

בנימה זאת אני יחזק את השניים מעלי ואגיד שגם לדעתי דדליפט יותר חשוב:)
מה גם, שלדעתי הרבה יותר פשוט ללמוד טכניקה נכונה של דדליפט מאשר סקוואט.

לדעתי זה תלוי מטרה, אם אתה מתאמן במכון בשביל סתם להיראות טוב כלומר סתם קצת חזה ידיים ריבועים ולא אכפת לך יותר מזה אין לך צורך בדדליפט

לדעתי זה תלוי מטרה, אם אתה מתאמן במכון בשביל סתם להיראות טוב כלומר סתם קצת חזה ידיים ריבועים ולא אכפת לך יותר מזה אין לך צורך בדדליפט
לא נכון.
דדליפט כבד שמבוצע נכון לא רק יתרום למראה/היפרטרופיה.
זה תרגיל מאוד חשוב למי שמגיע למכון ועובד בעיקר בייספס-חזה-בטן
גם מבחינת אימון פלג גוף תחתון אבל בעיקר יציבה, כוח ו״יחסי שריר מנוגדים״ (למשל אנשים שכל היום לוחצים הולכים עקום כי השרירים מקדימה חזקים יותר, כתף קידמית מול אחורית)

לא נכון.
דדליפט כבד שמבוצע נכון לא רק יתרום למראה/היפרטרופיה.
זה תרגיל מאוד חשוב למי שמגיע למכון ועובד בעיקר בייספס-חזה-בטן
גם מבחינת אימון פלג גוף תחתון אבל בעיקר יציבה, כוח ו״יחסי שריר מנוגדים״ (למשל אנשים שכל היום לוחצים הולכים עקום כי השרירים מקדימה חזקים יותר, כתף קידמית מול אחורית)

הסוג מתאמנים שרשמתי לא מעניין אותם לא פלג גוף תחתון ולא יציבה, את ההלטיסימוס דורסי אפשר להגדיל גם באמצעות מתח\פולי וכו'.
אני מסכים איתך על חשיבות התרגיל אבל מתאמן רגיל בחד"כ יעדיף לא להתעסק בלמידה של טכניקה ותרגילים מורכבים , ראיתי אנשים משיגים היפרטרופיה נחמדה במליון ואחד דרכים וגם, בלי דדליפט.

הסוג מתאמנים שרשמתי לא מעניין אותם לא פלג גוף תחתון ולא יציבה, את ההלטיסימוס דורסי אפשר להגדיל גם באמצעות מתח\פולי וכו'.
אני מסכים איתך על חשיבות התרגיל אבל מתאמן רגיל בחד"כ יעדיף לא להתעסק בלמידה של טכניקה ותרגילים מורכבים , ראיתי אנשים משיגים היפרטרופיה נחמדה במליון ואחד דרכים וגם, בלי דדליפט.
תראה, אם יותר מתאמנים היו מבינים את מהות התרגיל יותר מתאמנים היו מכניסים אותו לתכנית העבודה.
המטרה שלנו זה להראות את הדרך הנכונה וה״בריאה״ יותר להתאמן.

בקשר להיפרטרופיה של הLATS (אגב אני מעדיף מתח עם משקל),
זה תופעת לוואי של התרגיל.
לא כיוונתי לשם כי זה לא העיקר.

הרבה אנשים לא עובדים נכון בחד״כ לא רק שהם נראים ככה אלא גם נפצעים ופוגעים בגופם. דדליפט זה תרגיל חובה

תראה, אם יותר מתאמנים היו מבינים את מהות התרגיל יותר מתאמנים היו מכניסים אותו לתכנית העבודה.
המטרה שלנו זה להראות את הדרך הנכונה וה״בריאה״ יותר להתאמן.

בקשר להיפרטרופיה של הLATS (אגב אני מעדיף מתח עם משקל),
זה תופעת לוואי של התרגיל.
לא כיוונתי לשם כי זה לא העיקר.

הרבה אנשים לא עובדים נכון בחד״כ לא רק שהם נראים ככה אלא גם נפצעים ופוגעים בגופם. דדליפט זה תרגיל חובה

לא מסכים שהוא תרגיל "חובה" למתאמנים שרוצים גוף של נער חוף וכושר כללי סביר אבל זכותך לחשוב מה שבא לך.

לדעתי לא חובה,למרות שאתה יכול לעבוד על כל פלג גוף בנפרד ולקבל תוצאות טובות גם בלי הדד ליפט

לא מסכים שהוא תרגיל "חובה" למתאמנים שרוצים גוף של נער חוף וכושר כללי סביר אבל זכותך לחשוב מה שבא לך.
זה נכון שבשביל מתאמנים כאלה זה לא חובה. אבל, שום מדריך ראוי , שמבין דבר או שניים והולך אחרי העקרונות ולא רק כסף, לא ימליץ על תוכנית לנער חוף. אלא על תוכנית נכונה ומאוזנת, שיש בה את המשולש הקדוש. גם אם מגיע מתאמן ומבקש להיות נער חוף, צריך להסביר לו למה נכון יותר לעבור בצורה מאוזנת על כל הגוף, ולאחר מכן להסביר למה דדליפט זה תרגיל חשוב מאוד לעבודה מאוזנת...

זה נכון שבשביל מתאמנים כאלה זה לא חובה. אבל, שום מדריך ראוי , שמבין דבר או שניים והולך אחרי העקרונות ולא רק כסף, לא ימליץ על תוכנית לנער חוף. אלא על תוכנית נכונה ומאוזנת, שיש בה את המשולש הקדוש. גם אם מגיע מתאמן ומבקש להיות נער חוף, צריך להסביר לו למה נכון יותר לעבור בצורה מאוזנת על כל הגוף, ולאחר מכן להסביר למה דדליפט זה תרגיל חשוב מאוד לעבודה מאוזנת...

סבבה אין בעיה עם להסביר, עדיין המתאמן יכול להגיד "לא בא לי על הדדליפט הזה" ויהיה אפשר להביא אותו לאותם תוצאות גם בלי זה

סבבה אין בעיה עם להסביר, עדיין המתאמן יכול להגיד "לא בא לי על הדדליפט הזה" ויהיה אפשר להביא אותו לאותם תוצאות גם בלי זה
לאותם תוצאות מבחינה ויזואלית, נכון.
באותו זמן? עם זה אני לא מסכים, מי שיעשה דדליפט יגדל יותר מהר.

לאותם תוצאות מבחינה ויזואלית, נכון.
באותו זמן? עם זה אני לא מסכים, מי שיעשה דדליפט יגדל יותר מהר.

זה כבר תלוי גנטיקה\אוכל\שינה וכו' וכו', אתה לא יכול לקבוע קביעה כזאת

• פותח/ת השרשור
למען הסר ספק - אני כן עושה סקוואטים, השאלה שלי היא אם התכנית באופן כללי היא טובה, או שעדיף לעשות שינויים קלים \ להחליף תכנית.
ונקודה נוספת שהוזכרה כאן היא שבעתיד יהיה צורך לעבור לתכנית AB - למה ומתי?

נערך לאחרונה:
דדליפט הוא התרגיל הכי חשוב.
אם תקום מכיסא לא נכון, לא קרה כלום.
אבל אם אתה חלש והרמת טלויזיה כבדה מהרצפה לא נכון אז חבל.
תלמד דדליפט ואם לא תמשיך לעשות אותו לפחות תדע להרים את הטלויזיה.

Back
למעלה תחתית