הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

StarDust Method

דדליפט באחיזת סנאץ' ומהגבהה של 10 ס"מ: חימום, 120X1, PR = 130X1, 140X1, 145X1. יש מצב גם היה אפילו קצת יותר, אבל היום החלטתי לסגור ב-145.
בוקס סקוואט: 120X10X2. אין מה לציין דרגת קושי (RPE), כי כל הרעיון הוא תרגיל מתפרץ. היה אחלה.
לג פרס: 211X3X8. סבבה - RPE8.
תרגיל בטן - דרגון פליי: BWX3X12.
מה נותן לך בוקס סקוואט?

• פותח/ת השרשור
שזה בעצם כמו בנץ' עם עצירה למשל?
ואתה מתחיל את הבוקס סקוואט ממצב מקביל או בשיפוע קטן?

לא בדיוק, כי בבנץ' עם עצירה אתה שומר על רפלקס המתיחה, בבוקס סקוואט אתה מרפה את הכל (חוץ מאשר את הגב כמובן), ורק אז קם.
הספסל הכי נמוך אצלנו הוא גבולי מבחינת העומק. קשה לקבוע בוודאות אם אני מתחיל מתחת למקביל או מקביל.

• פותח/ת השרשור
מתח: חימום, 2*100, 1*110, 117.5F.
בנץ' (עצירה): 4,4,3,3,2*90.
פרס דאמבלים: 8,7,7*24.

• פותח/ת השרשור
סומו דדליפט מהגבהה של 10 ס''מ: חימום, 1*120,1*140,1, PR=145*1,150*1.
LB סקוואט: פירמידת ליניארית - 5*50, 5*80, 5*100, 5*120, 2*140. אחרי הסינגלים של הדדליפט והנפח כבר לא היה כוח להמשיך ב-140.
לג פרס: חימום, 6*216.

סה"כ אימון מצוין בהינתן זה שהגעתי מצונן. 😃

• פותח/ת השרשור
LB סקוואט, חימום, 130X1, 140X1, 150X1, 157.5F.
דדליפט באחיזת סנאץ' מהגבהה של 5 ס"מ: 100X5, 130X5, 145X2. כמו בפעמים הקודמות - לא RM-ים אמיתיים, אלא רק כדי לדעת לאן לכוון. עוד כמה ימים סינגלים.

• פותח/ת השרשור
למה דדליפט לפני סקוואט ?

מי אמר שסקוואט יותר חשוב מדדליפט? ריפטו?

אני רשמית תקוע בפלג הגוף העליון. בשבועיים הקרובים אני אעשה רק נפח (בפלג הגוף העליון).
האימון של היום:
אינקליין: חימום, 80X1, 87.5X1, 95F.
מתח: 117F.
בנץ' דאמבלים: 34X4X7.
מתח: 76X8.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
למה השנאה המטורפת הזו כלפי ריפטו ?

כל הכת הזאת שנוצרה סביבו פשוט מגוחכת. בסופו של דבר, מדובר ב-redneck דביל, בסה"כ עוד מאמן PL, שגם אין לו שום בעיה לטעון דברים ואת היפוכם המוחלט (מי שירצה יקבל גם דוגמאות) כדי למכור את "הקטע" הזה של "אני מבקר את כל העולם".
בסופו של יום, פשוט מגוחך איך בנאדם שנראה כמו פח זבל מהלך, שעושה קלין פחות מילדים ששוקלים 60 ק"ג פה בפורום, וגם ההישגים שלו ב-PL הם פחות מכמה אנשים טבעיים פה בפורום (ריפטו הודה שהוא היה על סטרואידים) אבל העיקר יודע בשביל כולם איך הם צריכים לאכול, להתאמן, ואיך לייעל את הקלין שלהם.

פשוט דדליפט ככ מתיש שאני לא מבין איך אפשר לעשות משהו אחריו
60 בנט אובר היה כבד לי אחרי הדדליפט האחרון

stardust, אני אינני ריפטואיסט, אבל אני גם לא חושב שיש לך כרגע יותר מדי ניסיון כדי לצאת נגד מאמן כזה או אחר. במקומך הייתי מתעסק בלהתאמן יותר ולקרוא ולדבר פחות... זה הטיפ הכי טוב שאני יכול לתת לכל מתאמן שקורא יותר מדי ומתווכח יותר מדי בפורומים. אני מבטיח לך שאין בהודעה שלי כל ניסיון "התנגחות" או לצאת "קול" בפורום, זה טיפ כי אתה משקיע הרבה זמן והוא ישתלם לך. מבטיח.

• פותח/ת השרשור
דדליפט באחיזת סנאץ' מהגבהה של 5 ס"מ: חימום, 130X1, 145X1, 155X1, 160F.
LB סקוואט: 60X5, 80X5, 120X5, 140X2.
לג פרס ממצב מת בתחתית: 202.5X4.

stardust, אני אינני ריפטואיסט, אבל אני גם לא חושב שיש לך כרגע יותר מדי ניסיון כדי לצאת נגד מאמן כזה או אחר. במקומך הייתי מתעסק בלהתאמן יותר ולקרוא ולדבר פחות... זה הטיפ הכי טוב שאני יכול לתת לכל מתאמן שקורא יותר מדי ומתווכח יותר מדי בפורומים. אני מבטיח לך שאין בהודעה שלי כל ניסיון "התנגחות" או לצאת "קול" בפורום, זה טיפ כי אתה משקיע הרבה זמן והוא ישתלם לך. מבטיח.

זה לא עניין של ניסיון, זה עניין של שכל ישר:
בסרטון המפורסם הזה ריפטו אומר שמשקולנים צריכים לעשות LB כי הוא מוריד להם עומס מהגב אחרי כל המשיכות:

במאמר הזה: http://startingstrength.com/articles/squat_rippetoe.pdf ריפטו הבין שהוא דיבר שטויות, וש-LB מעמיס יותר על הגב, אבל משקולנים עדיין צריכים לעשות LB כי החכמה המקובלת שקוראת לגו יותר אנכי כדי להוריד עומס מהגב טועה. נעזוב גם את הבלבול במונחים, שהוא בעצמו השתמש בביטוי של כוח גזירה, שבמאמר הוא אמר שלא קיים, אלא רוטציה.
אבל היי אחי, אני חייב למכור כמה שיותר ספרים ולצרף כמה שיותר מוצצים לכת שלי, אז אני חייב להציג את עצמי כמי שמבקר את כל העולם. כנראה שב-Rippetoe's retard land טענות יכולות להיות נכונות ושגויות בו זמנית.

עוד ציטוט של ריפטו שפשוט צריך לזכות במדליית זהב: http://startingstrength.com/resources/forum/archive/index.php/t-24019.html?

I'd rather see him squat 300 at 1" below than 225 at 4" below, because 1" below is deep enough and 300 will make him stronger than 225."

ואני בטוח שמי שיקרא את זה יבין לבד מה הבעיה כאן.

דדליפט באחיזת סנאץ' מהגבהה של 5 ס"מ: חימום, 130X1, 145X1, 155X1, 160F.
LB סקוואט: 60X5, 80X5, 120X5, 140X2.
לג פרס ממצב מת בתחתית: 202.5X4.

זה לא עניין של ניסיון, זה עניין של שכל ישר:
בסרטון המפורסם הזה ריפטו אומר שמשקולנים צריכים לעשות LB כי הוא מוריד להם עומס מהגב אחרי כל המשיכות:

במאמר הזה: http://startingstrength.com/articles/squat_rippetoe.pdf ריפטו הבין שהוא דיבר שטויות, וש-LB מעמיס יותר על הגב, אבל משקולנים עדיין צריכים לעשות LB כי החכמה המקובלת שקוראת לגו יותר אנכי כדי להוריד עומס מהגב טועה. נעזוב גם את הבלבול במונחים, שהוא בעצמו השתמש בביטוי של כוח גזירה, שבמאמר הוא אמר שלא קיים, אלא רוטציה.
אבל היי אחי, אני חייב למכור כמה שיותר ספרים ולצרף כמה שיותר מוצצים לכת שלי, אז אני חייב להציג את עצמי כמי שמבקר את כל העולם. כנראה שב-Rippetoe's retard land טענות יכולות להיות נכונות ושגויות בו זמנית.

עוד ציטוט של ריפטו שפשוט צריך לזכות במדליית זהב: http://startingstrength.com/resources/forum/archive/index.php/t-24019.html?

I'd rather see him squat 300 at 1" below than 225 at 4" below, because 1" below is deep enough and 300 will make him stronger than 225."

ואני בטוח שמי שיקרא את זה יבין לבד מה הבעיה כאן.

כולם קשקשנים, אחד הקשקשנים הכי גדולים בעולם זה לואי סימונס. גם מארק בל קשקשן, ובכלל רוב מי שמקשקש על התוכנית שלו הוא קשקשן, בן אדם צריך להתפרנס. לזלזל במישהו ... רק כי כתב פה ושם קשקושים לעומת ספרים מעולים, זה להיות צר עין.

אני גם רואה שבדרכ בתרגיליי הכוח אתה עובד לחזרות מאד נמוכות (במשקלים הכבדים יותר) מה הסיבה לכך? (וזה לא מה שריפטו כתב ואתה לא מסכים איתו?)

• פותח/ת השרשור
Don't see any problem here.

אתה לא רואה בעיה בלטעון שלקצר טווח תנועה בשביל להרים יותר משקל הופך אותך ליותר חזק? יאללה אחי, עברתי לבנץ' באחיזת בילדרים (אני מניח שאתה מודע לזה שריפטו שולל בנץ' באחיזת בילדרים בדיוק מהסיבה הזאת, נכון?). וכנ"ל לגבי סומו דדליפט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית