הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון 90*8 פרס

שמע כל הכבוד על המשקל, אין ספק שזה מכובד ביותר (אולי הכי כבד בפורום), וגם השלמת את החזרות, אבל, הטכניקה פשוט זוועה. אני לא יודע מה בדיוק קורה בגב שלך עכשיו, וסיכוי גבוה שהכל בסדר, אבל העומסי דחיסה שאתה מפעיל בחלק התחתון בביצוע הזה הם נוראיים.

מעריץ1
PR של יומהולדת! שחר אתה כנראה לא מבין בטכניקת פרס..
שמע הוא מגיע להיפר אקסטנשיין רציני פה ועם משקל כזה זה לא צחוק... בלי קשר, ממה שאני מכיר עבודה נכונה היא שהחזרה נסגרת אנכית פחות או יותר לכתף האחורית... המוט רחוק מהגוף מה שעוד יותר מגדיל את העומס על הגב...
אני תקופה כבר שלא עשיתי את התרגיל ואני באמת פחות מבין בו, אבל טכניקה נכונה זה לא נראה לי... אשמח אם תתקן אותי

• פותח/ת השרשור
האמת שלא התכוונתי לתת הטיה כזאת מוגזמת . פשוט אני אחרי הפסקה של כמה שבועות ולא הייתי מאופס על הטכניקה , שגם לפני כן תקופה ארוכה עשיתי רק פרס אחד בשבוע .
בכל אופן טכניקן טוב אני לא באופן כללי

בספר של ריפטו, יש לו תמונה של ארבעה שלבים:
1) המוט על החזה בתחילת התנועה
2) המוט בגובה הראש
3)המוט עבר את הראש
4) נעילת מרפקים
בכל תמונה רואים איך מנח הגב אמור להשתנות, בשלב הראשון הגב נמצא בפשיטה ובשלב האחרון של נעילת המרפקים הגב ישר לגמרי. ובשלבים באמצע כל הזמן הגב מתקרב עוד קצת ליישור... הבעיה בביצוע הזה שכל הזמן בעצם מנח הגב הוא כמו שבשלב הראשון...
אבל עוד פעם, כל הכבוד על המשקל, מי אני שיגיד לך משהו..😃

משקל יפה מאוד
אבל זה לא פרס... בנץ' בעמידה
שחר כותב יפה ואומר שהמוט צריך בסוף התנועה לסיים מעל הראש
בגדול בפרס אתה אמור להשען קצת אחרוה רק בגלל העובדה שיש לך ראש,פנים ואף שמפריעים למוט לעלות בצורה ישרה קדימה...
שים לב איך המוט ממוקם תמיד מעל אמצע כף הרגל [מרכז הכובד] .. וברגע שעוברים את הראש אמורים להתיישר

Starting-Strength-Press-Sequence.jpg

אגב.. פעם בווייטליפטינג היה מקצע של קלין&פרס ... אבל הוא ירד כי יותר מדי אנשים התחילו לעשות בנץ' בעמידה
העבירו את זה לג'רק... עם הגדרות מאוד ברורות של מרפק נעול ובלי press-out כדי למנוע את זה

olypressdraw.jpg

אתה מפספס חלק גדול מהעיקרון של התרגיל בזה שאתה מוותר על ה lockout מעל הראש..
אפילו אם אתה נשען אחרוה

• פותח/ת השרשור
בפרס 2 ריפטו מנחה להתחיל עם יותר הטיה .
אצלי הנעילה גורמת לכאבים בכתפיים ( יש לי בעיה כרונית שמגבילה אותי בכל מיני תרגילים ) , לכן אני נשאר בפוזיציה ההתחלתית .

ממליץ לך אולי פשוט לעבור לבנץ' עליון...
כל הרעיון בפרס זה להפעיל כוח לחיצה ורטיקאלית ישירות כלפי מעלה ובעצם בשילוב עם בנץ' לכסות טווח גדול של זויות של כוח בפלג גוף עליון.. מה שלא קורה אצלך, אתה מגיע למנח של בנץ'-בנץ' עליון.. פשוט תעשה אותם

איך אתה משווה סינגל שהוא גם נועל +- מעל הראש ונכנס קדימה אחרי שהמוט עובר את הראש
לסט של 8 חזרות שאתה אפילו לא מנסה להכנס קדימה ופשוט נשאר שעון אחורנית במנח של בנץ'-בנץ' עליון.. בלי ספסל

• פותח/ת השרשור
הוא נכנס קצת קדימה עם הראש אבל הזווית דומה .
כתבתי כבר שאם אני נועל זה פוצע אותי .

דן גרין מסיים הרבה יותר ישר ממך ולמעשה מכניס את הגוף "פנימה" ברגע שהמוט עובר את הפנים..

52265162187b2.jpg

לגבי הפציעה...הבנתי.. אז שאלתי למה פשוט לא לעשות בנץ' עליון?, אתה עובד על אותה זוית מבחינת הלחיצה, אולי אפילו טיפה יותר ורטיקאלית
ומונע מעצמך פציועת מיותרות + תפעיל ותשיג יותר כוח למנח הזה פשוט נגד ספסל

תפסיקו לבלבל במוח, זה לא פרס ריפטו סטייל, וגם אם זה בנץ בעמידה, הוא נעל את המרפקים, להכניס את הראש זה החלק היותר קל.

• פותח/ת השרשור
זה ממש לא כמו לעשות חזה עליון ואין צורך להסביר את זה .

שוב , אני לא התכוונתי לתת כזאת זווית , ואני נשאר בצורה ההתחלתית כי אני לא אתחיל להתעסק בחצי נעילה .

אז יש את זה :

טכניקה פחות מקולקלת

ולאור מה שהסברתי גם את זה :

1239495_715362935146454_385167638_n.jpg
ובשורה התחתונה אפשר לקרוא לזה פרס חלקי ולא בנצ' עליון .
ושיהיה לכולם בכיף <3

טוב.... איך שבא לך
והתמונות שבאת להשוות שם מראות מה?
שלפני שהמוט עובר את הראש הוא לוחץ עם כיפוף... גם בפוסטים הקודמים אמרתי שאין העיה.. אבל אחרי שהמוט עוקף את הראש הוא ישר נכנס מתחתיו..

נכון זה לא כמו בנץ' עליון כי כאן עדיין השרשרת הקינטית מתחילה ברצפה מהרגליים בזמן שאתה עומד ולא מהספסל מהשכמות..
yet... אני נשאר בדעה שלי..

תפסיקו לבלבל במוח, זה לא פרס ריפטו סטייל, וגם אם זה בנץ בעמידה, הוא נעל את המרפקים, להכניס את הראש זה החלק היותר קל.

לא...
להכניס את הראש והגוף מתחת למוט זה בדיוק מה שגורם לפרס להיות תנועה של כוח ורטיקאלי.. עם זוית לחיצה כלפי מעלה..
לנעול מרפקים זה אחלה.. אבל בסופו של דבר ביחס לגב/כתפיים/פלג גוף עליון.. הכוח שמופעל הוא באיזור ה 30-45 מעלות [בנץ' שטוח הוא 90 לצורך העניין] ... בניגוד לפרס שצריך לשאוף ל 0 .. ככה שאתה מרוויח בסופו של דבר את הטווח בין ה 0 ל 90 מעלות +- שהגוף יודע להפעיל בו כוח

• פותח/ת השרשור
א. הזווית של הלחיצה לא הופכת את זה לבנצ' , כי זה לא " בנצ' " , וגם החזה לא עובד .

ב. התחלתי עם יותר הטיה מהרגיל והמתוכנן - תראה את ה92

ג. התמונה בשביל שתראה זווית במהלך "פרס", שאני נשארתי בה, והיא הופכת את התרגיל בסה"כ לפרס לא מלא .

אני צריך לתקן קצת את הטכניקה במסגרת היכולות שלי . להציע לי לעשות בנצ' זו שטות

לא הבנתי, מה זה משנה איך הוא מסיים? ככה הוא עושה וזהו, זה לא שזה "חצי פרס" או "חצי סקוואט" ( או אולי חצי דדליפט כמו שראיתי באיזה קבוצה בפייסבוק )

לא הבנתי, מה זה משנה איך הוא מסיים? ככה הוא עושה וזהו, זה לא שזה "חצי פרס" או "חצי סקוואט" ( או אולי חצי דדליפט כמו שראיתי באיזה קבוצה בפייסבוק )

שיעשה איך שבא לו והוא עושה משקל מכובד מאד. טיבעו של הפורום הוא לתת בקורת על סרטון ולעזור בתיקון הטכניקה.

כשיש מצב לחצי סקוואט אז לגיטימי שכולם רצים וקוטלים את הבן אדם, אבל כשיש בקורת על פרס לא מלא, אז אנשים מתעצבנים.

זה לא פרס בשום סיגנון, מאחר ואתה נשאר שעון אחורה.
"הנעילה של הכתפיים" , הכניסה פנימה של הגוף וכיווץ השכמות בסוף, לא החלק הכי קל. אבל מאד תורמת לכח הכתפיים שלך.

לגבי הפציעה, לא שקלת לתת עבודה נכונה טכנית בפרס ועבודה על רוטטור כלפס?

רקון אתה בחור חזק. אני חושב שאם תעבוד בטכניקה תקנית תוך חודש חודשיים אתה נותן את אותו משקל בלי בעיה כמו שצריך. בכל מקרה אני מעריך ומעריץ אותך על זה שהפציעה לא עוצרת אותך מלהתאמן (אבל תזהר)
בהצלחה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית