הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה דעתכם על תוכניות עבודה עם דאמבלים אלו?

עמיאל10

משתמש מתחיל
31
1
נק' מוניטין:
8
31
1
אני בן 31, בתקופת העלאת מסה רצינית כשהמטרה היא העלאת מסה ופיתוח שרירים, אבל בעייתי מאד לגישה למכון כושר נורמלי
יש לי אפשרות לקנות משקולות יד רציניות ולהתחיל לעבוד איתן
מצאתי 2 תכניות שיכולות להתאים, אחת עם חלוקה של קבוצות שרירים שונות בכל יום והשנייה עם עבודה על כל הקבוצות בכל יום אימון .

מה דעתכם על התוכניות האלו? מה יותר טובה לצורך שלי?

תוכנית א'
http://www.muscleandstrength.com/workouts/dumbbell-only-home-or-gym-fullbody-workout.html

תוכנית ב'
http://www.muscleandstrength.com/workouts/frankoman-dumbbell-only-split.html

למה אין לך אפשרות לחד"כ? מה לגבי לקנות ציוד רציני הביתה (כלוב, ספה, מוט אולימפי, פלטות)?

• פותח/ת השרשור
כל מיני בעיות עם ריחוק גיאוגרפי וזמנים. כלוב וספה בעייתי מאד מבחינת המקום שיש לי בדירה. בגלל זה חשבתי על פיתרון ביניים כזה של לקנות משקולות יד ולהתחיל לעבוד קצת איתם ובתקווה בחצי השנה הבאה יתפנו לי כמה ערבים בשבוע ללכת לחד"כ. המטרה היא לפחות להתחיל עם משהו....

לפתרונות ביניים יש נטייה להפוך לפתרונות קבועים. לא יתפנו לך כמה ערבים בשבוע אף פעם, לצערי ככה זה..
אני אומר לך את האמת, אני לא חושב שאפשר להתקדם הרבה רק עם דאמבלים בבית. גם אני בן 31 (כמעט 32) ואני מבין את העובדה שאין לך זמן לנסוע למכון ובחזרה והלחץ בעבודה - אבל הכל עניין של סדרי עדיפויות.
אתה יכול ללכת לחד"כ מוקדם בבוקר או ישר אחרי העבודה, אתה יכול לעשות גם שני אימונים בשבוע אם אין אפשרות ליותר.

• פותח/ת השרשור
זה עדיין יותר ממה שאני יכול כרגע, בעיות אישיות.....
למה דאמבלים זה לא התחלה טובה לדעתך?

זה עדיין יותר ממה שאני יכול כרגע, בעיות אישיות.....
למה דאמבלים זה לא התחלה טובה לדעתך?

אתה צריך לעלות משקל בתרגילי בסיס מאימון לאימון, אני לא רואה איך אתה עושה את זה עם דאמבלים ואין ממש תחליף לעבודה עם מוט אולימפי.

אתה צריך לעלות משקל בתרגילי בסיס מאימון לאימון, אני לא רואה איך אתה עושה את זה עם דאמבלים ואין ממש תחליף לעבודה עם מוט אולימפי.
אבל זה יביא לו היפרטרופיה תוך זמן מסויים אם הוא יתאמן ויאכל בהתאם, לא משנה כמה התוכנית חרא אם אתה אוכל ונוגע בברזלים אתה גודל , כמה אתה גודל זאת השאלה. בכל מקרה זה דעה קצת קיצונית שאתה אומר שעדיף לו לא להתאמן בכלל (זה מה שאני הבנתי).

אבל זה יביא לו היפרטרופיה תוך זמן מסויים אם הוא יתאמן ויאכל בהתאם, לא משנה כמה התוכנית חרא אם אתה אוכל ונוגע בברזלים אתה גודל , כמה אתה גודל זאת השאלה. בכל מקרה זה דעה קצת קיצונית שאתה אומר שעדיף לו לא להתאמן בכלל (זה מה שאני הבנתי).

לא אמרתי לו לא להתאמן בכלל, אמרתי לו להירשם לחד"כ. הוא יתקע מהר מאוד עם דאמבלים ויפסיק להתאמן לגמרי.

לא אמרתי לו לא להתאמן בכלל, אמרתי לו להירשם לחד"כ. הוא יתקע מהר מאוד עם דאמבלים ויפסיק להתאמן לגמרי.
יש הרבה ליצנים שבאים לחד"כ ועובדים רק עם דאמבלים ופולי (אני מכיר כמה כאלה) והם די גדולים , אני יודע שזה לא הדרך הנכונה אבל העובדה שהם מתאמנים בכלל הרבה זמן ואוכלים נורמלי (ליצנים שמפחיתים בשומן אבל הם אוכלים 3 גרם פר קילו חלבון והם במאזן קלורי חיובי) והם רואים תוצאות, למרות שאתה אדם של מחקרים עדיין לדעתי יש חשיבות למבחן התוצאה למרות שזה ברו סיינס.

יש הרבה ליצנים שבאים לחד"כ ועובדים רק עם דאמבלים ופולי (אני מכיר כמה כאלה) והם די גדולים , אני יודע שזה לא הדרך הנכונה אבל העובדה שהם מתאמנים בכלל הרבה זמן ואוכלים נורמלי (ליצנים שמפחיתים בשומן אבל הם אוכלים 3 גרם פר קילו חלבון והם במאזן קלורי חיובי) והם רואים תוצאות, למרות שאתה אדם של מחקרים עדיין לדעתי יש חשיבות למבחן התוצאה למרות שזה ברו סיינס.

הנה ההבדל הקטן - בחד"כ יש לך עשרות דאמבלים בגדלים שונים, נכון? אתה באמת חושב שפותח השרשור יקנה דאמבלים כבדים בשביל סקוואטים/חתירה? אתה באמת חושב שפותח השרשור (בן 31 שלא התאמן, כן?) יאכל עכשיו 3 גרם חלבון לקילו משקל גוף?

בוא נהיה ריאליים, רוב הסיכויים שאם הוא יקנה דאבלים הם יהיו דאמבלים של 10 ק"ג והוא יפסיק להתאמן תוך כמה חודשים ולא ירשם לחד"כ (="אני ארשם מחר/עוד חודש/עוד חצי שנה").

הנה ההבדל הקטן - בחד"כ יש לך עשרות דאמבלים בגדלים שונים, נכון? אתה באמת חושב שפותח השרשור יקנה דאמבלים כבדים בשביל סקוואטים/חתירה? אתה באמת חושב שפותח השרשור (בן 31 שלא התאמן, כן?) יאכל עכשיו 3 גרם חלבון לקילו משקל גוף?

בוא נהיה ריאליים, רוב הסיכויים שאם הוא יקנה דאבלים הם יהיו דאמבלים של 10 ק"ג והוא יפסיק להתאמן תוך כמה חודשים ולא ירשם לחד"כ (="אני ארשם מחר/עוד חודש/עוד חצי שנה").

וידחוף אותם בארון ואשתו תצעק עליו "עוד זבל שעומד בארון אתה מביא לי הביתה אני לא צריכה את זה".

אוקיי , מובן .

אגב, זה לא שאני אומר שאי אפשר לעשות אימון לא רע עם דאמבלים, אני אומר שצריך הרבה מאוד דאמבלים וידע/רקע באימונים בשביל לעשות אימון מאוזן בבית, ובכל מקרה זה יהיה רחוק מאידיאלי.

וידחוף אותם בארון ואשתו תצעק עליו "עוד זבל שעומד בארון אתה מביא לי הביתה אני לא צריכה את זה".

אתה לא יודע כמה אתה צודק 😃

• פותח/ת השרשור
הרגתם אותי :sporty074:
(לטובה, כן?)

Back
למעלה תחתית