הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אירובי לפני אימון כוח

• פותח/ת השרשור idan.e
  • פורסם בתאריך

idan.e

משתמש מתחיל
35
1
נק' מוניטין:
1
35
1
רציתי לשאול האם ידוע לכם לגבי קשר שלילי כלשהו בין אירובי של 30-45 דקות לפני אימון משקולות ובין האפקטיביות של האימון עצמו? כלומר האם יש פגיעה באפקטיביות של אימון הכוח אם עושים אירובי רציני לפניו (מלבד העובדה שעייפים יותר ולכן יותר קשה להרים משקלים גבוהים)?

אני פשוט רוצה לעשות גם כמה שיותר אימוני אירובי בשבוע כי אני רוצה להוריד אחוזי שומן, לכן אני מעדיף לא "לבזבז" יום רק על אימון כוח אם אפשר לשלב גם אירובי ואז להרוויח 2 ציפורים במכה אחת.

תודה מראש,
עידן.

אירובי לפני אימון כוח יתיש אותך ולכן האימון כוח יפגע , לכן מומלץ לעשות אירובי לאחר אימון הכוח , אין שום בעיה לעשות את זה.

חוץ מזה אין שום בעיה , אבל זה יהיה דפוק לעשות קודם אימון אירובי (אלה אם יותר חשוב לך להשיג תוצאה טובה באירובי עצמו)

כן, תהיה פגיעה. 30-45 דקות אירובי זה לא קצת וללא ספק האימון שאחרי האירובי יהיה הרבה פחות טוב.

נראה לי שאתה לא מבין איך "מורידים שומן"- אירובי זה רק כלי עזר. לא צריך יותר מ3 פעמים בשבוע כשאתה בחיטוב וגם זה יכול להיות בשלב מאוחר בחיטוב

נערך לאחרונה:
ברור שיש קשר, תנסה ותראה, לעשות אימון כוח אחרי 30-45 דקות אירובי זה לא אפקטיבי. עדיף לעשות את האירובי לאחר האימון או בימים נפרדים.

• פותח/ת השרשור
תודה לכל העונים, אך שימו לב שכולכם פספסתם את הכוונה שלי.

אני מודע לעובדה שהאירובי לפני האימון יעשה אותי עייף יותר, זה ברור ולכן זו לא הייתה שאלתי.

מה שהתכוונתי בשאלה זה האם משהו בחומרים של הגוף יהיה שונה? האם השרירים יספגו פחות טוב את האימון? האם האירובי יגרום לגוף שלי להגיב שונה ומהבחינה הזאת האם האימון יהיה פחות אפקטיבי?

ובנוסף, יש בעיה לעשות את האירובי אחרי האימון, הרי אחרי האימון צריך לאכול ארוחת חלבונים ופחמימות וזה יוצר בעיה, לא ככה?

נ.ב - לזה ששאל מה אחוזי השומן שלי : אני לא ממש יודע, אבל אני יודע שיש לי קצת שומן מיותר בגוף שהייתי רוצה להיפטר ממנו =] (אגב, לצערי רוב השומן המיותר הזה מתרכז אצלי בבטן, שזו בעיה אחרת)

תודה

אני מודע לעובדה שהאירובי לפני האימון יעשה אותי עייף יותר, זה ברור ולכן זו לא הייתה שאלתי.

מה שהתכוונתי בשאלה זה האם משהו בחומרים של הגוף יהיה שונה? האם השרירים יספגו פחות טוב את האימון? האם האירובי יגרום לגוף שלי להגיב שונה ומהבחינה הזאת האם האימון יהיה פחות אפקטיבי?

ובנוסף, יש בעיה לעשות את האירובי אחרי האימון, הרי אחרי האימון צריך לאכול ארוחת חלבונים ופחמימות וזה יוצר בעיה, לא ככה?

נ.ב - לזה ששאל מה אחוזי השומן שלי : אני לא ממש יודע, אבל אני יודע שיש לי קצת שומן מיותר בגוף שהייתי רוצה להיפטר ממנו =] (אגב, לצערי רוב השומן המיותר הזה מתרכז אצלי בבטן, שזו בעיה אחרת)

תודה

לא צריך להיות חכם גדול כדי להבין את התשובה,
אתה תהיה מותש, יהיה לך יותר קשה, תרים פחות משקל ממה שאתה באמת מסוגל כשאתה לא מותש = התקדמות איטית יותר ואי הגעה למקסימום שאתה יכול.

בקשר לאיך שענית באחוז שומן אני מאמין שאתה מעל 12%, אם אני צודק תתן יותר דגש בתנית תזונה שלך מאשר לחשוב איך לרוץ הכי הרבה.

תודה
ברור שהגוף שלך יגיב שונה....
אם באימון רגיל היית מסוגל לעשות בנץ' 100 קילו ל-8 חזרות, ובגלל האירובי אתה תצליח לעשות רק 92 קילו ל-8 חזרות, ובנוסף יהיה לך קשה להתאושש יותר בין הסטים, האימון יהיה פחות יעיל. הרי השריר יקבל גירוי טוב יותר כשתעבוד במשקל המקסימלי שאתה יכול לעבוד איתו.

אין בעיה אם לא תאכל את הארוחה ישר אחרי האימון. בסופו של דבר מה שחשוב זה הערכים התזונתיים שהכנסת לגוף בסוף יום. 24 שעות. לא משנה מתי ואיך. העניין הזה שאתה מדבר עליו "חלון ההזדמנויות" זה מיתוס. כמובן שעדיף שלא תמשוך את הארוחה אחרי האימון לכמה שעות, עדיף שזה יהיה אחרי שהגעת הביתה/לעבודה ועשית מקלחת.

• פותח/ת השרשור
אנסח את השאלה שלי אחרת - בואו נניח שאני לא יוצא מותש מהאימון כי הוא יחסית מתון ובואו נניח שאני מרים בדיוק את אותם משקלים, עושה את אותן חזרות ומתאושש באותה צורה, האם יש משהו אחר שיכול להפוך את האימון לפחות אפקטיבי?

ואביב, לגבי התזונה - זה בהחלט משהו שאני צריך לשפר ולעבוד עליו, הבעיה שלא הצלחתי להבין מהמאמרים שקראתי מה בדיוק וכמה בדיוק כדאי לי לאכול. יכול להיות שאני צריך להיפגש עם תזונאי/ת.

אנסח את השאלה שלי אחרת - בואו נניח שאני לא יוצא מותש מהאימון כי הוא יחסית מתון ובואו נניח שאני מרים בדיוק את אותם משקלים, עושה את אותן חזרות ומתאושש באותה צורה, האם יש משהו אחר שיכול להפוך את האימון לפחות אפקטיבי?
אם אתה מצליח להרים את אותם משקלים והתאוששות בין הסטים לא נפגעת, אין שום בעיה לעשות אימון לפני. מה שחשוב זה כמה משקל הרמת בסט. זה מה שמשנה לשריר. אם זה אפשרי? סביר להניח שלא. אלא אם כן אתה הולך 30 דקות בקצב איטי.
בכל מקרה, מה שסימנתי במודגש זאת כנראה התשובה שחיפשת

• פותח/ת השרשור
תודה על התגובה... הבנתי את עניין המשקל ואקח זאת בחשבון.

בנוסף, ניתן לראות דוגמא לדברים שאליהם אני מתכוון באשכול ישן שרשום כאן למטה ב"נושאים דומים", להלן הלינק :

http://www.lbs.co.il/threads/6174/

אני מדבר על ההודעה הראשונה בה נאמר שהאירובי "מוריד רמות גליקוגן בשריר- דופק את האימון".

זה הסגנון של הדברים שאני מתעניין לגביהם. האם נכון מה שאומר הבחור שם? והאם יש אולי דברים נוספים בסגנון?

תודה

תודה על התגובה... הבנתי את עניין המשקל ואקח זאת בחשבון.

בנוסף, ניתן לראות דוגמא לדברים שאליהם אני מתכוון באשכול ישן שרשום כאן למטה ב"נושאים דומים", להלן הלינק :

http://www.lbs.co.il/threads/6174/

אני מדבר על ההודעה הראשונה בה נאמר שהאירובי "מוריד רמות גליקוגן בשריר- דופק את האימון".

זה הסגנון של הדברים שאני מתעניין לגביהם. האם נכון מה שאומר הבחור שם? והאם יש אולי דברים נוספים בסגנון?

תודה
ברור שאם תעשה אימון אירובי עצים רמת הגלוקוז בדם תרד וסביר להניח שזה יפגע ביכולת של השריר לפתח כוח אבל זה בדיוק מה שאמרתי שכל עוד האימון שתעשה לפני לא יהיה קשה (הליכה לצורך העניין), הרמת גלוקוז לא תרד... העייפות של השריר כתוצאה מאימון אירובי עצים תנבע ככל הנראה מרמת גלוקוז נמוכה בדם והצטברות חומצות חלב בשרירים ובדם

• פותח/ת השרשור
אוקיי, תודה!

Back
למעלה תחתית