הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון התייעצות מאתגרת

gym_worker

משתמש מתחיל
289
0
נק' מוניטין:
1,041
289
0
שלום חברים,
אני רוצה להתייעץ אתכם בנושא מסוים,

אני בעל ניסיון רב בתחום התזונה/ספורט.

יש מתאמנת שבאה אליי לאחרונה,
-בת 40, שוקלת 80 ק"ג כ-1.65 גובה.

היא ניסתה את כל הקיים בשוק במשך המון שנים,
חלי ממן/שומרי משקל/ "ד"ר למינהם" וכו'....ללא הצלחה.
ועשתה המון שטויות במהלך השנים שללא ספק פגעו בגופה.
לפני כ-10 שנים אפילו לקחה כדורים מד"ר במשך כחצי שנה-לא יודעת להגיד לי איזה כדורים-לדעתי t3/t4 .
בנוסף, אפילו השתתפה באיזה ניסוי לתרופה שאמורה לעזור בירידה במשקל :( -אין לה מושג מה התרופה ואין לנו דרך להגיע לנתונים.

הראתה לי בדיקות דם והתוצאות בסדר גמור.
כרגע, לא מצליחה לרדת גם בתפריטים הזויים של 1000/1200 ק"ל.
מבצעת אירובי ומלווה ע"י מאמן אישי שהוא חבר טוב ומקצוען אמיתי.

אשמח לשמוע את דעתכם!!

מספר אופציות שחשבתי:
-תסמונת קושינג למרות שהיא נדירה.
-רמות קורטיזול גבוהות תמידית.
-אינסולין/לבלב בתפקוד לקוי.
-בלוטת תריס בתפקוד לקוי.
-ניקוי כבד?
-set point בעייתי...
-כמות תאי שומן גנטית גבוהה/בעיה גנטית שכרגע אין לי תשובה אליה....

תהליכים שכרגע כנראה אצא איתה:
-"לעורר" bmr ,שבועיים של מאזן חיובי וחזרה לדיאטה...
-הפנייה לאנדוקרינולוג.
-שלילת קושינג.
-בדיקת bmr בוינגייט.
-הכנסה לכושר אירובי ממש רציני-אפילו ברמה של בניית תוכנית הכנה למרתון.

אשמח לשמוע את דעתכם, הצעותיכם!

המשך יום מעולה :sporty074:😃

מה המצב שרון 😃?

האם רמות ה T3/T4 היו תקינים בבדיקות דם? ממתי הבדיקות הסתכלת?
מה מצב ויטמין D/המוגלובין/ברזל/B12?

שאלות חודרניות: האם יש מחזור תקין?

אם זו לא בעיה הורמונלית, אז היא פשוט אוכלת יותר מידי ולא מספרת לך/לחבר שלך המאמן. אין עוד משהו ריאלי שניתן להעלות על הדעת על המשקל והגובה שלה.

אני חושב שאם אדם מתמיד באמת לפי דיאטה מסוימת עם מאזן קלורי שלילי הסיכוי שאותו
אדם במשך 10 שנים לא יירד במשקל הוא אפסי (כי היא לקחה כדורים לירידה במשקל לפני
עשור אז היא לא חדשה בתחום).
לכן אני חושב שהבעיה היא אצלה ולא בשיטות שהביאו לה, לכן כנראה היא לא באמת שומרת
על הדיאטות שהיא התנסתה בהן, או הפסיקה אחרי שבועיים, או עושה ארוחות כרגיל ואומרת
שהיא בדיאטה.
בנוסף שום דיאטה לא תביא לפתרון הבעיה כי היא צריכה שינוי באורח החיים ולצאת ממסגרת
החשיבה של דיאטה.
תדאג שהיא תתמיד בתזונה נכונה ואימונים נכונים לאורך זמן ותרגיל לעצמה אורח חיים נכון.
אה ותיקח בערבון מוגבל מה שהיא אומרת כי רואים שהיא מחפשת את הדרך הקלה והמהירה..

אני חושב שהיא לא באמת שומרת על הדיאטה חוץ מי זה שגם יש הרבה אנשים כמו אבא שלי שלא מרגישים שהם אוכלים למשל אבא שלי הוא לא אוכל הרבה בארוחות מסודרות ומתלונן שהוא לא יורד במשקל אך כל איזה חצי שעה הוא הולך למקרר לוקח איזה חתיכת גבינה אחרי זה כמה אגוזים אחרי זה חתיכת נקניק וכו ובסוף היום הכל מצטבר לו והוא אפילו לו מבין את זה

אני מצטרף לדעה הרווחת כאן ומאמין שאחרי 40 שנה של הרגלים רעים היא עדיין לא שינתה אותם. מאד קשה כמובן לדעת, ואני אפילו לא מכיר אותה, עם זאת מהפרטים שנתת ובהעדר מידע אחר - מצטיירת מישהי שמחפשת את "פתרון הקסם", את הדרך הקצרה והקלה (כי לא ציינת שבעשור האחרון היא גם התאמנה באדיקות ובהתמדה לצד השיטות האחרות). אולי אני לגמרי לא בכיוון אבל אתה שמכיר אותה ואמור לדעת. אם זה המצב - אבוד לה עד שתפנים שהדרך הקלה והדרך הנכונה הן 2 דרכים שונות שמובילות ל2 יעדים שונים. אני קורא לזה "רוצה אבל פוחדת" - רוצה את הפתרון - פוחדת לסבול את הדרך...

אבל תמיד יש את האפשרות שיש פה משהו פיזיולוגי, נכון? ואפשר לנסות ולשלול את מגוון ההפרעות שרשמו פה. במקרה הזה אולי אפשר להוסיף לרשימה עמידות ללפטין. אם בכלל אפשר לבדוק כזה דבר כדי לשלול או לאשר... זה לא יפתיע אותי אם כן.

בכל מקרה - האינטואיציה שלי אומרת שלהחזיר אותה למשטר קלורי נורמלי ותקין לתקופה של חודש, אולי אפילו יותר, זה צעד ראשוני טוב אם, ורק אם, נשללו ההפרעות מטבוליות/הורמונליות/גנטיות שהציינת ושהוזכרו, וגם היא מפגינה מוטיבציה אותנטית ומתכננת לעלות על הדרך הנכונה. אולי יש כאלה שיעקמו פרצוף על מה שאני הולך להגיד עכשיו ויגידו שזה לא אתי אבל הכותרת היא "התייעצות מאתגרת" אז אם העניין זה מוטיבציה ומחויבות, אם היא אכן "רוצה אבל פוחדת" - אני הייתי לוקח אותה ביד לראות כריתות רגלים של חולי סוכרת - נותן לה משהו אמיתי לפחד ממנו. פחד נוטע יופי של מוטיבציה, מנסיון - אין כמו רופא שעומד מעל המיטה שלך עם גליון ביד ובזמן שאתה מחובר למלא מכשירים הוא מעקם פרצוף בדאגה...

לא מצליחה לרדת גם בתפריטים הזויים של 1000/1200 ק"ל.
כמו שכתבו לך, תופעה ידועה בתחום היא דיווח לא מדוייק של הדיאטה - אנשים מרמים את עצמם בעניין. נסה לגרום לה לנהל יומן אכילה בו היא רושמת כל מה שנכנס לפה (המממ. אני מקוה שאתה מבין למה אני מתכוון 😃) במשך שבועיים-שלושה. הנסיון מלמד שאם מקפידים לרשום הכל, אצל חלק גדול מהאנשים פתאום מתרחש הפלא הגדול והמטבוליזם שלהם מסתדר! מה שקורה בפועל הוא שעצם פעולת הרישום מרתיעה אותם והם מפסיקים לנשנש ביס פה ולגימה שם. עבור אדם פעיל במשקל 80 ק"ג עם תפריט של 1000 קלוריות באמת, שום טריק של "מצב רעב" מצד הגוף לא ימנע ירידה במשקל לאורך זמן.

• פותח/ת השרשור
אהלן חברים,
תודה רבה על התגובות!

תיקון קטן, היא בת 50 ולא 40(51 ליתר דיוק).

חשוב לציין,
אני היום יועץ כושר במועדון גדול בארץ,
אני לא צמוד איתה אלא מלווה את התהליך..
ליוויתי המון תהליכים בהצלחה במשך שנים,
וכרגע אנחנו רק בהתחלה בתהליך המצוין...
אז ככה,

1.משה, מה עיניינים מקצוען? היה חשוב לי לשמוע את דעתך.
אני לא ראיתי את הבדיקות(למרות שרשמתי כך, מי שראה את הבדיקות הוא המאמן שמלווה אותה(הא גם תזונאי במקצועו) -שכאמור, הוא חבר טוב ומקצוען אמיתי.
אעבור גם אני על הבדיקות והערכים שרשמת.
היא בת 51 ואכן המחזור הפסיק וכנראה שינויים הורמונלים גם לוקחים חלק-יחד עם זאת,כאמור היא שנים מנסה לשנות את משקל גופה ולמעט מס' ק"ג בודדים, לא באמת קורה משהו.

2.Arnold ,kobikoba ויהושוע -לטענתה, היא מאוד מדויקת בדיאטה ומהכרות שלי איתה היא בחורה כנה ובאמת עם רצון רב לשינוי.

3.רון- קיבלתי את תגובתך, כמו שאמרתי לחבר'ה בסעיף 2 לטענתה מדייקת לחלוטין, הוספתי לפטין לאופציות וגם את ההצעה המאתגרת בסוף התגובה 😃

אשמח לשמוע עוד תגובות....

יום מעולה!

טוב קודם כל אני אישית סקרן לשמוע איך מתקדם הסיפור הזה אז תודה מראש אם תעדכן. חשבתי קצת על הסיפור הזה ומה אני הייתי עושה. אז הנה הרעיון שלי כדי לבחון אם היא אכן נצמדת לתפריט שרשום לה:
הייתי מכניס אותה למשטר אימוני התנגדות באינטנסיביות בינונית ומעלה בתרגילים על כל טווחי החזרות (חוזק,היפרטרופיה וסיבולת - בהתייחס לגיל ומצבה הגופני כמובן) ארבע פעמים בשבוע. מנסה לרוקן לה מאימון לאימון את הגליקוגן בגוף ולהביא את הגוף למצב שהוא חייב להתאושש. אולי מוסיף לה כמה קלוריות לתפריט כדי לאזן את ההוצאה הזאת אבל לא יותר. אם היא אכן נמצדת לתפריט - כלומר ל1200 קלוריות שלה+מה שהוספת כדי לפצות על האימונים - הייתי מצפה לראות תוך שבוע-שבועיים ירידה בחיוניות, במצב רוח, הייתי מצפה שתספר שהיא קצת הסתכסכה/ התבאסה על מישהו או יותר מהסובבים אותה, שאין לה כוח ל<ילדים/בעל/קולגות/בוס וכו>, שתהפוך להיות טיפה פסימית, שלא יהיה לה מוטיבציה להתאמן.... כאלה דברים. אם היא ממשיכה להגיע לאימונים כולה מחויכת והכל ורוד (או פשוט כרגיל) בחיים שלה אז או שהיא האחת למיליון שאוכלת קש ומחרבנת סורבה קשת בענן ויש לה מנטליות של ספורטאי-על, או שהיא עובדת על כולם (כולל עצמה). אולי זה גם יחסוך כסף על וזמן על בדיקות רפואיות....

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית