הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דילמה בין שני חברים

megetron

משתמש פעיל
769
41
נק' מוניטין:
1
769
41
אוקיי יש לי ולחבר דילמה לגבי משהו ,ואנחנו צריכים דיעה מהירה ממכם בשביל לנסות ליישב את העניין.
הוא כרגע הפסיק להתאמן ורוצה לחזור לזה בעתיד שוקל 60 גילו גובה 1.75(יחסית רזה).
הוא חושב שכרגע שהוא לא מתאמן הוא צריך להיות במאזן קלורי חיובי ולהגיע ל75 קילו ולעלות באחוזי שומן וגם בדרך בעלייה כזאת הוא יצבור מסת שריר מסויימת. אני חושב שבתקופה הזאת שהוא לא מתאמן עדיף לו להיות במאזן קלורי שלילי ולאכול נכון בשביל שאחוזי השומן שלו ירדו, ושהוא יחזור להתאמן הוא יוכל להתחיל את תקופת העלייה במסה יותר בקלות (מסת שומן לא הופכת למסת שריר )וגם אחרי התקופה הזאת תקופת החיטוב תיהיה יותר קלה בישבילו . מי ביננו צודק?

שאלה שניה היא לגבי אימון אירובי. יש לי חבר ששקל 80 בעבר קילו והתחיל לעשות אירובי מטורף וירד ל 69(בלי אימון משקולות) אני זוכר שאותו אדם היה בעל מסת שריר סבירה וכרגע כל הגוף שלו שומני ומידלדל כזה, מה עליי להמליץ לו לעשות חוץ מאימון משקולות בשביל להחזיר את מסת השריר שהייתה לו? אם הוא יתחיל עכשיו לאכול הרבה חלבון ולהכנס למאזן קלורי חיובי מסת השריר שהייתה לו תחזור חזרה בלי אימון?

נערך לאחרונה:
התשובה לשתי השאלות היא - תעשה SS

rhynno תודה על ההמלצה לגבי התוכנית. שמעתי עלייה והיא נחמדה מאוד ,אבל זה תשובות לשאלות ששאלתי.
הראשון נשמע לי כמו בחור רזה, שצריך מסה. SS היא התוכנית הטובה ביותר למסה, למתאמן המתחיל. מכאן ניתן להסיק שהוא צריך לעשות SS
מ.ש.ל

הבחור השני שוקל 69 קילו והוא שמן ומדלדל? קשה לי להאמין

1) אם הוא לא מתאמן, שיהיה במאזן ניטרלי או בפלוס חיובי קל. (עד 500 קלוריות)

2) שיתחיל ss , שיאכל מספיק , והוא יעלה מסת שריר.

• פותח/ת השרשור
1)למה מאזן ניטרלי? אם הוא יכול להוריד אחוזי שומן (יש לו 16% בערך) בעזרת מאזן שלילי בעזרת תזונה נכונה ובלי ספורט כלשהו(אימון אירובי) למה שלא יעשה את זה במקום להמשיך להתקע על האחוז שומן הזה?
2) שאלתי איך הוא מעלה מסת שריר בלי אימון משקולות. והוא שוקל 69 עם המון אחוזי שומן(בערך 25%לדעתי) למה הוא ככה? כי הוא ירד מהמשקל הזה עם אכילה מרובה של שומנים ופחמימות ולא הקפיד על אכילת חלבון ולהתאמן בשביל לשמור את מסת השריר.

1)למה מאזן ניטרלי? אם הוא יכול להוריד אחוזי שומן (יש לו 16% בערך) בעזרת מאזן שלילי בעזרת תזונה נכונה ובלי ספורט כלשהו(אימון אירובי) למה שלא יעשה את זה במקום להמשיך להתקע על האחוז שומן הזה?
2) שאלתי איך הוא מעלה מסת שריר בלי אימון משקולות. והוא שוקל 69 עם המון אחוזי שומן(בערך 25%לדעתי) למה הוא ככה? כי הוא ירד מהמשקל הזה עם אכילה מרובה של שומנים ופחמימות ולא הקפיד על אכילת חלבון ולהתאמן בשביל לשמור את מסת השריר.
אם הוא 69 ק''ג על 25% שומן אני חותך
אוי לאאא רק לא הוכחה בגיאומטריה, עכשיו הזכרת לי את המילה הנוראית הזאת:
מ.ש.ל-מה שצריך למצוא:suicide:
לנו אמרו שזה' מה שצריך להוכיח'

• פותח/ת השרשור
הקפצה. סתם אתם רושמים הודעות ספאם . אני זקוק לתשובה רצינית!!

1. אם הוא יהיה במאזן שלילי בלי אימוני כוח, הוא יאבד המון מסת שריר. הוא יאבד בלי קשר מסת שריר בכל מצב אם הוא לא מתאמן, אבל אם הוא יהיה במאזן ניטרלי או חיובי הוא יוכל אולי למזער נזקים.
2. הוא לא יכול לעלות מסת שריר בלי אימוני התנגדות. הוא יוכל לפתח מסת שריר מסוימת עם עצם זה שהוא מתבגר וגדל, אם הוא עובד בעבודה פיזית כלשהי, אבל שלא יצפה לשבת כל היום על הספה ולעלות במסת שריר ע"י תזונה נכונה, כי זה לא יקרה.

• פותח/ת השרשור
.
2. הוא לא יכול לעלות מסת שריר בלי אימוני התנגדות. הוא יוכל לפתח מסת שריר מסוימת עם עצם זה שהוא מתבגר וגדל, אם הוא עובד בעבודה פיזית כלשהי, אבל שלא יצפה לשבת כל היום על הספה ולעלות במסת שריר ע"י תזונה נכונה, כי זה לא יקרה.
דבר ראשון הוא לא יושב על הספה הוא עשה המון המון אירובי. דבר שני האם אתה חושב שיש איזשהו קריטיות למזון שהוא אכל בדיאטה שהוא עשה ( אכל פחמימות ושומנים והמעיט באכילת חלבונים) שגרמה לו לפרק כל כך הרבה מסת שריר או שאותו דבר היה קורה גם לאדם אחר שנמצא במאזן קלורי שלילי זהה לשלו רק עם הקפדה גדולה של אכילת חלבונים?.
ושאלה אחרונה לקינוח איך אתה מסביר את זה שאם ניקח אדם במשקל 60 קילו שלא מתאמן ויושב על הספה בבית כל היום. ונגיד ניתן לו להרים משקולת וה1RM שלו 60 קילו, וניקח פרק זמן שבו אותו אדם יעלה ל70 קילו בלי אימון משקולות ועבודה פיזית(הוא יושב כל היום בספה) ואותו אדם ירים RM1 גבוהה מהRM שהיה לו לפני זה שהוא שקל 60 קילו. איך זה יתכן ?הרי מסת שריר לא מתפתחת בלי גירוי לשריר

נערך לאחרונה:
דבר ראשון הוא לא יושב על הספה הוא עשה המון המון אירובי. דבר שני האם אתה חושב שיש איזשהו קריטיות למזון שהוא אכל בדיאטה שהוא עשה ( אכל פחמימות ושומנים והמעיט באכילת חלבונים) שגרמה לו לפרק כל כך הרבה מסת שריר או שאותו דבר היה קורה גם לאדם אחר שנמצא במאזן קלורי שלילי זהה לשלו רק עם הקפדה גדולה של אכילת חלבונים?.
ושאלה אחרונה לקינוח איך אתה מסביר את זה שאם ניקח אדם במשקל 60 קילו שלא מתאמן ויושב על הספה בבית כל היום. ונגיד ניתן לו להרים משקולת וה1RM שלו 60 קילו, וניקח פרק זמן שבו אותו אדם יעלה ל70 קילו בלי אימון משקולות ועבודה פיזית(הוא יושב כל היום בספה) ואותו אדם ירים RM1 גבוהה מהRM שהיה לו לפני זה שהוא שקל 60 קילו. איך זה יתכן ?הרי מסת שריר לא מתפתחת בלי גירוי לשריר
לגבי השאלה הראשונה, כן, יש חשיבות למזון שהוא צרך, ואם הוא לא אכל מספיק חלבון זה כנראה תרם מאוד לאיבוד מסת שריר.

לגבי השאלה השנייה, אם תקח בנאדם שעוד מתפתח, בן 10, בן 15, בן 20, אפילו עד איזור 25 (משתנה מאדם לאדם), אז יש גדילה מסוימת של מסת שריר שקשורה בגדילה של הבנאדם, בגנטיקה, בשינה טובה, בתזונה נכונה. אם תקח בן אדם שסיים להתפתח, בן 30, בן 50, בן 70, אז אתה לא תראה שיפור, ורוב הסיכויים שגם תהיה ירידה ביכולת.

אין משמעות ל1RM עבור מתאמן מתחיל, בדיקת ה1RM מהווה בעצמה עומס יסף שיוציא משיווי משקל (הומאוסטאזיס) ולכן תגרור פיצוי יסף.

הקפצה. סתם אתם רושמים הודעות ספאם . אני זקוק לתשובה רצינית!!
אני נתתי לך תשובה רצינית
הראשון נשמע לי כמו בחור רזה, שצריך מסה. SS היא התוכנית הטובה ביותר למסה, למתאמן המתחיל. מכאן ניתן להסיק שהוא צריך לעשות SS
מ.ש.ל

הבחור השני שוקל 69 קילו והוא שמן ומדלדל? קשה לי להאמין

• פותח/ת השרשור
שחר זה לא סוד שבנאדם שמן מרים יותר משקל מאדם רזה. גם אם לאדם הרזה יש יותר מסת שריר מהאדם השמן.
קח למשל בנאדם בגיל 25 שסיים להתפתח ושוקל 60 קילו ,אם הוא הרים בשיא שלו משקולת של 50 קילו, תן לו לשבת בבית ורק לאכול ולא לעבוד וכמה ימים אחר כך הוא השמין ל70 קילו, הוא ירים יותר יותר מ50 קילו, אולי לא בהרבה 51 או 52, אבל בעשר קילו אי אפשר לעלות עלייה נקייה של מסת שומן בלי מסת שריר גם אם אתה לא מתאמן או יושב כל היום על הספה

שחר זה לא סוד שבנאדם שמן מרים יותר משקל מאדם רזה. גם אם לאדם הרזה יש יותר מסת שריר מהאדם השמן.
אתה טועה. מי שיש לו יותר מסת שריר ירים יותר. זה שבנאדם נראה לך שמן בלי טיפת שריר ובנאדם רזה ונראה לך חזק, זה לא אומר שבהכרח זה נכון. לפעמים מה שהעיניים רואות לא משקף את המציאות.

קח למשל בנאדם בגיל 25 שסיים להתפתח ושוקל 60 קילו ,אם הוא הרים בשיא שלו משקולת של 50 קילו, תן לו לשבת בבית ורק לאכול ולא לעבוד וכמה ימים אחר כך הוא השמין ל70 קילו, הוא ירים יותר יותר מ50 קילו
מאיפה הסקת את המסקנה הזאת? נניח שאדם שסיים להתפתח, יושב עכשיו בבית במשך שבוע (בהנחה שהוא לא התאמן או משהו כזה בשבוע שלפני וזה למעשה שבוע התאוששות, פשוט ממצב של לא לעשות כלום הגיע למצב של לשבת בספה כל היום), ועלה 10 קילו? לא רק שהוא לא יצליח להרים יותר משקל, יש סיכוי לא קטן שהוא ירים פחות משקל.

אי אפשר לעלות עלייה נקייה של מסת שומן בלי מסת שריר גם אם אתה לא מתאמן או יושב כל היום על הספה
אתה כנראה לא מבין ממה נובעת עלייה במסת שריר. הוא לא התחזק בכך שהוא ישב על ספה כל היום, הוא לא גירה את השריר, למה שהוא יעלה במסת שריר?
לפי הטענה שלך, אם אני מרים עכשיו בנץ' של 100 קילו , אני יכול לשבת עכשיו שבועיים בספה ורק לאכול, ועוד שבועיים אני יבוא וירים 101 קילו? זה מגוחך...

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
תודה עשית לי קצת סדר בבלגן ,האמת שההשוואה לא הייתה לגבי בנאדם שלא מתאמן אלא בנאדם שלא עוסק בספורט כלל.
אני פשוט זוכר שבאתי למכון כושר בהתחלה עם אדם שמן אני שקלתי 55 קילו והוא 100 והוא הרים משקלים גבוהים משלי בהרבה בהתחלה, ושנינו לא עסקנו באיזשהו פעילות ספורטיבית או עבודה פיזית לפני. גם היום שאני עליתי למשקל 65 והתאמנתי שנה אני לא מרים בהרבה יותר ממה שאותו בנאדם שלא התאמן מרים כיום. תמיד חייתי עם ההרגשה שבגלל שהוא שמן יש לו תמיד יתרון עליי, הרי המסת שומן שלו לא יכולה להפוך למסת שריר:eek:

תודה עשית לי קצת סדר בבלגן ,האמת שההשוואה לא הייתה לגבי בנאדם שלא מתאמן אלא בנאדם שלא עוסק בספורט כלל.
אני פשוט זוכר שבאתי למכון כושר בהתחלה עם אדם שמן אני שקלתי 55 קילו והוא 100 והוא הרים משקלים גבוהים משלי בהרבה בהתחלה, ושנינו לא עסקנו באיזשהו פעילות ספורטיבית או עבודה פיזית לפני. גם היום שאני עליתי למשקל 65 והתאמנתי שנה אני לא מרים בהרבה יותר ממה שאותו בנאדם שלא התאמן מרים כיום. תמיד חייתי עם ההרגשה שבגלל שהוא שמן יש לו תמיד יתרון עליי, הרי המסת שומן שלו לא יכולה להפוך למסת שריר:eek:
כשאנחנו מסתכלים על הרכב גוף של בן אדם זה הולך לפי מסת גוף רזה (משקל הגוף ללא שומנים), ואחוז שומן, כלומר משקל השומנים.
נניח מישהו שוקל 100 קילו עם 30% שומן. מסת הגוף הרזה שלו היא 70 קילו וסה"כ השומנים בגוף שלו הם 30 קילו.
עכשיו כך מישהו ששוקל 70 קילו עם 10% שומן, מסת הגוף הרזה שלו היא 63 קילו וסה"כ השומנים בגוף שלם הם 7 קילו.
בדרך כלל, מי שהמסת גוף הרזה שלו גבוהה יותר יהיה חזק יותר. אני אומר בדרך כלל ולא תמיד, כי יש עוד משתנים. תפקוד על המערכת העצבית, טכניקה בתרגיל, ייעול של מערכת הלבועוד כל מיני דברים... אבל בגדול זה מראה למי יש יותר מסת שריר.

, הוא לא גירה את השריר, למה שהוא יעלה במסת שריר?
כי ככה הגוף פועל. בדיוק כמו שאי אפשר לאבד מסת שומן בלי לאבד שום מסת שריר, גם ההיפך נכון. אמנם מסת השריר שתתווסף היא קטנה, אבל היא לא אפס. אפשר לחשוב על זה גם דרך העובדה שבשביל לעשות את הפעילות היומיומית הרגילה צריך קצת יותר שריר אם התווסף משקל (שומן) לגוף, ואפשר לחשוב על זה דרך מנגנון המטבוליזם ש"מחליט" כמה שריר אתה צריך ואחד הפרמטרים ב"החלטה" הוא היחס בין כמות השומן שלך לכמות השריר שלך.

אינטואיטיבית גם אתה יודע את זה, כפי שרואים מהדוגמאות שהבאת: הינחת שהאיש במשקל 100 ק"ג נושא איתו יותר שריר מהאיש ששוקל 70 ק"ג, ובממוצע ההנחה הזאת מוצדקת (אם כי שמובן ייתכנו מצבים אחרים, למשל אם הבחור במשקל 70 ק"ג מרים משקולות). אז כן, אם הרמת 100 ק"ג ועלית כמה ק"ג במשקל בלי שום אימון, יש סיכוי טוב שתרים 101 ק"ג.
ועוד כל מיני דברים
גורם חשוב מאותם עוד דברים הוא היחס בין סוגי הסיבים בשרירים (אדומים, לבנים), שהוא נתון תורשתי.

Back
למעלה תחתית