הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דילמה בין שני חברים

כי ככה הגוף פועל. בדיוק כמו שאי אפשר לאבד מסת שומן בלי לאבד שום מסת שריר, גם ההיפך נכון. אמנם מסת השריר שתתווסף היא קטנה, אבל היא לא אפס..
זה לא עובד ככה. אין קשר בין המקרים. כשמישהו מאבד מסת שומן זה קורה בגלל מאזן קלורי שלילי, וחלק מהאנרגיה שלגוף חסר בשביל להתקיים הוא משלים מהשרירים שמפרקים חלבונים. זה יכול להיות בצורה מזערית באמצעות תזונה נכונה ואימונים נכונים (שמירה על הכוח, גירוי השריר), וזה יכול להיות בצורה רעה והמסת שריר שתאבד תהיה גדולה.

כשמישהו רוצה לעלות מסת שריר, לא מספיק המאזן הקלורי החיובי, יש צורך בגירוי של השריר. בשביל לעלות באחוזי שומן אין צורך בגירוי של שריר או כל דבר אחר, וזה ההבדל. (ועוד פעם, אמרתי את זה כבר מלא פעמים אבל אני ימשיך להגיד רק שיהיה ברור, אני מדבר על אדם שכבר לא בשלב הגדילה שלו).

אז כן, אם הרמת 100 ק"ג ועלית כמה ק"ג במשקל בלי שום אימון, יש סיכוי טוב שתרים 101 ק"ג.
זאת טעות. אני לא יודע אם נובע מכך שאתה לא מתאמן (או שכן, אז מצטער הכוונה לא להעליב), או שאתה מתאמן אבל אתה לא מתאמן על שבירת שיאים (PR). אני יכול להגיד לך בוודאות, שאין שום סיכוי שאני, או כל מתאמן אחר, יעשה בנץ' פרס rm5 ל-100 ק"ג, על משקל 80 ק"ג, ישב וירבוץ חודשיים בבית (בכוונה הגזמתי את זה, כי אין משמעות לזמן לפי הטענה שלך), ואחרי חודשיים יעשה בנץ' פרס במשקל 101 ק"ג ל-rm5 , במשקל 85 ק"ג.

אין שום סיכוי שאני, או כל מתאמן אחר
זאת כנראה אי הבנה שלי. ברור שמתאמנים שמפסיקים להתאמן ובמקום זאת יושבים בבית ובולסים לא יעלו את מסת השריר שלהם (אצלם ה"החלטה" המטבולית מושפעת מאד מכך שיש להם מסת שריר מכובדת שאינה מקבלת גרויים, כלומר "מיותרת"). חשבתי שמדובר על אוכלוסיה של לא-מתאמנים.

ואגב, רק לידיעה, לא רק שאני מתאמן, לדעתי אני המתאמן הכי מתקדם בפורום. ההגיון הוא כזה: אם מתאמן מתחיל הוא מי שעולה משקלים כל אימון, מתאמן בינוני כל שבוע ומתאמן מתקדם רק לעתים נדירות, ואני לא עולה בכלל אלא יורד במשקלי העבודה (הגיל, הגיל...), תסכים איתי שאני המתקדם מכולם. 😃

ואגב, רק לידיעה, לא רק שאני מתאמן, לדעתי אני המתאמן הכי מתקדם בפורום. ההגיון הוא כזה: אם מתאמן מתחיל הוא מי שעולה משקלים כל אימון, מתאמן בינוני כל שבוע ומתאמן מתקדם רק לעתים נדירות, ואני לא עולה בכלל אלא יורד במשקלי העבודה (הגיל, הגיל...), תסכים איתי שאני המתקדם מכולם. 😃

שום דבר שסקוואט עסיסי והרבה בשר כבד..אמממ..סקוואט כבד והרבה בשר עסיסי לא יכולים לפתור 😃

זאת כנראה אי הבנה שלי. ברור שמתאמנים שמפסיקים להתאמן ובמקום זאת יושבים בבית ובולסים לא יעלו את מסת השריר שלהם (אצלם ה"החלטה" המטבולית מושפעת מאד מכך שיש להם מסת שריר מכובדת שאינה מקבלת גרויים, כלומר "מיותרת"). חשבתי שמדובר על אוכלוסיה של לא-מתאמנים.

חחח זכית בתואר ביושר :sporty074:;)

• פותח/ת השרשור
"זאת כנראה אי הבנה שלי. ברור שמתאמנים שמפסיקים להתאמן ובמקום זאת יושבים בבית ובולסים לא יעלו את מסת השריר שלהם (אצלם ה"החלטה" המטבולית מושפעת מאד מכך שיש להם מסת שריר מכובדת שאינה מקבלת גרויים, כלומר "מיותרת"). חשבתי שמדובר על אוכלוסיה של לא-מתאמנים."
אכן כן שחר אף פעם לא חשבתי שאדם שהפסיק להתאמן פתאום יוכל להרים יותר משקל רק בגלל שהוא השמין,הכונה הייתה רק לגבי אדם לא מאומן
שעושה לחיצת חזה 40 קילו שהוא שוקל 60קילוגרם וחודש אחר כך הוא עולה ל70 קילוגרם משקל מן הסתם הוא ירים 61-62. כי העלייה במסת השריר היא מזערית אבל עדיין קיימת.
אני חושב שבזה מיצינו את הדיון רב תודות לכם.

Megetron המסקנות שלך מוזרות עם תאורית האדם השמן

• פותח/ת השרשור
אולי הדוגמאות אבל המסקנה ברורה. אדם שלא מאומן יעלה מסת שריר מצומצמת מאוד בעליית משקל.

Back
למעלה תחתית