זה לא עובד ככה. אין קשר בין המקרים. כשמישהו מאבד מסת שומן זה קורה בגלל מאזן קלורי שלילי, וחלק מהאנרגיה שלגוף חסר בשביל להתקיים הוא משלים מהשרירים שמפרקים חלבונים. זה יכול להיות בצורה מזערית באמצעות תזונה נכונה ואימונים נכונים (שמירה על הכוח, גירוי השריר), וזה יכול להיות בצורה רעה והמסת שריר שתאבד תהיה גדולה.כי ככה הגוף פועל. בדיוק כמו שאי אפשר לאבד מסת שומן בלי לאבד שום מסת שריר, גם ההיפך נכון. אמנם מסת השריר שתתווסף היא קטנה, אבל היא לא אפס..
כשמישהו רוצה לעלות מסת שריר, לא מספיק המאזן הקלורי החיובי, יש צורך בגירוי של השריר. בשביל לעלות באחוזי שומן אין צורך בגירוי של שריר או כל דבר אחר, וזה ההבדל. (ועוד פעם, אמרתי את זה כבר מלא פעמים אבל אני ימשיך להגיד רק שיהיה ברור, אני מדבר על אדם שכבר לא בשלב הגדילה שלו).
זאת טעות. אני לא יודע אם נובע מכך שאתה לא מתאמן (או שכן, אז מצטער הכוונה לא להעליב), או שאתה מתאמן אבל אתה לא מתאמן על שבירת שיאים (PR). אני יכול להגיד לך בוודאות, שאין שום סיכוי שאני, או כל מתאמן אחר, יעשה בנץ' פרס rm5 ל-100 ק"ג, על משקל 80 ק"ג, ישב וירבוץ חודשיים בבית (בכוונה הגזמתי את זה, כי אין משמעות לזמן לפי הטענה שלך), ואחרי חודשיים יעשה בנץ' פרס במשקל 101 ק"ג ל-rm5 , במשקל 85 ק"ג.אז כן, אם הרמת 100 ק"ג ועלית כמה ק"ג במשקל בלי שום אימון, יש סיכוי טוב שתרים 101 ק"ג.