הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוכנית עזרה בתכנית אימונים חדשה

spitfire

משתמש מתחיל
6
0
נק' מוניטין:
0
6
0
אהלן,
אני בן 21, 1.72, שוקל 118 עם בערך 23-24 אחוזי שומן.

התחלתי לפני כחודש וחצי חדר כושר עם תכנית בסיסית - 3 סטים של 12-15 חזרות לכל שריר (חזה וגב שני תרגילים).

לפני איזה שבועיים החלפתי תכנית לתכנית AB.
המאמן שאל אם אני מעדיף AB או סופרסטים, העדפתי AB כי יותר נוח לי (אני מתאמן לרוב צמוד לעבודה וסופרסטים זה כבד מדי).

הוא בנה לי תכנית של 2-3 תרגילים לכל קבוצת שריר, 20 חזרות ו-4 סטים.
A: חזה,כתפיים, יד אחורית
B: גב, רגליים, יד קדמית

חזה: לחיצה במוט, פרפר במכונה (4 ו4)
כתפיים: 4 סטים במכונה ו4 סטים משקולות (הרמת יד קדימה בישיבה).
יד אחורית: פשיטת מרפקים במכונה ופשיטת מרפקים במכונה בעמידה (שמורידים מוט כזה למטה) 3 ו-3.

גב: משיכת מוט כלפי מטה (המכשיר הזה שיושבים ומורידים לחזה), וחתירה בT באר, גם 4 ו4.
רגליים: פשיטת ברכיים, כפיפת ברכיים, לחיצה, תאומים (4 מהראשונים ו3 מהתאומים)
יד קדמית: משקולות בישיבה, ומכונה ליד קדמית (3 ו3).

שאלה, מה דעתכם על התכנית? היא מאוד מעייפת וקשה, אני גם מרגיש משום מה שהגוף נחלש במקום להתחזק (זה הגיע למצב שאני צריך להוריד הרבה משקלים כדי לעמוד בכמות של 20 חזרות)...

בנוסף - אני אמור לעשות איתה אירובי של 50 דקות, אבל אני אף פעם לא מגיע לזה כי אני עייף מדי (עם התכנית הקודמת כן הצלחתי להתמיד באירובי).

יש לכם איזשהן הצעות לשיפור? אני לא בטוח בכלל שאני רוצה חיטוב.
אני אשמח לכל סוג של הכוונה, חדש לגמרי ולא מבין בזה כל כך.

תודה רבה חברים ושיהיה המשך שבוע נעים.

• פותח/ת השרשור
בגדול כן, אבל נראה לי שיותר נכון להשיג את זה ע"י עבודה קשה באירובי לא?
המטרה הסופית בגדול היא להיראות ולהרגיש טוב יותר. היום אני אמנם שוקל הרבה, אבל אני לא נראה ממש שמן, אז כן הייתי שמח להוריד במשקל אבל המראה שלי בגדול סביר (יחסית למשקל הגבוה כמובן)... ברור שיש מקום לשיפור.

אני אף פעם לא מגיע לזה כי אני עייף מדי
אהה! ההמלצה המקובלת כאן היא לדחות את האירובי לאחר האנארובי, אבל לפחות אצלי המצב הוא כזה: אירובי קודם - כמעט לא מפריע לי למשקולות (אולי בגלל שממילא העצימות נמוכה יחסית?). אנאירובי קודם - אני לא מסוגל לעשות אפילו חצי מהאירובי.

אם המטרה שלך היא חיטוב, מראש הייתי עושה FBW ולא מחלק את זה, מה גם שאתה רוצה לתת דגש על האירובי אז הנה לך,
FBW 3 פעמים בשבוע ויש לך 4 ימים להתפרע עם האירובי שלך.

• פותח/ת השרשור
חשבתי על זה, ואני באמת יכול לחזור לתכנית הישנה... אבל יותר נוח לי להישאר עם AB כי זה יוצר אצלי יותר מחויבות להגיע 4 פעמים בשבוע לחדר כושר.
השאלה אם להמשיך בחיטוב או לעשות אירובי ותכנית רגילה של 3 סטים ו12 חזרות לכל תרגיל? ובכללי - איך אפשר לשפר את התכנית הזאת?

חשבתי על זה, ואני באמת יכול לחזור לתכנית הישנה... אבל יותר נוח לי להישאר עם AB כי זה יוצר אצלי יותר מחויבות להגיע 4 פעמים בשבוע לחדר כושר.
השאלה אם להמשיך בחיטוב או לעשות אירובי ותכנית רגילה של 3 סטים ו12 חזרות לכל תרגיל? ובכללי - איך אפשר לשפר את התכנית הזאת?
בחיטוב אנחנו מקטינים את הנפח ומעלים עצימות

• פותח/ת השרשור
מה זה אומר פרקטית מבחינת התכנית שלי? איך כדאי לי לשנות אותה?

בנוסף - כדאי אולי להתחיל בחיטוב רק עוד כמה חודשים ולהישאר בינתיים עם תכנית AB רגילה?

תודה

מה זה 20 חזרות ? זה בדיחה או מה ? אימון של 20 חזרות אפשר לעשות מידי פעם זה כן ... אבל קבוע בכול אימון ואימון? ממש לא !

שמע קראתי שהמטרה שלך זה לרדת במשקל , קח תוכנית AB מהפורטל לחיטוב היא קלה ונכונה , ותזרום איתה, היתרון שלה שאתה יכול לתת ארובי של חצי שעה בסבבה אחרי אימון משקולות מנסיון אישי. ( אתה גם ככה בחדר כושר) .

תוכנית FBW גם טובה , חסרון שאתה לא יכול לתת ארובי אחריה , מצריך לבוא יום מיוחד שוב לחדר כושר , ולמי שיש בעיה של זמן זה בעיה.

בהצלחה !

מה זה אומר פרקטית מבחינת התכנית שלי? איך כדאי לי לשנות אותה?

בנוסף - כדאי אולי להתחיל בחיטוב רק עוד כמה חודשים ולהישאר בינתיים עם תכנית AB רגילה?

תודה
פרקטית, זה אומר שאתה צריך לקחת את התוכנית אימון שהתאמנת איתה עד עכשיו (בהנחה שאתה מתאמן בתוכנית כזאת של מדריכי וינגייט), אם היה לך נניח 15 תרגילים בכל תוכנית, תוריד את זה ל-10 תרגילים, ואם עבדת עם 12 חזרות, תוריד ל-8 חזרות. המספרים זה סתם דוגמה תעשה איך שבא לך זה לא באמת משנה בהנחה שאתה מתאמן בתוכנית נפח של וינגייט... אבל הרעיון הוא להוריד נפח ולעלות עצימות

לגבי הדבר השני, הנושא הזה נהיה חרוש ומאוס, אבל אם בא לך לקחת את עצמך ברצינות, תדפוק 4-6 חודשים של מסה עם התוכנית ss , ואחר כך תחטב.

• פותח/ת השרשור
הבנתי, אוקיי. SS לצערי לא ריאלי מבחינתי כי אני לרוב מגיע לעבודה ישר אחרי חדר כושר וזה מעייף אותי...

רק כדי שאני אבין נכון ונסכם, עדיף לי לחזור לFBW, להוריד חזרות ולהעלות משקלים? (זה אומר להוריד נפח ולהעלות עצימות?)

תודה רבה רבה חברים ! מדהים כמה הם לא יודעים כלום במכון וכמה הם משחקים אותה ...

הבנתי, אוקיי. SS לצערי לא ריאלי מבחינתי כי אני לרוב מגיע לעבודה ישר אחרי חדר כושר וזה מעייף אותי...

רק כדי שאני אבין נכון ונסכם, עדיף לי לחזור לFBW, להוריד חזרות ולהעלות משקלים? (זה אומר להוריד נפח ולהעלות עצימות?)

תודה רבה רבה חברים ! מדהים כמה הם לא יודעים כלום במכון וכמה הם משחקים אותה ...
אם אתה מחליט שאתה רוצה חיטוב (מאזן קלורי שלילי), אז כן, תוריד נפח ותעלה עצימות.

גם אני מגיע לחד"כ ישר מהעבודה, ובדר"כ מה שקורה זה שאני עובד תשע שעות, הולך לחד"כ, חוזר הביתה לאכול ולהתקלח וממשיך לעבוד אח"כ, זו לא סיבה לא להתאמן כבד.
גם אם אתה לא רוצה לעשות SS (יכול להבין את זה), אין שום סיבה לעשות אימון שרובו מכונות. ממליץ לך ללמוד לבצע את תרגילי היסוד (סקוואט, בנץ', דדליפט, פרס, מתח, מקבילים, חתירה) ולשלב אותם בתוכנית שלך, לא מגיעים רחוק עם פשיטת ברכיים ומכונה ליד קדמית.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה חברים,
היום הלכתי שוב, ומה שיצא זה שבנו לי תכנית חדשה לגמרי שנראית הרבה יותר הגיונית וטובה.

נרוץ עם זה קצת זמן, ונראה מה קורה (זה כבר משלב הרבה תרגילים טובים)
מלא מלא תודה וכל הכבוד על הרצון הטוב של כל אחד מכם.

תודה רבה חברים,
היום הלכתי שוב, ומה שיצא זה שבנו לי תכנית חדשה לגמרי שנראית הרבה יותר הגיונית וטובה.

נרוץ עם זה קצת זמן, ונראה מה קורה (זה כבר משלב הרבה תרגילים טובים)
מלא מלא תודה וכל הכבוד על הרצון הטוב של כל אחד מכם.

חשוב שתזכור שכול התרגילים המורכבים "טובים" , כלומר זה אותם תרגילים שקימים כבר עשרות שנים , מה שמבדיל מתאמן עם תוצאות למתאמן ללא תוצאות זה צורת האימון , תזונה, ושינה.

בהצלחה וחג שמח !

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית