הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ התאוששות השרירים

matanshati

משתמש מתחיל
132
10
נק' מוניטין:
3
132
10
היי,

מעניין אותי לדעת איזה קבוצת שרירים (בטן,גב, חזה, כתפיים, יד אחורית, יד קדמית ורגליים) מתאוששת יותר מהר מהאחרות.

לא מעניין אותי זמן בשעות כי זה אינדיבודאלי. מה שמעניין אותי מי מתאוששת יותר מהר מהאחרת, והאם יש קבוצות שזמן החפיפה שלהן חופף.

תודה מראש.

הקבוצות שרירים הקטנות יתאוששו מן הסתם יותר מהר מהגדולות.
זאת אומרת שיד אחורית וקדמית יתאוששו מהר יותר, לעומת חזה גב ורגליים שלהם יקח יותר זמן.

הקבוצות שרירים הקטנות יתאוששו מן הסתם יותר מהר מהגדולות.
זאת אומרת שיד אחורית וקדמית יתאוששו מהר יותר, לעומת חזה גב ורגליים שלהם יקח יותר זמן.
אם תעבוד על קבוצת שרירים קטנה כ-3 סטים ועל קבוצת שרירים גדולה 9 סטים, אז מן הסתם יקח יותר זמן להתאושש לקבוצת שרירים הגדולה. אבל בהנחה שהעבודה עליהם היא אותה עבודה מבחינת נפח ועצימות, מה ההבדל?

היי,

מעניין אותי לדעת איזה קבוצת שרירים (בטן,גב, חזה, כתפיים, יד אחורית, יד קדמית ורגליים) מתאוששת יותר מהר מהאחרות.

לא מעניין אותי זמן בשעות כי זה אינדיבודאלי. מה שמעניין אותי מי מתאוששת יותר מהר מהאחרת, והאם יש קבוצות שזמן החפיפה שלהן חופף.

תודה מראש.

כמו שזמן ושעות זה אינדיבידואלי, אותו הדבר בשרירים, כמה עבדת על כל דבר ובאיזה נפח.
שאלה ללא תשובה אני מאמין.

בלי שום קשר לכמות הסטים שתעשה, בגלל השוני בהרכב של הסיבים בין שרירים קטנים לגדולים, הזמן התאוששות משתנה
1) שוני בהרכב הסיבים הוא גנטי
2) שרירים שיש להם פוטנציאל ליותר סיבים אדומים או ליותר סיבים לבנים, לאו דווקא קטנים או גדולים.

• פותח/ת השרשור
חברה, אתם רבים פה על נושא שהוא בכלל לא הנושא.

בסך הכל רציתי לדעת את הסדר ההתאוששות של קבוצת שירירם לא של כל שרירי בנפרד, מהכי מהר מתאושש להכי לאט
ושוב הרשימה: בטן,גב, חזה, כתפיים, יד אחורית, יד קדמית ורגליים. אם אתם רוצים להוסיף בכיף אבל לא לגרוע.

חברה, אתם רבים פה על נושא שהוא בכלל לא הנושא.

בסך הכל רציתי לדעת את הסדר ההתאוששות של קבוצת שירירם לא של כל שרירי בנפרד, מהכי מהר מתאושש להכי לאט
ושוב הרשימה: בטן,גב, חזה, כתפיים, יד אחורית, יד קדמית ורגליים. אם אתם רוצים להוסיף בכיף אבל לא לגרוע.

אין סדר בזה , תעבוד על שריר אחד מוגזם הוא יתאושש הרבה יותר לאט ולא משנה איזה שריר זה...לצורך העיניין תעשה על שריר מסויים כול סט לכשל לעומת שריר אחר (גדול או קטן) שתפסיק סט לפני כשל...

• פותח/ת השרשור
אין סדר בזה , תעבוד על שריר אחד מוגזם הוא יתאושש הרבה יותר לאט ולא משנה איזה שריר זה...לצורך העיניין תעשה על שריר מסויים כול סט לכשל לעומת שריר אחר (גדול או קטן) שתפסיק סט לפני כשל...

אני מתכוון למצב של תנאי מעבדה ששם לוקחים כל שריר ועובדים עליו בדיוק אותו הדבר.

מצב כזה לא קיים במציאות וממש ממש לא רלוונטי , אתה לא יכול לשים משקלי סקוואט על כתף ולא משקל של דדליפט על יד קדמית...

חיפשתי קצת באינטרנט ולא מצאתי שום דבר רציני. בכמה מקומות כתבו, באמת, ששרירים קטנים מתאוששים יותר מהר אבל לא פרטו ולא הביאו שום סימוכין. ההנמקה היחידה שמישהו נתן היתה ששרירים גדולים מתאוששים יותר לאט כי מדובר ביותר יחידות מוטוריות (דה!), אבל כאן מוצנעת איזו הנחה מנומקת לפיה תהליך ההתאוששות הוא סדרתי לפחות בחלקו.
אתה לא יכול לשים משקלי סקוואט על כתף ולא משקל של דדליפט על יד קדמית..
בשביל לחקור את זה לא צריך לעשות דברים משונים כאלה. אפשר לעשות אותו מאמץ באחוזים מה RM1 בכל קבוצת שרירים, או להגיע לאותה רמה של חומצת חלב בשריר (זה טיפה מורכב אבל רחוק מלהיות בלתי אפשרי). למעשה אני בטוח שמידע הזה קיים באיזשהו מקום, אבל כאמור לא הצלחתי למצוא אותו.

חיפשתי קצת באינטרנט ולא מצאתי שום דבר רציני. בכמה מקומות כתבו, באמת, ששרירים קטנים מתאוששים יותר מהר אבל לא פרטו ולא הביאו שום סימוכין. ההנמקה היחידה שמישהו נתן היתה ששרירים גדולים מתאוששים יותר לאט כי מדובר ביותר יחידות מוטוריות (דה!), אבל כאן מוצנעת איזו הנחה מנומקת לפיה תהליך ההתאוששות הוא סדרתי לפחות בחלקו. בשביל לחקור את זה לא צריך לעשות דברים משונים כאלה. אפשר לעשות אותו מאמץ באחוזים מה RM1 בכל קבוצת שרירים, או להגיע לאותה רמה של חומצת חלב בשריר (זה טיפה מורכב אבל רחוק מלהיות בלתי אפשרי). למעשה אני בטוח שמידע הזה קיים באיזשהו מקום, אבל כאמור לא הצלחתי למצוא אותו.

נכון מאוד , לא רציתי להעמיס על הבן אדם עם "בוא נעשה RM מסויים לכול קבוצה ונבדוק" בכול מקרה מנסיון שלי אישי זה תלוי כמה אתה "קורע" תשריר באימון ללא שום קשר לגודל שלו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית