הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ההגיון שב CBL

avrahm90

משתמש משקיע
2,082
573
נק' מוניטין:
8,998
2,082
573
בס"ד

אני נמצא בשלבי בירורים לגבי הדיאטה CBL.
להבנתי, ניתן לבצע אותה למסה ע"י מאזן חיובי, וניתן לבצע לחיטוב ע"י מאזן שלילי.

הבנתי שכאשר אני מבצע אותה למסה, אני בעצם עולה במשקל גוף בקצב מאוד איטי (גם כשנמצאים בחיובי ענק) מאחר והעלייה היא בעיקר בשריר, ושתוך כדי יורדים באחוזי שומן. מה שנקרא: עולים שריר נקי.

השאלה שלי היא מה נכון ומה לא נכון ממה שהבנתי. במידה והכל נכון, אז איך ייתכן שנמצאים על חיובי גדול ובכל זאת מצליחים לרדת באחוזי שומן.

תודה מראש.

CBL = חרטא אחת גדולה. תחפש את הביקורת של lyle mcdonald ו alan aragon על השיטה הזאת ובכללי על כל דיאטה שקיימת שאומרת לתזמן אכילה של פחמימות

הדעות מאוד חלוקות לגבי הדיאטה הזאת, גם אני עברתי על הספר וחשבתי לנסות אבל בשורה התחתונה כל מי שאני מכיר שניסה את התוכנית התייאש בסוף ועבר למשהו יותר שפוי מבחינת אוכל ו/או יכולת להעלות משקלים. יש לו גם כל מיני רעיונות הזויים שם שאין להם שום בסיס אבל שהוא מציג אותם בגאווה רבה (אתה נשאר במצב קטבולי בבוקר כל עוד אתה לא אוכל פחמימות ובגלל זה אתה שורף שומן. בדיחה.)

• פותח/ת השרשור
הדעות מאוד חלוקות לגבי הדיאטה הזאת, גם אני עברתי על הספר וחשבתי לנסות אבל בשורה התחתונה כל מי שאני מכיר שניסה את התוכנית התייאש בסוף ועבר למשהו יותר שפוי מבחינת אוכל ו/או יכולת להעלות משקלים. יש לו גם כל מיני רעיונות הזויים שם שאין להם שום בסיס אבל שהוא מציג אותם בגאווה רבה (אתה נשאר במצב קטבולי בבוקר כל עוד אתה לא אוכל פחמימות ובגלל זה אתה שורף שומן. בדיחה.)

תודה רבה חיים!
מעניין מה שאתה אומר, יש פה כמה חבר'ה (מהיותר רציניים שבפורום) שעושים אותה ומבשרים עליה רק טוב.

אשמח לשמוע ממי שעושה אותה אם הוא ממליץ עליה וטיפה לעשות סדר בבלאגן במה שפתחתי את הנושא.

תודה רבה חיים!
מעניין מה שאתה אומר, יש פה כמה חבר'ה (מהיותר רציניים שבפורום) שעושים אותה ומבשרים עליה רק טוב.

אשמח לשמוע ממי שעושה אותה אם הוא ממליץ עליה וטיפה לעשות סדר בבלאגן במה שפתחתי את הנושא.
אני גם שמעתי בעיקר דברים טובים .
אני חושב שמר ליטמוס התכוון (לא בדיוק אבל רמז) שברגע שאתה CBL אתה דיי נתקע במצב נייטרלי אתה לא עולה\יורד במשקל בצורה נורמלית , אלה בצורה מאוד איטית ככה שאם אתה רוצה לחטב עדיף חיטוב רגיל ואם אתה רוצה מאסה תעשה מאסה רגילה כדי להתקדם בקצב טוב .
כי בדר''כ מי שמחטב אם זה נשאר על אותו משקל או יורד מאוד לאט לעומת חיטוב רגיל.
פחות שמעתי איך זה במאסה אבל קשה להתקדם ככה למרות שיש כאלה שהולך להם עם זה.

אני עושה CBL.
מנסה לשלב אותה עם טקסס, בהתחלה הייתי בסוג של פלטו,
משקל גוף לא זז (74 על 10-11%) ומשקלי עבודה תקועים. העניין שהייתי מעמיס רק פעמיים בשבוע ובשאר הימים הייתי על שלילי קל. ככה במשך חודש עד שנמאס לי והתחלתי להעמיס קצת גם אחרי אימון התאוששות ובימים ללא אימון, הדלים בפחמימה, אני במאזן חיובי. בשורה התחתונה אין לי כרגע שום יום עם מאזן שלילי. כל הימים או חיובי עדין (+200 קק"ל) או חיובי גדול מאוד (1500+ קק"ל), צברתי נוזלים ועליתי קצת, כרגע שוקל 76 על 12% להערכתי אבל הדבר הכי חשוב מבחינתי זה שחזרתי להתחזק (בלי להפוך לדב על 20% שומן כי זה לא בעיה בשבילי).

לי זה מרגיש כמו עוד איזה מישהו עם תואר שהוציא איזו תוכנית תזונה (במקרה הזה) שמלאה בשטויות בשביל לעשות כסף.
רציתי גם בשלב כלשהו להיכנס לזה, אבל זה פשוט נשמע כמו גיבוב של שטויות.
לא לאכול עד 12, להעמיס לפני האימון, כל מיני תוספים מוזרים, אימונים בערב ועוד הרבה שטויות.
כשראיתי למה אני נכנס פשוט הפסקתי לקרוא.

לי זה דווקא נוח, קם בבוקר שמן ק1ק1ס, נס קפה ואבקת חלבון.
צהריים סלט מבית היוצר של צה"ל וחזה עוף/טונה מהבית עם טחינה.
מגיע הביתה אוכל משהו קל יחסית. מתארגן למכון, לפני האימון עוד קצת שמן ק1ק1ס ואבקה, אז אימון ובסוף העמסה.

• פותח/ת השרשור
לי זה דווקא נוח, קם בבוקר שמן ק1ק1ס, נס קפה ואבקת חלבון.
צהריים סלט מבית היוצר של צה"ל וחזה עוף/טונה מהבית עם טחינה.
מגיע הביתה אוכל משהו קל יחסית. מתארגן למכון, לפני האימון עוד קצת שמן ק1ק1ס ואבקה, אז אימון ובסוף העמסה.

תודה על התגובה,

אשמח לשמוע מאלו שעושים אותנ אם הם מצליחים להתקדם איתה במסה? (כמדומני שאלו עושים את התכנית: OBIZON@, אושר, קובה)...
אם תוכלו להגיב לנ"ל אני מאוד אשמח.
תודה מראש!

לא יודע מה לגבי האחרים , אני ירדתי 7 קילו משקל גוף ראיתי ירידה בנוזלים ובאחוזי שומן והסקואט שלי קפץ ב10 קילו הדדליפט התקדם גם כן לא מעט לא זוכר במספרים ...

עברתי עכשיו לתזונה רגילה בגלל שנשבר לי הזין כבר לעשות סוג של "צום" עד האימון כנראה אחרי התחרות הבאה אני יחזור לדיאטה הזאת אני רוצה לרדת קצת באחוזי שומן ולשמור על המשקלי עבודה הקיימים
זה יקר אחושרמוטה
מסכים1 פעם ראשונה שהיה לי יקר לקנות פחממות 😲
מה שכן זה כיף לחטב ובערב לאכול כמו חזיר ולקום בבוקר חטוב
לי זה מרגיש כמו עוד איזה מישהו עם תואר שהוציא איזו תוכנית תזונה (במקרה הזה) שמלאה בשטויות בשביל לעשות כסף.
רציתי גם בשלב כלשהו להיכנס לזה, אבל זה פשוט נשמע כמו גיבוב של שטויות.
לא לאכול עד 12, להעמיס לפני האימון, כל מיני תוספים מוזרים, אימונים בערב ועוד הרבה שטויות.
כשראיתי למה אני נכנס פשוט הפסקתי לקרוא.
קפיר בעצמו רושם בספר " גם אם תעשו בית זונות התוכנית תעבוד כל עוד תשמרו על העקרונות"

אגב מארק בל עשה קראב נייט ואחריה CBL( כמובן שהוא לא טבעי) אבל הוא התחטב בטירוף ויש הרבה סרטונים שלו ביוטוב מדבר על הדיאטה

בריאן קרול(שבר שיאי עולם עם ציוד) עשה את הדיאטה והוא מאוד ממליץ עליה (גם כן התחטב מאוד אבל שוב הוא לא טבעי)

באתר שלו יש תמונות של נשים וגברים לפני ואחרי הדיאטה...

בגדול אחלה של דיאטה אבל משעממת ואי אפשר להפוך אותה לשגרת חיים לדעתי כי בשלב מסויים נשבר הזין אבל לתקופה של אוף סיזן של 3-4 חודשים לדעתי זה מצויין

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית