הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תיאור מדיוק של פציעה במפרק הירך - צריך עזרה

• פותח/ת השרשור Bariah
  • פורסם בתאריך

Bariah

משתמש משקיע
3,440
1,062
נק' מוניטין:
6,732
3,440
1,062
במהלך סומו דדליפט עם משקל שהוא בערך RM6 ל3 חזרות קרתה הפציעה (משקל לא נמוך, אבל לא גבוה בצורה קיצונית).
אני לא יודע לשים את האצבע של משהו מסוים שגרם לזה, אבל יש מצב שזה בגלל שעשיתי יותר מדי רוטציה פנימית או שהברך קרסה פנימה.
הכאב הוא כשאני עושה הרחקה וכפיפה בירך עד רמה מסוימת (כמו התחלה נמוכה של סומו דדליפט), וכשאני עושה הרחקה קיצונית (לדגומה, הנפת הרגל מימין לשמאל=מתיחה דינמית למקרבים).
כשאני עושה הרחקה גדולה, הכאב מרגיש כמו מתיחה, כשאני עושה כפיפה והרחקה, הכאב מרגיש חד ולא כמו כאב שרירי.
אם הייתי מנסה להגיד איפה הכאב בדיוק, זה בחלק האחורי התחתון של האצטבולום, מתחת לGLUTES, אבל יכול להיות שאני מפספס קצת.

אשמח לעזרה לפני שאני אפנה לאורטופד ואקבל תשובה של "תנוח ותפסיק להרים כאלה משקלים".

במהלך סומו דדליפט עם משקל שהוא בערך RM6 ל3 חזרות קרתה הפציעה (משקל לא נמוך, אבל לא גבוה בצורה קיצונית).
אני לא יודע לשים את האצבע של משהו מסוים שגרם לזה, אבל יש מצב שזה בגלל שעשיתי יותר מדי רוטציה פנימית או שהברך קרסה פנימה.
הכאב הוא כשאני עושה הרחקה וכפיפה בירך עד רמה מסוימת (כמו התחלה נמוכה של סומו דדליפט), וכשאני עושה הרחקה קיצונית (לדגומה, הנפת הרגל מימין לשמאל=מתיחה דינמית למקרבים).
כשאני עושה הרחקה גדולה, הכאב מרגיש כמו מתיחה, כשאני עושה כפיפה והרחקה, הכאב מרגיש חד ולא כמו כאב שרירי.
אם הייתי מנסה להגיד איפה הכאב בדיוק, זה בחלק האחורי התחתון של האצטבולום, מתחת לGLUTES, אבל יכול להיות שאני מפספס קצת.

אשמח לעזרה לפני שאני אפנה לאורטופד ואקבל תשובה של "תנוח ותפסיק להרים כאלה משקלים".

ראשית , פנייה לאורטופד בשלב הזה נראית לי די מיותרת.
שנית , נשמע כאילו שיש גם פגיעה שקצת יותר קרובה למפרק , ולא רק שרירית. מעבר לזה , מאוד קשה לאבחן דבר כזה דרך המחשב , ועומק הפגיעה (קירבה למפרק הירך) מקשה עוד יותר. צריך לראות איך הכאב בתנועות פסיביות. אבל בשביל זה צריך שמישהו יעשה לך את זה.

• פותח/ת השרשור
איזו פציעה יכולה להיות שהיא יותר קרובה למפרק? אשמח לקרוא על זה קצת.

ביינתים אני ממשיך להתאמן, החלפתי תנועות עם פשיטה גדולה בירך (LB SQUAT, SUMO DEADLIFT) במקבילות להם עם פחות (HB SQUAT' DEADLIFT) ואני לא כל כך מרגיש את זה גם בזמן האימון, אבל עדיין בפשיטה אקצנטרית או הרחקה גדולה בירך יש כאב רציני.

איזו פציעה יכולה להיות שהיא יותר קרובה למפרק? אשמח לקרוא על זה קצת.

ביינתים אני ממשיך להתאמן, החלפתי תנועות עם פשיטה גדולה בירך (LB SQUAT, SUMO DEADLIFT) במקבילות להם עם פחות (HB SQUAT' DEADLIFT) ואני לא כל כך מרגיש את זה גם בזמן האימון, אבל עדיין בפשיטה אקצנטרית או הרחקה גדולה בירך יש כאב רציני.

פגיעה שמערבת את המבנים של המפרק או מבנים שקרובים מאוד למפרק : מתיחה של הקפסולה , מתיחה של הרצועות (Iliofemoral lig. ischiofemoral lig.) , פגיעה בבורסה וכו'.

• פותח/ת השרשור
פגיעה שמערבת את המבנים של המפרק או מבנים שקרובים מאוד למפרק : מתיחה של הקפסולה , מתיחה של הרצועות (Iliofemoral lig. ischiofemoral lig.) , פגיעה בבורסה וכו'.
תתכן פגיעה בבורסה כתוצאה מטראומה (או סוג של)? אם זה הפיך?

• פותח/ת השרשור
כרגע אמשיך להתאמן במתכונת שאני עושה כרגע, אם זה לא ישתפר עוד שבוע-שבועיים אלך להבדק.
אתה ממליץ להמשיך להתאמן בעצימות גבוהה? זה באמת מרגיש משהו יותר בתור המפרק מאשר מתיחה כלשהי של רקמה רכה.

תודה.

כרגע אמשיך להתאמן במתכונת שאני עושה כרגע, אם זה לא ישתפר עוד שבוע-שבועיים אלך להבדק.
אתה ממליץ להמשיך להתאמן בעצימות גבוהה? זה באמת מרגיש משהו יותר בתור המפרק מאשר מתיחה כלשהי של רקמה רכה.

תודה.

לא בעצימות גבוהה.
תמצא את המנח של הירך בו אין כאב , אבל תעבוד בעצימות נמוכה יותר בכל אופן.

2 אימוני סקוואט של 15 חזרות עם משקל קל(50-60) בלי דדליפט, תהיה כמו חדש(תנסה תחזור לדווח)

המפרק ירך לא חוטף טראומה כ"כ מהר, זה המפרק הכי יציב וחזק בגוף בערך, יש הרבה דברים באזור הזה ויש סיכוי שאתה לא יודע להעריך מה יש לך שם

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית