ייעוץ מה טווח הכולסטרול שמותר לצרוך ביום?

• פותח/ת השרשור asdb1
  • פורסם בתאריך
כלומר אני יכול לאכול 8 ביצים כמו כלום?
אני לא יודע לגבי ההמלצות וכו', אבל אישית אני אוכל 5 ביצים ביום די קבוע(לפעמים אני מחליף בטונה+מקור שומן אחר), ואין לי שום בעיה והפוך הכולסטרול שלי במצב מצויין.

קראתי את זה, ספק אם הבנתי, אתה יכול לענות לו על השאלה אם זה אפשרי כי זה מעניין גם אותי.
זה קצת ארוך אבל אני ינסה...

לרוב, הגוף יתקן את הנזק בעזרת שומן רווי וחלבונים, שהינם למעשה אבני הבניין של דפנות התא. אך אם אנו לא אוכלים את הדברים האלה, הגוף לא יכול לייצר אותם יש מאין, ולכן הגוף שולח כולסטרול כתחליף זמני.
כלומר, כבר אפשר להבין שלכולסטרול יש תפקיד של "מחליף", הוא נשלח לעשות עבודה של חלבונים ושומנים רווים שהיו אמורים לעשות את זה, התפקיד הוא שמירה על דופן התא וכלי הדם שניזוקו.

אך אם אנו לא ניתן לגוף את הכמויות הראויות של חומרי בניין (שומן רווי וחלבונים) שיוכל לתקן איתם, הטלאי יישאר שם, וכמו כל תחבושת ישנה היא תתחיל להתקלף ולהתפרק.
מתקשר לציטוט הקודם, אם לא נאכל מספיק את החלבונים והשומנים, תיווצר סוג של "תחבושת" על המקומות שניזוקו, ה"תחבושת" הזאת שתתפרק, תוכל לגרום לסתימת כלי דם וכו'.

החוסר בחומרי הבניין הנחוצים והעודף בחומרים המזיקים לדפנות התא המסופקים לגוף – או בקיצור, יותר מדי פחמימות ולא מספיק שומן רווי וחלבונים.
ההאשמה שמופנית כלפי ה"עודף" כולסטרול, צריכה להפנות לציטוט הזה. אם יש חוסר בחומרי בניין האלה, זה לא חשוב אם יהיה עודף כולסטרול או לא, הבעיה עדיין תהיה. התפקיד של הכולסטרול הוא להוות תחליף זמני, וזה שיש עודף בכולסטרול לא גורם לבעיה, הבעיה נגרמת שהחוסר בחומרי הבניין החשובים ממשיך.

יחסי רמות כולסטרול, ולמה הם יותר חשובים מהכולסטרול הכולל: ישנם 3 יחסים שמדענים מצאו שמצביעים על ההשפעה של כולסטרול על הגוף. אלו הם היחס בין הכולסטרול הכולל וה-HDL, בין טריגליצרידים וה-HDL, ובין LDL ו-HDL. כל אחד מהם מורה על משהו אחר. הרבה רופאים אינם מפנים תשומת לב ליחסים אלו וחבל, כי אלו מדדים הרבה יותר טובים לבריאות הלב וכלי הדם מאשר המספרים של הכולסטרול הכולל. כעת תראו למה.
לגבי הכמות המומלצת. אין באמת "כמות מומלצת".. הנקודה החשובה פה זה היחס בין הכולסטרול ה"טוב" ולכולסטרול ה"רע". יש במאמר את היחסים האלה. הרופאים ושאר האנשים בעולם נוטים להסתכל על הכמות הכוללת של הכולסטרול וזאת טעות, הנקודה פה זה היחס. אפשר מדי שנה בבדיקות דם לבדוק את זה. איך נמנעים מיחס לא טוב? שומרים על תזונה טובה, לא צורכים פחמימות בצורה לא הגיונית כמו חלק גדול מהאנשים, שומרים על פעילות גופנית.

הכולסטרול נישא על ידי ליפופרוטאינים (שומנים וחלבונים) דרך סביבת זרם הדם המימית
מה בכל זאת יכול להיות בעיה בעודף כולסטרול? למרות שזה מוטל בספק, לא חושב שצריך לייחס לזה יותר מדי חשיבות
מצטער על ההסבר וינגייט -
הליפופרוטאינים זה סוג של "סירה" שנוסעת בגוף, הסירה מורכבת מחלבונים שנושאים על גבם שומנים, ביניהם הכולסטרול. כשיש עודף כולסטרול, הסירה הזאת תתחיל לשקוע, ותהיה איטית מאוד.

כמה מותר וכמה זה כבר יותר מידי?
אני לא חושב שיש כמות מכסימלית מומלצת, אבל בניגוד לדיעה הרווחת כאן ולזאת מהמאמר שמצטטים לך, רוב הרופאים, והכי חשוב רוב הקרדיולוגים (אם לשפוט עפ"י העמדה של American Heart Association) ממליצים להפחית באכילת כולסטרול.

בפעם האחרונה שהבעתי את דעתי בנושא זה זה לא נגמר טוב, כך שאני לא מתכוון להמשיך לדון בזה.

• פותח/ת השרשור
אני לא חושב שיש כמות מכסימלית מומלצת, אבל בניגוד לדיעה הרווחת כאן ולזאת מהמאמר שמצטטים לך, רוב הרופאים, והכי חשוב רוב הקרדיולוגים (אם לשפוט עפ"י העמדה של American Heart Association) ממליצים להפחית באכילת כולסטרול.

בפעם האחרונה שהבעתי את דעתי בנושא זה זה לא נגמר טוב, כך שאני לא מתכוון להמשיך לדון בזה.
עוד שאלה כמות הכולסטרול שאני לוקח משפיעה על קצב עליית השריר או משהו כזה?

לא.
מה הקשר?
כולסטרול לא אבל לפי מה שהבנתי חלמון עוזר, בגלל הערכים וכל מה שהוא מציע (ויטמינים וכו' לא בטוח לגבי זה, תריץ חיפוש אם אתה רוצה ותודיע).
בכמה מאמרים של ביל סטאר שעסקו בעיקר בתזונה גם ראיתי המלצות כמו "לאכול 10 ביצים שלמות קשות ביום" וכו' וזה בנוסף לבננות , אבקת חלב וויטמנים למינהם שהיו חלק מההמלצות.

כולסטרול לא אבל לפי מה שהבנתי חלמון עוזר, בגלל הערכים וכל מה שהוא מציע (ויטמינים וכו' לא בטוח לגבי זה, תריץ חיפוש אם אתה רוצה ותודיע).
בכמה מאמרים של ביל סטאר שעסקו בעיקר בתזונה גם ראיתי המלצות כמו "לאכול 10 ביצים שלמות קשות ביום" וכו' וזה בנוסף לבננות , אבקת חלב וויטמנים למינהם שהיו חלק מההמלצות.
לכל ויטמין ולכל מינרל יש את ההשפעה שלו... ידוע שבביצים יש הרבה ויטמינים אבל זה לא הנושא, הוא שאל שאלה שלא קשורה לזה

• פותח/ת השרשור
לכל ויטמין ולכל מינרל יש את ההשפעה שלו... ידוע שבביצים יש הרבה ויטמינים אבל זה לא הנושא, הוא שאל שאלה שלא קשורה לזה
מה שהבנתי ממה שאמרת לי זה שבעצם אם אני אוכל מספיק חלבון ושומן לא יהיה מצב של עודף כולסטרול?

מה שהבנתי ממה שאמרת לי זה שבעצם אם אני אוכל מספיק חלבון ושומן לא יהיה מצב של עודף כולסטרול?
אם אתה עוסק בפעילות גופנית באופן קבוע ואוכל נכון (מספיק חלבון ושומן ולא מגזים בסוכרים) אז לא אמורה להיות שום בעיה. אבל ברור שכדאי בכל זאת לעשות פעם/פעמיים בשנה בדיקות דם....

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית