הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר פחמימות בכללי כמה שאלות

Or_chen

משתמש פעיל
379
78
נק' מוניטין:
305
379
78
Private gym
מה גורם להיות לפחמימה להיות מורכבת ו"טובה"(אני מניח? או שצריך להסתכל על משהו אחר?) למתאמנים בעיקר..?
יצא לי לקרוא איפשהו שהוא זה אורז(רגיל, לבן) זה פחמימה פשוטה, כנל לגבי תפוחי אדמה). ולגבי האורז זה עוד נשמע לי סוג של הגיוני וסוג של לא כי מצד אחד יש אורז חום, ומצד אחר זה אורז.. \
חוץ מזה אשמח קצת להסבר ומה תכלס אני צריך לאכול.. תודה

מה גורם להיות לפחמימה להיות מורכבת ו"טובה"
המינוח "פחמימה פשוטה" ו"פחמימה מורכבת" מבטא משהו שקשור להרכב הכימי של הפחמימה אבל לא צריך לעניין אותך במיוחד מבחינה פרקטית (מדובר בשאלה אם זה חד או דו סוכר כמו גלוקוז ודקסטרוז, או רב-סוכר כמו עמילן) משתמשים במינוח הזה, בטעות, בגלל שפעם חשבו באמת שפחמימה טובה היא מילה נרדפת לפחמימה מורכבת כלומר שעמילן נספג לאט. מאז התברר שיש פחמימות מורכבות "לא טובות" בשפע, כלומר כאלה שמעלות את רמות האינסולין בגוף מהר וגבוה, ובניגוד לאתלטיקה קלה כשמדובר באינסולין זה לא דבר טוב. ההיפך, כלומר פחמימות פשוטות שאינן "רעות" קצת יותר קשה למצוא, אבל יהיו מי שיגידו שזה נכון לגבי פרוקטוז - הסוכר בפירות (אבל יהיו גם מי שיחלקו עליהם. אין כמעט שום דבר מוסכם ממש על כולם בעניינים האלה).

מה שהופך פחמימה ל"טובה", אם כן, הוא לא ההרכב בכימי שלה אלא התכונה להספג בגוף לאט, לא להעלות בפתאומיות את רמות הסוכר בדם ולפיכך גם לא להעלות את האינסולין. התכונה הזאת נקראת "ערך גליקמי", וככל שהוא נמוך יותר כך טוב יותר. ניתן למצוא ברשת טבלאות עם הערכים הגליקמיים של מיני המזון, ולכאורה זה אמור להיות די פשוט לתכנן את התזונה לפיהן. למעשה זה לא כל-כך פשוט: גם הסיפור שלי היה קצת מפושט (למשל, בנוסף ל"ערך גליקמי" יש משהו יותר חשוב שנקרא "עומס גליקמי"), הערכים והעומסים משתנים בהתאם למזונות אחרים שאתה אוכל באותה ארוחה (למשל האורז במג'דרה הוא בעל ערך גליקמי שונה מאורז נקי) וגם הטבלאות ברשת לא מדויקות, מועתקות ממקורות עלומים ומכילות מידע סותר. לא כולן משתמשות אפילו באותו סטנדרד (האם אמת המידה היא היא גלוקוז או לחם לבן), ויש גם כאלה שהועתקו ממקורות שחלקם התבססו על תקן אחד וחלקם על תקן אחר, כך שיש אי התאמה אפילו באותה טבלה.

בכל אופן, למרות התמונה הפסימית שציירתי, הערכים שתמצא בטבלאות הם קירוב שאפשר להשתמש בו. אין טעם להעדיף מזון אחד על השני בגלל הפרש של נקודות בודדות, אבל כן להעדיף אורז בסמטי על פני אורז יסמין, למשל, או לחם מלא על פני לחם לבן (בנוסף לסיבות תזונתיות אחרות להעדפה כזאת) וכך הלאה.

.

המינוח "פחמימה פשוטה" ו"פחמימה מורכבת" מבטא משהו שקשור להרכב הכימי של הפחמימה אבל לא צריך לעניין אותך במיוחד מבחינה פרקטית (מדובר בשאלה אם זה חד או דו סוכר כמו גלוקוז ודקסטרוז, או רב-סוכר כמו עמילן) משתמשים במינוח הזה, בטעות, בגלל שפעם חשבו באמת שפחמימה טובה היא מילה נרדפת לפחמימה מורכבת כלומר שעמילן נספג לאט. מאז התברר שיש פחמימות מורכבות "לא טובות" בשפע, כלומר כאלה שמעלות את רמות האינסולין בגוף מהר וגבוה, ובניגוד לאתלטיקה קלה כשמדובר באינסולין זה לא דבר טוב. ההיפך, כלומר פחמימות פשוטות שאינן "רעות" קצת יותר קשה למצוא, אבל יהיו מי שיגידו שזה נכון לגבי פרוקטוז - הסוכר בפירות (אבל יהיו גם מי שיחלקו עליהם. אין כמעט שום דבר מוסכם ממש על כולם בעניינים האלה).

מה שהופך פחמימה ל"טובה", אם כן, הוא לא ההרכב בכימי שלה אלא התכונה להספג בגוף לאט, לא להעלות בפתאומיות את רמות הסוכר בדם ולפיכך גם לא להעלות את האינסולין. התכונה הזאת נקראת "ערך גליקמי", וככל שהוא נמוך יותר כך טוב יותר. ניתן למצוא ברשת טבלאות עם הערכים הגליקמיים של מיני המזון, ולכאורה זה אמור להיות די פשוט לתכנן את התזונה לפיהן. למעשה זה לא כל-כך פשוט: גם הסיפור שלי היה קצת מפושט (למשל, בנוסף ל"ערך גליקמי" יש משהו יותר חשוב שנקרא "עומס גליקמי"), הערכים והעומסים משתנים בהתאם למזונות אחרים שאתה אוכל באותה ארוחה (למשל האורז במג'דרה הוא בעל ערך גליקמי שונה מאורז נקי) וגם הטבלאות ברשת לא מדויקות, מועתקות ממקורות עלומים ומכילות מידע סותר. לא כולן משתמשות אפילו באותו סטנדרד (האם אמת המידה היא היא גלוקוז או לחם לבן), ויש גם כאלה שהועתקו ממקורות שחלקם התבססו על תקן אחד וחלקם על תקן אחר, כך שיש אי התאמה אפילו באותה טבלה.

בכל אופן, למרות התמונה הפסימית שציירתי, הערכים שתמצא בטבלאות הם קירוב שאפשר להשתמש בו. אין טעם להעדיף מזון אחד על השני בגלל הפרש של נקודות בודדות, אבל כן להעדיף אורז בסמטי על פני אורז יסמין, למשל, או לחם מלא על פני לחם לבן (בנוסף לסיבות תזונתיות אחרות להעדפה כזאת) וכך הלאה.

.
אתה צריך לנהל פה

.
איזה שטות גמורה!
לחם מלא או לחם לבן??????????? ההבדל היחיד זה הסיבים שיש במלא. יש להם כמעט אותו ערך גליקמי ובכלל גם אם לא למי אכפת?
זה לא משפיע על שום דבר, מצחיק השטיפת מוח שכולם עברו וחושבים שאם יאכלו את כל החרא ה"מלא" זה ישפר להם משהו בגוף.
וממתי אינסולין זה רע?

איזה שטות גמורה!
לחם מלא או לחם לבן??????????? ההבדל היחיד זה הסיבים שיש במלא. יש להם כמעט אותו ערך גליקמי ובכלל גם אם לא למי אכפת?
זה לא משפיע על שום דבר, מצחיק השטיפת מוח שכולם עברו וחושבים שאם יאכלו את כל החרא ה"מלא" זה ישפר להם משהו בגוף.
וממתי אינסולין זה רע?
זה משפיע על צבירת השומן בגוף.

בתוספת למה שיהושוע60 אמר האינדקס הגליקמי של ארוחה משתנה בהתאם להרכב שלה - תוסיף לפחמימה פשוטה חלבון והאינדקס הגליקמי
של הארוחה ירד.

לחם מלא או לחם לבן???????????
אתה מעלה שתי נקודות: הראשונההיא הערכים הגליקמיים של לחם לבן לעומת לחם מלא. עיון חוזר בכמה טבלאות מראה שאתה צודק, וזאת הפתעה בשבילי. ההבדל בין קמח לבן לקמח מלא הוא דווקא גדול (כמעט פי שניים), אבל איכשהוא במעבר מקמח ללחם קורה ל"מלא" משהו רע. טוב, למדתי משהו, ואני מודה לך.

הנקודה השניה היא השאלה "ממתי אינסולין זה רע?" והתשובה על השאלה הזאת היא שאף אחד לא אמר אינסולין הוא רע. להפך, בלי אינסולין אי אפשר לחיות, כפי שמליוני מזריקים בכל העולם ישמחו לספר. הבעיה היא לא האינסולין לכשלעצמו, אלא התנודתיות החריפה שלו ושל רמות הסוכר בדם. לפי הסגנון המתלהם שלך אני מבין שאתה נמנה עם אלה שחושבים שתנגודת אינסולין לא קשורה לאותם פיקים תכופים של רמות האינסולין בגוף (אולי אתה מעדת ה IF? או שה"חרא" מעיד עד נטיה לכיוון הפליאו?), ועל זה אני רוצה רק להעיר שרובם הגדול של הרופאים (כולל אלה שמתמחים בסוכרת) חושב אחרת ממך. זה לא אומר שאתה טועה בהכרח, אבל אני נוטה להמר על ההמלצות של הממסד הרפואי, לא של מר טאובס או איזה גורו אופנתי אחר.

איזה שטות גמורה!
וממתי אינסולין זה רע?
זה לא ההבדל היחידי בנהם , תפסיק לדבר שטויות.
זה משפיע על צבירת השומן בגוף.

בתוספת למה שיהושוע60 אמר האינדקס הגליקמי של ארוחה משתנה בהתאם להרכב שלה - תוסיף לפחמימה פשוטה חלבון והאינדקס הגליקמי
של הארוחה ירד.
זה לא , בעצם בעקיפין כן . ולכן עדיף לחם מלא 😃

איזה פורום של חובבנים. לפחות אל תגידו שטויות סתם.
זה לא ההבדל היחידי בנהם , תפסיק לדבר שטויות.
זה לא , בעצם בעקיפין כן . ולכן עדיף לחם מלא 😃
בוא תגיד מה ההבדל פרופסור? הדבר היחיד שמשפיע על צבירת שומן זה מאזן קלוריות חיובי

איזה פורום של חובבנים. לפחות אל תגידו שטויות סתם.

בוא תגיד מה ההבדל פרופסור? הדבר היחיד שמשפיע על צבירת שומן זה מאזן קלוריות חיובי
בעקרון אתה צודק , הדבר היחידי שמשפיע על צבירת שומן זה מאזן קלורי חיובי . אבל כך לדוגמא בן אדם שאוכל בעיקר פחמימות מורכבות (לצורך העניין בעלות אינדקס גלוקמי נמוך) לעומת בן אדם אחר שהתזונה שלו מבוססת על פחמימות פשוטות .
לבן אדם שאוכל פחמימות מורכבות יהיה יותר כוח באימונים הוא יהיה יותר ערני באימונים לעומת בן אדם 2 , כלומר זה שאוכל פחמימות מורכבות יוכל להרים יותר משקל באימונים עקב אנרגיה גבוה יותר מאדם 2 = יותר מאסת שריר לעומת אדם 2 = פחות עלייה בשומן לעומת אדם 2.

(הנתונים מתייחסים לאדם 1 ו2 כבעלי נתונים פיזיולוגים וגנטיים זהים.)

בעקרון אתה צודק , הדבר היחידי שמשפיע על צבירת שומן זה מאזן קלורי חיובי . אבל כך לדוגמא בן אדם שאוכל בעיקר פחמימות מורכבות (לצורך העניין בעלות אינדקס גלוקמי נמוך) לעומת בן אדם אחר שהתזונה שלו מבוססת על פחמימות פשוטות .
לבן אדם שאוכל פחמימות מורכבות יהיה יותר כוח באימונים הוא יהיה יותר ערני באימונים לעומת בן אדם 2 , כלומר זה שאוכל פחמימות מורכבות יוכל להרים יותר משקל באימונים עקב אנרגיה גבוה יותר מאדם 2 = יותר מאסת שריר לעומת אדם 2 = פחות עלייה בשומן לעומת אדם 2.

(הנתונים מתייחסים לאדם 1 ו2 כבעלי נתונים פיזיולוגים וגנטיים זהים.)

הייתי מוכן להתערב איתך אם אתה מפסיד אתה אוכל לחם לבן כל החיים שלך אם אני אז אני עובר ללחם מלא. אפשר מחקר לטענה שלך?😃

הייתי מוכן להתערב איתך אם אתה מפסיד אתה אוכל לחם לבן כל החיים שלך אם אני אז אני עובר ללחם מלא. אפשר מחקר לטענה שלך?😃
לפי דעתי אין מחקר כזה ולא יהיה מחקר כזה כי אין בני אדם שהם זהים מבחינה גנטית ופיזיולוגית ככה שאם יהיה מחקר כזה יהיה ניתן לפקפק בו...
בעקרון זה ידוע שרמות יציבות של אינסולין בדם משפיעות על רמת האנרגיה לטובה לעומת פחמימות פשוטות שמקפיצות את האינסולין ואחר''כ האינסולין גם יורד מהר (מצב של תנודות חדות ברמות האינסולין בדם) דבר שיגרום לך אולי לאנרגיה אחרי האכול אבל לDOWN רציני שיבוא מהר לאחר מכן.

אני מקווה שהסברתי את זה הכי פשוט שאני יכול.

לפי דעתי אין מחקר כזה ולא יהיה מחקר כזה כי אין בני אדם שהם זהים מבחינה גנטית ופיזיולוגית ככה שאם יהיה מחקר כזה יהיה ניתן לפקפק בו...
בעקרון זה ידוע שרמות יציבות של אינסולין בדם משפיעות על רמת האנרגיה לטובה לעומת פחמימות פשוטות שמקפיצות את האינסולין ואחר''כ האינסולין גם יורד מהר (מצב של תנודות חדות ברמות האינסולין בדם) דבר שיגרום לך אולי לאנרגיה אחרי האכול אבל לDOWN רציני שיבוא מהר לאחר מכן.

אני מקווה שהסברתי את זה הכי פשוט שאני יכול.
אשמח אם תוכיח שלחם מלא "מקפיץ" פחות את האינסולין מאשר לחם לבן

אני אשמח שתוכיח לי ש1+1= 2
פשוט לא מצאתי מחקר כזה.

מצאתי משהו מאוד פשוט לזה:
Theorem: 1 + 1 = 2

Proof: Use the first part of the definition of + with a = b = 1.
Then 1 + 1 = 1' = 2 Q.E.D.

Note: There is an alternate formulation of the Peano Postulates which
replaces 1 with 0 in P1, P3, P4, and P5. Then you have to change the
definition of addition to this:
Def: Let a and b be in N. If b = 0, then define a + b = a.
If b isn't 0, then let c' = b, with c in N, and define
a + b = (a + c)'.

You also have to define 1 = 0', and 2 = 1'. Then the proof of the
Theorem above is a little different:

Proof: Use the second part of the definition of + first:
1 + 1 = (1 + 0)'
Now use the first part of the definition of + on the sum in
parentheses: 1 + 1 = (1)' = 1' = 2 Q.E.D.

טוב אתה יודע מה בוא אני יוכיח לך .
לך לסופר פארם ותקנה ערכה לבדיקת רמות הסוכר בדם (מה שחולי סוכרת משתמשים) . ותעשה ניסוי עליך.
בפעם הראשונה תהיה בצום של לפחות 4 שעות ואז תכניס 100g פרוסת לחם לבן (בלבד) ולאחר 25 דקות תמדוד את רמת הסוכר שלך בדם.
למחרת תעשה את אותו הדבר רק שאז תכאל לחם מלא ותראה שרמת הסוכר שלך בדם נמוכה יותר.

תרשום פה עוד יומיים מה יצא לך ואם אני טעיתי אני עומד לאכול לחם לבן כל חיי , איך אני איתך?
http://www.goleango.com/אינדקס גליקמי.php

אולי גם תיקח איזה ואליום על הדרך או תקצץ קצת בקפאין.
המחשבון הזה לא טוב יש הבדל הרבה יותר גדול.

הדבר היחיד שמשפיע על צבירת שומן זה מאזן קלוריות חיובי
אתה צודק. בשורה התחתונה מה שקובע הוא המאזן הקלורי.

השאלה היא אם זה סוף הסיפור או שיש עוד אספקטים מעניינים, למשל האם אכילת מזון בעל ערך גליקמי נמוך עשויה להשפיע בעקיפין על אותו מאזן קלורי. התשובה המקובלת (לא בדקתי) היא כן: מזון בעל ערך גליקמי גבוה, כך הולך ההסבר, גורם לאותו פיק אינסוליני ידוע לשמצה שמביא לספיגה מהירה של הסוכר ולכך שהרגשת השובע נעלמת מהר. מסיבה זאת זוללי הסוכרים הפשוטים נוטים לאכול יותר ממי שנמנע מהם.

(למעשה צריך לדבר על "עומס גליקמי" ולא "ערך גליקמי" אבל אני מניח שלא כדאי לנדנד יותר מדי בדקויות).
מצאתי משהו מאוד פשוט לזה:
ההוכחה הקלאסית היא מתוך Principia Mathematica של ראסל ו-וייטהד:

principia.gif

אם משהו לא מובן כאן, הכל יתבהר את תקראו את 361 העמודים הקודמים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית