הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר בנץ' אחיזה רחבה\רוחב כתפיים

avrahm90

משתמש משקיע
2,082
573
נק' מוניטין:
8,998
2,082
573
אתמול מישהו ראה אותי מבצע בנץ' והמליץ לי לעבור לאחיזה רחבה כדי לקצר טווח תנועה,וכך אצליח ללחוץ יותר משקל.

יש אמת בדבריו?
אחיזה רחבה מקצרת טווח תנועה (הוא בדק את זה איתי), השאלה היא אם הלחיצה "נחלשת" באחיזה שכזו?

תודה מראש!

ברור שאחיזה רחבה מקצרת טווח תנועה, אבל לא תמיד זה עדיף... הטרייספס בקושי מסייע באחיזה רחבה .. אני מאמין שכל אחד ואיך שנוח לו... צריך לנסות

טווח התנועה באמת קצר יותר אבל ככל שהאחיזה מורחבת ככה יש פחות תמיכה של יד אחורית, אישית אני עושה טיפה יותר מרוחב הכתפיים

• פותח/ת השרשור
חבר'ה אני לא מחפש המלצות או מה שאתם עושים, אולי פעם אחרת.
אני פשוט שואל מהם היתרונות מול החסרונות שבכל אחיזה.

בסרטון של ריפטו על הבנץ' הוא אומר שמי שרוצה להתלהב מהמשקלים עושה את זה, כי זה מקצר טווח תנועה בהרבה.

חוץ מזה, באחיזה כזו אתה מעמיס מאוד על הכתפיים, כל התפקיד של הכתף (ball & socket) לא מיושם
בלחיצה כזו.

בעיקרון באחיזה רחבה יש יותר "עבודה" של החזה לעומת הכתפיים ויד אחורית באחיזה צרה, אבל בד"כ באחיזה רחבה יותר קשה לשבור מרפקים פנימה כדי לא לדפוק את הכתפיים.
אני מניח שעל הנייר אתה אמור להיות מסוגל ללחוץ יותר באחיזה רחבה, אבל זה בעיקר תלוי באיך עבדת עד עכשיו.

צריך לדעת מה המטרה שלך. אתה רוצה להתחזק ביחס לעצמך, או ביחס לאחרים? (כלומר, להזיז יותר משקל תוך עמידה בכללים התחרותיים של ההרמה)

• פותח/ת השרשור
המטרה היא להרים כמה שיותר.
ובגלל שהתיכנון הוא להתחרות, אז שזה יעמוד בתקנים של התחרות, כך, שלדוגמא אני חייב (בתחרות) שהכפות רגליים יהיו במלואם על הריצפה, גם אם זה "מחליש" אותי.

כולם היו לוחצים רחב מאוד אם זה היה אפשרי גם בטווח הארוך (אכן מקצר טווחי תנועה) , הבעיה היא שלאחוז מאוד גבוה מהאוכלוסיה זה גומר על הכתפיים.
וצריך גם להבדיל מאוד בלחיצות עם ציוד ובלי, ועם 30% שומן ובלי.

הכי טוב לא לשחק בשטויות , לבצע לחיצה מסרותית בין שני הסימונים על המוט , להכניס מרפקים בצורה נכונה ולחסוך כאבי ראש וגם כתפיים.

משקל זה לא הכול !

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית