הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ברך רגישה לתנועות חדות. איך מטפלים בבעיה?

Zeuthand Events

משתמש פעיל
836
1
נק' מוניטין:
548
836
1
יש לי סוג של בעיה בברך ימין. היא רגישה לתנועות חדות. כלומר אם אני מזיז רגל במהירות תחת לחץ מסוים הברך המפרק יוצא וחוזר.
למשל באימוני גיוגיטסו או באימוני אגרוף כשאני עושה תנועה לא נכונה, זה יכול לצאת. רק ברך ימין, ברך שמאל אני אף פעם לא חיוויתי משהו דומה. יש לציין שאני לא מרגיש שום כאבים ואי נוחויות ביום יום וגם לא באימוני כוח בחדר כושר ששם אני עושה סקוואטים כבדים ולג פרס ופרונט סקווטים וענפות אולימפיות, וכל מה שאפשר לחשוב אליו.
מה אפשר לעשות כדי לתקן את זה?
לחזק שרירים מסביב לברך? איך? יש תרגילים מיוחדים? סקוואטים על כדורים וכאלה?
יכול להיות שיש איזה שיהא בעיה יותר רצינית שבגלליה זה קורה, אפילו שאני לא מרגיש שום כאבים ביום יום?

תודה לכל העוזרים.

נשמע כמו פריקות או תת פריקות, לך לבדיקה לשלול צורך בהתערבות רפואית, אם יתנו לך "רק" פיזיו' תחזור לפה(עם האבחון המלא של האורטופד לגבי מצב המפרק)

יש לי סוג של בעיה בברך ימין. היא רגישה לתנועות חדות. כלומר אם אני מזיז רגל במהירות תחת לחץ מסוים הברך המפרק יוצא וחוזר.
למשל באימוני גיוגיטסו או באימוני אגרוף כשאני עושה תנועה לא נכונה, זה יכול לצאת. רק ברך ימין, ברך שמאל אני אף פעם לא חיוויתי משהו דומה. יש לציין שאני לא מרגיש שום כאבים ואי נוחויות ביום יום וגם לא באימוני כוח בחדר כושר ששם אני עושה סקוואטים כבדים ולג פרס ופרונט סקווטים וענפות אולימפיות, וכל מה שאפשר לחשוב אליו.
מה אפשר לעשות כדי לתקן את זה?
לחזק שרירים מסביב לברך? איך? יש תרגילים מיוחדים? סקוואטים על כדורים וכאלה?
יכול להיות שיש איזה שיהא בעיה יותר רצינית שבגלליה זה קורה, אפילו שאני לא מרגיש שום כאבים ביום יום?

תודה לכל העוזרים.

עברת טראומה? מה ז"א "המפרק יוצא וחוזר" , איזה מפרק? טיביה-פמור? טיביה-פטלה? פמור-פטלה? עד כמה "יוצא"? יש לך גמישות יתר אולי?
בכל אופן , חוסר יציבות בברך קשור לרוב בקרע של רצועה צולבת או במקרים פחות שכיחים רצועה מדיאלית/לטרלית.
לא תיארת כאן טראומה , אז הסבירות לקרע נמוכה.

• פותח/ת השרשור
עברת טראומה? מה ז"א "המפרק יוצא וחוזר" , איזה מפרק? טיביה-פמור? טיביה-פטלה? פמור-פטלה? עד כמה "יוצא"? יש לך גמישות יתר אולי?
בכל אופן , חוסר יציבות בברך קשור לרוב בקרע של רצועה צולבת או במקרים פחות שכיחים רצועה מדיאלית/לטרלית.
לא תיארת כאן טראומה , אז הסבירות לקרע נמוכה.

קודם כל תודה על היחס.
אני לא יודע בדיוק איזה מפרק. מה שאני מרגיש זה שמשהו בתוך הברך זז למקום שהוא לא אמור להיות (וההרגשה הזאת מתלווה בכאב חד), ואז חוזר למקום. נגיד פעם אחרונה זה קרה ביום שישי באימון גיוגיטסו (27.09) והיום ב28.09 אני מרגיש טיפה כאב באזור.
גמישות יתר הייתה לי תמיד בשתי הברכיים.כלומר אני יכול להזיז את הברך אפילו יותר אחורה ממה שמופיע בתמונה. חא יודע אם זה קשור לבעיה, כי יש לי את הבעיה רק בברך אחת.
אם זה באמת קרע נמוכה אז איך אפשר לטפל בבעיה הזאת? ואיזה בדיקות יש לבצע כדי לאבחן את זה?

קבצים מצורפים

• הורד.jpg
    הורד.jpg
    KB 4.2 · צפיות: 190
קודם כל תודה על היחס.
אני לא יודע בדיוק איזה מפרק. מה שאני מרגיש זה שמשהו בתוך הברך זז למקום שהוא לא אמור להיות (וההרגשה הזאת מתלווה בכאב חד), ואז חוזר למקום. נגיד פעם אחרונה זה קרה ביום שישי באימון גיוגיטסו (27.09) והיום ב28.09 אני מרגיש טיפה כאב באזור.
גמישות יתר הייתה לי תמיד בשתי הברכיים.כלומר אני יכול להזיז את הברך אפילו יותר אחורה ממה שמופיע בתמונה. חא יודע אם זה קשור לבעיה, כי יש לי את הבעיה רק בברך אחת.
אם זה באמת קרע נמוכה אז איך אפשר לטפל בבעיה הזאת? ואיזה בדיקות יש לבצע כדי לאבחן את זה?

בשביל לראות קרע אתה זקוק ל MRI. אבל לאור היעדר טראומה , הסבירות לקרע נמוך מאוד לדעתי.
ככל הנראה זה קשור לגמישות היתר שלך.
דברים שאתה יכול לעשות :
1. חיזוק שרירים מסביב לברך
2. שיפור פרופריוספציה
3. חבישה אלסטית / ברכייה
4. טייפינג

• פותח/ת השרשור
בשביל לראות קרע אתה זקוק ל MRI. אבל לאור היעדר טראומה , הסבירות לקרע נמוך מאוד לדעתי.
ככל הנראה זה קשור לגמישות היתר שלך.
דברים שאתה יכול לעשות :
1. חיזוק שרירים מסביב לברך
2. שיפור פרופריוספציה
3. חבישה אלסטית / ברכייה
4. טייפינג
תודה רבה, כמה שאלות בקשר למה שאמרתה:
1. חיזוק שרירים מסביב לברך: איזה תרגילים למשל? סקואטים על כדורים/פיטות? אולי סקואטים על רגל אחת?
2. לא מכיר תמושג, למה הכוונה?
4. גם את המושג הזה אני לא מיר, ישמח אם תוכל לפרט.

תודה עוד פעם על העזרה

טייפינג

גם את המושג הזה אני לא מיר
הכוונה להדבקת פלסטרים שונים כמו שרואים הרבה פעמים אצל אתלטים, משהו כמו בתמונה הזאת (רק שאצלך זה יהיה באזור הברך, כמובן).

למרבה הצער החבישות האלה אינן זולות, וכמו כן אתה צריך הדרכה בפעמים הראשונות, כך שאין מנוס ממפגש עם פיזיתרפיסט.

הכוונה להדבקת פלסטרים שונים כמו שרואים הרבה פעמים אצל אתלטים, משהו כמו בתמונה הזאת (רק שאצלך זה יהיה באזור הברך, כמובן).

למרבה הצער החבישות האלה אינן זולות, וכמו כן אתה צריך הדרכה בפעמים הראשונות, כך שאין מנוס ממפגש עם פיזיתרפיסט.

החבישות יחסית זולות אם לא קונים את השיווק של הטייפ הצבעוני.

תודה רבה, כמה שאלות בקשר למה שאמרתה:
1. חיזוק שרירים מסביב לברך: איזה תרגילים למשל? סקואטים על כדורים/פיטות? אולי סקואטים על רגל אחת?
2. לא מכיר תמושג, למה הכוונה?
4. גם את המושג הזה אני לא מיר, ישמח אם תוכל לפרט.

תודה עוד פעם על העזרה

1. כל תרגיל יהיה חיוני. כמובן שעדיף תרגילים שלא מתבצעים במכונות , ומנח הגוף בהם דומה למנח הגוף שבו אתה מרגיש את ה"בריחה". תרגילים על רגל אחת זה אחלה.
2. פרופריוספציה היא תחושת המיקום של איברי הגוף , והכוח שמופעל בזמן ביצוע של תנועה. מעין התמצאות במרחב. דוגמא לתרגיל שמעודד את התחושה/חוש הזה : עמידה על רגל אחת עם עיניים עצומות. העיניים העצומות מבטלות את אלמנט הראייה , וקשה לך יותר לשמור על שיווי משקל. המערכת הפרופריוספטיבית שמורכבת מ"חיישנים" שנמצאים בין היתר בשרירים (רצפטורים שמסוגלים לחוש בשינוי המתח שנוצר בשריר) צריכה לעבוד "קשה" יותר במקרה הזה , וכך אתה בעצם "מאמן" אותה.
כמובן שיש כמה דרכים "לעבוד" על פרופריוספציה. עיניים עצומות זאת רק דרך אחת.
3. טייפינג זה שימוש בטייפ על מנת לעזור לקבע קצת מפרקים או שרירים.

אני מצרף דוגמאות בוידיאו:
- דוגמא קצרה לאימון פרופריוספציה למפרק הברך.
- דוגמאות לטייפינג לברך.

אם אתה מעוניין , אתה יכול לפנות לפיזיותרפיסט שידריך אותך.
אם אתה מהמרכז , אתה יכול לפנות אלי בפרטי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית