הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

מידע Back Squat - איזה עדיף לעשות?

bentzurm

משתמש משקיע
2,972
7
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
28,609
2,972
7
הסקוואט הוא "מלך התרגילים" ותופס מקום של כבוד בכל תוכנית כח ראויה וכמובן שיש לו מקום של כבוד גם בקרוספיט. ל- back squat יש שתי וריאצות נפוצות: High Bar ו- Low Bar.
הסירטון הבא מגיע מבית היוצר של againfaster ובו מוצגות שתי הוריאצות, כולל הדגמות של טכניקה מעולה ומוסבר בקצרה על ההבדלים בין הוריאציות השונות ואיך לבחור בינהן ובפרט בקונטקסט של אימוני קרוספיט.
http://www.againfaster.com/the-micd-instructor/2009/5/22/the-back-squat.html

נערך לאחרונה:
סירטון טוב מאוד, תודה.

אבל אני מצטער, אני לא רואה קשר לפורום קרוספיט [חוץ מהדקה וחצי שהוא הקדיש בלדבר על קרוספיט].
זה יותר מתאים ויעזור בפורום אימונים.

• פותח/ת השרשור
תעבירו, בכיף. הקשר לקרוספיט הוא באמת בדקה וחצי האלו ובזה שהאנשים שצילמו אותו הם חלק מקהילת הקרוספיט וכיוונו אותו בעיקר (כמובן לא רק) למתאמני קרוספיט.

סרטון מצוין, תודה!
סוף סוף יש סירטון טוב שגם אפשר לשמוע בו כמו שצריך (מה לעשות בסרטונים של ריפטו אני מתקשה לשמוע אותו).

סרטון מעולה, הוא מסביר שם בין היתר למה בדיוק high bar squat מתאים יותר להרמת משקולות לעומת low bar, היה לנו פה דיון על זה אני זוכר.

• פותח/ת השרשור
באמת הבהיר לי הרבה דברים תודה רבה.. מה שאני עדיין לא יודע זה איזה מהם לעשות חח

בלי להיכנס לויכוח האינסופי הזה, השאלה המרכזית שאתה צריך לשאול היא מהן המטרות שלך?
אם אתה רוצה לפתח כח נטו והתוכנית שלך לא גדושה כבר ככה בתרגילים של posterior chain (סיכוי קלוש) אז לך על low bar.
אם אתה מתאמן בהרמת משקולות או שאתה מתחבר יותר לטכניקה הספציפית של ה- high bar לך עליו.

אישית, אני חושב ששילוב של low bar back squat ו- front squat עובד הכי טוב בשבילי. הם משלימים יפה את העבודה משני צידי הגוף, לפרונט סקוואט יש העברה אופטימלית לקלין. במסגרת תוכנית כמו הטקסס מת'וד אפשר לשלב אותם בצורה מעולה כשעושים בק סקוואט ביום ראשון וחמישי ופרונט סקוואט בימי שלילי.

• פותח/ת השרשור
האמת, אחרי שמתרגלים ל LOW BAR, שום מיקום אחר של המוט מאחורה לא מרגיש נוח.

אני לא יודע אם זה נכון לכולם, אבל מניסיוני האישי אני בהחלט מסכים. ברגע שמוצאים את הנקודה הנכונה ב- low bar זה פשוט יושב מצוין.

בלי להיכנס לויכוח האינסופי הזה, השאלה המרכזית שאתה צריך לשאול היא מהן המטרות שלך?
אם אתה רוצה לפתח כח נטו והתוכנית שלך לא גדושה כבר ככה בתרגילים של posterior chain (סיכוי קלוש) אז לך על low bar.
אם אתה מתאמן בהרמת משקולות או שאתה מתחבר יותר לטכניקה הספציפית של ה- high bar לך עליו.

אישית, אני חושב ששילוב של low bar back squat ו- front squat עובד הכי טוב בשבילי. הם משלימים יפה את העבודה משני צידי הגוף, לפרונט סקוואט יש העברה אופטימלית לקלין. במסגרת תוכנית כמו הטקסס מת'וד אפשר לשלב אותם בצורה מעולה כשעושים בק סקוואט ביום ראשון וחמישי ופרונט סקוואט בימי שלילי.

תודה על ההסבר המפורט 😃 אני באמת ילך על ה-low bar מעכשיו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית